6 dana
Trajanje
Avionom
Prevoz
ND
Usluga
Da
Vodič

Evropski gradovi – Baltik

Avionom 6 dana/5 noćenja

SANKT PETERBURG – HELSINKI – TALIN – GATIČINA

Priroda ima moć da nas fascinira a dokaz za to su gradovi iznad 59. stepena severne geografske širine, gde se tokom letnjih dana dogodi da sunce ne silazi dovoljno iza horizontal kako bi pala noć. Dani se smenjuju sa noćima koje prelaze u blagi sumrak posebno u period od 25. maja do 2. jula, a ovaj fenomen se zove Bele noci. Gradove na Baltiku Bele noći, kao prirodni fenomen, čine magičnim, posebno Sankt Peterburg, koji je tih dana, po mnogima, najromantičniji grad na svetu. Za povezanost belih noći sa Sankt Peterburgom veliku ulogu igrala su dela ruskih klasika koji su verno dočaravali atmosferu ovog grada i život u njemu tokom belih noći. Jedna od čuvenih pripovedaka Fjodora Dostojevskog, o usamljenosti i neobičnom ljubavnom odnosu, dešava se mahom na ulicama Sankt Peterburga i nosi naziv „Bele noći“. Tih dana sever Evrope posećuju brojni turisti a neizbežne su i manifestacije koje nose naziv ovog neobičnog prirodnog fenomena.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI, NA BAZI NOĆENJA SA DORUČKOM, IZRAŽENA U EUR:

TERMIN PUTOVANJA HOTEL USLUGA 1/2 soba po osobi (redovna cena) Doplata za 1/1 sobu
07.06 - 12.06.2018. Hoteli po programu 4 ND 1035€ 280€
Rezervacija dvokrevetnih soba sa pomoćnim ležajem se vrši na upit. Krajnji rok za prijavu: 06.april 2018. Ili do popune mesta.
CENOVNIK PDF
pdf
U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:
avio prevoz na relaciji Beograd-Sankt Peterburg-Beograd
transferi prema programu
smeštaj u hotelima prema programu na bazi noćenja sa doručkom
panoramsko razgledanje grada Sankt Peterburga, panoramska i pešačka tura po Helsinkiju i Talinu, ručak u Narvi
prevoz vozom na relaciji Sankt Peterburg – Helsinki (sedišta B klase)
usluge lokalnih vodiča, troškovi organizacije i vođenja putovanja.
U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:
avio-takse u zemlji i inostranstvu – oko 129 evra (od kojih YQ takse od EUR 58.00 ne podležu efundaciji i evra 0.98RF,16.72RS, 0.22RS,14.10RI, 4.48LG,14.10RI, 20.4U, podležu refundaciji) koje se plaćaju u agenciji (podležu promenama)
dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790rsd po osobi
fakultativni izleti i posete (Ermitaž i Peterhof )
međunarodno zdravstveno osiguranje
individualni troškovi putnika i fakultativni izleti i posete.
 • FAKULTATIVNI IZLETI (za minimum 15 putnika): Obavezna je prijava i uplata fakultativnih izlet Peterhof i Ermitaž prilikom uplate aranžmana. Uplata ovih izleta na licu mesta nije moguća.
  • Ermitaž – 40€
  • Peterhof, donji i gornji park – 50€
  • Za broj prijavljenih putnika (za fakultativne izlete) ispod 15, program ce se realizovati javnim prevozom, metroom.

 • Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Dinarsko plaćanje po efektivnom prodajnom kursu banka Intese na dan uplate. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 30% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 6 mesečnih rata.
  • Putnici su u obavezi da daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. U protivnom, svaka kasnija promena podleže dodatnoj naplati od strane avio-kompanija, a troškove snose sami putnici.
  • Za građane Republike Srbije viza za Rusiju nije potrebna, ali je potrebno dati tačne podatke iz pasoša (datum rođenja, kao i broj i važnost pasoša).
  • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15).
  • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
  • Prilikom prijave, obavezno se dostavljaju podaci iz pasoša. Za građane Republike Srbije viza za Rusiju nije potrebna, ali je potrebno dati tačne podatke iz pasoša (datum rođenja, kao i broj i važnost pasoša).
  • Za realizaciju programa je potrebno minimum 15 putnika. Krajnji rok za prijavu je 15 dana pre polaska ili do popune mesta.
  • Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane organizatora je 5 dana pre početka putovanja.
  • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
  • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana

  U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2018 od 10.01.2018. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300059724, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sad”.

  Organizator:
  Belvi Travel nastupa u svojstvu posrednika u prodaji aranžmana za Rim. Organizator putovanja je turistička agencija BIG BLUE GROUP – Beograd , licenca OTP 255/2010. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP – Beograd, Kolarčeva 3. Opšti uslovi putovanja agencije Belvi Travel.
  Opisi i fotografije objekata su objavljene na internet prezentaciji: www.belvi.rs
  Cenovnik br. 2 važi od 26.01.2018./span>

  1

  1.dan (07.06.2018.) BEOGRAD - SANKT PETERBURG

  Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” ispred šaltera za čekiranje u 04h. Poletanje aviona za St. Peterburg u 06.30h (Let JU670). Sletanje na aerodrom u St Peterburgu u 10.15h. Po dolasku u Sankt Peterburg panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Dvorski trg sa Zimskim dvorcem, Kazanjska Saborna crkva, Isakijevska crkva, zgrada Admiraliteta, fascinantni mostovi na Nevi, Petropavlovskoj tvrđavi, kao i mnogi spomenici koje su projektovali najpoznatije arhitekte tog vremena. Mogućnost organzovanja fakultativne posete muzeju Ermitaž – Zimskom dvorcu. Zimski dvorac je bio dom ruskih careva od 1760. godine a izgrađen je na obalama reke Neve i oslikava klasičan stil barokne arhitekture. Takođe je popularan i kao glavna zgrada muzeja Ermitaž. Danas je riznica sa više od tri miliona eksponata predstavljenih u 320 sala koje otkrivaju tajnu italijanske renesanse, kao i remek dela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta… Gotovo da nema muzeja na svetu koji bi mogao da se takmiči sa veličinom i bogatstvom eksponata Ermitaža čuvenom kako po postavci tako i po svojoj unutrašnjoj dekoraciji i arhitektonskim detaljima. Transfer do hotela. Slobodno vreme za individualni obilazak grada. Noćenje.
  2

  2.dan (08.06.2018.) SAINT PETERBURG - HELSINKI (vozom)

  Doručak. Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog obilaska dvorskog kompleksa Peterhof. Peterhof se nalazi na samoj obali Finskog zaliva. Ovaj impozantni kompleks carskih rezidencija sa očaravajucim parkom jedna je od najpoznatijih i najposećenijih atrakcija u okolini Sankt Peterburga. Prvobitno, Petar I je izgradio običnu drvenu kućicu gde je zastajao da odmori na putu od Kronštata do Sankt Peterburga da bi kasnije ovaj posed Petar I učinio svojom zvaničnom rezidencijom i izgradio grandiozni kompleks sa 11 parkova, desetinom zgrada i paviljona, brojnim skulpturama…Carica Elizabeta je naredila dodatno proširenje Velike Palate, parka i sistema fontana od kojih je najpoznatija Velika Kaskada, jedinstvena po svojoj lepoti. Obilazak Gornjeg i Donjeg parka i čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura. Obilazak uključuje šetnju parkovima, sa veličanstvenim pogledom na Finski zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Transfer do železničke stanice. Polazak voza za Helsinki u 15.30h savremenim vozom Allegro (smeštaj u kupe drugog razreda). Dolazak u Helsinki posle18.00h. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
  3

  3.dan (09.06.2018.) HELSINKI

  Doručak. Helsinki je smešten na jednom od najlepših arhipelaga na svetu. Sa tri strane zapljuskuje ga Baltičko more. Svojim brojnim parkovima, jezerima i ostrvima oslikava zaljubljenost ovog naroda u prirodu. Grad je osnovao švedski kralj Vase pre više od 450 godina a svoj procvat doživeo je polovinom XIX veka, kada nastaje većina građevina u neoklasicističkom stilu. Odlazak na panoramsko razgledanje glavnog grada Finske; Trg senata sa jednim od simbola grada – Luteranskom Katedralom, bogato ukrašena pravoslavna Crkva Uspenja (najveća u severnoj Evropi), Manerhajmova ulica gde se nalazi zgrada Parlamenta, Nacionalni muzeji poznata koncertna dvorana Finlandia, Olimpijski stadion, na kome su 1952 godine održane Olimpijske igre, jedinstvena Tempeliaukio crkva uklesana u steni, Sibelijusov park sa impresivnom skulpturom posvećenom ovom velikom kompozitoru. Povratak u hotel. Slobodno popodne za individualno razgledanje grada. Noćenje.
  4

  4.dan (10.06.2018.) HELSINKI - TALIN

  Doručak. Transfer do luke i ukrcavanje na feri za Estoniju i glavni grad Talin, koji se nalazi na južnoj obali Finskog saliva, 70km od Helsinkija. Plovidba ferijem sa više restorana i prodavnica. Dnevna plovidba. Uplovljavanje u luku Talina nakon dva sata plovidbe. Talin je osnovan na samom ulazu u Finski zaliv a procvat doživljava u XV veku kao važna članica lige Hanza. Danas je ovo velika luka na južnoj obali finskog zaliva i skladna mešavina srednjovekovne i moderne arhitekture. Talin ima jedan od najbolje očuvanih starih gradova u Evropi sa drevnim zidinama, popločanim alejama, brojnim kulama na zidinama koje ga i danas opasuju i mnoštvom crkava, što predstavlja zaostavštinu 850 – godišnje istorije tokom koje su gradom vladali Danci, Šveđani, Nemci i Rusi. Dobro očuvano staro jezgro grada uvršteno je na UNESCO listu svetske kulturne baštine. Obilazak grada: Gornji i donji grad, dvorac Tompea, katedrala iz XIII veka, crkva Aleksandra Nevskog – ruska crkva koja svedoči da je stari grad Talin savršeno uklopio elemente zapadno-evropske i ruske kulture, Trg gradske skupštine iz XV veka, zgrada Starog Esnafa podignuta u vreme ulaska Talina u ligu Hanze, Crkva Svetog Olafa… Transfer do hotela. Smeštaj. Po podne slobodno vreme za individualno razgledanje grada. Noćenje.
  5

  5.dan (11.06.2018.) TALIN - NARVA - DVORAC GATČINA - SANKT PETERBURG (oko 390 km)

  Doručak. Vožnja kroz Estoniju, jednu od najživopisnijih baltičkih država, zemlju izvanrednih prirodnih lepota . Estonija je slabo naseljena zemlja sa skoro polovinom teritorije pod šumom. Kraća usputna zadržavanja radi odmora. Pre prelaska granice sa Rusijom, a po dolasku u grad Narvu, pauza za ručak. Narva je grad sa najvećim procentom ruskog stanovništva u Estoniji, smešten uz granicu sa Rusijom. Nakon ručka i obavljanja carinskih formalnosti na granici ulazak na teritoriju Rusije i vožnje prema Lenjingradskoj oblasti i Sankt Peterburgu. Usputno, kraće zadržavanje u gradu Gatčina. Gatčina se nalazi na 45 km južno od Sankt Peterburga i, osim po impresivnom dvorcu, poznat je i kao mesto gde je formirana prva vazduhoplovna škola u Rusiji i mesto gde je za vreme II Svetskog rata, u koncentracionom logoru, stradalo mnogo sovjetskih zarobljenika. Nepravedno zapostavljeni dvorac Gatčina predstavlja jedan od bisera u raskošnoj ogrlici kulturno-istorijskih spomenika Sankt Peterburga. Gatčinski dvorac je u XVIII veku sagradila carica Katarina Velika, na brežuljku kraj Srebrnog jezera. Dvorac je sagrađen kao polukružna građevina u stilu engleskih dvoraca, sa dve kule koje mu daju izgled srednjovekovnog utvrđenja. Građen od kamena svojom jednostavnom fasadom nimalo ne podseća na raskošne palate Sankt Peterburga, što ga čini jedinstvenim. Dvorac je danas muzej sa vrednim kolekcijama starog oružja i slika ruskih i svetskih slikara. Iza dvorca prostire se veliki dvorski park u okviru koga se nalaze: tri jezera i nekoliko paviljona. Na severnoj strani parka veliku teritoriju zauzima park nekada predviđen za lov. Deo parka zove se Čudo-poljana koja čini posebno zaštićenu teritorija na kojoj rastu retke biljke.Ponedeljkom je dvorac zatvoren za posete tako da je moguća samo foto pauza ispred dvorca. Nastavak vožnje do Sankt Peterburga. Smeštaj u hotel. Individualni odlazak do centra grada i uživanje u čarima Belih noći. Noćenje.
  6

  6.dan (12.06.2018.) SANKT PETERBURG - BEOGRAD

  Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje aviona za Beograd u 11.05h (Let JU671). Sletanje u Beograd u 12.55h. Kraj putovanja.

  OPIS HOTELA

  Sankt Peterburg: Azimut 4* https://en.azimuthotels.com/Russia/azimut-hotel-saint-petersburg/
  Hotel se nalazi u admiralitetskoj četvrti, u širem centru grada, pored reke Fontanke. Smešten je u najvišoj zgradi istorijskog dela Sankt Peterburga. Na 10 minuta hoda od hotela nalazi se stanica metro linije, Tehnološki institut” kojom se nakon dve stanice stiže do Nevskog prospekta. Od sadržaja hotel ima: panoramski restoran, kafe bar, spa centar, bazen, kongresne sale. Moderne i elegantno uređene sobe sadrže kupatilo sa tuš kabinom, fenom za kosu, mini bar, SAT TV, sef, radni sto, besplatan Wi Fi. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

  Helsinki: Hotel Crown Plaza 4* http://helsinki.crowneplaza.com/en
  Hotel se nalazi u širem centru grada, nedaleko od zgrade Opere, na 15 minuta hoda od katedrale i centra grada. Preko puta hotela nalazi se stanica tramvaja 4, 7 i 10 koje vode do strogog centra grada. Od sadržaja hotel ima: restoran, bar, kongresne sale, veliki Spa centar sa bazenom, teretanom, vešeraj, 24h recepciju, WI FI. Standardne sobe imaju TV (satelitski programi), telefon, minibar, sef, Wi Fi internet, aparat za kafu i čaj, peglu i dasku za peglanje. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

  Talin: Hotel Tallink Spa & Conference Hotel 4* www.tallinkhotels.com/tallink-spa-conference-hotel/
  Moderan hotel sa 4 *nalazi se na 15 minuta hoda od istorijskog centra Talina, u blizini luke. Sadržaj: restoran, cigar bar Fidel, Spa centar sa bezenom, saunom, salonom za lepotu,veliki kongresni centar. Smeštaj: Standardne sobe imaju, radni sto, SAT TV, klima uređaj, minibar, internet vezu, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Usluga: doručak se služi po principu samoposluživanja.

  Helsinki se nalazi u Finskoj putovanja 2018
  Helsinki se nalazi u Finskoj putovanja 2018
  Helsinki se nalazi u Finskoj putovanja 2018
  Helsinki se nalazi u Finskoj putovanja 2018
  Helsinki se nalazi u Finskoj putovanja 2018