1 noćenje
Trajanje
Automobilom
Prevoz
HB
Usluga

Halkidiki – Grčka  leto 2019 

Hotel ALEXANDROS PALACE 5* Ouranopolis

Položaj hotela: Alexandros Palace se nalazi naspram arhipelaga Amuljani, oko dvestotine metara od sopstvene plaže (prolaz ispod puta) i na samo oko pet kilometara pre letovališta sa kojim je povezan hotelskim kombijem (uz doplatu na recepciji).
Sadržaj hotela/sobe: Izuzetno lep, hotel rapsolaže sa 240 soba, prijatan i komforan, “village“ tipa, renoviran 2007. godine, sastoji se iz desetak manjih objekata sa sobama, prostranim i veoma luksuznim suite i apartmanima od kojih većina ima pogled na more i ostrva Amuljani. Odlična hrana, ljubazno osoblje, izuzetan menadžment, veliki otvoreni bazen, dečji bazen, odličan novi SPA (korišćenje zatvorenog grejanog bazena, jacuzzi-ja, saune i hamama se naplaćuje po osobi po satu, dok se masaže i tretmani naplaćuju po cenovniku SPA centra), prodavnica, tri konferencijske sale, sefovi na recepciji (uz doplatu na recepciji), wi-fi Internet u javnim delovima hotela (uz doplatu na licu mesta), stoni tenis, teren za tenis (uz doplatu recepciji), bilijar, fitness, dečje igralište i klub, animacija… učiniće Vaš odmor u ovom hotelskom kompleksu nezaboravnim. 2009 god. je izgrađen još jedan deo hotela i još jedan otvoreni bazen. Suncobrani i ležaljke oko bazena su uključeni u cenu, a na plaži se doplaćuju oko 6 eur (set: 2 ležaljke i suncobran). Peškiri za plažu se plaćaju. Na plaži se mogu iznajmiti čamci kojima se veoma brzo može stići na fantastična pešana ostrva Amuljanija. Sobe su sa TWC ili kadom sa fenom, imaju terase, klimu, telefon, frižider, TV, sef (uz doplatu na licu mesta), krevetac (na upit, bez doplate), aparat za kafu/čaj. Standardne sobe imaju pogled na planinu, veličine su cca 20 kvm i namenjene su za 2-3 osobe (2 standardna ili „francuski“ ležaj i pomoćni ležaj). Superior sobe imaju pogled na baštu ili na bazen, veličine su cca 20 kvm i namenjene su za 2-3 osobe (2 standardna ili „francuski“ ležaj i pomoćni ležaj). Porodične sobe (family room) su veličine cca 40 kvm, namenjene su za 2-5 osoba i sastoje se iz kombinovane dnevno-spavaće sobu (2 standardna ili „francuski“ ležaj i 2 sofe u istoj prostoriji). Junior suite su veličine cca 40 kvm i namenjeni su za 2-4 osobe. Svaki je posebno uređen i postoje 2 tipa: prvi ima odvojenu spavaću sobu (2 standardna ili „francuski“ ležaj) i dnevni boravak (2 sofe), a drugi se sastoji iz kombinovane dnevno-spavaće sobu (2 standardna ili „francuski“ ležaj i 2 sofe u istoj prostoriji). Grand suite su veličine 65 kvm i nude dodatni komfor uključujući mozaik kadu sa đakuzi sistemom.
Usluga: polupansion – doručak, večera – buffet servis (samoposluživanje)
naslov-za-halkidiki-hotele-osnovni-elementi
cenovnik-popusti-uvodni-tekst-kasandra
alexandros-palace

CENOVNIK PDF pdf

Organizator: BELVI TRAVEL, Beograd, Kosovska 17, Licenca: OTP-25/2016 od 08.02.2016.
Informacije i rezervacije:
Poslovnica Stari Grad Beograd, Kosovska 10 011/322-3300; 3340-888; 3224-198 belvitravel@belvi.rs
Poslovnica Novi Beograd (Belville) Jurija Gagarina 12b 011/6302-066; 6302-067 belvitravelnbg@belvi.rs

Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja agencije Belvi Travel.
Cenovnik je sastavni deo kataloga Belvi Travel – Leto 2019.
Opisi i fotografije objekata su objavljeni u katalogu i na internet prezentaciji: www.belvi.rs
Cenovnik br 1 / 01.12.2018.
U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0078/2018 od 10.01.2018., zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300059716 od 25.01.2018. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”.
Beograd, 25.01.2018. Belvi d.o.o, Beograd, Kosovska 17. Licenca OTP 25/2016 od 08.02.2016.

HOTELSKE SKRAČENICE I NAZNAKE U TABELI: standardna soba – dva standardna ležaja + pomoćni ležaj prema potrebi; superior soba – soba veće površine i bolje opremljenosti od standardne; family room/suite/junior suite – porodična veća soba sa dva kreveta i dva pomoćna kreveta ili dva kreveta na sprat; mezoneta – smeštajna jedinica na dva nivoa, sastoji se uobičajno od dnevnog boravka u donjem delu u kojem se nalaze jedan ili dva ležaja ili sofe na otvaranje i gornjeg višeg nivoa koji se uobičajno sastoji od jedne spavaće sobe sa po dva do tri ležaja. BB – bed&breakfast (noćenje i doručak – samoposluživanje); HB – halfboard (polupansion: doručak, večera – samoposluživanje – izbor više jela); AI – All Inclusive (sve uključeno: doručak, ručak, večera – prema hotelskom planu – detalji su na sajtu);). GV – garden view – pogled na park, bašta; SV – sea view – pogled na more; PV – pool view – pogled na bazen; SSV – sea side view – bočni pogled more;

NAPOMENE:
DINARSKI DEO ARANŽMANA: naznačen je po osobi, plaćaju svi odrasli putnici, dece od 0-12g koja ne plaćaju.
CENA SMEŠTAJNIH USLUGA: cene su po osobi ili po jedinici (sobi), naznačene su u tabeli u EUR (dinarsko plaćanje), pojedinačno za svaki termin, objekat i uslugu.
MIN-MAX BROJ OSOBA: Kolona min-max. osoba u cenovniku označava broj osoba koje plaćaju punu cenu + broj osoba koje koriste određeni popust (ne označava broj ležajeva), broj ležajeva u određenom tipu smeštaja se razlikuje po hotelima i zavisi od uzrasta osoba koje u njemu borave.
NAPOMENA ZA SMEŠTAJ: Gosti samostalno biraju datume i broj noćenja (za većinu hotela cene važe za minimalno 5 noćenja).

ARANŽMAN OBUHVATA:
• smeštaj u hotelu na bazi izabrane pansionske usluge, za odabrani broj noćenja (minimum 5 noćenja).
• servis predstavnika agencije i troškove organizacije programa.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
• turističku (boravišnu) taksu u iznosu 0,5€ za htl 2*, 1,5€ za htl 3*, 3€ za htl 4*, 4€ za htl 5* po sobi dnevno. Plaćanje na recepciji.
• troškove međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. Informaciju o uslovima i iznosu osiguranja dobićete u agenciji.

SPECIJALNI HOTELSKI I AGENCIJSKI POPUSTI ZA RANE REZERVACIJE
HOTELSKI SPECIJALAN POPUST
• za hotele u cenovniku primenjuju se specijalni hotelski popusti za rane uplate u iznosu od 10% do 25% na objavljene cene.
• popusti važe za rezervacije do određenog datuma u periodu do maja 2019.
• popust se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu 50% od vrednosti aranžmana.
• popusti su naznačeni u tabelama sa cenama hotelskih usluga za svaki hotel pojedniačno i zavise od termina uplate akontacije.

AGENCIJSKI SPECIJALAN POPUST:
za sve hotele u cenovniku primenjuju se specijalni agencijski popusti u iznosu od:
• 5% za rezervacije do 31.01.2019. popust se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu 50% od vrednosti aranžmana ili
• 8% za uplate u celosti prilikom rezervacije do 31.01.2019.

Popusti za rane uplate se mogu međusobno kombinovati (hotelski + izabrani agencijski popusti).
Popusti se ne odnose na doplate i dodatne usluge naznačene u cenovniku.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Cene prevoza i smeštaja su izražene u EUR. Plaćanje je dinarsko po prodajnom kursu za efektivu Intesa banke na dan uplate. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća se prema kursu na dan uplate.
• gotovinski ili platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, American Express i Dina, rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 50% od vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
• plaćanjem na rate (do 9 mesečnih rata, bez uplate akontacije i bez kamate) – kreditnim karticama Intesa banke (Visa i Mastercard), plaćanje prilikom rezervacije.
• čekovima građana sa odloženim plaćanjem do 15. decembra 2019., rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a za ostatak se deponuju čekovi najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
• administrativnom zabranom preduzeća sa kojima Belvi Travel ima potpisan Ugovor o administrativnoj zabrani.
• virmanskom uplatom pojedinaca ili preduzeća na osnovu izdate fakture
Belvi Travel zadržava pravo da odredi posebne uslove plaćanja za specijalne vrste aranžamana ili promotivne ponude.
OPŠTE NAPOMENE:
• Navedeni popusti za treću i četvrtu osobu i decu važe samo u pratnji dve odrasle (plative) osobe, osim ako drugačije nije navedeno u cenovniku.
• Sobe se koriste prvog dana iz tabele od 14:00h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 10:00h.
• Dodatni, odnosno pomoćni ležajevi su uglavnom manjih dimenzija od standardnog ležaja i uobičajno je na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanje.
• Rezervacije hotela se vrše po uplaćenoj akontaciji 40%. Konačna potvrda se dobija do 48 sati po uplati. Ukoliko rezervacija ne bude potvrđena od strane hotela, celokupan iznos akontacije se vraća.
• Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena o čemu je dužan da obavesti putnike najkasnije pet (5) dana pre predviđenog početka putovanja.
• Maloletna lica ukoliko putuju bez roditelja, moraju imati saglasnost oba roditelja naznačenu na punoletno lice sa kojim putuju.
• Oznaka kategorije hotela u programu putovanja je zvanično utvrđena i važeća je na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera.
• Organizator putovanja ne garantuje spratnost, pogled, broj sobe ili apartmana, ukoliko to nije predviđeno cenovnikom kao mogućnost doplate. Raspodelu soba u hotelu vrši recepcija, po dolasku gostiju. Cena aranžmana za jednokrevetnu sobu se radi na upit.
• Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotel, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (masaža, sauna, spa centar, fitnes, internet, sef, konzumacija pića iz mini frižidera/mini bara, sportski tereni i slično.)
• Pravila oblačanja u većini hotela za vreme večere u restoranima je za muškarce, nošenje dugih pantalona, a sve vrste kupaćih kostima su zabranjene.
• U uslovima niske sezone, a nekada i u sezoni, moguće je da neki sadržaji smeštajnog objekta, ugostiteljski i trgovinski objekti u mestu opredelenja nisu u funkciji, za šta Organizator putovanja ne može biti odgovoran.
• Fotografije iz kataloga ili sa internet prezentacije unutrašnjih sadržaja smeštajnih objekata i soba, ne garantuju da će putnik dobiti baš smeštajnu jedinicu izgleda, položaja, opremljenosti i veličine kao na fotografiji.
• Broj telefona predstavnika će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja vaučera, a najkasnije 5 dana pre ugovorenog putovanja. Ukoliko putnik preuzme vaučer na kojem ne piše broj telefona predstavnika, dužan je pozvati agenciju pre putovanja.
• Svaki putnik je u obavezi da poseduje ispravnu putnu ispravu (pasoš).
• Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost za neispravnu putnu ispravu učesnika u putovanju, ne dobijanje vize za kategoriju putnika kojima je viza potrebna, kao i u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje odredišta i smatraće se da je putnik odustao od aranžmana i postupiće se prema Opštim uslovima putovanja.
• Agencija nema odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
• Molimo putnike da preuzmu i pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja koji su sastavni deo ovog programa.

Halkidiki je poluostrvo u severnoj Grčkoj, poznato po svom neobičnom obliku koji podseća na Poseidonov trozubac. Predstavlja jednu od prefektura Grčke, i na severu se graniči sa oblašću Soluna, drugog po veličinu grada u Grčkoj. Na jugu, istoku i zapadu okruženo je Egejskim morem. Veliko poluostrvo grana se na tri manja – Kasandru, Sitoniju i Atos, poznatiji kao Sveta Gora (nezavisna monaška pokrajina). Naziv Halkidiki potiče od grčkog grada Halkide odakle su došli prvi stanovnici poluostrva sredinom 7. veka pre nove ere. Važnu ulogu u geografskim nazivima Halkidikija imala je grčka mitologija. Mitovi kažu da je za vreme borbe giganata i bogova, gigant Atos bacio na bogove stenu, koja danas predstavlja istoimenu planinu. Sitonija, drugi ’’prst’’ Halkidikija, naziv je dobila po Sitonu, sinu boga mora Posejdona. Blizina Soluna, prelepo kristalno čisto more, duge peščane plaže i osećaj „kao kod kuće“ je ono što privlači naše turiste.

Atos U predvorju jedine monaške države na svetu, na ulasku u Bogorodičin vrt, na mestu Kserksovog kanala, tamo gde su i Turci poštovali hrišćanstvo, odakle su Sava i Simeon utemeljli srpsku crkvu, naspram arhipelaga Amuljani sa sedamnaest peščanih ostrva, nalazi se neotkriveni raj za turiste koji poštuju tradiciju, cene porodicu i vole miran i bezbrižan odmor. To je poluostrvo Atos „treći prst“ Halkidikija, u svojoj prvoj polovini je svetovni i posvećen je turistima, a druga polovina je duhovna sa desetinama manastira na Aotoskoj Svetoj Gori. Nebeski Grad – Uranopolis i okolna mesta smeštana na prelepim peščanim plažama, pružaju neograničene mogućnosti za nezaboravan i prijatan odmor.

001
Hotel Alexandros Palace na Halkidikiju Grcka leto 2019
Hotel Alexandros Palace na Halkidikiju Grcka leto 2019
Hotel Alexandros Palace na Halkidikiju Grcka leto 2019
Hotel Alexandros Palace na Halkidikiju Grcka leto 2019
Hotel Alexandros Palace na Halkidikiju Grcka leto 2019
Hotel Alexandros Palace na Halkidikiju Grcka leto 2019
Hotel Alexandros Palace na Halkidikiju Grcka leto 2019
Hotel Alexandros Palace na Halkidikiju Grcka leto 2019