1 noćenje
Trajanje
Automobilom
Prevoz
AI, HB
Usluga

Halkidiki Grčka leto 2019 

Hotel SIMEON 3* Metamorfossi  www.hotel-simeon.gr

Položaj hotela: Hotel Simeon nalazi se u centru letovališta Metarmofosi (između Kasandre i Sitonije), oko sto metara od gradske plaže. Ovaj stariji i prilično skroman hotel je renoviran 2015/2016. g.

Sadržaj hotela/sobe:  Ima bazen sa delom za decu, restoran, recepciju, sefove na recepciji (uz doplatu na recepciji), lobi, bar, wi-fi Internet u javnim delovima hotela (uz doplatu na recepciji)… Suncobrani i ležaljke oko bazena su uključeni u cenu, a na plaži se doplaćuju oko 6 eur (set: 2 ležaljke i suncobran). Sve sobe imaju kupatilo, telefon, krevetac (na upit, bez doplate), sef (uz doplatu na recepciji), terasu, mali frižider, kloima uređaj, SAT TV. Standardne sobe su veličine su cca 20-25 kvm, imaju pogled na baštu/grad ili na bazen i namenjene su za 2-3 osobe (2 standardna ležaja ili „francuski“ ležaj i pomoćni ležaj). Family sobe se nalaze u zgradi preko puta hotelske,sastoje se iz spavaće i dnevne sobe sa dve sofe.

Usluga: polupansion – doručak, večera – buffet servis (samoposluživanje).


CENOVNIK PDF

Halkidiki je poluostrvo u severnoj Grčkoj, poznato po svom neobičnom obliku koji podseća na Poseidonov trozubac. Predstavlja jednu od prefektura Grčke, i na severu se graniči sa oblašću Soluna, drugog po veličinu grada u Grčkoj. Na jugu, istoku i zapadu okruženo je Egejskim morem. Veliko poluostrvo grana se na tri manja – Kasandru, Sitoniju i Atos, poznatiji kao Sveta Gora (nezavisna monaška pokrajina). Naziv Halkidiki potiče od grčkog grada Halkide odakle su došli prvi stanovnici poluostrva sredinom 7. veka pre nove ere. Važnu ulogu u geografskim nazivima Halkidikija imala je grčka mitologija. Mitovi kažu da je za vreme borbe giganata i bogova, gigant Atos bacio na bogove stenu, koja danas predstavlja istoimenu planinu. Sitonija, drugi ’’prst’’ Halkidikija, naziv je dobila po Sitonu, sinu boga mora Posejdona. Blizina Soluna, prelepo kristalno čisto more, duge peščane plaže i osećaj „kao kod kuće“ je ono što privlači naše turiste.

Sitonija je je drugo poluostrvo Halkidikija, ili kako ga neki zovu „drugi prst“. Istocna strana gleda prema Svetoj gori, a zapadna prema Kasandri. Poluostrvo obiluje prelepim pešcanim plažama, malim uvalama nepristupacnim sa kopna, borovim šumamam i plantažama maslina. Glavno mesto je kosmopolitsko letovalište Neos Marmaras sa svojim turistickim centrom Porto Carras. Sitonija je pravo mesto za uzbudljiv, ali miran i porodicni odmor. Takodje, ni zaljubljeni neće pogrešiti, ako baš ovo pitomo poluostrvo odaberu za mesto svog odmora.

Hotel Simeon na Halkidikiju Grčka leto 2019
Hotel Simeon na Halkidikiju Grčka leto 2019
Hotel Simeon na Halkidikiju Grčka leto 2019
Hotel Simeon na Halkidikiju Grčka leto 2019
Hotel Simeon na Halkidikiju Grčka leto 2019