6 dana
Trajanje
Autobusom
Prevoz
ND
Usluga
Da
Vodič

DOČEK NOVE GODINE 2019.

Autobusom – 6 dana/4 dana 

ISTANBUL – jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta, nekadašnja prestonica 3 velika carstva: Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog. Leži na Bosforu koji odvaja evropski deo Turske od njenog azijskog dela. Prvo je bio poznat kao Vizantion, kasnije kao Konstantinopolis i konačno kao Istanbul. Ne propustite da upoznate najslavniju građevinu Aja Sofiju koju je u 6. veku podigao imperator Justinijan i koja je služila kao najveći hrišćanski hram na svetu. Danas je najpoznatiji muzej u Turskoj.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI U EVRIMA:

TERMIN PUTOVANJA HOTEL USLUGA CENA ARANŽMANA DOPLATA ZA 1/1 SOBU
28.12.2018.-02.01.2019. HOTEL 4 3 ND 159€ 75€
CENOVNIK PDF
pdf
U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:
prevoz turističkim autobusom (klima, TV, video i audio oprema) na navedenoj relaciji
smeštaj u standardnoj dvokrevetnoj sobi u hotelu sa 4* u Istanbulu na bazi 3 noćenja sa doručkom, doručak – buffet (samoposluživanje)
razgledanje prema programu
usluge vodiča
troškovi organizacije putovanja.
U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:
dinarski deo aranžmana – 1790rsd po rezervaciji
međunarodno putno osiguranje
individualni troškovi
fakultativni izleti
ulaznice za dvorce, muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu.

 • Aja Sofija, Plava džamija i Topkapi palata – 45€
 • Vaseljenska patrijaršija i krstarenje Bosforom – 25€
 • Dolmabahče palate – 30€
 • Tursko veče – 35€

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 putnika.

Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Dinarsko plaćanje po efektivnom prodajnom kursu banka Intese na dan uplate. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 30% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 3 mesečne rate.
 • Fakultativni izleti plaćaju se na licu mesta u evrima.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40 putnika).
 • Raspored mesta u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja.
 • Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije organizatora putovanja.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0078/2018 od 10.01.2018., zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300059716 od 25.01.2018. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”. Beograd, 25.01.2018. Belvi d.o.o, Beograd, Kosovska 17. Licenca OTP 25/2016 od 08.02.2016.

Organizator:
BELVI TRAVEL, Beograd, Kosovska 17. Licenca: OTP – 25/2016 od 08.02.2016.
Uz ovaj aranžman i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja agencije Belvi Travel.
Opisi i fotografije objekata su objavljene na internet prezentaciji: www.belvi.rs
Cenovnik br. 1 / 01.10.2018.

1

1. dan(28.12.2018.) BEOGRAD...

Sastanak putnika na parkingu Turistički terminal (SP Lasta A.D. autoput Beograd-Niš br 4) u 16:30h. Polazak autobusa u 17:00h. Noćna vožnja teritorijom Srbije, Bugarske i Turske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.
2

2. dan(29.12.2018.) ...ISTANBUL

Dolazak u Istanbul u jutarnjim satima. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: staro gradsko jezgro, Ataturk bulevar, Valensov akvadukt, džamija Mehmed Paše Sokolovića, Pera Palace hotel u kome su odsedali gosti Orijent ekspresa, Tarlabalaši bulevar, Trg Taksim, panorama crkve Agia Triada, Divan Palace hotel, prolaz kroz Bešiktaš, Dolmabahče palata, prelazak preko mosta Bosfor i odlazak na vidikovac Čamlidža sa koga se pruža najlepši pogled na grad. Povratak uz obalu Bosfora preko Galata mosta, panorama Aja Sofije i Topkapi palate, prolaz pored Egipatske pijace začina do hotela. Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Noćenje.
3

3. dan(30.12.2018.) ISTANBUL

Doručak. Fakultativni obilazak mesta gde se nalazio antički Hipodrom – Teodosijev obelisk, Egipatski obelisk, potom obilazak Sultan Ahmetove džamije (Plava džamija), Topkapi palate – nekadašnje rezidencije otomanskih sultana. Obilazak čuvenog muzeja Aja Sofija, nekada najveće crkve na svetu. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U većernjim časovima fakultativni odlazak na tursko veče u nacionalnom restoranu sa bogatim muzičkim i scenskim programom. Noćenje.
4

4. dan(31.12.2018.) ISTANBUL

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak na krstarenje Bosforom u trajanju od dva sata: Zlatni rog – najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Dolmabahče palata – poslednje sedište sultana, Bešiktaš, Ortakoj džamija, Bosfor most, Rumenli hisar, Jedi kule (sedam kula). Nakon krstarenja odlazak u gradski kvart Fener i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Individualni doček Nove godine. Noćenje. (31.12.2018.) ISTANBUL Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak na krstarenje Bosforom u trajanju od dva sata: Zlatni rog – najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Dolmabahče palata – poslednje sedište sultana, Bešiktaš, Ortakoj džamija, Bosfor most, Rumenli hisar, Jedi kule (sedam kula). Nakon krstarenja odlazak u gradski kvart Fener i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Individualni doček Nove godine. Noćenje.
5

5. dan(01.01.2019.) ISTANBUL...

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak čuvene Dolmabahče palate, poslednje rezidencije otomanskih sultana. Slobodno vreme. Polazak za Beograd u popodnevnim satima. Noćna vožnja teritorijom Turske, Bugarske i Srbije sa kraćim usputnim pauzama radi odmora.
6

6. dan(02.01.2019.) …BEOGRAD

Dolazak u Beograd u popodnevnim satima. (Kraj usluga).

Smeštaj naših gostiju je u nekom od navedenih hotela ili sličnom:

Hotel Grand Asiyan 4* www.hotelgrandasiyan.com
Nalazi se u srcu starog Istanbula na Laleliju. Na pešačkoj udaljenosti od Kapali čaršije (500m), Aja Sofije, Plave džamije (oko 1.5 km) i drugih znamenitosti ove prestonice. Sve sobe poseduju SAT TV, klima uređaj, direktnu telefonsku liniju, mini-bar, fen za kosu, sef, Wi Fi internet. U sklopu hotela je restoran na 8. spratu sa koga se pruža pogled na Mramorno more, bar, spa centar (tursko kupailo, sauna, zatvoreni bazen – uz doplatu). Usluga: noćenje sa doručkom – buffet (samoposluživanje).
Organizator zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim iste kategorije. Konačan izbor hotela u okviru programa biće poznat 7 dana pre polaska na put.

nova-godina-istanbul-2019-01
nova-godina-istanbul-2019-02
nova-godina-istanbul-2019-03
nova-godina-istanbul-2019-04
nova-godina-istanbul-2019-05