4 dana
Trajanje
Avionom
Prevoz
ND
Usluga
Da
Vodič

Evropski gradovi – Turska – Istanbul

ŠOPING U ISTANBULU

Avionom – 4 dana/3 noćenja

Istanbul – jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta, nekadašnja prestonica 3 velika carstva: Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog. Leži na Bosforu koji odvaja evropski deo Turske od njenog azijskog dela. Prvo je bio poznat kao Vizantion, kasnije kao Konstantinopolis i konačno kao Istanbul. Ne propustite da upoznate najslavniju građevinu Aja Sofiju koju je u 6 veku podigao imperator Justinijan i koja je služila kao najveći hrišćanski hram na svetu. Danas je najpoznatiji muzej u Turskoj.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI U EURIMA

TERMIN PUTOVANJA HOTEL USLUGA CENA ARANŽMANA
29.11. - 02.12.2018. MARTINENZ 3 - Laleli 3ND 239€
29.11. - 02.12.2018. GRAND ASIYAN 4 - Laleli 3ND 259€
29.11. - 02.12.2018. THE CENTRAL PALACE 4+ - Taksim 3ND 299€
29.11. - 02.12.2018. DIVAN ISTANBUL 5 - Taksim 3ND 359€
Napomena: Vremena letova su podložna promenama. Putnici će o tačnom vremenu leta biti obavešteni dva dana pre putovanja. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promena leta od strane avio-kompanije.
CENOVNIK PDF
pdf
U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:
Prevoz redovnom linijom Turkish Airlines-a na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd
grupni autobuski transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu
smeštaj u dvokrevetnim sobama u izabranom hotelu sa 3*, 4* ili 5* na bazi noćenja sa doručkom
usluge lokalnog vodiča na destinaciji na srpskom jeziku i troškovi organizacije putovanja.
U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:
Avio-takse u iznosu od 114,4 evra (72.00-YR XT EUR 0.98-RF EUR 16.72-RS EUR 0.22-RS EUR 4.48-LG EUR 20.00-TR)
dinarski deo aranžmana – 1790rsd po rezervaciji
međunarodno putno osiguranje, individualni troškovi i fakultativni izleti, posete/ulaznice za dvorce, muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu, prevoz metroom ili nekim drugim vidom gradskog prevoza.

Putnici su u obavezi da daju tačna imena i prezimena, onako kako piše u pasošu, prilikom uplate aranžmana. U protivnom, svaka kasnija promena podleže dodatnoj naplati od strane avio-kompanija, a troškove snose sami putnici.


 1.  Poseta dzamije zakonodavca Sulejmana Veličanstvenog. Poseta crkvi Hrista Spasitelja u Polju – danas muzej Karije – Vizantiska crkva sa najlepšim mozaicima na svetu zatim poseta bregu Pierre Loti (ime je dobio po francuskom književniku koji je na tom mestu pisao knjigu o Istanbulu) vidikovac starog dela grada sa izvanrednim pogledom na panoramu Zlatni Rog. U istoimenoj kafani mozete popiti najbolju kafu i turski caj. Poseta muzeju na otvorenom, parku minijaturk u kome možete videti najznajčajnije istorijske građevine u minijaturi. Cena po osobi: 48 evra.
 2.  Poseta Patrijaršiji i dnevno krstarenje Bosforom. Odlazak u kvart grada Fener i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Odlazak na krstarenje u trajanju od sat i po: Zlatni rog, najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, džamija Sulejmanije, Dolmabahče palata, Bešiktaš, Ortakoj džamija, Bosfor most, Rumenli hisar, Devojacka kula, duz Bosfora Evropska i Azijska obala, povratak. Cena po osobi: 30 evra.
 3.  Mogućnost fakultativne posete Dolmabahče palati poslednje rezidencije otomanskih sultana, jedne od najlepših evropskih palata. Povratak u hotel. Noćenje. Cena po osobi: 28 evra.
  Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Dinarsko plaćanje po efektivnom prodajnom kursu banka Intese na dan uplate. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 6 mesečnih rata.
  • Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane agencije organizatora putovanja je 5 dana pre početka putovanja.
  • Putna isprava (pasos) mora biti važeća minimum 6 meseci po povratku sa putovanja!
  • Cena aranžmana za jednokrevetnu sobu se radi na upit.
  • Plaćanje fakultativnih izleta u Istanbulu je isključivo u evrima. Lokalna turistička agencija, organizator izleta, zadržava pravo promene datuma i vremena polaska na izlet. Sadržaji izleta mogu biti podložni izmenama ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom I slično). Cene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 15 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj ceni.
  • Minimalni broj putnika za realizaciju programa je 15 učesnika. *Grupni autobuski transfer se odnosi na broj putnika veći od 14. Ukoliko je broj putnika manji od tog broja, dodatno se naplaćuje iznos za individualni transfer.
  • Napojnica: Uobičajeno je davanje napojnica, a običaj je da se i šoferima u Vašem autobusu prilikom transfera ili izleta da bakšiš
  • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu, kao i cene prevoza promeni i cenu aranžmana, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje.
  • Za realizaciju programa je potrebno minimum 15 putnika. Krajnji rok za prijavu je 15 dana pre polaska ili do popune mesta.
  • Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Turske.
  • Putnik za putovanje u inostranstvo je dužan da se pre zaključivanja ugovora o putovanju informiše kod nadležnog konzulata o viznim, carinskim, zdravstvenim i drugim uslovima  koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju, kao i da sam putnik blagovremeno i uredno obezbedi potrebne uslove i isprave.
  • Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
  • Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

  U  skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2018 od 10.01.2018. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300059724 od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

  Organizator:
  Belvi Travel nastupa u svojstvu posrednika u prodaji aranžmana za Istanbul. Organizator putovanja je turistička agencija BIG BLUE GROUP d.o.o. – Beograd , licenca OTP 255/2010. od 12.02.2010. Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP d.o.o. – Beograd, Kolarčeva 3.
  Cenovnik br. 1 važi od 01.11.2018.

  1

  1. dan (29.11.2018.) BEOGRAD - ISTANBUL

  Sastanak putnika na beogradskom aerodromu ,,Nikola Tesla” ispred šaltera za čekiranje dva sata pre poletanja aviona (07:00 časova). Poletanje za Istanbul (09:00 časova, TK1082). Posle nepunog dvočasovnog leta sletanje na aerodrom u Istanbulu (12:40 časova po lokalnom vremenu). Panoramsko razgledanje grada autobusom – staro gradsko jezgro: Ataturk bulevar, Valensov akvadukt, Džamija Mehmed Paše Sokolovića, Pera Palace Hotel – u kome su odseli gosti Orijent Ekspresa, Tarlabaši, Trg Taksim, Palata Dolmabahce, prolaz kroz Bešiktaš, prelazak preko mosta Bosfor i odlazak na vidikovac Čamlidža sa koga se pruža najlepši pogled na grad. Razgled se završava ispred Kapali čaršije. Nakon razgledanja mogućnost fakultativnog obilaska Sultanahmeta. Poseta Plavoj džamiji, drevnom Hipodromu, muzeju Aja Sofija i Topkapi palati. Cena po osobi: 40 evra (cena obuhvata ulaznice i lokalnog vodiča).Transfer do izabranog hotela. Slobodno vreme. Noćenje.
  2-3

  2.-3. dan (30.11. - 01.12.2018.) ISTANBUL

  Doručak. Slobodni dani za individualni obilazak grada, kupovinu. Noćenja.
  4

  4. dan (02.12.2018.) ISTANBUL - BEOGRAD

  Doručak. Slobodno vreme. Transfer na aerodrom. Poletanje aviona za Beograd (19:50 časova po lokalnom vremenu TK1083). Sletanje u Beograd u (19:30 časova po lokalnom vremenu). Kraj putovanja.

  Smeštaj u nekom od navedenih ili sličnim hotelima:

  Hotel Martinenz 3* http://martinenz-hotel.hotel-istanbul.net/en/

  Hotel se nalazi u oblasti Laleli i odlično je povezan linijama gradskog prevoza. Nudi fantastičan pogled na Istanbul i Mramorno more sa terase na krovu i ima udoban smeštaj sa besplatnim bežičnim internetom, na samo par minuta od istorijskih znamenitosti grada. Sve sobe poseduju SAT TV, klima uređaj, direktnu telefonsku liniju, mini-bar, fen za kosu, sef, Wi Fi internet. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom – švedski sto. Istorijska pijaca Grand Bazar se nalazi nedaleko od hotela.

  Hotel – Grand Asiyan 4* www.hotelgrandasiyan.com

  Nalazi se u srcu starog Istanbula na Laleliju. Na pešačkoj udaljenosti od Kapali čaršije (500 m), Aja Sofije, Plave džamije (oko 1.5 km) i drugih znamenitosti ove prestonice. Sve sobe poseduju SAT TV, klima uređaj, direktnu telefonsku liniju, mini-bar, fen za kosu, sef, Wi Fi internet. U sklopu hotela je restoran na 8. spratu sa koga se pruža pogled na Mramorno more, bar, spa centar (tursko kupailo, sauna, zatvoreni bazen – uz doplatu). Usluga je na bazi noćenja sa doručkom – švedski sto.

  Hotel – The Central Palace 4+* http://www.thecentralpalace.com/taksim/en/main/

  Hotel se nalazi na manje od 100 metara od Trga Taksim, samog srca Istanbula, i nedaleko od trgovačke ulice Istiklal. Nudi luksuzne sobe i kompletan izbor wellness sadržaja. Čuveni trgovački kvart Nišantaši udaljen je 1,8 km od hotela. Sve sobe su klimatizovane i odlikuje ih spoj otomanskog dekora i modernih aparata. Uključuju veći prostor za sedenje i deluks kupatila sa hidromasažnom kadom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom – švedski sto. Hotelski spa centar sadrži saunu, hidromasažnu kadu i hamam ukrašen tradicionalnim turskim motivima. Hotel Central Palace nudi besplatan bežični internet i besplatan parking.

  Hotel – Divan Istanbul 5* http://www.divan.com.tr/divan-istanbul/en

  Ovaj hotel koji je izgradjen u modernom stilu nalazi se na jednoj od najboljih lokacija u Istanbulu, na tgu Taksim. U ponudi ima spa centar, koji se prostire na površini od 1800 m² sa zatvorenim poluolimpijskim bazenom I turskim kupatilom. Prostrane sobe imaju savremen enterijer sa tradicionalnim turskim detaljima. Svaka soba sadrži LCD TV, baznu stanicu za iPod i mini-bar. U pabu Divan pripremaju se raznovrsna turska i internacionalna jela. Bar u lobiju nudi izvrsne koktele, dok se ukusni kolači i čokolade služe u poslastičarnici Divan. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom – švetski sto.

  istanbul-soping-tura
  soping-tura-istanbul-01
  Istanbul se nalazi u Turskoj putovanja 2018
  Istanbul se nalazi u Turskoj putovanja 2018
  soping-tura-istanbul-02
  soping-tura-istanbul-03
  soping-tura-istanbul-05
  soping-tura-istanbul-04
  Istanbul se nalazi u Turskoj putovanja 2018
  Istanbul se nalazi u Turskoj putovanja 2018
  Istanbul se nalazi u Turskoj putovanja 2018
  Istanbul se nalazi u Turskoj putovanja 2018
  Istanbul se nalazi u Turskoj putovanja 2018