12 dana
Trajanje
Autobusom
Prevoz
HB, ND
Usluga

Turska – Kapadokija

Autobusom – 12 dana/9 noćenja

Na 200 kilometara od Ankare nalazi se mesto gde priroda nije štedela na svojoj mašti. Kapadokija je pokrajna čudnovate lepote, šarenih balona i kamenih dimnjaka. Spada u najrazvijenije turističke destinacije Turske i upisana je u listu svetske kulturne baštine UNESCO-a.

TERMIN PUTOVANJA HOTEL USLUGA CENA ARANŽMANA DOPLATA ZA 1/1 SOBU
21.04 - 02.05.2018. Hoteli 3 i 4 6PP / 3ND 449€ 180€
CENOVNIK PDF
pdf
U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:
prevoz turističkim autobusom (klima,TV,DVD) na navedenoj relaciji
noćenja na bazi usluga prema programu u hotelima sa 3* i 4* u standardnim dvokrevetnim sobama (sve sobe poseduju kupatilo, SAT TV, AC, telefon):
 • 1 polupansion u Ajvalik / Sarimsakli – Hotel Cinar 3* www.ayvalikcinarhotel.com ili sličan,
 • 2 polupansiona u Kušadasiju – Hotel Derici 4* www.dericihotel.com ili sličan
 • 1 polupansion u Pamukaleu – Hotel Herakles 3* www.herakleshotel.com ili sličan
 • 2 polupansiona u Kapadokiji – Hotel Tourist 4* www.touristhotel.com.tr ili sličan
 • 1 noćenje sa doručkom u Ankari – Hotel Atalay 4* www.atalayhotelankara.com ili sličan
 • 2 noćenja sa doručkom u Istanbulu – Hotel Grand Asiyan 4* www.grandasiyan.com ili sličan
vodič tokom putovanja, troškovi organizacije i realizacije putovanja.
U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:
dinarski deo aranžmana – 1790rsd po rezervaciji
međunarodno zdravstveno osiguranje
individualni troškovi putnika, fakultativni izleti, ulaznice koje nisu obuhvaćene programom.

CENE ULAZNICA UKLJUČUJU I USLUGU LOKALNOG VODIČA:

 • Troja – obilazak lokaliteta sa vodičem i ulaznicom – 10€
 • Pergamon i Asklepion – obilazak lokaliteta sa vodičem, 3 ulaznice (2 lokaliteta + žičara) – 45€
 • Rimski Efes, kuća Device Marije i Bazilika Sv. Jovana sa vodičem i ulaznicama – 45€
 • Milet i Hijerapolis sa vodičem i ulaznicama – 30€
 • Mevlana muzej, Karavansaraj i Kapadokija (Doline Goreme i Zelve, podzemni grad Derenkuju) sa vodičem i ulaznice – 45€
 • Krstarenje Bosforom i Vaseljenska patrijaršija – 25€
 • Aja Sofija i Topkapi palata sa vodičem i ulaznicama – 35€
 • U cenu ulaznica je uračunat i obavezan pratilac od strane TURSAB-a tokom celog putovanja.

PAKET ULAZNICA ZA KAPADOKIJU 160€ (bez fakultativnih izleta u Istanbulu)
Putnici koji poseduju propusnice za besplatan ulazak na lokalitete u obavezi su da plate uslugu licenciranog pratioca od strane TURSAB – a u iznosu od 60€ po osobi.

 • Let balonom iznad Kapadokije (120-150€, cena podložna promeni). U zavisnosti od vremenskih uslova, organizuje se jednoipočasovni let iznad Kapadokije koje organizuju lokalne agencije poput www.royalballon.com ili slične. Let se organizuje u ranim jutarnjim satima. Sve informacije o balonu i tačnu cenu izleta putnici će dobiti tokom putovanja.
Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Dinarsko plaćanje po efektivnom prodajnom kursu banka Intese na dan uplate. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 30% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 6 mesečnih rata.

 • Fakultativni izleti plaćaju se na licu mesta u evrima.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40 putnika).
 • Raspored mesta u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja.
 • Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije organizatora putovanja.
 • Belvi Travel ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2018 od 10.01.2018. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Organizator:
Belvi Travel nastupa u svojstvu posrednika u prodaji aranžmana za Kapadokiju. Organizator putovanja je turistička agencija KonTiki travel&service, licenca OTP 80/2014. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki travel&service.
Cenovnik br.2 važi od 25.01.2018.

1

1. dan(21.04.2018.) BEOGRAD

Sastanak putnika na parkingu Sava centra (savska strana) u 16h. Polazak autobusa u 16:30h (za tačno vreme i mesto polaska pozovite agenciju dva dana pre putovanja). Noćna vožnja teritorijom Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.
2

2. dan(22.04.2018.) ČANAKALE - TROJA - OBLAST AJVALIK

Prelazak turske granice kod Kapikula. Vožnja teritorijom Turske do Ečeabata, male luke na Dardanelima. Prelazak trajektom preko Dardanela sa evropske na azijsku stranu. Pauza u Čanakalama. Prilika da probate čuvenu alvu od griza koja je karakteristična za ovaj gradić. Nastavak putovanja do arheološkog nalazišta Troja. Obilazak lokaliteta. Nastavak putovanja do malog ribarskog mesta Kučukuja. Usputna pauza na vidikovcu gde se pored divnog pogleda prodaje sušeno voće i planinski med. Smeštaj u hotelu na obali Egejskog mora u oblasti Ajvalik/Kučukuju/Sarimsakli. Slobodno vreme za odmor i uživanje. Večera. Noćenje.
3

3. dan(23.04.2018.) OBLAST AJVALIK - PERGAMON - ASKLEPION - KUŠADASI

Doručak. Vožnja do grada Bergama u kome se nalazi arheološki park Pergamona, jednog od najvećih i najmonumentalnijih arheoloških nalazišta antičkog sveta. Obilazak lokaliteta, odlazak zičarom do Akropolja i obilazak lokaliteta, a nakon toga poseta Asklepionu jednoj od najvećih bolnica antičkog sveta. Nastavak puta do Kušadasija. Po dolasku. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.
4

4. dan(24.04.2018.) KUŠADASI - KUĆA DEVICE MARIJE - EFES - BAZILIKA SVETOG JOVANA - KUŠADASI

Doručak. Polazak prema gradu Selčuk do čuvenog Efesa. Obilazak kuće Device Marije. Nakon toga odlazak do Efesa i obilazak: Odeona, Hadrijanovog hrama, ulice Kariatida, kupatila, Celzijusove biblioteke, Amfiteatra… Potom obilazak mesta gde se nalazio Artemidin hram jedno od sedam svetskih čuda, obilazak velike bazilike Sv. Jovana, kuće Device Marije. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.
5

5. dan(25.04.2018.) KUŠADASI - MILET - DENIZLI (PAMUKALE)

Doručak. Polazak prema antičkom Miletu, kulturnom i političkom sedištu jonskih Grka. Obilazak amfiteatra i rimskih kupatila. Nastavak putovanja prema gradu Denizli. Po dolasku u Pamukale obilazak antičkog grada Hierapolisa, koji je pod zaštitom UNESCO kao deo svetske baštine. Osnovan je u II veku p.n.e. kao termalna banja, a nazvan je po boginji Heri. Razvio se u centar za lečenje termalnim vodama. Posećuje se Kleopatrino kupatilo, teatar, Apolonov hram, Plutonijum. Uživanje u čudesnim stenama Pamukale uz nezaobilazno šetnju po Pamučnoj tvrđavi – čudu prirode sa travertinama nastalim sedimentacijom krečnjaka i kalcijuma kao i termalnom vodom od 37°C. U sklopu lokaliteta nalazi se čuveno Kleopatrino kupatilo čije korišćenje se posebno naplaćuje na licu mesta. Smeštaj u hotelu u živopisnom selu Karahajit. Slobodno vreme za uživanje u termalnom bazenu u hotelu. Večera. Noćenje.
6

6. dan(26.04.2018.) PAMUKALE - KONJA - AKSARAJ - SULTANHAN - AVANOS (KAPADOKIJA)

Doručak. Polazak za Kapadokiju. Putovanje u središte male Azije u Laodikeju. Usputna pauza u staroj turskoj prestonici Konji, sedištu seldžučkog ikonijskog sultanata. Obilazak Mevlana muzeja, poznatog kao i zeleni mauzolej, originalnog sedišta Mevlana “vrtećih derviša”, mistične Sufi grupe. Tu se nalazi grob i svetilište Mevlane (Rumija) i do danas je važna tačka hodočašća vernika. Nakon obilaska dolazak u okolinu grada Aksaraja u kome se nalazi čuveni Sultanhan, najveći i najstariji karavansaraj u Anadoliji, koji je izgrađen davne 1229. godine. Obilazak Karavansaraja. Dolazak u Kapadokiju. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
7

7. dan(27.04.2018.) KAPADOKIJA

Doručak. Celodnevni obilazak “kolevke hrišćanstva”. U vreme velikih progona, tokom II i III veka, u stenama Kapadokije utočište su pronašli hrišćani bežeći iz Palestine, a pre njih, prva naselja u ovoj oblasti nastala su 2000 godine p.n.e. Obilazak doline golubova, poseta otvorenom muzeju Goreme, smeštenog u istoimenoj dolini. Ova dolina poznata je po velikom broju pravoslavnih ranohrišćanskih crkvi oslikanih freskama, isklesanih u mekim vulkanskim stenama. Obilazak doline Zelve, jedne od najlepših tačaka u Kapadokiji. Smeštena je u uskoj dolini i u njoj se nalaze neke od najboljih primeraka kuća i crkava u stenama. Predstavljala je sigurno mesto za skrivanje hrišćana od rimskih i arapskih osvajača. Obilazak impozantne Pašabag doline. Potom se odlazi do Derenkujua, podzemnog grada koji se sastoji od 8 podzemnih spratova, od kojih prvi potiču još iz perioda Hetita. Danas su prva 4 sprata otvorena za posetioce. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
8

8. dan(28.04.2018.) AVANOS (KAPADOKIJA) - JEZERO TUZ - ANKARA

Doručak. Napuštanje hotela u ranim jutarnjim satima. Polazak za Ankaru. Usputna pauza na slanom jezeru Tuz Golu. Po dolasku, obilazak glavnog grada Republike Turske. Sledi poseta Antikabiru, mauzoleju osnivača moderne Turske, Kemalu Ataturku. Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme. Noćenje
9

9. dan(29.04.2018.) ANKARA - ISTANBUL

Doručak. U ranim jutarnjim satima polazak za Istanbul. Dolazak u Istanbul. Odlazak na vidikovac Čamlidže, uživanje u pogledu na Istanbul sa azijske strane. Prelazak preko mosta Bosfor u evropski deo. Panoramsko razgledanje grada: Dolmabahče palata, Trg Taksim, Zlatni rog, Fener, Galata kula, Aja Sofija, Topkapi palata… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
10

10. dan(30.04.2018.) ISTANBUL

Doručak. Odlazak u deo grada Fener i obilazak Carigradske patrijaršije. Nakon obilaska mogućnost organizovanja fakultativne vožnje brodom duž Bosfora. Slobodno vreme. Noćenje.
11

11. dan(01.05.2018.) ISTANBUL

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak na Sultanahmet. Razgledanje i obilazak mesta gde se nalazio Hipodrom, Sultan Ahmetove džamije (Plava džamija), Muzeja Aja Sofija i Topkapi palate. Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak za Beograd u večernjim satima. Noćna vožnja teritorijom Turske i Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.
12

12. dan(02.05.2018.) BEOGRAD

Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima. Kraj putovanja.
kapadokia-1
2
3
4
5