4 noćenja
Trajanje
Avionom
Prevoz
HB
Usluga

Evropski gradovi – Turska – Kapadokija

Avionom – 5 dana/4 noćenja

Kapadokija – „ zemlja lepih konja“ i nestvarne prirode. Istoimena regija u kojoj se zapanjujuća prirodna lepota meša sa istorijskim znamenitostima, predstavlja jedan od najlepših pejzaža sveta. Čudesne stene neobičnog oblika, oduševiće Vas već na prvi pogled. U Kapadokiji su živele drevne civilizacije: helenska, rimska, hrišćanska i islamska. Hiljadama godina unazad vulkanski pepeo se delovanjem vode i vetra oblikovao u stenovite formacije tzv. vilinske dimnjake. U ovim stenama ljudi su gradili kuće, manastire pa i čitave podzemne gradove. Sam pogled na ove neobične strukture ostavlja utisak nečeg magijskog i mističnog.

TERMIN PUTOVANJA HOTEL USLUGA CENA ARANŽMANA DOPLATA ZA 1/1 SOBU
Termin: 08.11. - 12.11.2018. Hoteli 4 PP 379€ 80€
CENOVNIK PDF
pdf
U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:
prevoz avionom na relaciji Beograd-Istanbul-Nevšehir (Kapadokija)-Istanbul-Beograd avio kompanijom Turkish Airlines
transferi autobusom prema programu
smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 4* (lokalna kategorizacija) na bazi 4 polupansiona (doručak i večera – švedski sto)
razgledanja prema programu, troškovi organizovanja i vođenja putovanja, usluge predstavnika agencije i lokalnih vodiča.
U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:
dinarski deo aranžmana – 1790rsd po osobi
avio takse u zemlji i inostranstvu- 166,18€ (od kojih YR takse u iznosu 122€ ne podležu refundaciji, dok ostale takse, cene u eurima: 0.98RF, 16.72RS, 0.22RS, 4.48LG, 13.16TR, 1.56VQ podležu refundaciji, koje se plaćaju u agenciji – cena aerodromskih taksi je podložna promenama. Konačan iznos avionskih taksi utvrdjuje se prilikom izdavanja karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja)
međunarodno zdravstveno osiguranje, individualni troškovi i fakultativni izleti.

  • Derinkuju, Ihlar i selo Belisirma – 55€ po osobi
  • Konja – 70€ po osobi
  • Let balonom iznad Kapadokije* – od 120-150€ po osobi (cena podložna promeni)

*Napomena za izlet Let balonom iznad Kapadokije: U zavisnosti od vremenskih uslova, organizuje se jednoipočasovni let iznad Kapadokije koje organizuju lokalne agencije poput www.royalballon.com ili slične. Let se organizuje u ranim jutarnjim satima. Sve informacije o balonu i tačnu cenu izleta putnici će dobiti tokom putovanja.
Za realizaciju fakultativnih izleta potreban minimum 15 plativih putnika.

Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Dinarsko plaćanje po efektivnom prodajnom kursu banka Intese na dan uplate. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 6 mesečnih rata.
  • Za realizaciju programa je potrebno minimum 20 putnika. Krajnji rok za prijavu je 15 dana pre polaska ili do popune mesta.
  • Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane organizatora je 5 dana pre početka putovanja.
  • Na letu Turkish Airlines dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8 kg.
  • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
  • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana.
  • Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).
  • Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije  organizatora.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2018 od 10.01.2018. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300059124, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Organizator:
Belvi Travel nastupa u svojstvu posrednika u prodaji aranžmana za Kapadokiju. Organizator putovanja je turistička agencija BIG BLUE GROUP D.O.O., licenca OTP 255/2010 od 12.02.2010. Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP D.O.O. Beograd – Stari grad, Kolarčeva 3.
Cenovnik br.1 važi od 05.09.2018.

1

1.dan (08.11.2018.) BEOGRAD - ISTANBUL - NEVŠEHIR - GOREME (KAPADOKIJA)

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla” kod šaltera za čekiranje u 07h. Poletanje za Istanbul u 09.00h (Let TK1082). Sletanje u Istanbul u 12.40h. Nastavak putovanja sa istog aerodroma u 18.10h (Let TK2008). Sletanje u Nevšehir(Kapadokija) u 19.25h. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
2

2.dan (09.11.2018.) KAPADOKIJA

Doručak. Posle doručka celodnevni obilazak “Kolevke Hrišćanstva”. U vreme velikih progona, tokom II i III veka, u stenama Kapadokije utočište su pronašli Hrišćani bežeci iz Palestine, a pre njih prva naselja nastala su 2000 godiha p.n.e. Obilazak doline golubova, poseta otvorenom muzeju Goreme, smeštenog u istoimenoj dolini. Ova dolina poznata je po velikom broju pravoslavnih ranohrišćanskih crkvi oslikanim freskama, isklesanih u mekim vulkanskim stenama. Obilazak doline Zelve, jedne od najlepših taćaka u Kapadokiji. Smeštena je u uskoj dolini i u njoj se nalaze neke od najboljih primeraka kuća i crkava u stenama. Prestavljala je sigurno mesto za skrivanje hrišćana od rimskih i arapskih osvajača. Obilazak impozantne Pašabag doline. Potom poseta crkvi device Marije. Poseta gradu Avanosa, antičko ime Venessa, poznat po proizvodnji keramike još od doba Hetita. Grad kroz koji tece Kızılırmak (crvena reka). Posle posete Avanosa povratak u hotel. Večera. Noćenje.
3

3.dan (10.11.2018.) KAPADOKIJA

Doručak. Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet. Odlazak do Derinkuju, podzemnog grada koji se sastoji od 8 podzemnih spratova, od kojih prvi potiču jos iz perioda Hetita. Danas su prva 4 sprata otvorena za posetu. Zatim nastavljamo do Ihlara doline, udaljene oko 50 km. Ihlara je najčuvenija regija i dolina sa nekadašnjim manastirima i uklesanim crkvama u stenama. Šetnja dolinom Ihlara do sela Belisirma traje oko 1,5-2h. Pauza za ručak (individualno). U povratku poseta kraterskom jezeru Narligol. Pauza za slikanje i povratak u hotel (65 km). Večera. Noćenje.
4

4.dan (11.11.2018.) KAPADOKIJA - KONJA - KAPADOKIJA

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativna poseta Konje. Posle doručka odlazak do staroturske prestonice Konja, sedište seldžučkog ikonijskog sultanata. Po dolazku obilazak muzeja Mevlana, poznat kao i Zeleni mauzolej, originalnog sedista Mevlana, “vrtecih derviša” mistične Sufi grupe. Tu se nalazi grob i svetilište Mevlane (Rumija) i dan danas je važno mesto hodocašća vernika. Nakon obilazka dolazak u okolini grada Aksaraja u kome se nalazi čuveni Sultanhan, najveći i najstariji karavansaraj u Anadoliji koji je izgradjen 1229. godine. Obilazak Karavansaraja i povratak u Kapadokiju. Večera. Noćenje.
5

5.dan (12.11.2018.) NEVŠEHIR (KAPADOKIJA) - ISTANBUL - BEOGRAD

Doručak. Rani jutarnji transfer ka aerodromu u Nevšehiru (Kapadokija). Let za Istanbul (TK2007) u 09.50h. Sletanje u Istanbul u
11.50h. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: staro gradsko jezgro, Ataturk bulevar, Valensov akvadukt, džamija Mehmed Paše Sokolovića, Pera Palace hotel u kome su odsedali gosti Orijent ekspresa, Tarlabalaši bulevar, Trg Taksim, panorama crkve Agia Triada, Divan Palace hotel, prolaz kroz Bešiktaš, Dolmabahče palata, prelazak preko mosta Bosfor. Povratak uz obalu Bosfora preko Galata mosta, panorama Aja Sofije i Topkapi palate… Transfer do aerodroma. Let za Beograd (TK1083) u 19.50h. Sletanje u Beograd u 19.30h. Kraj putovanja.

Smeštaj naših gostiju je u navedenom hotelu ili sličnom:

Hotel Tourist & Resort Cappadocia 4* www.touristhotel.com.tr ili sličan

Na putu za Goreme smešten je hotel Tourist & Resort Cappadocia. Od centra gradića Goreme udaljen je oko 1 km a od autobuske stanice udaljen je svega 300m. Hotel poseduje: recepciju, lobi bar, a la carte restoran, otvoreni bazen, spa centar (uz doplatu), WiFi. Sve sobe su moderno opremljene i poseduju SAT TV, mini-bar, klima uređaj, kupatilo.
Organizator putovanja zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim iste kategorije.

turska-kapadokia-01
turska-kapadokia-02
Kapadokija se nalazi u Turskoj putovanja 2018
turska-kapadokia-04
turska-kapadokia-05