7 dana
Trajanje
Autobusom, Avionom
Prevoz
ND
Usluga
Da
Vodič
Termin putovanja Hotel USLUGA CENA ARANŽMANA DOPLATA ZA 1/1 SOBU
23.12 - 29.12.2017. Hoteli 3* i 4* 6ND 279€ 140€
23.12 - 29.12.2017. SPECIJALNA PONUDA 6ND 199€ 120€
Broj mesta po specijalnoj ponudi je ograničen i važi do popune mesta. DOPLATA ZA TRANSFER IZ NOVOG SADA 23.12.2017. - 10€ PO OSOBI (minimum 20 plativih putnika)
CENOVNIK PDF
pdf
U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:
prevoz turističkim autobusom (klima,TV,DVD) na navedenoj relaciji
avio prevoz direktnim čarter letom kompanije AirSerbia na relaciji Napulj – Beograd
smeštaj u standardnoj dvokrevetnoj sobi u hotelima 3* na bazi 6 noćenja sa doručkom, doručak – kontinentalni (samoposluživanje)
razgledanje gradova prema programu
vodič tokom putovanja, troškovi organizacije putovanja.
U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:
dinarski deo aranžmana – 1790rsd po rezervaciji
aerodromska taksa – 27,8€
prevoz brodom Punta Sabioni – Venecija – Punta Sabioni – 15€
turistička taksa: Rim – 4€, Napulj – 2€, Montekatini Terme – 2€ (po osobi po noći, plaća se na recepciji hotela, cena varira u zavisnosti od kategorizacije hotela)
međunarodno zdravstveno osiguranje
individualni troškovi putnika, fakultativni izleti
ulaznice za dvorce, muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu.
 • Vatikan (ulaznica, vodič, slušalice) – 40€
 • Sijena i San Điminjano – 25€
 • Pompeji – 40€.
Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Dinarsko plaćanje po efektivnom prodajnom kursu banka Intese na dan uplate. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 30% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 6 mesečnih rata.
 • Doručak u hotelima u Italiji je dosta skroman i obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo, tople i hladne napitke.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
 • Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja. Fakultativni izleti plaćaju se na licu mesta u evrima. Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 50 učesnika.
 • Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Italije.
 • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
 • Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.
 • Putnik za putovanje u inostranstvo je dužan da se pre zaključivanja ugovora o putovanju informiše kod nadležnog konzulata o viznim, carinskim, zdravstvenim i drugim uslovima  koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju, kao i da sam putnik blagovremeno i uredno obezbedi potrebne uslove i isprave.
 • Putnik za putovanje u inostranstvo mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja još najmanje 3 meseca od dana završetka putovanja ili više, a u skladu sa informacijom koju je dobio od nadležnog konzulata. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 120 putnika).
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza –  “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
 • Raspored sedenja u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
 • Belvi Travel ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2017 od 26.01.2017. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300055730, od 26.01.2017.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Organizator:
Belvi Travel nastupa u svojstvu posrednika u prodaji aranžmana za Klasičnu Italiju.
Organizator putovanja je turistička agencija KonTiki travel&service, licenca OTP 80/2014.
Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki travel&service.
Cenovnik br. 4 važi od 06.12.2017.

1

1. dan(23.12.2017.) BEOGRAD - LIDO DI JESOLO

Sastanak putnika na parkingu preko puta Otvorenog tržnog centra na Novom Beogradu (buvljak), na uglu ulica Antifaštičke borbe i Juriija Gagarina u 06.30h. Polazak autobusa u 07.00h (za tačno vreme polaska pozovite agenciju dva dana pre putovanja). Vožnja teritorijom Srbije, Hrvatske, Slovenije i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora. Dolazak u Lido di Jesolo. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
2

2. dan(24.12.2017.) LIDO DI JESOLO - VENECIJA - MONTEKATINI TERME

Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela, slobodno vreme ili fakultativni odlazak u Veneciju. Prevoz autobusom do luke Punta Sabioni. Vožnja brodom do Venecije. Po dolasku u Veneciju panoramsko razgledanje najužeg centra prestonice nekada moćne Mletačke Republike (IX – XVIII vek): Trg Sv. Marka, Bazilika Sv. Marka sa mozaicima, Duždeva palata, Most uzdisaja, Most Rialto… Slobodno vreme za individualno razgledanje ili fakultativna vožnja gondolama kanalom Grande. Povratak brodom u luku Punta Sabioni. Polazak za Montekatini Terme. Po dolasku smeštaj u hotelu. Noćenje.
3

3. dan(25.12.2017.) MONTEKATINI TERME - SIJENA - SAN ĐIMINJANO - MONTEKATINI TERME

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili fakultativni polazak za Sijenu i San Điminjano. Sijena je drugi grad Toskane po kulturnom i istorijskom značaju i večiti rival Firence. Obilazak centralnog gradskog jezgra, oivičenog zidinama iz XI veka: Pjaca del Kampo kojom dominira palata sa zvonikom, katedrala izgrađena od crnog mermera bogato dekorisana mozaicima, Santa Marija Dela Skala – nekada bolnica, danas muzej nadaleko čuven po slikama iz perioda renesanse. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za San Điminjano, gradića lociranog u samom srcu toskanske doline, okruženog vinogradima i maslinjacima. Zadržao je autentičan srednjevekovni izgled, opasan zidinama iza kojih se uzdižu visoke kule vidljive sa nekoliko kilometara udaljenosti. Kraća pauza za individualno razgledanje i fotografisanje. Povratak u Montekatini Terme. Noćenje.
4

4. dan(26.12.2017.) MONTEKATINI TERME - FIRENCA - RIM

Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i polazak za Firencu, glavni grad regije Toskana: panorama Crkve Santa Marija Novela i crkve San Lorenco, Duomo, zvonika i krstionice, Palata Vekio i replika Mikelanđelovog Davida, Galerija Ufici, Trg Sinjorija, Ponte Vekio, Palata Piti, Crkva Santa Marija Kroče. Slobodno vreme. Polazak za Rim. Po dolasku smeštaj u hotelu. Noćenje.
5

5. dan(27.12.2017.) RIM

Doručak. Nakon doručka odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Dioklecijanove terme, Trg Republike, Via Nacionale, Trg Barberini, Via Veneto, Vila Borgeze, Tvrđava Sv. Anđela i Crkva Sv. Petra, ostrvo Tiberina, “Bocca della Verita”, Kampidoljo, Trg Venecija, Rimski forum, Koloseum, Crkva Sv. Petra u lancima, Crkva Sv. Jovana Lateranskog, Crkva Santa Marija Mađore. Slobodno vreme ili poludnevna fakultativna poseta Crkvi Sv. Petra, vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli. Vatikanski muzeji datiraju još iz vremena pape Julija II u XVI veku, čije se kolekcije još uvek obogaćuju. Obilazak najznačajnijih delova zbirki: zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz XVI veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo… Razgledanje Sikstinske kapele sa delima Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara. Obilazak unutrašnjosti najveće crkve na svetu, Crkve Sv. Petra, u kojoj se nalazi čuvena “Pijeta”, jedino potpisano delo svestranog renesansnog umetnika Mikelanđela. Slobodno vreme. Individualni povratak do hotela. Noćenje.
6

6. dan(28.12.2017.) RIM - NAPULJ

Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i polazak za Napulj. Po dolasku odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: staro gradsko jezgro Napulja je uvršteno na listu svetske kulturne baštine UNESCO-a. Obilazak počinje panoramom luke, koja je peta po značaju na Mediteranu, panorama trga Garibaldi, Ulice Umberta I, Trg Municipio sa Anžujskim dvorcem – Kastel Nuovo, fotopauza na vidikovcu priobalja Banjoli i fudbalskog stadiona, brdo Posilipo, priobalja Mergellina, Riviera di Chiaia, Santa Lucia, Villa Comunale, dvorac Jaje… Nastavak pešice do Trga plebiscita, kraljevske palate, galerije Umberta I, nacionalnog teatra, španskih kvartova i trgovačke ulice Via Toledo. Transfer do hotela, smeštaj u hotelu. Slobodno popodne za individualna razgledanja i šoping. Mogućnost organizovanja posete Pompejama. U I veku naše ere, Pompeja je bila jedna od najlepših i najbogatijih varoši Rimskog carstva. U avgustu mesecu 79. godine naše ere, lava je prekrila i skamenila grad i tako ga „čuvala“ narednih 1500 godina. Na taj način sačuvana je do danas jedinstvena slika arhitekture, urbanizma i načina života jednog bogatog grada drevne Imperije. Oblizak Bazilike, foruma, trga, Macelluma, termalnih kupatila, Faunove kuće, pekare, javne kuće, teatra… Slobodno vreme. Povratak u Napulj. Noćenje.
7

7. dan(29.12.2017.) NAPULJ - BEOGRAD

Doručak. Transfer do aerodroma za direktan čarter let (tačno vreme leta znaće se 2 dana pred povratak). Sletanje na aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu nakon sat ipo vožnje. Kraj putovanja.

Smeštaj naših gostiju je u navedenom hotelu ili sličnom:
Lido di Jesolo – Hotel Torino 3* www.hoteltorinojesolo.it; Hotel Ballariva 3* http://www.hotelbellarivajesolo.it ili sličan
Montekatini Terme – Hotel Royal Palace 4* www.hotelroyalpalace.it, Minerva Palace 4* www.minervapalace.it ili sličan
Rim – Hotel Romulus 3* www.hotelromulus.com, Hotel Residence Parco dei Medici 3* www.pdmr.it ili sličan
Napulj – Hotel Cristina 3* www.hotelcristinanapoli.com, Hotel La Pace 3* www.hotellapacenapoli.it/index2.html ili sličan
Smeštaj je u standardnim dvokrevetnim sobama. Svaka soba ima kupatilo (tuš, WC). Svaki hotel ima recepciju, bar i restoran. Doručak – kontinentalni (samoposluživanje). Doručak u hotelima u Italiji je dosta skroman i u većini hotela obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo, tople i hladne napitke. Organizator putovanja zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim iste kategorije. Konačan izbor hotela u okviru programa biće objavljen 5 dana pre polaska na put.

rome-city
rim-3
rim-5
rim-6
rim-7
rim-8
rim-9
toskana-12
toskana-11
toskana-10
venecija-7
venecija-6
venecija-5