6 dana
Trajanje
Avionom
Prevoz
ND
Usluga
Da
Transfer
Da
Vodič

Evropski gradovi – Portugalija – Lisabon

Avionom, 6 dana/5 noćenja

Lisabon je udobno smešten između sedam brda na severnoj strani ušća reke Težo. Lisabon je grad pun kontrasta, od savremene visokogradnje do građevina u stilu art nuvo, ima mozaične pločnike, zgrade crepova vedrih boja i srednjovekovnu mavarsku oblast Alfama. Najzapadnija je evropska prestonica i ujedno prestonica dobrih vina i fado muzike. Uz Grke, Holanđane i Norvežane, Portugalci se ubrajaju u najpoznatije “male – velike“ narode Evrope čiji je sveukupan doprinos čovečanstvu nemerljiv. Odvažni moreplovci, uporni istraživači i spretni trgovci stizali su prvi, na svojim karavelama, do udaljenih krajeva zapadne i južne Afrike, Madagaskara, Indije, Brazila, Kine, Indonezije… U domovinu su doneli nova znanja i iskustva, izgradili predivne gradove i jedinstvene spomenike velike vrednosti, od kojih su mnogi proglašeni delom svetske kulturne baštine. Srdačni i veoma gostoljubivi, nisu opterećeni slavom i veličinom svojih predaka ali su s pravom ponosni na njih. Danas su kao građani ujedinjene Evrope mnogo više okrenuti budućnosti ali veoma poštuju ličnosti i velika dela sunarodnika nastala u prošlosti širom planete. Takođe, na pravi način i s merom čuvaju svoje običaje i bogatu tradiciju. U svetu najpoznatiji deo te tradicije su jedinstvene pesme uz zvuke gitara – očaravajući fado i čuvena vina “Porto”, “Vino verde”, “Dao” ili “Madera” koja se proizvode vekovima.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI, NA BAZI NOĆENJA SA DORUČKOM, IZRAŽENA U EUR:

TERMIN PUTOVANJA: HOTEL 1/2 SOBA DOPLATA ZA 1/1 SOBA
20.11. - 25.11.2018 Vip Executive Zurich 3 ili sličan 499€ 180€
• Jednokrevetne sobe isključivo na upit.
CENOVNIK PDF
pdf
U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:
prevoz avionom na relaciji Beograd-Minhen-Lisabon-Frankfurt-Beograd
transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom u Lisabonu
smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelu kategorije 3* u Lisabonu na bazi 5 noćenja sa doručkom
panoramska razgledanja Lisabona
usluge licenciranog vodiča koji sa grupom ide iz Beograda i troškovi organizacije putovanja.
U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:
dinarski deo aranžmana – 1790rsd po osobi
avio-takse 136,47 evra (koje se sastoje od taksi koje se ne refundiraju: 52,00 YQ/YR i taksi koje se refundiraju: EUR 4,48-LG, EUR 0,98-RF, EUR 16,72-RS, EUR 0,22-RS, EUR 7,34-DE, EUR 39,82-RA, EUR 3,47-PT, EUR 11,44-YP, pladaju se u agenciji)
gradska taksa koja se plada na recepciji hotela u iznosu od 1 evra po osobi po noći
međunarodno zdravstveno osiguranje
individualni troškovi putnika i fakultativni izleti, posete/ulaznice za dvorce, muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu, prevoz metroom ili nekim drugim vidom gradskog prevoza.
 • Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiš, Eštoril (celodnevni izlet, oko 8 sati) U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča i ulaznica za Kraljevsku palatu u Sintri (National Royal Palace). Ručak nije uključen u cenu. Cena izleta: 60 evra.
 • Obidoš, Batalja, Nazare (celodnevni izlet, oko 8 sati) U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča i ulaznica za manastir Batalja. Ručak nije uključen u cenu. Cena izleta: 60 evra.

Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je mogude realizovati po korigovanoj ceni. Prijava i pladanje se vrše na licu mesta, u dogovoru sa vodičem.

Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Dinarsko plaćanje po efektivnom prodajnom kursu banka Intese na dan uplate. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 30% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 6 mesečnih rata.
 • Putnici su u obavezi da daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. U protivnom, svaka kasnija promena podleže dodatnoj naplati od strane avio-kompanija, a troškove snose sami putnici.
 • Vremena letova su podložna promenama. Putnici de o tačnom vremenu leta biti obavešteni dva dana pre putovanja. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promena leta od strane aviokompanije.
 • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
 • Krajnji rok za otkzivanje putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika koji je potreban za realizaciju programa 5 dana pre puta (minimalan broj za realizaciju ovog putovanja je 20 putnika).
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogudnost organizovanja individulanog putovanja za navedenu destinaciju uz promenu cene putovanja.
 • Na letu Lufthanse dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.
 • Svi putnici su obavezni da poštuju važede zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
 • Lokalna turistička agencija, organizator izleta, zadržava pravo promene datuma i vremena polaska na izlet. Cene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 20 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj ceni.
 • Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobradajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobradajnim kolapsom, promenom radnog vremena, vremenskim nepogodama i slično).
 • Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2018 od 10.01.2018. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300059724, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sad”.

Belvi Travel nastupa u svojstvu posrednika u prodaji aranžmana za Lisabon. Organizator putovanja je turistička agencija BIG BLUE GROUP – Beograd , licenca OTP 255/2010. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP – Beograd, Kolarčev

Cenovnik br.1 važi od 18.07.2018.

1

1.dan (20.11.2018.) BEOGRAD - MINHEN - LISABON

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” ispred šaltera za čekiranje u 15.00h. Poletanje u 17.00h (let LH 1729). Sletanje u Minhen u 18.35h. Nastavak putovanja za Lisabon u 20.40h (let LH 1792). Sletanje u Lisabon u 22.45h. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.
2

2.dan (21.11.2018.) LISABON

Doručak. Panoramsko poludnevno razgledanje grada autobusom: vožnja kroz glavne gradske avenije, panoramsko razgledanje trgova Markiza de Pombala, Rosio i Restauradores. Izlaz na reku Težo u zoni Trga Komersio, dolazak do kvarta Alfame. Nastavak razgledanja pešice. Sledi panorama kule Belem, spomenika Navigatorima i Manastira Svetog Žeronima, remek dela manuelinske arhitekture. Slobodno vreme. Naveče, fakultativni odlazak u restoran na fado veče, gde se može uživati u autentičnoj muzici Portugala. Noćenje.
3

3.dan (22.11.2018.) LISABON

Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili za celodnevni fakultativni izlet za Sintru, Kabo da Roka, Kaškaiš i Eštoril. Povratak u hotel. Noćenje.
Sintra je elegantni gradid u kome su portugalski kraljevi zbog prijatne klime provodili leta, UNESCO ga je 1995. godine proglasio svetskom kulturnom baštinom. Šetnja gradom i obilazak Kraljevske palate. Vožnja do Kabo da Roka, najzapadnije tačke kontinentalnog dela Evrope. Nastavak puta do Kaškaiša, mesta u kome sve kraljevske porodice imaju letnjikovce i odlazak do Eštorila, letovališta poznatom po čuvenom Kasinu.
4

4.dan (23.11.2018.) LISABON

Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili odlazak metroom do Parka nacija futurističkog arhitektonskog kompleksa rođenog na istočnom rubu grada za potrebe održavanja EXPO-a ’98, poslednje velike svetske izložbe XX veka. U savršenom spoju šetališta kraj reke i moderne arhitekture, svoj pečat su ostavili najvedi savremeni arhitekti Iberijskog poluostrva Alvaro Siza Vieira i Santiago Kalatrava. Tu su i brojni drugi zabavni sadržaji poput koncertne arene, pozorišta, kazina i tržnog centra. Ovde se može uroniti u čudesni podvodni svet okeana u najvedem akvarijumu Evrope-Okeanarijumu, provozati se žičarom sa koje se pruža nezaboravan pogled na spektakularni 17 km dugi most Vasko da Gama, ili uživati u brojnim barovima i ribljim restoranima kraj reke. Noćenje.
5

5.dan (24.11.2018.) LISABON

Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili za fakultativni izlet za Obidoš, Batalju i Nazare. Povratak u hotel. Noćenje.
Obilazak slikovitog gradida Obidoš, koji nas vrada u prošlost sa svojim srednjevekovnim zidinama, uskim uličicama i belo okrečenim kudama; impresivne gotske katedrale manastira Batalja (koji je pod zaštitom UNSECO-a) i Nazarea, živopisnog ribarskog sela sa lepom plažom.
6

6.dan (25.11.2018.) LISABON - FRANKFURT - BEOGRAD

Doručak. Transfer do aerodroma. Poletanje za Frankfurt u 16.50h (let LH1169). Sletanje u Frankfurt u 20.50h. Poletanje za Beograd u 21.40h (Let LH1410). Sletanje u Beograd u 23.25h. Kraj putovanja.

Smeštaj naših gostiju je u navedenom hotelu ili sličnom:

Vip Zurique *** Rua Ivone Silva, 18, Lisbon         www.viphotels.com/en/Hotels/VIP-Executive-Zurique/About-Hotel.aspx

Moderan hotel sa tri zvedice udaljen od najbliže metro stanice samo 100 metara. Od trga Markiz de Pombala udaljen je dva kilometara. Hotel ima 252 sobe. Sve su klimatizovane sa kupatilom, fenom za kosu, telefonom, TV-om, sefom imini-barom. Hotel ima otvoreni bazen, restoran, bar, menjačnicu, salu za konferencije i garažu.*Agencija Big Blue zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Usluga: Doručak – kontinentalni (samoposluživanje).

 • Popust za dete od 2 do 12 godina (u sobi sa dve odrasle osobe) je 50 evra (dete koristi tredi pomodni ležaj u sobi sa dve odrasle osobe). • Jednokrevetne sobe su na upit. • Nisu na raspolaganju trokrevetne sobe.
portugalija-lisabon-01
Lisabon se nalazi u Portugaliji putovanja 2018
Lisabon se nalazi u Portugaliji putovanja 2018
Lisabon se nalazi u Portugaliji putovanja 2018
Lisabon se nalazi u Portugaliji putovanja 2018
Lisabon se nalazi u Portugaliji putovanja 2018
Lisabon se nalazi u Portugaliji putovanja 2018
Lisabon se nalazi u Portugaliji putovanja 2018
Lisabon se nalazi u Portugaliji putovanja 2018
Lisabon se nalazi u Portugaliji putovanja 2018
Lisabon se nalazi u Portugaliji putovanja 2018
Lisabon se nalazi u Portugaliji putovanja 2018
Lisabon se nalazi u Portugaliji putovanja 2018