5 dana
Trajanje
Autobusom, Avionom
Prevoz
ND
Usluga
Da
Vodič

Glavni grad regije Lombardija, nekadašnje carstvo Sforca familije je uređen grad, na ravnom, ulice nisu minijaturne što je uobičajno za italijanske gradove, snalaženje je lako, sve što hoćete i treba da vidite vam je na jednom mestu, u samom centru, levo, desno i pravo od katedrale Duomo. Nemojte preskočiti da posetite muzej velikog Leonarda ili privatni muzej Poldi Pezzolli kao i Parco Sempione, milansku Skalu, zamak Sforca kao i prelepu crkvu Santa Maria delle Grazie gde se nalazi Leonardova čuvena „Tajna večera“. Milano je grad sa bogatim arhitektonskim nasleđem, ali je poznat i kao jedna od svetskih prestonica mode, zato je šetnja ulicom Montenapoleone, pravi doživljaj.

TERMIN PUTOVANJA HOTEL USLUGA CENA ARANŽMANA
02.04 - 06.04.2018. Hotel 3* 3ND 199€
SIGURNI POLASCI IZ NIŠA (PARKING KOD TEMPA) I ČAČKA (ŽELEZNIČKA STANICA) - DOPLATA 20€ PO OSOBI, KRAGUJEVCA (TRŽNI CENTAR RODA) - DOPLATA 15€ I NOVOG SADA (LOKOMOTIVA) - DOPLATA 15€ PO OSOBI. U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA IZ NAVEDENIH GRADOVA ISTI SE TRANSFERIŠU DO BEOGRADA I NAZAD.
CENOVNIK PDF
pdf
U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:
prevoz turističkim autobusom (klima, TV, video i audio oprema) prema programu
avio prevoz na relaciji Milano – Beograd (prevoznik Air Serbia)
smeštaj u standardnoj dvokrevetnoj sobi ili dvokrevetnoj sobi sa pomoćnim ležajem u hotelu 3* u Milanu na bazi 3 noćenja sa doručkom, doručak – kontinentalni (samoposluživanje)
razgledanje gradova i obilaske prema programu
usluge vodiča tokom putovanja, troškove organizacije putovanja.
U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:
aerodromsku taksu – 28,3€ (na dan objavljivanja programa – podložno promeni)
gradsku komunalnu taksu u Milanu (uključujući i okolinu): za hotele sa 3* – 4 € dnevno, a za hotele sa 4* – 5 € dnevno (plaća se na recepciji hotela)
međunarodno zdravstveno osiguranje
razgledanje gradova i obilaske prema programu
individualni troškovi putnika
fakultativni izleti
ulaznice za dvorce, muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu.

FAKULTATIVNI IZLETI (deca 2 – 12 godina ostvaruju popust):
 • Lugano i Komo – 25€ odrasli / 15€ deca
 • Vožnja brodom po jezeru Komo – 12€ odrasli / 10€ deca
 • Seravalle – 20€ odrasli / 10€ deca.
 • Đenova i Seravalle – 35€ odrasli / 25€ deca.
 • deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust – 20€
 • doplata za 1/1 sobu – 60€.
Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Dinarsko plaćanje po efektivnom prodajnom kursu banka Intese na dan uplate. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 30% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 6 mesečnih rata.
 • Doručak u hotelima u Italiji je dosta skroman i obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo, tople i hladne napitke.
 • Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Italije.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
 • Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije Belvi travel.
 • U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
 • Putnik za putovanje u inostranstvo je dužan da se pre zaključivanja ugovora o putovanju informiše kod nadležnog konzulata o viznim, carinskim, zdravstvenim i drugim uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju, kao i da sam putnik blagovremeno i uredno obezbedi potrebne uslove i isprave
 • Putnik za putovanje u inostranstvo mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja još najmanje 3 meseca od dana završetka putovanja ili više, a u skladu sa informacijom koju je dobio od nadležnog konzulata.
 • Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
 • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza – “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
 • Raspored sedenja u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće. Ulaz je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 50 putnika).
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta
 • Belvi Travel ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0078/2017 od 04.01.2017., zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 68,011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300055961 od 25.01.2017. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”. Beograd, 25.01.2017. Belvi d.o.o, Beograd, Kosovska 17. Licenca OTP 25/2016 od 08.02.2016.

Organizator:
BELVI TRAVEL, Beograd, Kosovska 17. Licenca: OTP – 25/2016 od 08.02.2016.
Uz ovaj aranžman i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja agencije Belvi Travel.
Opisi i fotografije objekata su objavljene na internet prezentaciji: www.belvi.rs
Cenovnik br 1 / 15.01.2018.

1

1. dan BEOGRAD …

Polazak iz Beograda u 17h sa parkinga kod Sava Centra – savska strana (za tačno vreme polaska pozovite agenciju dva dana pre putovanja). Vožnja teritorijom Srbije, Hrvatske, Slovenije i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora.
2

2. dan … MILANO

Dolazak u Milano u prepodnevnim satima. Po dolasku pešako razgledanje grada mode: obilazak veličanstvene katedrale Duomo, Zamak Sforca, Milanska Skala… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
3

3. dan MILANO - JEZERO LUGANO - JEZERO KOMO - MILANO

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili fakultativni obilazak švajcarsakog jezera Lugano i italijanskog jezera Komo. Dolazak u Lugano. Obilazak grada, a nakon obilaska slobodno vreme. U povratku ka Milanu obilazak jezera Komo. Mogućnost fakultativne vožnje brodom po jezeru ili slobodno vreme. Povratak u Milano. Noćenje.
4

4. dan MILANO - ĐENOVA - SERAVALLE - MILANO

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak u Đenovu. Po dolasku obilazak grada: Opera, Trg Ferari, Katedrala Sv. Lorenca, Duždeva palata, stari svetionik La Lanterna, kuća Kristofera Kolumba… Slobodno vreme. U poslepodnevnim satima odlazak do najpoznatijeg outlet centra u Italiji. Slobodno vreme za šoping. Povratak u Milano u večernjim satima. Noćenje.
5

5. dan MILANO - BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma “Malpensa”. Poletanje aviona (predviđeno vreme 15h). Sletanje na aerodrom “Nikola Tesla“ u Beogradu u16:40h. Kraj putovanja.

OPIS HOTELA (smeštaj je u nekom od navedenih hotela ili sličnim):

B&B Hotel Milano Sesto 3* www.hotel-bb.com/en/hotels/milano-san-siro.htm

Lokacija: Hotel se nalazi na 200 m od metro stanice Sesto Marelli kojom je povezan sa samim centrom Milana (Milanska katedrala, Trg Duomo). Sadržaj: Hotel raspolaže restoranom, kafeterijom, besplatnim wifi internetom, parkingom, liftom. Smeštaj: Sobe su standardne dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene kupatilom, klimom, telefonom, TV-om. Usluga: noćenje sa doručkom (doručak kontinentalni – samoposluživanje).

Hotel Contessa Jolanda 4* http://www.atahotels.it/hotel/atahotel-contessa-jolanda/

Lokacija: Hotel nalazi u severnom delu Milana, na 5 minuta hoda od stanice metroa Mačakini (Maciachini). Sadržaj: Hotel ima lift, restoran koji se nalazi na osmom spratu odakle se pruža panoramski pogled na grad, fitnes centar, wifi internet. Smeštaj: Sobe su standardne dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene kupatilom, klimom. Usluga: noćenje sa doručkom (doručak kontinentalni – samoposluživanje).

milano-1
milano-2
milano-3
milano-4
milano-5
milano-6
milano-7
milano-8-lake-como
milano-9-lugano