5 dana
Trajanje
Autobusom
Prevoz
ND
Usluga
Da
Vodič

Evropski gradovi – Italija – Milano

Autobusom – 5 dana/2 noćenja

Glavni grad regije Lombardija, nekadašnje carstvo Sforca familije je uređen grad, na ravnom, ulice nisu minijaturne što je uobičajno za italijanske gradove, snalaženje je lako, sve što hoćete i treba da vidite vam je na jednom mestu, u samom centru, levo, desno i pravo od katedrale Duomo. Nemojte preskočiti da posetite muzej velikog Leonarda ili privatni muzej Poldi Pezzolli kao i Parco Sempione, milansku Skalu, zamak Sforca kao i prelepu crkvu Santa Maria delle Grazie gde se nalazi Leonardova čuvena „Tajna večera“. Milano je grad sa bogatim arhitektonskim nasleđem, ali je poznat i kao jedna od svetskih prestonica mode, zato je šetnja ulicom Montenapoleone, pravi doživljaj.

TERMIN PUTOVANJA HOTEL USLUGA CENA ARANŽMANA DOPLATA ZA 1/1 SOBU
05.04 - 09.04.2018. Hotel 3 2ND 99€ 49€
28.04 - 02.5.2018. Hotel 3 2ND 99€ 49€
CENOVNIK PDF
pdf
U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:
prevoz turističkim autobusom (klima, TV, DVD) na navedenoj relaciji prema programu
smeštaj u standardnoj dvokrevetnoj sobi ili dvokrevetnoj sobi sa pomoćnim ležajem u hotelu 3* u Milanu na bazi 2 noćenja sa doručkom, doručak – kontinentalni (samoposluživanje)
razgledanje gradova i obilaske prema programu
usluge vodiča tokom putovanja, troškove organizacije putovanja.
U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:
dinarski deo aranžmana – 1790rsd po rezervaciji
gradsku komunalnu taksu u Milanu (uključujući i okolinu): 4-5€ (takse su po osobi po noći, plaćaju se na recepciji hotela – cena varira u zavisnosti od kategorizacije hotela)
međunarodno zdravstveno osiguranje, individualni troškovi putnika, fakultativni izleti, ulaznice za dvorce, muzeje i galerije.

FAKULTATIVNI IZLETI: (deca 2 – 12 godina ostvaruju popust):
 • Đenova i outlet Serravalle – 35€ odrasli / 25€ deca
 • Outlet Serravalle – 20€ odrasli / 15€ deca
 • Jezero Komo – 20€ odrasli / 15€ deca
 • Vožnja brodom po jezeru Komo – 15€ odrasli / 10€ deca.

Za realizaciju fakultativnih izleta potreban minimum 50 plativih putnika.

 • dete do 2 godine u zajedničkom ležaju u pratnji 2 odrasle osobe u sobi – besplatno
 • dete 2 do 12 godina na pomoćnom ležaju u pratnji 2 odrasle osobe u sobi – 5% popusta.
Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Dinarsko plaćanje po efektivnom prodajnom kursu banka Intese na dan uplate. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 30% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 3 mesečne rate.
 • Doručak u hotelima u Italiji je dosta skroman i obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo, tople i hladne napitke.
 • Fakultativni izleti plaćaju se na licu mesta u evrima.
 • Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Italije.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
 • Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije Belvi travel.
 • U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
 • Putnik za putovanje u inostranstvo je dužan da se pre zaključivanja ugovora o putovanju informiše kod nadležnog konzulata o viznim, carinskim, zdravstvenim i drugim uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju, kao i da sam putnik blagovremeno i uredno obezbedi potrebne uslove i isprave.
 • Putnik za putovanje u inostranstvo mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja još najmanje 3 meseca od dana završetka putovanja ili više, a u skladu sa informacijom koju je dobio od nadležnog konzulata.
 • Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
 • Raspored sedenja u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće. Ulaz je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa.
 • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza – “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
 • Raspored sedenja u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće. Ulaz je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40 putnika).
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Belvi Travel ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0078/2018 od 10.01.2018., zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300059716 od 25.01.2018. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”. Beograd, 25.01.2018. Belvi d.o.o, Beograd, Kosovska 17. Licenca OTP 25/2016 od 08.02.2016.

Organizator:
BELVI TRAVEL, Beograd, Kosovska 17. Licenca: OTP – 25/2016 od 08.02.2016.
Uz ovaj aranžman i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja agencije Belvi Travel.
Opisi i fotografije objekata su objavljene na internet prezentaciji: www.belvi.rs
Cenovnik br 2 / 20.02.2018.

1

1. dan BEOGRAD…

Sastanak putnika na parkingu Sava Centra (savska strana) u 16:30h. Polazak autobusa u 17:00h. Noćna vožnja teritorijom Srbije, Hrvatske, Slovenije i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.
2

2. dan …MILANO

Dolazak u Milano jutarnjim satima. Po dolasku razgledanje grada mode: obilazak veličanstvene katedrale Duomo sagradjene u gotskom stilu, a koja se nalazi na istoimenom trgu. Katedrala je bila najveće hrišćansko svetilište sve do izgradnje crkve Sv. Petra u Rimu, zauzima površinu od 12000m² i krasi je čak 3400 statua. Trg Merkanti, panorama Kraljevske palate koja datira iz XII veka i napravljena je isprva kao Gradska većnica. Nakon kratke pauze u galeriji Vitorio Emanuele, zasvođenog prolaza sa elegantnim prodavnicama i lokalima, a koji spaja Trg Duomo sa Trgom Skala, nastavak obilaska ka čuvenom teatru Milanska Skala, zatim panorama bazilike Sant Ambrođo koja potiče iz IV veka. Obilazak se završava posetom utvrđenju porodice Sforca, rezidencije tadašnjeg vojvode Frančeska Sforca, a sad muzeja u kojoj se, pored ostalog nalazi i poslednje Mikelandjelovo delo – Pijeta Rondanini. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
3

3. dan MILANO - ĐENOVA - OUTLET SERRAVALLE - MILANO

Doručak. Slobodno dan za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog odlaska do Đenove i Outleta Serravalle. Đenova je jedan od najvećih gradova i luka Italije, čiji je stari grad pod zaštitom Unesco-a. Po dolasku obilazak grada: Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, katedrala Sv. Lorenca, stari svetionik La Laterna (jedan od najstarijih na svetu koji je još uvek u funkciji), kuća Kristofera Kolumba… Nakon obilaska slobodno vreme. U dogovoreno vreme polazak iz Đenove i odlazak do jednog od najboljih italijanskih tržnih centara – outlet Serravalle. Slobodno vreme za kupovinu… Povratak u Milano u večernjim satima. Noćenje.
4

4. dan MILANO - JEZERO KOMO…

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativna poseta jezeru Komo. Polazak prema jezeru Komo, najdubljem jezeru u Evropi, oazi mira i tišine sa kog se pruža očaravajući pogled na planine San Salvadore i Bre. Šetnja po slikovitom gradu Komo, poznatog po šetalištu, mnogobrojnim kafićima, kao i srednjovekovnoj četvrti oko trga Kavur i impozantne katedrale od belog mermera iz XIV veka. Poseta mestu Beladjo, koji nosi naziv i italijanski Beverli Hils a nalazi se na poluostrvu koje deli jezero na dva dela. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativne vožnje brodom po jezeru. U popodnevnim satima povratak u Milano i nastavak putovanja prema Beogradu. Noćna vožnja teritorijom Italije, Slovenije, Hrvatske i Srbije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.
5

5. dan …BEOGRAD

Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima. Kraj putovanja.

OPIS HOTELA (smeštaj je u nekom od navedenih hotela ili sličnim):

Milano: Hotel B&B Milano Sesto 3* www.hotelbb.it ili Ibis Ca Granda 3* www.accorhotels.com ili Viva hotel Milano 3* www.vivahotelmilano.com ili sličan

Smeštaj je u standardnim dvokrevetnim sobama. Svaka soba poseduje kupatilo, a svaki hotel restoran, bar, recepciju. Usluga: noćenje sa doručkom (doručak kontinentalni – samoposluživanje). Ime hotela biće poznato sedam dana pred polazak na putovanje.Doručak u hotelima u Italiji je dosta skroman i u većini hotela obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo, tople i hladne napitke.

milano
milano-2
milano-3
milano-4
milano-5
milano-6
milano-7
milano-8-lake-como
milano-9-lugano