5 dana
Trajanje
Avionom
Prevoz
ND
Usluga
Da
Vodič

Evropski gradovi – Italija – Milano

Avionom 5 dana/4 noćenja

Italija, zemlja izuzetnih lepota, nikada ne prestaje da zadivljuje i fascinira.Svojim šarmom zavodila je učene ljude, kraljeve i umetnike jednako kako danas zavodi putnike. Prošlost ove zemlje je istovremeno i njena sadašnjost. Nova zdanja su nicala na ostacima rimskih iskopina, moderne zgrade nalaze se tik uz srednjovekovne crkve a bogata tradicija neguje se sa velikom pažnjom. Ineresantni gradovi koji predstavljaju prave riznice umetnosti, prelepi i raznoliki pejzaži, bogata kulinarska tradicija opravdavaju naziv “Lepa zemlja“ ( Bel paese), pod kojim je poznata Italija.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI, NA BAZI NOĆENJA SA DORUČKOM, IZRAŽENA U EUR:

TERMIN PUTOVANJA HOTEL USLUGA 1/2 SOBA PO OSOBI DOPLATA ZA 1/1 SOBU
28.04 - 02.05.2018. BEST WESTERN HOTEL BLAISE & FRANCIS 4 ND 485€ 160€
Jednokrevetne sobe: isključivo na upit.
CENOVNIK PDF
pdf
U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:
prevoz avionom na relaciji Beograd-Milano-Beograd
transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom
smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelu kategorije 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom
panoramsko razgledanje Milana
troškovi organizovanja putovanja, usluge vodiča.
U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:
avio-takse oko 108,67 evra (od toga evra 58.00 YQ ne podležu refundaciji i takse 0.22RS ,0.98RF, 16.72RS , 3.97LG ,1.23MJ , 0.91EX ,6.50HB,17.52IT , 2.62VT podležu refundaciji), plaćaju se u agenciji
boravišne takse u Italiji (plaćaju se na recepciji hotela i kreću se od 1,40€ do 4€ dnevno po osobi, po danu)
dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790,00 rsd po osobi
međunarodno zdravstveno osiguranje, individualni troškovi putnika
fakultativni izleti obavezno prijavljivanje u agenciji.
Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Dinarsko plaćanje po efektivnom prodajnom kursu banka Intese na dan uplate. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 30% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 6 mesečnih rata.
 • Red vožnje i redosled poseta i izleta podložni su promenama usled više sile (vremenske neprilike, praznici i promena radnog vremena i sl.)
 • Minimalni broj putnika za realizaciju izleta po navedenim cenama je 20.
 • Minimum putnika za realizaciju fakultativnog obilaska izložbe Frida Kalo je 10.
 • Obavezno prijavljivanje i uplata izleta u agenciji, pre polaska na put.
 • Putnici su u obavezi da daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. U protivnom, svaka kasnija promena podleže dodatnoj naplati od strane avio-kompanija, a troškove snose sami putnici.
 • Vremena letova su podložna promenama. Putnici će o tačnom vremenu leta biti obavešteni dva dana pre putovanja. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promena leta od strane avio-kompanije.
 • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika koji je potreban za realizaciju programa 5 dana pre puta.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individulanog putovanja za navedenu destinaciju uz promenu cene putovanja
 • Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
 • Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično)…
 • Za realizaciju programa je potrebno minimum 15 putnika. Krajnji rok za prijavu je 15 dana pre polaska ili do popune mesta. Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane organizatora putovanja je 5 dana pre početka putovanja.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2018 od 10.01.2018. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300059724, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sad”.

Belvi Travel nastupa u svojstvu posrednika u prodaji aranžmana za Milano. Organizator putovanja je turistička agencija BIG BLUE GROUP – Beograd , licenca OTP 255/2010. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP – Beograd, Kolarčeva3.
Cenovnik br.1 važi od 09.02.2018.

1

1.dan (28.04.2018.) BEOGRAD - MILANO

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” ispred šaltera za čekiranje u 04.20h ujutru. Poletanje za Milano u 06.25h (Let JU540). Sletanje na aerodrom u Milanu u 07.10h. Po dolasku na aerodrom odlazak u panoramski obilazak grada mode: obilazak veličanstvene katedrale Duomo sagrađene u gotskom stilu a koja se nalazi na istoimenom trgu. Katedrala je bila najveće hrišćansko svetilište sve do izgradnje crkve Sv. Petra u Rimu, zauzima površinu od 12000 metara kvadratnih i krasi je čak 3400 statua. Trg Merkanti, panorama Kraljevske palate koja datira iz XII veka i napravljena je isprva kao Gradska većnica. Nakon kratke pauze u galeriji Vitorio Emanuele, zasvođenog prolaza sa elegantnim prodavnicama i lokalima, a koji spaja Trg Duomo sa Trgom Skala, nastavak obilaska ka čuvenom teatru Milanska Skala, zatim panorama bazilike Sant Ambrođo koja potiče iz IV veka. Obilazak se završava posetom utvrđenju porodice Sforca, rezidencije tadašnjeg vojvode Frančeska Sforca, a sad muzeja u kojoj se, pored ostalog nalazi i poslednje Mikelanđelovo delo – Pijeta Rondanini.Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Nooćenje.
2

2.dan (29.04.2018.) MILANO - TORINO

Doručak. Slobodan dan ili fakultativno poludnevni izlet za Torino. Vožnja prema regiji Pijemonte i gradu Torinu. Smešten u dolini, oivičen Alpima i brojnim jezerima, Torino kao glavni grad regije Pijemonte ujedno je jedan od najvećih gradova Italije. Nekada glavni grad Vojvodstva Savoja, potom glavni grad ujedinjene Italije, posle drugog svetskog rata postaje simbol ekonomskog razvoja čija kruna je bio Fijat.Osim što je poznat kao industrijski grad, Torino je I veliki univerzitetski grad, grad tekstila, filma, dizajna I izdavaštva. Po dolasku panoramski obilazak znamenitosti grada; Porte Palatine; Mole Antonelianasimbol Torina, visoka dominantna građevina, nekada sinagoga a danas muzej filma; Katedrala Sv.Jovana Krstitelja koja skriva misteriozno arheološko otkriće ,,Torinskipokrov” itd. Veliki pečat u Torinu ostavila je porodica Savoja a dve znamenite građevine iz tog perioda su Bazilika Superaga (nalazi se u blizini Torina) u čijem mauzoleju je sahranjeno oko 50 prinčeva i princeza I Dvorac Valentino koji se nalazi na listi UNESCO svetske kulturne baštine. Slobodno vreme. Povratak u Milano. (Cena izleta : od 80€). Noćenje.
3

3.dan (30.04.2018.) MILANO

Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativno odlazak na izložbu Frida Kalo. Meksička slikarka Frida Kalo jedna je od najizuzetnijih, ali i najosjetljivijih figura savremene umjetnosti.Njen život obeležen bolešću, saobraćajnom nesrećom i fatalnom ljubavlju prema slikaru Diego Riveri uticalo je da započne put jedne od najuticajnijih slikarki moderne umetnosti. Sve njeno je bilo specifično: život, izgled i stil. Kraća noga kojom je bolest obeležila, usamljenost i talenat, vodili su je da izgradi nešto novo i da postane prepoznatljiva po posebnim, neponovljivim šarenim suknjama, a potom da te boje, na najoriginalniji način, razlije na platna. Kao umetnica je ostala zapamćena po autoportretima i po intenzivnim i treperavim bojama koje su predstavljale veliku bol i strast. Pored autoportreta, najdominantniji motiv njenih slika je bila mrtva priroda. Njena dela, svrstana u nadrealizam, u Meksiku su smatrana obeležjima narodne tradicije, a posebno su ih cenile feministkinje jer je njenom pojavom ženski doživljaj sveta konačno došao do izražaja.Frida je za sobom ostavila oko 200 izvanrednih slika, crteža i nacrta koji su oslikavali njena životna iskustva i doživljaje, njen fizički i emotivni bol i njenu iscrpljujuću vezu s Dijegom. Izložba je rezultat šestogodišnjeg istraživanja i rada Fridinog dela i predstavlja, po prvi put na jednom mestu, slike iz dve najznačajnije kolekcije Fridinog slikarstva: Muzeja Dolores Olmedo u Meksiku i kolekcije Žak i Nataša Gelman. Povratak u hotel. Odlazak i povratak sa izložbe gradskim prevozom. (Cena izleta: 30€ ). Noćenje.
4

4.dan (01.05.2018.) MILANO

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni polazak za Lugano i jezero Komo. Vožnja prema Luganožu, gradu koga nazivaju „švajcarski Monte Karlo“. Razgledanje grada: crkva Sv. Lovre od anđela sa poznatom freskom „Hristove muke“, vila Viani, trg Briforma, gradska kuća i znamenite velike šahovske ploče, Via Nasa, Vila Favorita… Slobodno vreme na jezeru. Nastavak putovanja do jezera Komo, najdubljem u Evropi, oaze mira i tišine koji pruža očaravajući pogled na planine San Salvadore i Bre. Obilazak slikovitog grada Komo, poznatog po šetalištu, mnogobrojnim kafićima, kao i slikovitoj srednjovekovnoj četvrti, oko trga Kavur i impozantne katedrale od belog mermera iz XIV veka… Slobodno vreme. (Cena izleta: od 80€). Povratak u Milano. Noćenje.
5

5.dan (02.05.2018.) MILANO - BEOGRAD

Rani jutarnji tansfer na aerodrom. Poletanje za Beograd u 08.55h (let JU 541) Dolazak u Beograd u 09.40h. Kraj putovanja.

Hotel: Best Western Blaise / Francis 4 * https://www.bestwestern.com/it

Hotel iz lanca Best Western nalazi se na 10 minuta od Fira Milano Izložbenog centra a 2 km od katedrale Duomo I centra Milana. U blizini hotela nalazi se železnička stanica Lancetti kao I brojni restorani I prodavnice. Na 950 m od hotela je stanica metroa Maciachini koja void do katedrale I centra. Sadržaj : restoran, bar,sale za sastanke, parking, Wi Fi u celom hotelu, sef na recepciji. Smeštaj: Sve sobe imaju klima uređaj, pisaći sto, TV, WI FI, telefon, kupatilo, fen za kosu. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (samoposluživanje).
Organizator putovanja zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela u okviru aranžmana biće objavljen na site-u agencije organizatora 7 dana pre polaska na put.

milano-1
milano-2
milano-3
milano-4
milano-5
milano-6
milano-7
milano-8-lake-como
milano-9-lugano