5 dana
Trajanje
Avionom
Prevoz
ND
Usluga
Da
Transfer
Da
Vodič

Zlatni Prag, grad stotinu tonjeva, magični grad su samo neki od naziva Praga, glavnog grada Republike Češke. Grad na obali reke Vltave, na levoj obali se nalaze Hradčani i mala Strana, na desnoj Stari i Novi grad, simbol grada Karlov most, astronomski sat Orloj, su mali deo onoga što vam nudi Prag. Skoro u svakoj ulici se nalaze impozantne građevine koje vas mogu ostaviti bez daha – spomenici, dvorci, katedrale, a istorijsko jezgro Praga je proglašeno delom svetske kulturne baštine UNESCO. Prag je grad u kojem su živeli, radili i školovali se mnogi svetski arhitekti, pisci, glumci, a danas je šesti grad po posećenosti turista u Evropi, zašto je tako saznaćete ako se prošetate Zlatnom ulicom, obiđete najveći dvorac na svetu ili popijete čuveno češko pivo u nekoj od brojnih pivnica.

Termin 31.maj - 4.jun 7.jun - 11.jun 14.jun - 18.jun 21.jun - 25.jun 28.jun - 2.jul 5.jul - 9.jul
Hotel 3 285€ 285€ 285€ 285€ 285€ 285€
Termin 12.jul - 16.jul 19.jul - 23.jul 26.jul - 30.jul 2.avg - 6.avg 9.avg - 13.avg 16.avg - 20.avg 23.avg - 27.avg 30.avg - 3.sep
Hotel 3 285€ 285€ 285€ 285€ 285€ 285€ 285€ 285€
CENOVNIK PDF
pdf
ARANŽMAN SADRŽI:
avio prevoz na relaciji Beograd-Prag-Beograd, redovnom linijom AIR SERBIA
smeštaj u hotelu 3* u 1/2 ili 1/2+1 standardnim sobama na bazi 4 noćenja sa doručkom, buffet-servis (samposluživanje)
razgledanje Praga uz pratnju stručnog vodiča na srpskom jeziku
troškove organizacije i vođenja aranžmana.
ARANŽMAN NE SADRŽI:
troškove aerodromskih i avio sigurnosnih taksi u Beogradu i Pragu – 95€ (plaćanje u agenciji)
medjunardno zdravstveno osiguranje
individualne troškove
doplatu za jednokrevetnu sobu – na upit
fakultativne izlete.
 • Večera u nacionalnom restoranu – 12€
 • Krstarenje Vltavom uz buffet ručak u trajanju od 2h – 20€
 • Drezden – 30€
 • Karlove Vari – 25€.

Minimum 25 prijavljenih putnika je potrebno da bi se ostvarilo izvodjenje fakultativnih izleta (zajedno sa autobuskom grupom), u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije – ino partnera.

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Večera u nacionalnom restoranu – tradicionalna večera u jednom od čeških nacionlanih restorana
 • Krstarenje Vltavom uz buffet večeru – pogledajte Prag iz drugačijeg ugla, sa reke. Tokom vožnje u trajanju od 2 sata možete uživati u češkoj nacionalnoj hrani uz pratnju vodiča – pratioca i njegovu interpretaciju (Rudolfinum, Karlov most, Hradčani, Narodno pozorište…)
 • Drezden – glavni grad nemačke savezne države Saksonije, nalazi se u dolini reke Elbe, dvadesetak kilometara od granice sa Češkom. Drezden je četvrta po veličini urbana regija u Nemačkoj, posle Berlina, Hamburga i Kelna. Grad je čuven po svojim građevinama iz doba baroka: Opera Zemper (nazvana po arhitekti), palata Cvinger (u kojoj je 5 muzeja), protestantska Bogorodičina crkva (Frauenkirche), rimokatolička Dvorska crkva, Rezidencijalna palata, palata Tašenberg (danas hotel Kempinski), deo nekadašnjih gradskih zidina, Avgustov most
 • Karlove Vari – jedna od najpoznatijih svetskih i najveća Češka banja. Osnovao ju je Karlo IV jos u 14. veku. Vremenom se razvijala da bi danas postala mesto prestiža gde se okupljaju najpoznatiji i najbogatiji ljudi na svetu. Tu se nalaze mnogobroji izvori koji se razlikuju kako po sastavu tako i po temperaturi.
Cena aranžmana je izražena u EUR. Plaćanje dinarsko po prodajnom kursu Intesa banke na dan uplate. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 60% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 6 mesečnih rata.

NAPOMENA ZA AVIO KARTE:
Cena je rađena na bazi najpovoljnije tarife avio prevoznika u trenutku objave programa i podležna je promeni. Ukoliko nema mesta na pomenutoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledeće raspoložive tarife.
Za program putovanja pod navedenim uslovima, a vezano za prodaju najpovoljnijih tarifa avio karata kod avio kompanije, primenjuju se posebni uslovi otkazivanja u slučaju odustajanja putnika. Avio karta kupljena po najpovoljijoj tarifi ne može se refundirati, kao ni iznos aerodromski taksi. Rok za izdavanje avio karte je na dan rađenja rezervacije!

NAPOMENA ZA POSREDNIKA:
Ukoliko Posrednik prilikom rezervacije ne izvrši uplatu akontacije od 60% od cene aranžmana u roku od 24h, Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cene. Cena je rađena na bazi osnovne tarife avio prevoznika, ukoliko nema mesta na pomenutoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledeće raspoložive tarife.

VAŽNA NAPOMENA:
Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija. Vremena poletanja i sletanja aviona su data po lokalnim vremenima.
Postoji mogućnost jutarnjih ili večernjih letova i da se u tom slučaju nestigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika,
jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče.
Postoji mogućnost da se dobije hladni obrok ili lanč paket (u zavisnosti da li smeštajni objekat ima tu mogućnost).

VAŽNE I OPŠTE NAPOMENE:

 • Za realizaciju putovanja je potrebno minimum 2 putnika po polasku.
 • Minimum 25 prijavljenih putnika je potrebno da bi se ostvarilo izvodjenje fakultativnih izleta (zajedno sa autobuskom grupom), kao i razgledanje Praga sa stručnim vodičem 2.dan programa. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije – ino partnera.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika na autobuskom programu (minimum 40 prijavljenih putnika), realizuje individulano razgledanje Praga sa stručnim vodičem (2.dan programa) za avio program.
 • Neprihvatanje realizacije putovanja po gore navedenim uslovima bice smatrano odustajanjem od putovanja od strane putnika. Za program putovanja pod navedenim uslovima, a vezano za prodaju najpovoljnijih tarifa avio karata kod avio kompanije, primenjuju se posebni uslovi otkazivanja u slučaju odustajanja putnika. Avio karta kupljena po najpovoljijoj tarifi ne može se refundirati, kao ni iznos aerodromskih taksi.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
 • Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Češke Republike.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Belvi Travel ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0078/2017 od 04.01.2017., zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300055961 od 25.01.2017. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”. Beograd, 25.01.2017. Belvi d.o.o, Beograd, Kosovska 17. Licenca OTP 25/2016 od 08.02.2016.

Organizator:
BELVI TRAVEL, Beograd, Kosovska 17. Licenca: OTP – 25/2016 od 08.02.2016.
Uz ovaj aranžman i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja agencije Belvi Travel.
Opisi i fotografije objekata su objavljene na internet prezentaciji: www.belvi.rs
Cenovnik br.4 / 16.05.2017.

1

1.dan (sreda) BEOGRAD - PRAG

Dolazak putnika dva sata pre poletanja, na beogradski aerodrom „Nikola Tesla”, na šalteru za čekiranje. Poletanje aviona za Prag sa JU 610 u 06:50h. Sletanje na aerodrom u Pragu u 09:05h. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme. Mogućnost fakultativnog odlaska u nacionalni češki restoran. Individualni povratak u hotel. Noćenje.
2

2.dan (četvrtak) PRAG - HRADČANI

Doručak, posle doručka polazak na razgledanje grada uz pratnju lokalnog vodiča na srpskom jeziku. Obilazamo dvorac na Hradčanima sa monumentalnom katedralom Sv.Vida iz X veka sa kapelom Sv.Venceslava i grobnicom čeških kraljeva, staru Kraljevsku palatu, baziliku Sv.Đorđa, zatim nastavljamo razgledanje kroz Malu Stranu, prelazimo Vltavu Karlovim mostom, Staru kulu na mostu, spomenik Karlu IV i Karlovom ulicom dolazimo u Staromjestske namjesti na Starogradski Trg sa astronomskim satom “Orloj” i Tinskom crkvom. Nakon razgledanja predviđen je (fakultativno) odlazak na vožnju brodom po Vltavi (panorama Praga) sa ručkom. Slobodno popodne u centru Praga. Noćenje.
3

3.dan (petak) PRAG - DRESDEN

Doručak, slobodan dan u Pragu ili (fakultativno) odlazak na celodnevni izlet u Dresden, grad na istoku Nemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Povratak u Prag. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
4

4.dan (subota) PRAG - KARLOVE VARI

Doručak, posle doručka (fakultativno) odlazak na izlet u Karlove Vari. Obilazak i razgledanje Karlovih Vari, najpoznatijeg srednjoevropskog banjskog i turističkog mesta i jednog od najlepših srednjoevropskih gradova. Obilazmo čuvene banjske lekovite izvore termalne vode i kolonade (Termal Spring, Market Collonade…), grand hotel Pupp, crkvu Sv.Marije Magdalene, rusku pravoslavnu crkvu Sv.Petra i Pavla uz priču o čuvenim piscima, kompozitorima, istorijskim ličnostima koje su boravile u ovoj banji (Karlo IV, Gete, Mocart, Petar Veliki…), kao i većina holivudskih glumaca koji svake godine posećuje Karlove Vari povodom filmskog festivala. Uz to nećemo propustiti da probamo čuvenu Becherovku otkrivenu pre 200 godina, karlovarske oblande, vodu sa lekovitih izvora… Povratak u Prag u popodnevnim satima. Slobodno popodne i veče u centru Praga. Noćenje.
5

5.dan (nedelja) PRAG - BEOGRAD

Doručak. Napuštanje soba do 10:00h. Transfer od hotela do aerodroma u 18:00h. Poletanje iz Praga sa JU 615 u 20:35h. Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla” u 22:30h. (Kraj usluga)

OPISI HOTELA (smeštaj u navedenom hotelu ili sličnom):

Hotel Slavia 3*- www.slaviahotel.com

Hotel Slavia se nalazi u ulici Vladivostočka pored stadiona i sportskog centra Slavia. Do centra Praga se stiže za oko 20 min odličnom tramvajskom vezom. Hotel raspolaže sa dva restorana, snack barom i prostranim lobijem. Sobe imaju kupatilo, wc, telefon, sat tv i wifi internet priključak. Doručak – buffet servis (samoposluživanje).

Hotel Slavia se nalazi u mirnom delu Praga , pored Sportskog kluba Slavija koji nudi raznovrsne sportske aktivnosti. Besplatan bežični internet dostupan je u celom objektu. U okviru objekta se nalaze restoran i bar. Sve sobe su opremljene TV-om sa kablovskim kanalima i delom za sedenje. Kupatila u sobama sadrže tuš i besplatan toaletni pribor. Do centra Praga se može stići javnim prevozom za 20 minuta. Tramvajska stanica Kubanske namesti udaljena je 100 metara od hotela Slavia. Stanica metroa Zelivskeho nalazi se na 1 km. Trgovački centar je udaljen 400 metara. Do Aerodroma Prag može se stići za 40 minuta javnim prevozom. U okviru objekta obezbeđen je besplatan parking.

Hotel Olympic 3*www.olympik.cz

Hotel Olympic 3* udaljen je 200m od stanice metroa Invalidovna (na liniji B), odakle se do centra Praga može stići za 10-tak minuta. Broj smeštajnih jedinica je 280. Sobe imaju mini-bar, TV, sef, kupatilo. Doručak – buffet servis (samoposluživanje).

Hotel Esprit 3*www.hotel-esprit9.cz

Hotel Esprit 3* udaljen je 350m od stanice metroa Českomoravska (na liniji B), odakle se do centra Praga može stići za 12-tak minuta. Broj smeštajnih jedinica je 63 sobe. Sobe imaju TV, kupatilo, wifi internet. Hotel ima restoran u kojem se služi doručak – buffet servis (samoposluživanje).

 

prag-1
prag-2
prag-3
prag-4
prag-5
prag-6
prag-7
prag-8
prag-9