5 dana
Trajanje
Avionom
Prevoz
ND
Usluga
Da
Vodič

Evropski gradovi – Grčka – Atina

Avionom 5 dana/4 noćenja

Atina, kolevka zapadne civilizacije, prepoznatljiva po klasičnim mermernim stubovima, ali i kao moderan, urban grad sa gustim saobraćajem. Grad se prostire između ovih krajnosti, a raznovrsni uticaji Istoka i Zapada prepliću se na pijacama, u kafeima i tavernama koji su izgrađeni na antičkim ruševinama, a naslanjaju se na vizantijske crkve optočene zlatom. Prva asocijacija pri pomenu Atine sigurno je Akropolj sa Partenonom kao najvećim i najznačajnijim hramom koji dominira Atinom već dve i po hiljade godina. Sudbina Akropolja neraskidivo je povezana sa sudbinom samog grada, tako da je Partenon tokom vekova bila hrišćanska crkva, tokom osmanske vladavine bila je džamija, potom barutana šo je umalo dovelo do njegovog uništenja tokom granatiranja Mlečana u XVII veku. Tri ključne tačke moderne Atine čine trg Sintagma, Monastiraki, i trg Omonia. Za turiste je nezaobilazan i kvart Plaka koji se nalazi nešto južnije, sa spletom uličica u podnožju Akropolja, a ako krenete ka istoku, naići ćete na obnovljene kvartove Thissio i Gazi.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI, NA BAZI IZABRANE USLUGE, IZRAŽENA U EUR:

TERMIN PUTOVANJA HOTEL USLUGA 1/2 SOBA PO OSOBI 1/1 SOBA
28.04 - 02.05.2018. ACHILLION 3 ND 329€ 539€
28.04 - 02.05.2018. POLIS GRAND 4 ND 369€ 579€
28.04 - 02.05.2018. ROYAL OLIMPIC 5 ND 499€ 709€
CENOVNIK PDF
pdf
U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:
prevoz avionom na relaciji Beograd-Atina-Beograd
transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom
smeštaj u dvokrevetnim sobama u izabranom hotelu sa 3*, 4*ili 5*, na bazi 4 noćenja sa doručkom
panoramsko razgledanje grada
usluge vodiča na srpskom jeziku i troškovi organizacije putovanja.
U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:
avio-takse oko 113,39 evra (od čega je 58 evra YQ ne podlaže refundaciji i 0.22 evra GR, 12 evra GR, 15.99 evra WP, 5 evra WQ, 0.98 evra RF, 16.72evra RS, 4.48 evra LG , podlažu refundaciji). Usled promena cene goriva na tržištu nafte, moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važi će za sve prijavljene putnike
dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790,00 rsd po rezervaciji
boravišne takse će se računati kao fiksni iznos po danu i po sobi, u zavisnosti od vrste smeštaja i iznosiće: 4€ za hotele sa 5*, 3€ za hotele sa 4*, 1,5€ za hotele sa 3*, 0,5€ za hotele sa 1-2*, 0.5€ dnevno za privatne sobe, studija i apartmane, plaćaju se na licu mesta
međunarodno zdravstveno osiguranje
individualni troškovi putnika, fakultativni izleti i posete.
 • Akropolj cena ulaznice na sam lokalitet, 30€ po osobi.
 • Peloponez (Argolida) – Vožnja pored Eleusine (mesta gde je u antičko doba bila poštovana boginja Demetra u čiju čast su bile organizovane Eleusinske misterije) i Megare (čuvenog antičkog filozofskog centra) do Korintskog kanala. Posle kraće pauze nastavak putovanja do Epidaurusa, svetilišta boga Asklepija (Aesculap). Razgledanje čuvenog pozorišta poznatog po izuzetnoj akustičnosti. Odlazak do „zlatom bogate“ Homerove i Šlimanove Mikene. Razgledanje: Lavlja vrata, Kiklopski zidovi, kraljevski krug grobova, ostaci Megarona (kraljevske palate u kojoj je, prema predanju, ubijen legendarni kralj Agamemnon) i Atrejeva riznica, čudo tehnike XIV veka p.n.e. Povratak u hotel. Cena izleta po osobi: oko 65€.
 • Rt Sunion – Posle kraće pauze u živopisnoj luci Pirej, vožnja kroz poznata letovališta na Apolonovoj obali, nastavak putovanja ka steni gde se, prema mitologiji, sa ovim svetom rastao legendarni atinski kralj Egej i svoje ime podario okolnom moru. Na uzvišenju dominiraju ostaci nekadašnjeg hrama posvećenog Posejdonu, bogu mora. Povratak u Atinu i kraće zadržavanje u poznatom letovalištu Glifada. Cena izleta po osobi: oko 40€.
 • Krtarenje na 3 grčka ostrva – Hidra, Pores, Egina – Polazak iz hotela do luke Flisvos, odakle brod isplovljava u 08h na jednodnevno krstarenje. Prvo iskrcavanje je na ostrvu Hidra (oko 11:00 časova). Ostrvo je naseljeno još u praistoriji, a nakon vladavine Mikenske civilizacije, osvajali su ga Vizantinci, Krstaši, Turci, Mlečani… Danas je oaza mira, pre svega Atinjanima, koji ovde provode vikende. Na ostrvu nema motornog saobraćaja, umesto kog se koriste magarci. Grad Hidra je dobro očuvan, sa lepim starim jezgrom, uskim, krivudavim, kamenim ulicama, na brdu iznad zaliva. Nakon pauze za šetnju i kupovinu suvenira, sledi povratak na brod i nastavak plovidbe. Organizovan ručak na brodu. Sledeće iskrcavanje je na ostrvu Pores (oko 13.45h). Ostrvo je smešteno u južnom delu Saronskog zaliva. Mirno, zeleno i pitomo, sa lepim plažama i živopisnim gradićem, nezaobilazna je stanica na proputovanju kroz Saronski zaliv, u bilo koje doba godine. Jedna od znamenitosti je sat kula iz 1927.godine, kao i arheološki muzej, biblioteka, ostaci Posejdonovog hrama na severu ostrva. Poseta ostrvu traje oko 1 sat, nakon čega se plovidba nastavlja ka ostrvu Egina. Iskrcavanje na ostrvu Egina oko 15.30h. Legenda kaže da je ime dobilo po devojci koju je oteo Zevs i poklonio je svom sinu Alakosu, jednom od sudija podzemnog sveta. Danas je čuveno po pravoslavnom hramu Svetog Nektarijana (Agios Nektarios) i ostacima hrama Afea (Aphaia) iz V veka p.n.e. Veruje se da je sagrađen na mestu nekadašnjeg hrama stradalog u požaru i posvećen kultu boginje Afeje, Zevsove kćeri. Ostaci Afejinog hrama i njegovi reljefni ukrasi pripadaju najlepšim primercima grčke umetnosti na prelazu iz kasnog arhajskog u klasično doba koje se rađal. Sam gradić Egina je čuven i kao prestonica Grčke, u periodu od 1828. do 1830. godine. Ostaci ovog perioda se najviše vide u neoklasičnoj arhitekturi koja dominira gradom. Duž ulica su brojni restorani, kafei i prodavnice suvenira u kojima se mogu kupiti čuveni pistać. Zadržavnje na ostrvu je oko 2 sata, nakon čega sledi ukrcavanje i plovidba ka Atini. Uplovljavanje u luku Flisvos u 19:30h. Transfer do hotela. Cena izleta po osobi: 80€.
Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Dinarsko plaćanje po efektivnom prodajnom kursu banka Intese na dan uplate. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 30% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 6 mesečnih rata.
 • Putnici su u obavezi da daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. U protivnom, svaka kasnija promena podleže dodatnoj naplati od strane avio-kompanija, a troškove snose sami putnici.
 • Vremena letova su podložna promenama. Putnici će o tačnom vremenu leta biti obavešteni dva dana pre putovanja. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promena leta od strane avio-kompanije.
 • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika koji je potreban za realizaciju programa 5 dana pre puta.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individulanog putovanja za navedenu destinaciju uz promenu cene putovanja
 • Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.
 • Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
 • Lokalna turistička agencija, organizator izleta, zadržava pravo promene datuma i vremena polaska na izlet. Cene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 25 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj ceni.
 • Grupni autobuski transfer se odnosi na broj putnika veći od 25. Ukoliko je broj putnika manji od tog broja, dodatno se naplaćuje iznos za individualni transfer.
 • Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično)…
 • Za realizaciju programa je potrebno minimum 25 putnika. Krajnji rok za prijavu je 15 dana pre polaska ili do popune mesta. Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane organizatora putovanja je 5 dana pre početka putovanja.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2018 od 10.01.2018. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300059724, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sad”.

Organizator:
Belvi Travel nastupa u svojstvu posrednika u prodaji aranžmana za Prvi maj u Atini. Organizator putovanja je turistička agencija BIG BLUE GROUP – Beograd , licenca OTP 255/2010. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP – Beograd, Kolarčeva 3. Opšti uslovi putovanja agencije Belvi Travel.
Opisi i fotografije objekata su objavljene na internet prezentaciji: www.belvi.rs
Cenovnik br. 2 važi od 27.01.2018.

1

1.dan (28.04.2018.) BEOGRAD - ATINA

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” ispred šaltera za čekiranje u 10.20h. Redovni let za Atinu kompanijom Air Serbia u 12.20h (JU512). Sletanje na aerodrom „Elefterios Venizelos“ u Atinu u 14.50h. Po sletanju u Atinu odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: gradski trgovi Omonija i Sintagma, spomenik Kolokotronisu, stari i novi Parlament, Kraljevska bašta, Predsednička palata, Evzoni – nacionalna garda, galerija Zapion, Zevsov hram na Marsovom polju, trijumfalna Hadrijanova kapija i stadion Kalimarmaro na kome su 1896. godine održane prve Olimpijske igre modernog doba i gde je bio cilj maratonske trke Letnjih olimpijskih igara 2004. godine. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativna poseta spomeničkom kompleksu iz „zlatnog doba” Periklove Atine na Akropolju (fakultativno, cena ulaznice: 30€): Propileji, Hram Beskrilne pobede, Erehtejon, Partenon. Smeštaj u hotel. Noćenje.
2

2.dan (29.04.2018.) ATINA

Doručak. Slobodni dan za individualni razgled grada, kupovinu ili poludnevni fakultativni izlet do najjužnije tačke Balkanskog poluostrva – rta Sunion, gde se nalaze i ostaci Posejdonovog hrama, posvećenog Bogu mora (cena izleta po osobi: 40€). Slobodno vreme. Noćenje.
3

3.dan (30.04.2018.) ATINA

Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada, kupovinu ili celodnevni fakultativni izet na Peloponez (Argolida). Cena izleta po osobi: 65€. Slobodno vreme. Noćenje.
4

4.dan (01.05.2018.) ATINA

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili celodnevni fakultativni izlet „Krstarenje na tri gčka ostrva: Hidra, Poros, Egina“. Cena izleta po osobi: 80€. Noćenje.
5

5.dan (02.05.2018.) ATINA - BEOGRAD

Doručak. Napuštanje soba i odjavljivanje iz hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do transfera na aerodrom. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 16.35h (JU513). Sletanje u Beogradu 17.15h. Kraj putovanja.

Hotel Achillion 3* www.achillionhotel.com  
Hotel se nalazi na samo nekoliko minuta hoda od trga Omonia i istoimene metro stanice odakle metro linija saobraća do ostalih delova Atine. Hotel je na pešačkoj udaljenosti od brojnih znamenitosti Atine: Arheološkog muzeja, Akropolja, trga Sintagma, boemske četvrti Plaka i čuvenog Monastirakija. U sklopu hotela se nalazi bar, restoran i recepcija. Hotel ima 63 sobe. Sve sobe su opremljene kupatilom fenom za kosu, direktnom telefonskom linijom, SAT TV-om, frižiderom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (samoposluživanje).

Polis Grand 4* www.polisgrandhotel.gr
Hotel se nalazi na 200 metara od metro stanice i od Nacionalnog arheološkog muzeja. U blizini hotela se nalaze brojni kafići, taverne i butici kao i jedan od najpoznatijih gradskih trgova Omonia. Monastiraki i boemska četvrt Plaka su na pešačkoj udaljenosti od hotela. U sklopu hotela se nalazi recepcija, restoran, bar na krovu hotela sa pogledom na Akropolj, mini fitness centar, konferencijske sale. Hotel ima 100 soba i sve imaju klimu, mini bar, flat SAT TV, sef, direktnu telefonsku liniju, Wi-Fi internet, kupatilo (fen za kosu). Usluga u hotelu je na bazi noćenja sa doručkom (samoposluživanje).

atina-1
atina-2
atina-3
atina-4
atina-5
atina-6
atina-7
atina-8-corinthos
atina-9