6 dana
Trajanje
Autobusom
Prevoz
ND
Usluga
Da
Vodič

ITALIJA

SVI PUTEVI VODE U RIM

Rim – razvojem političkog i kulturnog života starog Rima postaje srce Rimske imperije, sa velikim brojem kulturno-istorijskih spomenika, ostacima etrurske i rimske kulture. Rim ima Koloseum, Španski trg, Fontanu di Trevi, Pjacu Venecija, Trg Svetog Petra, Vatikan sa Sikstinskom kapelom i još mnogo drugih značajnih spomenika: Forum, Panteon, Trajanove stubove, Rimske katakombe, Karakalanska kupatila…Rim ima i reku Tibar, filmski grad zvani Ćinećita… Rim je i mnoštvo muzeja, galerija, pozorišta, restorana i prodavnica ispred čijih izloga zastaje dah. Rim je moderan, kosmopolitski grad i vodeći turistički centar Italije.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI, NA BAZI NOĆENJA SA DORUČKOM, IZRAŽENA U EUR:

TERMIN PUTOVANJA HOTEL USLUGA CENA ARANŽMANA DOPLATA ZA 1/1 SOBU
05.04 - 10.04.2018. Hotel 3* 3ND 169€ 70€ na upit
27.04 - 02.05.2018. Hotel 3* 3ND 169€ 70€ na upit
CENOVNIK PDF
pdf
U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:
prevoz turističkim autobusom (klima, TV, DVD) na navedenoj relaciji prema programu
smeštaj u standardnoj dvokrevetnoj sobi ili dvokrevetnoj sobi sa pomoćnim ležajem u hotelu 3* u Rimu na bazi 3 noćenja sa doručkom, doručak – kontinentalni (samoposluživanje).
razgledanje gradova i obilaske prema programu
usluge vodiča tokom putovanja, troškove organizacije putovanja.
U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:
dinarski deo aranžmana – 1790rsd po rezervaciji
gradsku komunalnu taksu u Rimu (uključujući i okolinu): 4-6€ (takse su po osobi po noći, plaćaju se na recepciji hotela – cena varira u zavisnosti od kategorizacije hotela)
međunarodno zdravstveno osiguranje, individualni troškovi putnika, fakultativni izleti, ulaznice za dvorce, muzeje i galerije.
 • dete do 2 godine u zajedničkom ležaju u pratnji 2 odrasle osobe u sobi – besplatno
 • dete 2 do 12 godina na pomoćnom ležaju u pratnji 2 odrasle osobe u sobi – 10% popusta
 • treća odrasla osoba na pomoćnom ležaju u pratnji 2 odrasle osobe u sobi – 10% popusta.
 • Tivoli sa ulaznicom – odrasli 25€ / deca 15€
 • Napul – odrasli 35€ / deca 25€
 • Pompeji sa ulaznicomn – odrasli 25€ / deca 15€
 • Vatikan sa ulaznicom – odrasli 35€ / deca 30€

*Za realizaciju fakultativnih izleta potreban minimum 50 plativih putnika.

Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Dinarsko plaćanje po efektivnom prodajnom kursu banka Intese na dan uplate. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 30% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 3 mesečne rate.
 • Doručak u hotelima u Italiji je dosta skroman i obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo, tople i hladne napitke.
 • Fakultativni izleti plaćaju se na licu mesta u evrima.
 • Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Italije.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
 • Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije Belvi travel.
 • U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
 • Putnik za putovanje u inostranstvo je dužan da se pre zaključivanja ugovora o putovanju informiše kod nadležnog konzulata o viznim, carinskim, zdravstvenim i drugim uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju, kao i da sam putnik blagovremeno i uredno obezbedi potrebne uslove i isprave.
 • Putnik za putovanje u inostranstvo mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja još najmanje 3 meseca od dana završetka putovanja ili više, a u skladu sa informacijom koju je dobio od nadležnog konzulata.
 • Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
 • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza – “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
 • Raspored sedenja u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće. Ulaz je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40 putnika).
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Belvi Travel ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0078/2017 od 04.01.2017., zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 68,011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300055961 od 25.01.2017. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”. Beograd, 25.01.2017. Belvi d.o.o, Beograd, Kosovska 17. Licenca OTP 25/2016 od 08.02.2016.

Belvi Travel nastupa u svojstvu posrednika u prodaji aranžmana za Rim. Organizator putovanja je turistička agencija BIG BLUE GROUP – Beograd , licenca OTP 255/2010. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP – Beograd, Kolarčeva3.

Cenovnik br.1 važi od Cenovnik br 1 / 15.01.2018.

1

1. dan BEOGRAD…

Sastanak putnika na parkingu Sava Centra (savska strana) u 15:30h. Polazak autobusa u 16:00h. Noćna vožnja teritorijom Srbije, Hrvatske, Slovenije i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.
2

2. dan …RIM

Dolazak u Rim u podnevnim satima. Po dolasku panoramsko razgledanje grada autobusom: Rimski forum, Koloseum, Kampidoljo, crkva Santa Marija Mađore, trg Republike, trg Barberini, tvrđava Sv.Anđela i crkva Sv.Petra, Via Veneto… Smeštaj u hotel. Noćenje.
3

3. dan RIM

Doručak. Nastavak razgledanje Rima: crkva Sv.Petra u lancima, fontana Di Trevi, Španski trg, Panteon… Slobodno vreme ili fakultativni obilazak Tivolija, drevnog grada u blizini Rima. Obilazak Vile d’Este – palate sa prelepim baštama, koju je na ostacima vile cara Hadrijana, izgradio kardinal d’Este, kao svoj letnjikovac sa prelepim fontanama, vodoskocima. Povratak u Rim. Noćenje.
4

4. dan RIM - NAPULJ - POMPEJA - RIM

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak za Napulj. Po dolasku panoramsko razgledanje grada autobusom: staro gradsko jezgro Napulja je uvršteno na listu svetske kulturne baštine UNESCO-a. Za ovaj grad se vezuje i nastanak jednog od omiljenih jela širom sveta-pice. Obilazak počinje panoramom luke, koja je peta po značaju na Mediteranu, panorama trga Garibaldi, Ulice Umberta I, Trg Municipio sa Anžujskim dvorcem – Kastel Nuovo, fotopauza na vidikovcu priobalja Banjoli i fudbalskog stadiona, brdo Posilipo, priobalja Mergellina, Riviera di Chiaia, Santa Lucia, Villa Comunale… Nastavak pešice do Trga plebiscita, kraljevske palate, galerije Umberta I, nacionalnog teatra, španskih kvartova i trgovačke ulice Via Toledo. Fakultativna poseta Pompeji. U I veku n.e. Pompeja je bila jedna od najlepših i najbogatijih varoši Rimskog carstva. U avgustu mesecu 79. godine n.e. lava je prekrila i skamenila grad i tako ga „čuvala“ narednih 1500 godina. Na taj način sačuvana je do danas jedinstvena slika arhitekture, urbanizma i načina života jednog bogatog grada drevne Imperije. Oblizak grada i to Bazilike, foruma, trga, Macelluma, termalnih kupatila, Faunove kuće, pekare, javne kuće, teatra… Povratak u Rim. Noćenje.
5

5. dan RIM - VATIKAN…

Doručak. Napušanje hotela. Odlazak na poludnevnu fakultativnu posetu crkvi Sv.Petra, vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli. Vatikanski muzeji datiraju još iz vremena pape Julija II u XVI veku, čije se kolekcije još uvek obogaćuju. Obilazak najznačajnijih delova zbirki: zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz XVI veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo… Razgledanje Sikstinske kapele sa delima Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara; u periodu od 1508. do 1511.godine Mikelanđelo Buonaroti oslikava tavanicu temama iz Starog zaveta, da bi oko 30 godina kasnije, kao temu za prostor iznad oltara, izabrao Strašni sud. Obilazak unutrašnjosti najveće crkve na svetu, crkve Sv.Petra, u kojoj se nalazi čuvena “Pijeta”, jedino potpisano delo svestranog renesansnog umetnika Mikelanđela. Program se završava na velelepnom trgu ispred same crkve, koji je uredio Bernini, najznačajniji umetnik italijanskog baroka. Slobodno vreme. U kasnim popodnevnim/ranim večernjim satima polazak za Srbiju. Noćna vožnja teritorijom Italije, Slovenije i Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.
6

6. dan …BEOGRAD

Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima. Kraj putovanja.

Rim: Hotel Romulus 3* www.hotelromulus.com, Hotel Colony 3* www.colonyhotel.it, Giotto 3* www.hotelgiotto.eu ili sličan
Smeštaj je u standardnim dvokrevetnim sobama. Svaka soba poseduje kupatilo, TV, a svaki hotel restoran, bar, recepciju. Usluga: noćenje sa doručkom (doručak kontinentalni – samoposluživanje). Ime hotela biće poznato sedam dana pred polazak na putovanje.
Doručak u hotelima u Italiji je dosta skroman i u većini hotela obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo, tople i hladne napitke.

rim-1
rim-2
rim-3
rim-4
rim-5
rim-6
rim-7
rim-8
rim-9