5 dana
Trajanje
Avionom
Prevoz
ND
Usluga
Da
Vodič

Evropski gradovi – Italija – Rim

Avionom 5 dana/4 noćenje

CENA ARANŽMANA PO OSOBI, NA BAZI NOĆENJA SA DORUČKOM, IZRAŽENA U EUR:

HOTEL USLUGA 08.11. – 12.11.2018. 06.12. – 10.12.2018.
ZARA 3* ili PARIS 3* ili sličan ND 299€ 299€
Doplaza za jednokrevetnu sobu 120€
TORINO 4* ili VIMINALE 4* ili sličan ND 399€ 399€
Doplaza za jednokrevetnu sobu 160€

• Popust za treću odraslu osobu i za dete od 2 do 11.99 godina (u sobi sa dve odrasle osobe) je 30 evra. Dete koristi treći pomoćni ležaj u sobi sa dve odrasle osobe isto kao i treća odrasla osoba. • Jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem za tri odrasle osobe su na upit!

Za izlet u Vatikan neophodno je prijaviti se pre polaska na put zbog neophodne rezervacije dok se sam izlet plaća na licu mesta.

NAPOMENA: Vremena letova su podložna promenama. Putnici će o tačnom vremenu leta biti obavešteni dva dana pre putovanja. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promena leta od strane avio-kompanije.

CENOVNIK PDF
pdf
U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:
avio prevoz na relaciji Beograd-Rim-Beograd
transfer autobusom aerodrom-hotel-aerodrom u Rimu
smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* ili 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom (samoposluživanje)
panoramsko razgledanje grada sa lokalnim vodičem
usluge vodiča, troškovi organizovanja putovanja.
U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:
avio-takse na letu 04.10, 08.11 i 6.12 kompanije Air Serbia 129 evra (64.00 YQ, koje se ne refundiraju i taksi: 2.6 RS, 1.17 RF, 19.92 RS, 5.34 LG, 1.02 MJ, 2.99 EX, 8.94 HB, 33.56 IT, 3.79 VT koje se refundiraju, plaćaju se u agenciji, podložne su promenama)
dinarski deo aranžmana – 1790rsd po osobi
boravišna taksa se plaća na licu mesta i iznosi 4€ po noći po osobi u hotelima sa 3*, 6€ po noći po osobi u hotelima sa 4*
međunarodno putno osiguranje, individualni troškovi i fakultativni izleti, posete/ulaznice za dvorce, muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu, prevoz metroom ili nekim drugim vidom gradskog prevoza.
*Usled promena cene goriva na tržištu nafte, moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važi će za sve prijavljene putnike.
 • FAKULTATIVNI IZLETI (za izlet u Vatikan neophodno je prijaviti se pre polaska na put zbog neophodne rezervacije, dok se sam izlet plaća na licu mesta):
 • Crkva Svetog Petra, Vatikanski muzej i Sikstinska kapela (poludnevni izlet)
  Vatikanski muzeji datiraju još iz vremena pape Julija II u XVI veku. Prilikom posete, obilazi se najznačajniji deo zbirki: zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz XVI veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo. Posebno se ističe Sikstinska kapela sa delima Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara. U periodu od 1508. do 1511. godine Mikelanđelo Buonaroti je oslikao tavanicu temama iz Starog zaveta, da bi oko 30 godina kasnije, kao temu za prostor iznad oltara, izabrao Strašni sud. Potom se obilazi unutrašnjost najveće crkve na svetu, Crkve Svetog Petra, u kojoj se nalazi čuvena „Pijeta“, jedino potpisano delo svestranog renesansnog umetnika Mikelanđela. Obilazak se završava na velelepnom trgu ispred same crkve koji je uredio Bernini, najznačajniji umetnik italijanskog baroka. Odlazak je peške ili metroom. Cena izleta: 50€.
 • Forum i Koloseum (poludnevni izlet)
  Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mesto na kome je on nastao i na kome su ovekovečene njegove najveće pobede i dostignuća. Nekada središte političkog, religioznog i javnog života, danas je arheološki lokalitet na kome svaki kamen pripoveda neku istorijsku priču i legendu, svedočeći o slavnoj prošlosti jedne od najvećih civilizacija sveta. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar, čudo inženjerije i graditeljstva Starog sveta koje oživljava atmosferu i pokliče najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora. U mermeru isklesani reljefi trijumfalnih lukova ilustruju osvajačke pohode rimskih imperatora i širenje njihove vlasti i uticaja na teritoriju koja se prostirala od Britanije do Sirije, opravdavajući naziv “Caput Mundi” (Prestonica sveta); brežuljak Palatino, mesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada, i koji u narednim vekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, sudskog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova. Odlazak je peške ili metroom. Cena izleta: 40€.
 • Tivoli i poseta kompleksu Vila D’ Este (poludnevni izlet)
  Tivoli i poseta kompleksu Vila D’ Este koji sa svojom palatom i baštom pripada neponovljivoj renesansnoj baštini. U njoj je živeo kardinal Hipolit II D’ Este, potomak slavne porodice Estense koji su vladali Ferarom i Modenom. Njegov životni cilj bio je da postane rimski papa, ali mu to nikada nije pošlo za rukom. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Cena izleta: 60€.
 • Barokna šetnja gradom ( poludnevni izlet)Trg Republike, Via Nacionale, Fontana di Trevi, Trg Rotonde sa Panteonom, Trg Navona, Trg Venecija…sa vodičem na srpskom jeziku. Cena izleta: 20€.
Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Dinarsko plaćanje po efektivnom prodajnom kursu banka Intese na dan uplate. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 6 mesečnih rata.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu, kao i cene prevoza promeni i cenu aranžmana, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje.
 • Minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20.
 • Krajnji rok za prijavu je 15 dana pre polaska ili do popune mesta
 • Doručak u hotelima u Italiji je dosta skroman i obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo, tople i hladne napitke.
 • Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Italije.
 • Putnik za putovanje u inostranstvo je dužan da se pre zaključivanja ugovora o putovanju informiše kod nadležnog konzulata o viznim, carinskim, zdravstvenim i drugim uslovima  koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju, kao i da sam putnik blagovremeno i uredno obezbedi potrebne uslove i isprave.
 • Putnik za putovanje u inostranstvo mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja još najmanje 3 meseca od dana završetka putovanja ili više, a u skladu sa informacijom koju je dobio od nadležnog konzulata.
 • Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
 • Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane organizatora putovanja je 5 dana pre početka putovanja.
 • Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2017 od 26.01.2017. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300054956, od 26.01.2017.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Organizator:
Belvi Travel nastupa u svojstvu posrednika u prodaji aranžmana za Rim. Organizator putovanja je turistička agencija BIG BLUE GROUP – Beograd , licenca OTP 255/2010. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP – Beograd, Kolarčeva 3.Opšti uslovi putovanja agencije Belvi Travel.
Opisi i fotografije objekata su objavljene na internet prezentaciji: www.belvi.rs
Cenovnik br. 2 važi od 24.05.2018.

1

1. dan BEOGRAD - RIM

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu ,,Nikola Tesla” ispred šaltera za čekiranje u 05h. Poletanje u 07h (Let JU530). Sletanje na aerodrom „Leonardo da Vinči“ pored Rima u 08.30h. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Koloseum, Rimski forum, Trg Venecija, Kampidoljo, Crkva Santa Marija Mađore, Trg Republike, Trg Barberini, Crkva Svetog Petra, Via Veneto, Vila Borgeze. Transfer do izabranog hotela. Smeštaj. Fakultativna šetnja rimskim trgovima. Slobodno vreme. Noćenje.
2

2. dan RIM

Doručak. Poludnevni fakultativni izlet – Forum i Koloseum. Slobodno vreme. Noćenje.
3

3. dan RIM

Doručak. Poludnevna fakultativna poseta Crkvi Svetog Petra, vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli. Noćenje.
4

4. dan RIM

Doručak. Poludnevni fakultativni izlet – Tivoli i poseta kompleksu Vila D’ Este. Noćenje.
5

5. dan RIM - BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma. Poletanje za Beograd u 20.50h (Let JU535). Sletanje na beogradski aerodrom u 22.25h. Kraj putovanja.

Smeštaj u nekom od navedenih ili sličnim hotelima:

Hotel Viminale 4*   Via Cesare Balbo 31 www.hotelviminaleroma.com

Smešten u istorijskom zdanju, na svega 700 metara od železničke stanice Termini. Hotel Viminale je udaljen 10 minuta hoda od Koloseuma. Hotel poseduje restoran, bar, krovnu baštu s panoramskim pogledom na Rim, room servis, wifi internet, fitness centar, otvoreni bazen. Sve sobe imaju TV, telefon, minibar, nezavisni sistem kontrole klime, sef, kupatilo sa fenom za kosu. Usluga: doručak – kontinentalni (samoposluživanje).

Hotel Torino 4*    Via Principe Amedeo 8 www.torino.hotelinroma.com

Smešten u istorijskom zdanju, na 200 metara od železničke stanice Termini i stanice metroa Republika. Za 10 minuta hoda stiže se do svih značajnih lokaliteta. Hotel ima klasično uredjene klimatizovane sobe.  Sve sobe imaju TV, telefon, minibar, nezavisni sistem kontrole klime, sef, kupatilo sa fenom za kosu. Usluga: doručak – kontinentalni (samoposluživanje).

Hotel Paris 3*    Via Firenze 57 www.hotelparisroma.com

Skroman hotel, izuzetno lociran na samo 10 minuta hoda od Fontane di Trevi. U neposrednoj je blizini Trga Repulike gde je i istoimena metro stanica udaljena samo dve stanice od Španskog trga. Sve sobe su sa kupatilom, TV i telefonom. U okviru hotela nalazi se manji restoran. Usluga: doručak – kontinentalni (samoposluživanje).

Hotel  Zara  3*    Via Quattro Fontane 37  www.hotelzara.com

Skroman hotel na samo 10 minuta hoda od Fontane di Trevi. Od stanice Trg Republike udaljen je samo 350 metara gde se nalazi i istoimena metro stanica sa koje se za dve metro stanice stize do Španskog trga. Hotel ima 41 sobu, sve su klimatizovane sa kupatilom, fenom, TV i minibarom. Usluga: doručak – kontinentalni (samoposluživanje).

Organizator putovanja zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan hotel na destinaciji biće poznat 2 dana pre polaska na put.

italija-rim-01
Rim se nalazi u Italiji putovanja 2018
Rim se nalazi u Italiji putovanja 2018
Rim se nalazi u Italiji putovanja 2018
Rim se nalazi u Italiji putovanja 2018
Rim se nalazi u Italiji putovanja 2018
Rim se nalazi u Italiji putovanja 2018
Rim se nalazi u Italiji putovanja 2018
Rim se nalazi u Italiji putovanja 2018