5 dana
Trajanje
Autobusom
Prevoz
ND
Usluga
Da
Vodič

Evropski gradovi – Grčka – Solun

Autobusom – 5 dana/2 noćenja

Solun – drugi po veličini i značaju grad u Grčkoj, posle Atine. To je i glavni grad istoimenog okruga Solun i periferije Središnja Makedonija. Solun je jedna od najznačajnijih luka Balkana, a takođe i sajamski centar. U gradu se održava i najveće bijenale grčke dijaspore.

TERMIN PUTOVANJA HOTEL USLUGA CENA ARANŽMANA *SPECIJALNA PONUDA
DAN DRŽAVNOSTI 14.02 - 18.02.2019. Hotel 3 2ND 99€ 89€
DAN ŽENA 07.03 - 11.03.2019. Hotel 3 2ND 99€ 89€
USKRS 25.04 - 29.04.2019. Hotel 3 2ND 109€ 99€
PRVI MAJ 01.05 - 05.05.2019. Hotel 3 2ND 109€ 99€
CENOVNIK PDF
pdf
U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:
prevoz turističkim autobusom (klima, TV, video i audio oprema) na navedenoj relaciji
smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem u hotel 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom u Solunu, doručak – kontinentalni (samoposluživanje)
razgledanja i obilaske prema programu
usluge turističkog vodiča tokom putovanja, troškovi organizacije i realizacije putovanja.
U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:
peronsku kartu za ulazak na BAS stanicu – 50 RSD po osobi (plaća se u agenciji)
Grčka “STATE TAX” – plada se u efektivi na recepciji hotela po dolasku – prijavi. PO SOBI, ukupno za 2 nodi: za hotel 3*- 3€
međunarodno putno zdravstveno osiguranje
individualni troškovi, fakultativni izleti, ulaznice za muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu.
 • Olimp i Paralia – 15€ odrasli / 10€ deca

Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 25 putnika.

  • popust za decu do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe – 15€
  • doplata za 1/1 sobu – 25€
  • doplata za polazak iz Novog Sada – 15€.

  Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Dinarsko plaćanje po efektivnom prodajnom kursu banka Intese na dan uplate. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 30% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 3 mesečne rate.


  • Doručak u hotelima u Grčkoj je dosta skroman i obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo, tople i hladne napitke.
  • Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Grčke.
  • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
  • Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije Belvi travel.
  • U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
  • Putnik za putovanje u inostranstvo je dužan da se pre zaključivanja ugovora o putovanju informiše kod nadležnog konzulata o viznim, carinskim, zdravstvenim i drugim uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju, kao i da sam putnik blagovremeno i uredno obezbedi potrebne uslove i isprave.
  • Putnik za putovanje u inostranstvo mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja još najmanje 3 meseca od dana završetka putovanja ili više, a u skladu sa informacijom koju je dobio od nadležnog konzulata.
  • Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
  • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza – “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
  • Raspored sedenja u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće. Ulaz je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa.
  • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 45 putnika).
  • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
  • Belvi Travel ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

  U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0078/2018 od 10.01.2018., zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300059716 od 25.01.2018. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”. Beograd, 25.01.2018. Belvi d.o.o, Beograd, Kosovska 17. Licenca OTP 25/2016 od 08.02.2016.

  Organizator: BELVI TRAVEL, Beograd, Kosovska 17. Licenca: OTP – 25/2016 od 08.02.2016.
  Uz ovaj aranžman i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja agencije Belvi Travel.
  Opisi i fotografije objekata su objavljene na internet prezentaciji: www.belvi.rs
  Cenovnik br. 1 / 03.12.2018.

  1

  1. dan BEOGRAD...

  Polazak iz Beograda u 21h sa BAS-ove autobuske stanice (za tačno vreme polaska pozovite agenciju dva dana pre putovanja). Noćna vožnja teritorijom Srbije i Makedonije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora.
  2

  2. dan ... SOLUN

  Dolazak u Solun u prepodnevnim satma. Panoramsko razgledanje grada: Bela kula, Rotonda, Galerijusov Slavoluk… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
  3

  3. dan SOLUN - OLIMP - PARALIA - SOLUN

  Doručak. Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog izleta. Odlazak na mitsku planinu Olimp i poseta vidikovcu Stavros, koji se nalazi na 1100 m nadmorske visine i sa kog se pruža prelep pogled na najviši vrh Mitikas. Nakon toga odlazak u najpoznatije letovalište olimpske regije, Paraliju. Paralia je poznata i po mnogobrojnim prodavnicama kože i krzna, koje rade tokom čitave godine. Slobodno vreme za odlazak u šetnju i shoping u Paralii. U popodnevnim satima povratak u Solun. Noćenje.
  4

  4. dan SOLUN...

  Doručak. Napuštanje hotela. Obilazak srpskog vojničkog groblja Zejtinlik. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak za Srbiju u popodnevnim satima. Putovanje kroz Makedoniju i Srbiju.
  5

  5. dan ...BEOGRAD

  Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima. Kraj putovanja.

  Smeštaj je u nekom od navedenih hotela ili sličnom:

  Hotel Vergina 3* www.vergina-hotel.gr
  Lokacija : nalazi u centru Soluna na par minuta hoda od Trga Vardari i glavne ulice ‘Via Egnatia’. Smeštaj: Svaka soba ima SATTV, klima uređaj, telefon, kupatilo, fen za kosu. Sadržaj: restoran, koktel bar, ostava za čuvanje prtljaga, sef, internet, parking. Usluga: noćenje sa doručkom – kontinentalni (samoposluživanje).

  Hotel Queen Olga 3* https://queenolga.gr
  Gradski hotel, od centra je udaljen 1 km, u blizini obale. Pruža udobne sobe, prijatnu atmosferu i ljubazno osoblje. U blizini se nalazi Bela kula, Aristotelov trg i prodavnice. U sobama: centralna klima sa individualnim regulatorom temperature, centralno grejanje, SAT TV, direktnu telefonsku liniju, Wi-Fi, mini bar, kupatilo sa tuš kabinom ili kadom, fen za kosu, balkon. Usluga: noćenje sa doručkom – kontinentalni (samoposluživanje).

  Hotel Metropolitan 3* http://www.metropolitan.gr/
  Lokacija: Porodični hotel osnovan 1969. godine, u sastavu „Theoxenia“ grupe. Lociran je prema elitnom delu Soluna („Kalamaria“), na 200m od šetališta pored mora, na glavnoj ulici (Vasilissis Olgas) koja vodi prema Sajmištu(500m) i prema Beloj kuli (850m) i početku trgovačkih ulica Tsimitski i Egnatia. Smeštaj: Raspolaže sa 109 soba, od kojih su 7porodične. Sve sobe TWC sa fenom, klima, satelitska TV, frižider, telefon. Sadržaj: U sastavu hotela je caffe-bar i restoran, kao i dve konferencijske sale. Usluga: noćenje sa doručkom – kontinentalni (samoposluživanje).

  Solun se nalazi u Grčkoj putovanja 2019
  Solun se nalazi u Grčkoj putovanja 2019
  Solun se nalazi u Grčkoj putovanja 2019
  Solun se nalazi u Grčkoj putovanja 2019
  Solun se nalazi u Grčkoj putovanja 2019