5 dana
Trajanje
Autobusom
Prevoz
ND
Usluga
Da
Vodič

Solun – drugi po veličini i značaju grad u Grčkoj, posle Atine. To je i glavni grad istoimenog okruga Solun i periferije Središnja Makedonija. Solun je jedna od najznačajnijih luka Balkana, a takođe i sajamski centar. U gradu se održava i najveće bijenale grčke dijaspore.

TERMIN PUTOVANJA HOTEL USLUGA CENA ARANŽMANA
DAN DRŽAVNOSTI 15.02 - 19.02.2018. Hotel 3 2ND 99€
DAN ŽENA 08.03 - 12.03.2018. Hotel 3 2ND 99€
USKRS 05.04 - 09.04.2018. Hotel 3 2ND 109€
PRVI MAJ 28.04 - 02.05.2018. Hotel 3 2ND 109€
CENOVNIK PDF
pdf
ARANŽMAN SADRŽI:
prevoz turističkim autobusom (klima, TV, video i audio oprema) na navedenoj relaciji
smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem u hotel 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom u Solunu, doručak – kontinentalni (samoposluživanje)
razgledanja i obilaske prema programu
usluge turističkog vodiča tokom putovanja, troškovi organizacije i realizacije putovanja.
ARANŽMAN NE SADRŽI:
međunarodno putno zdravstveno osiguranje
individualni troškovi, fakultativni izleti, ulaznice za muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu.

 • Olimp i Paralia – 15€ odrasli / 10€ deca
 • Grčko veče u taverni – 25€ odrasli / 20€ deca.

Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 25 putnika.

 • popust za decu do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe  – 15€
 • doplata za 1/1 sobu – 25€
 • doplata za polazak iz Novog Sada – 15€.
Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Dinarsko plaćanje po efektivnom prodajnom kursu banka Intese na dan uplate. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 30% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 3 mesečne rate.

 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
 • Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Grčke.
 • Putnik za putovanje u inostranstvo je dužan da se pre zaključivanja ugovora o putovanju informiše kod nadležnog konzulata o viznim, carinskim, zdravstvenim i drugim uslovima  koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju, kao i da sam putnik blagovremeno i uredno obezbedi potrebne uslove i isprave.
 • Putnik za putovanje u inostranstvo mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja još najmanje 3 meseca od dana završetka putovanja ili više, a u skladu sa informacijom koju je dobio od nadležnog konzulata.
 • Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40 putnika).
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza –  “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
 • Raspored sedenja u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
 • Ulaz je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa.
 • Belvi Travel ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0078/2016 od 25.01.2016. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300050806 od 25.01.2016.godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”. Beograd, 25.01.2016. Belvi d.o.o, Beograd, Kosovska 17. Licenca OTP 25/2016.

Organizator:
BELVI TRAVEL, Beograd, Kosovska 17. Licenca: OTP – 25/2016 od 08.02.2016.
Uz ovaj aranžman i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja agencije Belvi Travel.
Opisi i fotografije objekata su objavljene na internet prezentaciji: www.belvi.rs
Cenovnik br 1 / 3.1.2018.

1

1. dan BEOGRAD...

Polazak iz Beograda u 21h sa parkinga kod Sava Centra – savska strana (za tačno vreme polaska pozovite agenciju dva dana pre putovanja). Noćna vožnja teritorijom Srbije i Makedonije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora.
2

2. dan ... SOLUN

Dolazak u Solun u prepodnevnim satma. Panoramsko razgledanje grada: Bela kula, Rotonda, Galerijusov Slavoluk… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
3

3. dan SOLUN - OLIMP - PARALIA - SOLUN

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog izleta. Odlazak na mitsku planinu Olimp i poseta vidikovcu Stavros, koji se nalazi na 1100 m nadmorske visine i sa kog se pruža prelep pogled na najviši vrh Mitikas. Nakon toga odlazak u najpoznatije letovalište olimpske regije, Paraliju. Paralia je poznata i po mnogobrojnim prodavnicama kože i krzna, koje rade tokom čitave godine. Slobodno vreme za odlazak u šetnju i shoping u Paralii. U popodnevnim satima povratak u Solun. Fakultativno: Odlazak na grčko veče. Noćenje.
4

4. dan SOLUN...

Doručak. Napuštanje hotela. Obilazak srpskog vojničkog groblja Zejtinlik. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak za Srbiju u popodnevnim satima. Putovanje kroz Makedoniju i Srbiju.
5

5. dan ...BEOGRAD

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima. Kraj putovanja.

OPIS HOTELA (smeštaj je u nekom od navedenih hotela ili sličnom):

Hotel Vergina 3* www.vergina-hotel.gr

Lokacija : nalazi u centru Soluna na par minuta hoda od Trga Vardari i glavne ulice ‘Via Egnatia’. Smeštaj: Svaka soba ima SATTV, klima uređaj, telefon, kupatilo, fen za kosu. Sadržaj: restoran, koktel bar, ostava za čuvanje prtljaga, sef, internet, parking. Usluga: noćenje sa doručkom – kontinentalni (samoposluživanje).

solun-01