1 noćenje
Trajanje
Autobusom, Automobilom
Prevoz
BB, HB
Usluga

Tasos – Grčka leto 2019

Hotel PEGASUS 3* Limenas www.thassos-pegasus.com

U hotelu ne mogu boraviti deca ispod 15 godina.
Hotel sa bazenom
Položaj hotela: Hotel se nalazi oko 200 metara od centra Limenasa i oko 700 metara od gradske plaže.
Hotelski sadržaj: Gostima hotela na raspolaganju je bazen sa barom, restoran, wi-fi internet u javnim delovima hotela (besplatno), jacuzzi, parno kupatilo, teretana i sala za stoni tenis (sve uz doplatu), igralište za decu, parking… Suncobrani i ležaljke oko bazena su uključeni u cenu.
Sobe: Svaka soba ima TWC sa fenom, A/C, TV, wi-fi internet (besplatno), krevetac (na upit, bez doplate), telefon, mali frižider, sef (uz doplatu na licu mesta), terasu. Standardne sobe su namenjene za 2-3 osobe (2 standardna ili „francuski“ ležaj i pomoćni ležaj). Superior sobe su dodatno opremljene LCD TV-om, bade mantilima i papučama, aparatom za kafu/čaj i namenjene su za 2-3 osobe (2 standardna ili „francuski“ ležaj i pomoćni ležaj).
Usluga: noćenje/doručak – buffet servis (samoposluživanje) ili polupansion – doručak buffet servis (samoposluživanje) i večera, izbor više jela (hotelski meni).

 

CENOVNIK PDF

Tasos  (Thassos)

Na samo 800 km od Beograda i oko 180 km od Soluna, u istočnom delu severne grčke pokrajine Makedonije, na samo nekoliko morskih milja od prelepog trgovačkog, turističkog i lučkog grada Kavale, nalazi se ostrvo Tasos. Nama najbliže ostrvo i jedno od našumovitijih grčkih ostrva. Ostrvo ima površinu od 398 km i 15. 000 stanovnika. Glavni grad i pristanišno mesto na Tasosu je istoimeno mesto Tasos-Limenas. Gradić ima oko 5.000 stanovnika, a u letnjem periodu i trostruko više. Zelenilo, četinarske šume koje se pružaju do samih plaža, blaga klima, brojne peščane plaže, uzbudljive i sveže noći ispunjene muzikom i zabavom, ljubaznim i uvek nasmejanim domaćinima, osnovne su karakteristike ostrva koje je poznato brojnim evropskim turistima. Ovo zeleno ostrvo puno je borova, kedrova, hrastova i nepreglednih plantaža maslina. Tasos obiluje vodom i ima nekoliko reka , puno potoka i izvora . U blizini sela Maries nalazi se predivno jezero i ako krenete uzvodno, nailazite na slapove i kaskade u gustoj listopadnoj šumi. Malo ljudi zna da se u blizini sela Kastro nalazi divan vodopad. Obala je izuzetno razuđena, mada je obala ka Turskoj mnogo pitomija i sa lepsim plazama, jer je tu i vegetacija bujnija u odnosu na obalu koja je okrenuta Grčkoj. U središnjem delu ostrva se nalazi veliki planinski venac sa nekoliko vrhova koji prelaze visinu od 1.000 m , a najvisi vrh je Ipsario na istoimenoj planini visok 1.206 metara. Stanovništvo se pretežno bavi gajenjem pčela, ovaca i koza, maslina. Ne propustite da probate retko dobar i čist med, sir i masline. Put oko ostrva koji je dug 110 km je nov i imaćete prijatnu vožnju sa mnogobrojnim vidikovcima gde se možete odmoriti i uživati u pogledu na more i planinske vrhove.

Naši smeštajni kapaciteti su u Limenasu, u obližnjem Makriamosu i ne tako dalekom turističkom selu – plaži Scala Rahoni, ali i na obali na suprotnoj južnoj strani ostrva, koju zapljuskuje bezprekorno čisto egejsko more u mestu Potos, okruženom na daleko čuvenom peščano – šljunkovitom plažom. Kružno ostrvo, sa oko 100 km obale, približiće vam se i pokazati svoje lepote, ako pored izabranih mesta uz malo ličnog angažovanja, avanturističkog duha i uz našu pomoć posetite brojna interesantna mesta ostrva Tasosa, kao plaže Kiniru, Paradizo, Skale Kalirahi, Marion ili Rahoni, fantastični Tripiti ili planinsko selo Teologos, kao i brojne manastire sa najvećim Arhangela Mihaila, arheološka nalazišta koja svedoče o 27 vekova ostrva Tasos, poznatog i kao mitološko stanište Sirena.

Kuda god da putujete, Tasos nikada nećete zaboraviti. Nazivi “smaragdno ostrvo”, “zeleni dijamant Egeja”, “šuma koja pliva”, “egejski raj” možda deluju pretenciozno onima koji ga nisu posetili, ali istinito za svakoga ko ga je doživeo. Ima tu mnogo stvari koje će doprineti da boravak na ovom ostrvu bude tek prvi u nizu, jer ga se nećete zasititi, ma koliko puta ga posećivali.

Hotel Pegasus na Tasosu Grcka leto 2019
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hotel Pegasus na Tasosu Grcka leto 2019
Hotel Pegasus na Tasosu Grcka leto 2019
Hotel Pegasus na Tasosu Grcka leto 2019
Hotel Pegasus na Tasosu Grcka leto 2019
Hotel Pegasus na Tasosu Grcka leto 2019
Hotel Pegasus na Tasosu Grcka leto 2019
Hotel Pegasus na Tasosu Grcka leto 2019