6 dana
Trajanje
Autobusom
Prevoz
ND
Usluga
Da
Vodič

ITALIJA

UMBRIJA I JUŽNA TOSKANA

MONTEPULCIANO – PIENZA – MONTALCINO – PERUDJA – ASSIZI – ARECO

Vodimo Vas u najživopisniji i najromantičniji deo Italije – južna Toskana i Umbrija. Obilazak počinjemo južnom Toskanom, idemo najpre u srednjovekovni i renesansni gradić – Montepulciano i dalje nastavljamo do jedne od najlepših banja Italije – Chianciano terme. Putovanje nas dalje vodi do gradića Pienza i Montalcino – dva bisera smeštena izmedju toskanskih brda sa vinogradima i hacijendama. Iz južne Toskane idemo u Umbriju, obilazimo njen glavni grad – Perudju i nakon toga nastavljamo prema gradiću Sv. Franje – Assiziju. U povratku obilazimo etrurski gradić u kome je snimljen čuveni film ,,La vita e bella” – Areco.

TERMIN PUTOVANJA HOTEL USLUGA CENA ARANŽMANA SPECIJALNA PONUDA
ograničen broj mesta
23.05 - 28.05.2018. Hotel 3 3ND 149€ 139€

DOPLATA ZA 1/1 SOBU - NA UPIT.

DOPLATA ZA POLAZAK IZ NOVOG SADA (do Rumske raskrsnice) - 10€ (potrebno je minimum 4 putnika za realizaciju transfera).

CENOVNIK PDF
pdf
U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:
prevoz turističkim autobusom ili mini-busom (klima,TV,DVD) na navedenoj relaciji prema programu
smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem u hotelima 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u Chianciano termama, doručak – kontinentalni (samoposluživanje)
obilazak gradova prema programu putovanja
usluge vodiča – pratioca tokom putovanja, troškovi organizacije putovanja.
U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:
obavezna boravišna taksa u Chianciano termama – oko 1€ po osobi i danu za hotel 3* (plaća se na recepciji hotela)
međunarodno zdravstveno osiguranje
individualni troškovi putnika, fakultativni izleti, ulaznice za dvorce, muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu.

 • Montepulciano i Pienca – 20€
 • Perudja i Assizi – 25€.
Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Dinarsko plaćanje po efektivnom prodajnom kursu banka Intese na dan uplate. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 30% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 3 mesečne rate.
 • Doručak u hotelima u Italiji je dosta skroman i obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo, tople i hladne napitke.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
 • Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije Belvi travel.
 • Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Italije.
 • Za realizaciju fakultativnih izleta potreban je minimum od 30 putnika da bi se isti realizovali. U slučaju manjeg broja putnika, moguće je realizovati fakultativni izlet uz korekciju cene izleta.
 • U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
 • Putnik za putovanje u inostranstvo je dužan da se pre zaključivanja ugovora o putovanju informiše kod nadležnog konzulata o viznim, carinskim, zdravstvenim i drugim uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju, kao i da sam putnik blagovremeno i uredno obezbedi potrebne uslove i isprave.
 • Putnik za putovanje u inostranstvo mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja još najmanje 3 meseca od dana završetka putovanja ili više, a u skladu sa informacijom koju je dobio od nadležnog konzulata.
 • Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40 putnika).
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza – “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
 • Raspored sedenja u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.a.
 • Ulaz je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa.
 • Belvi Travel ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0078/2018 od 10.01.2018., zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300059716 od 25.01.2018. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”.
Beograd, 25.01.2018. Belvi d.o.o, Beograd, Kosovska 17. Licenca OTP 25/2016 od 08.02.2016.

Organizator:
BELVI TRAVEL, Beograd, Kosovska 17. Licenca: OTP – 25/2016 od 08.02.2016.
Uz ovaj aranžman i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja agencije Belvi Travel.
Opisi i fotografije objekata su objavljene na internet prezentaciji: www.belvi.rs
Cenovnik br. 2 / 20.02.2018.

1

1.dan BEOGRAD…

Polazak autobusa iz Beograda u 18.00h (za tačno vreme polaska pozovite agenciju dva dana pre putovanja). Noćna vožnja teritorijom Hrvatske, Slovenije i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora.
2

2.dan ...ARECO - CHIANCIANO TERME

Preko regija Furlanija, Veneto, Emilia – Romanja, dolazak u Toskanu u prepodnevnim satima. Po dolasku odlazak do gradića Areco, rodni grad Frančeska Petrarke. Po dolasku šetnja gradom: Piazza Grande – trg koji datira iz 13.veka, poznat je i po scenama iz filma „La Vita e Bella“, Vazarijeva Loggia, Duomo – predivno gotičko zdanje posveceno Sv. Donatu, crkva Sv. Franje, Petrarkina kuća. Slobodno vreme sve do polaska prema Chianciano termama. Po dolasku smeštaj u hotelu. Slobodno vreme za šetnju, uživanje i odmor u jednoj od najlepših banja Italije. Noćenje.
3

3.dan CHIANCIANO TERME - MONTEPULCIANO I PIENCA - CHIANCIANO TERME

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Chianciano termama ili fakultativni izlet u Montepulciano i Piencu. Montepulciano je svedok tri čuda i zahvaljujući jednom od njih izgradjen je hram San Biagio, jedno od najlepših zdanja ovog grada. Nakon posete hramu obilazak centra grada: Piazza Grande, Duomo, Palazzo Comunale. Slobodno vreme sve do polaska prema Pienci, rodnom gradu pape Pia II, koji ga obnavlja i gradi u stilu renesanse. Po dolasku razgledanje grada: Duomo, Palazzo Comunale, Palazzo Borgia, Palazzo Piccolomini. Slobodno vreme, tokom kojeg preporučujemo da probate ovčiji sir, lokalni proizvod po kome je ovaj grad, izmedju ostalog poznat. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.
4

4.dan CHIANCIANO TERME - PERUDJA - ASSIZI - CHIANCIANO TERME

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Chianciano termama ili fakultativni izlet u Perudju i Assizi. Perudja je prestonica Umbrije, poznata je po čuvenom italijanskom slatkišu ,,Baci Perudini’’ (poljupci iz Perudje). Po dolasku razgledanje grada: glavni gradski trg – Piazza IV Novembre, srednjovekovna palata Priori, Duomo San Lorenco, mermerna fontana Madjore, Trg Republike i corso Vannucci… Slobodno vreme sve do polaska prema gradiću Assizi. Po dolasku šetnja gradom, obilazak bazilike Sv. Franje, osnivača franjevačkog reda i nakon toga slobodno vreme. U večernjim satima povratak u hotel. Noćenje.
5

5.dan CHIANCIANO TERME - OUTLET VALDICHIANA...

Doručak. Nakon doručka, odjava iz hotela i polazak prema Outletu – Valdichiana (http://www.valdichianaoutlet.it/en/home). Slobodno vreme za kupovinu (u trajanju od 2h). U dogovoreno vreme polazak prema Srbiji. Vožnja preko severne Italije, Slovenije i Hrvatske uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanje graničnih formalnosti…
6

6.dan ...BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim satima. Kraj putovanja.

Smeštaj u nekom od navedenih ili sličnim hotelima:

• Hotel Elena 3* http://www.elenahotel.it
Hotel Elena se nalazi u blizini banjskog parka. Broj smeštajnih jedinica je 30. Sobe imaju TV, telefon, minibar i sopstveno kupatilo. Doručak – kontinentalni (samoposluživanje).

• Hotel Patria 4* http://patria.barbettihotels.it/it/hotel-patria-chianciano-terme
Hotel Patria je smešten u neposrednoj blizini banjskog parka. Broj smeštajnih jedinica je 30. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Doručak – kontinentalni (samoposluživanje).

• Hotel Mediterraneo 4* http://www.hotelmediterraneo-chiancianoterme.it/index.php?section=home
Hotel Mediterraneo se nalazi u neposrednoj blizini banjskog parka. Broj smeštajnih jedinica je 48. Sobe imaju TV, telefon, mini bar i sopstveno kupatilo. Doručak – kontinentalni (samoposluživanje).

toskana-01
Peruđa se nalazi u Italiji putovanja 2018
Peruđa se nalazi u Italiji putovanja 2018
Peruđa se nalazi u Italiji putovanja 2018
Peruđa se nalazi u Italiji putovanja 2018