6 noćenja
Trajanje
Avionom
Prevoz
ND
Usluga

Evropski gradovi – Rusija – Moskva i St.Peterburg

Avionom 7 dana/6 noćenja

CENA ARANŽMANA PO OSOBI, NA BAZI NOĆENJA SA DORUČKOM, IZRAŽENA U EUR:

TERMIN PUTOVANJA HOTEL USLUGA 1/2 soba doplata za 1/1 sobu
29.04 - 05.05.2018. MOSKVA: HOTEL BEST WESTERN PLUS VEGA 4
ST.PETERBURG: HOTEL MOSKVA 4
ND 638€ 155€
Cena za decu 2-12 godina sa dvoje odraslih (dopunski ležaj) 588€. Za treću odraslu osobu cena je ista kao po osobi u dvokrevetnoj sobi, a smeštaj je: u Moskvi - u hotelu Best Western Vega 4* u jednokrevetnoj sobi, u St.Peterburgu - u hotelu Moskva 4* na dopunskom ležaju.
* dopunski ležaji su nestandardni i nepogodni za osobe krupnije građe.
Rezervacija dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem i jednokrevetne sobe isključivo na upit!
NAPOMENA: potrebno je prilikom uplate dostaviti kopiju pasoša kako bi agencija mogla da obavi web check in pre polaska na put.
CENOVNIK PDF
pdf
U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:
avio prevoz na svim relacijama letovima Air Serbia: Beograd-Moskva i Sankt Peterburg-Beograd
prevoz vozom Moskva-Sankt Peterburg
transferi prema programu
smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* na bazi 6 noćenja sa doručkom (buffet – samoposluživanje)
panoramsko razgledanje Moskve i St.Peterburga
usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča, troškovi organizovanja putovanja.
U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:
avio-takse u zemlji i inostranstvu – oko 112€ (od kojih YQ takse od EUR 58 ne podležu refundaciji i evra 0.98RF ,16.72RS , 0.22RS , 8.48LG , 14.10RI , 9.42RI, 8.08UH podležu refundaciji), plaćaju se u agenciji u dinarima (podležu promenama)
međunarodno putno osiguranje
individualni troškovi i fakultativni izleti.


Vremena letova su podložna promenama. Putnici će o tačnom vremenu leta biti obavešteni dva dana pre putovanja. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promena leta od strane avio-kompanije. U cenu nisu uračunati troškovi web check-in i čekiranja na aerodromu kao i izbor željenog sedišta na letu.
Moskva: Kremlj (teritorija i 2 Saborne crkve), Oružana palata – 55€ *, Sergijev pasad (bivši Zagorsk) – 40€, Muzej kosmonautike – 30€, Krstarenje rekom Moskvom – 35€, Obilazak Moskovskog metroa – 10€. St.Peterburg: Isakijevska crkva – 25€, Vožnja kanalima i Nevom – 30€, Ermitaž – 40€, Puškin (Carsko selo) 55€ *, Peterhof, Gornji i Donji park* – 45€.

U sve cene uračunat je vodič, autobus, ulaznice. *

– Prijavljivanje i placanje izleta u Peterhof, Puškin (Carsko selo), Kremlj i Oružanu palatu obavezno je prilikom uplate aranžmana, na licu mesta nije moguće! Za broj prijavljenih putnika ispod 15, fakultativni programi ce se realizovati javnim prevozom, metroom.

Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Dinarsko plaćanje po efektivnom prodajnom kursu banka Intese na dan uplate. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 6 mesečnih rata.
  • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15).
  • Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Rusije.
  • Putnik za putovanje u inostranstvo je dužan da se pre zaključivanja ugovora o putovanju informiše kod nadležnog konzulata o viznim, carinskim, zdravstvenim i drugim uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju, kao i da sam putnik blagovremeno i uredno obezbedi potrebne uslove i isprave. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
  • Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane organizatora je 5 dana pre početka putovanja.
  • Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2018 od 10.01.2018. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300059724, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Belvi Travel nastupa u svojstvu posrednika u prodaji aranžmana za Moskvu i Sankt Peterburg. Organizator putovanja je turistička agencija BIG BLUE GROUP – Beograd , licenca OTP 255/2010. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP – Beograd, Kolarčeva 3.
Cenovnik br. 2 važi od 26.01.2018.

1

1. dan (29.04.2018.) BEOGRAD - MOSKVA


Sastanak putnika na beogradskom aerodromu ,,Nikola Tesla” ispred šaltera za čekiranje u 04.30h. Let Air Serbia za Moskvu u 06.30h (let JU 650). Dolazak na moskovski aerodrom u 10.15h. Panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet „Lomonosov“, Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Fakultativni program: Moskovski metro, jedan od najlepših i najstarijih metroa na svetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasledja. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Noćenje.
2

2. dan (30.04.2018.) MOSKVA


Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji deo Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po arhitekturno-umetničkoj lepoti. Obilazak teritorije: Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona, Car topa i Oružane palate, riznice carske Rusije. Ogromne istorijske i umetničke dragocenosti moskovskog Kremlja sakupljene su u jednu zbirku iz koje je nastao Muzej Oružana palata, koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Fakultativni program: Muzej Kosmonautike, jedan od najposećenijh muzeja u Moskvi, poseduje veliki broj originalnih predmeta, opreme i skafandera koje su između ostalih kosmonauta nosili i koristili Jurij Gagarin i Aleksej Leonov u svojim ekspedicijama. Muzej poseduje i svemirske satelite, rakete, “munrover” robotsko vozilo, kao i maketu svemirske stanice Mir u prirodnoj veličini koja je otvorena za obilazak. Slobodno vreme. Noćenje.
3

3. dan (01.05.2018.) MOSKVA


Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve u sred šume u XIV veku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Fakultativni program: Večernja Moskva sa reke – vožnja ekskluzivnim brodom – restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa reke na noćnu Moskvu, koja važi za jedan od najosvetljenijih gradova na svetu. Noćenje.
4

4. dan (02.05.2018.) MOSKVA - SANKT PETERBURG

Doručak. Transfer do železničke stanice. Putovanje za Sankt Peterburg u 09:30h savremenim vozom Sapsan. Dolazak u Sankt Peterburg u 13:20h. Sa železničke stanice panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
5

5. dan (03.05.2018.) SANKT PETERBURG


Doručak. Fakultativni program: Vožnja kanalima i Nevom, specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i niske mostove, zbog kojih je ovaj grad dobio i naziv “Severna Venecija”. Pogled na znamenitosti grada i njegovu arhitekturu sa legendarne reke Neve i nekih od mnoštva kanala, ostavlja jedinstven utisak i sećanje. Fakultativni program: Isakijevska saborna crkva, najveća pravoslavna crkva u Rusiji, ali i jedna od najlepših građevina Sankt Peterburga kako zbog svoje spoljne tako i unutrašnje dekoracije. Zvanični naziv je Sabor prepodobnog Isakija Dalmatskog, a građena je od 1815. do 1858. godine, prema projektu arhitekte Ogista Menferana. Slobodno vreme. Noćenje.
6

6. dan (04.05.2018.) SANKT PETERBURG


Doručak. Fakultativni program: Izlet u Peterhof – Ruski Versaj, letnju carsku rezidenciju Petra Velikog, nastalu u XVIII veku po nalogu samog cara prema uzoru na Versaj. Obilazak obuhvata šetnju kroz veličanstven park, razgledanje čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura i izlazak na obalu Finskog zaliva sa kojeg se pruža veličanstven pogled na zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Fakultativni program: Puškin – Carsko Selo, letnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 34 km2. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300 – godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vreme. Noćenje.
7

7. dan (05.05.2018.) SANKT PETERBURG - BEOGRAD


Doručak. Slobodno vreme. Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada rasporedjenih na Dvorskom trgu i duž reke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek dela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevekovne evropske umetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Air Serbia za Beograd u 21:35h (let JU 675). Dolazak u Beograd u 23:20h. Kraj putovanja.

OPIS HOTELA (smeštaj u nekom od navedenih ili sličnim hotelima):
Moskva, Hotel Best Western Plus Vega & Convention Center 4* http://www.moscow-hi.ru/hotel
Hotel je u sastavu nekadašnjeg kompleksa hotela Izmailovo, danas u sklopu lanca hotela Best Western. Metro stanica je na 70-80m od hotela, vožnja do Sajma traje 30minuta i ima jedno presedanje. U neposrednoj blizini hotela nalazi se veliki broj restorana, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. Sama vožnja metroom do Crvenog trga traje 15 minuta (od hotela sa pešačenjem bukvalno 25 minuta), što je važno za slobodno vreme. Hotel je potpuno renoviran 2012. godine. Sobe su opremljene TV-om, kupatilom. Usluga u hotelu je na bazi noćenja sa doručkom (samoposluživanje).
Sankt Peterburg, Hotel Moskva 4* www.hotel-moscow.ru
Lokacija: Hotel se nalazi u centru grada, na kraju Nevskog prospekta, na obali Neve. Ulaz u stanicu metroa se nalazi u zgradi hotela, što daje mogucnost da se bez mnogo napora i gubljenja vremena stigne do glavnih znamenitosti grada. Hotel je kompletno renoviran 2007. godine, a od 2008. je dobio kategoriju 4*. Sadržaj: U sadržaju hotela je nekoliko restorana: pivni, restoran sa gruzijskom kuhinjom, bar “Panorama” sa predivnim pogledom na istorijski centar grada i Nevu. U holu hotela je pozorišna kasa, što daje mogucnost kupovine ulaznica za koncertni i pozorišni program St.Peterburga. Sobe: Hotel ima 825 soba, koje su opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, frižiderom, sefom, Wi Fi internetom. Usluga u hotelu je na bazi noćenja sa doručkom (samoposluživanje).

moskva-1
Moskva i St.Peterburg se nalaze u Rusiji putovanja 2018
Moskva i St.Peterburg se nalaze u Rusiji putovanja 2018
Moskva i St.Peterburg se nalaze u Rusiji putovanja 2018
Moskva i St.Peterburg se nalaze u Rusiji putovanja 2018
Moskva i St.Peterburg se nalaze u Rusiji putovanja 2018
Moskva i St.Peterburg se nalaze u Rusiji putovanja 2018
Moskva i St.Peterburg se nalaze u Rusiji putovanja 2018
Moskva i St.Peterburg se nalaze u Rusiji putovanja 2018