3 dana
Trajanje
Autobusom, Brodom
Prevoz

3 dana / 2 noćenja – brodom i autobusom (2 dana plovidbe)
Sa opcijom izleta do Hidroelektrane Đerdap i Arheološkog muzeja u Kladovu lii Rajačkih pimnica i Vratanjskih Kapija

Termin putovanja: 24. i 31. avgust; 7. i 14.septembar 2018.

HOTEL USLUGA DVOKREVETNA SOBA DOPLATA ZA 1/1 SOBU DECA DO 10 GODINA DECA 10-12 GODINA
Aquastar Danube 4 Prema programu 175€ 40€ besplatno 88€
Deca ispod 10 godina gratis u pratnji dve odrasle osobe. Treća odrasla osoba plaća punu cenu (na upit)
CENOVNIK PDF
pdf
U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:
Krstarenje Dunavom prema programu od Beograda do Tekije
transfer autobusom Tekija – Kladovo
doručak i ručak na brodu prvog dana
smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi polupansiona (doručak i večera, bife – samoposulživanje)
korišćenje sadržaja spa i wellness centra u hotelu
povratak autobusom
boravišne takse i osiguranje gosta na brodu i u hotelu
ručak u etno selu Kapetan Mišin Breg
ulaznice za lokalitete Lepenski Vir i Viminacijum
usluge turističkih vodiča, troškovi organizacije putovanja.
U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:
piće tokom plovidbe
fakultativni izleti tokom boravka: Izlet 1 – 15€; Izlet 2 – 25€, tokom izleta degustacija vina i ručak su uključeni u cenu, minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. Plaćanje u hotelu.
individualni troškovi putnika.
Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Dinarsko plaćanje po po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan plaćanja. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 30% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 6 mesečnih rata.
  • Organizator putovanja zadržava pravo izmene objavljenih cena i ostalih uslova prodaje.
  • Program je individualan i rezervacije se vrše na upit. Aranžman je moguće realizovati bez obzira na broj putnika.
  • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
  • Belvi Travel ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2018 od 10.01.2018. godine zakljuĉenog sa ugovaraĉem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turistiĉkih agencija PU UTA , Beograd, ul Kondina br 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turistiĉkih agencija PU UTA , 011 322 , 011 322 , prijavom na adresu UTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268 od 25.01.2018. godine, Akcionarskog društva za osiguranje DDOR Novi Sad.

Belvi Travel nastupa u svojstvu posrednika u prodaji aranžmana za Krstarenje Dunavom. Organizator putovanja je turistička agencija KonTiki travel&service, licenca OTP 80/2014. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki travel&service.
Cenovnik br. 2 važi od 25.01.2018.

1

1.dan (petak) BEOGRAD - SMEDEREVO - RAM - VELIKO GRADIŠTE - GOLUBAC - ĐERDAPSKA KLISURA - DONJI MILANOVAC -TEKIJA - KLADOVO

Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07.30h. Ukrcavanje na brod do 07:45h. Polazak broda Aquastar Maxim u 08.00h. Krstarenje započinje od beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored smederevske tvrđave, zatim ušća reke Morave u Dunav, srednjovekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Ramska tvrđava sagrađena je krajem XV veka na mestu sa kojeg se kasnije bezbedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. U blizini se nalazi i najstariji turistički objekat u zemlji, a preko puta u rumunskom selu Bazjaš se nalazi manastir – zadužbina svetog Save. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera i Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune, svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim pored mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag na steni, poznatoj kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju. Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu Aquastar Danube. Večera. Noćenje.
2

2. dan (subota)

Doručak. Slobodno vreme za korišćenje usluga hotela (spa, bazeni..) ili fakultativni izleti.
IZLET 1: KLADOVO – ARHEOLOŠKI MUZEJ – RIMSKA DIANA – HE ĐERDAP – TRAJANOV MOST – KLADOVO Obilazak Arheološkog muzeja Đerdap koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjovekovnog perioda na Dunavu. Sledi kraći obilazak rimskog utvrđenja Diana. Nastavak puta i poseta Hidroelektrani Đerdap. Sagrađena 1974. godine kao najveći projekat te godine u Evropi koji je značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Poseta ostacima Trajanovog mosta. Nakon gradnje više od 1000 narednih godina most je važio za najveći na svetu. Gradio ga je rimski car Trajan početkom II veka, kako bi prešao Dunav i pokorio dačka plemena. Dolazak u hotel, gde će uz zakusku biti upriličena degustacija čuvenih vina iz Kladovskog kraja. Povratak u hotel. Večera. Noćenje. IZLET 2: KLADOVO – VRATNA – RAJAČKE PIMNICE – KLADOVO Dolazak u selo Vratna i obilazak tri najviša prirodna kamena mosta u Evropi, koji se nalaze nad istoimenom rekom. U blizini ovog prirodnog fenomena nalazi se i Manastir Vratna koji po predanju potiče iz XIV veka. Nastavak puta preko Negotina i dolazak u selo Rajac i poseta rajačkim pimnicama. Prema zvaničnim podacima kompleks čini više od 160 grupisanih objekata ukopanih u zemlju i koji služe za proizvodnju i skladištenje vina (u selu Rogljevu 120, u Štubiku 30). Ovaj vinogradarski kraj je poznat po izuzetno kvalitetnom vinu. Nakon obilaska, sledi degustacije vina i ručak. Potvratak u hotel. Večera. Noćenje.
3

3. dan (nedelja) KLADOVO - LEPENSKI VIR - KAPETAN MIŠIN BREG - VIMINACIJUM - BEOGRAD

Doručak. Odjava iz soba do 08:30 sati. Polazak autobusom u 09 sati. Vožnja pored Dunava ka Donjem Milanovcu. Dolazak na arheološko nalazište Lepenski Vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta koje predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nakon obilaska lokaliteta odlazak na ručak u etno restoran “Kapetan Mišin Breg” sa koje se pruža prelep pogled na Dunav i okolinu. Nakon ručka nastavak puta pored Golubačke tvrđave sagrađene sredinom XIV veka, vise puta rušene, obnavljane i dograđivane kao granično utvrđenje između Srbije, Ugarske i Turske. Nastavak puta i obilazak Viminacijuma, jednog od prvih rimskih utvrđenja i vojnih logora na Dunavu, sagrađenog tokom I veka. Nekada glavni grad Gornje Mezije (III i IV vek) je možda jedini grad u carstvu na čijim je ruševinama ponovo podignuto veliko naselje. Još uvek nije istražen u dovoljnoj meri a nova arheološka iskopavanja obećavaju velika otkrića. Polazak za Beograd. Planirani dolazak u Beograd u večernjim satim. Kraj putovanja.

Brod Aquastar Maxim (www.krstarenjedunavom.rs) je napravljen 2014 godine, dužine 28 metara i širine 7 metara. Kapacitet je 70 sedećih mesta u moderno opremljenom salonskom delu, koji poseduje barski deo, dva velika LCD monitora visoke rezolucije sa savremenim zvučnim sistemom. Brod je opremljen ležaljkama koje se nalaze na gornjoj sunčanoj palubi, ležaljke odgovaraju broju prijavljenih ljudi. Ručak se servira kao bife-samoposluživanje. Tehničke karakteristike broda omogućavaju plovidbu prema navedenom programu u trajanju od 9 sati.
Hotel Aquastar Danube 4* (www.hotelkladovo.rs) se nalazi u Kladovu pored uređene peščane gradske plaže. Raspolaže sa deluxe sobama, restoranom, barom na šetalištu, otvorenim i zatvorenim bazenom sa slanom vodom. Wellnes centar pored bazena sadrži: saunu, džakuzi, fitnes centar, usluge aromaterapije, masaže, kao i salon lepote. U okviru hotela se nalazi tehnički opremljena konferencijska sala. Sve sobe su klimatizovane i poseduju sef, minibar, TV, wifi internet.

dunav-krstarenje
dunav-1
dunav-2
dunav-3
dunav-4
dunav-5
dunav-6
dunav-7
dunav-krstarenje