5 dana
Trajanje
Avionom
Prevoz
ND
Usluga
Da
Transfer
Da
Vodič

Evropski gradovi – Španija

Avionom, 5 dana/4 noćenja

Valensia je treći grad po veličini u Španiji i ujedno jedan od najvažnijih gradova ove zemlje. Ovo je grad burne prošlosti koji je nekoliko puta prelazio iz ruku Mavara u ruke hršćana i nazad. U gradu se navodno čuva sveti gral, putir iz koga je, po predanju, Isus pio na Posljednjoj večeri. Valensija , smeštena na istoku Španije, tačnije, na obali Sredozemnog mora poznatoj je i pod nazivom Costa del Azahar ili Obala narandžinog cveta. Grad često nazivaju i ,,gradom ruža’’ zbog brojnih parkova i vrtova koji ga krase i koji doprinose da se smatra jednim od najlepšim urbanih središta, gradom ponosa i tradicije, u kojem je u XII veku stolovao epski junak El Sid- Osvajač, junak rekonkiste.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI, NA BAZI NOĆENJA SA DORUČKOM, IZRAŽENA U EUR:

TERMIN PUTOVANJA HOTEL USLUGA Cena po osobi u 1/2 sobi Cena za treću osobu u 1/2+1 sobi Doplata za 1/1 sobu
08.11. - 12.11.2018. Eurostars Rey Don Jaime 4* ili sličan ND 495€ 480€ 130€
NAPOMENA: raspoloživost dvokrevetnih soba sa pomoćnim ležajem ide isključivo na upit!
CENOVNIK PDF
pdf
U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:
prevoz letom Lufthansa na relaciji Beograd-Frankfurt-Valensija-Frankfurt-Beograd
transferi autobusom aerodrom – hotel – aerodrom
smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi 4 noćenja sa doručkom
panoramska i pešačka tura po Valensiji (bez ulazaka u lokalitete)
troškovi organizovanja putovanja, usluge vodiča, usluge lokalnog vodiča.
U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:
dinarski deo aranžmana – 1790rsd po osobi
avio takse – od 136,07 evra (od toga evra 52.00YQ ne podležu refundaciji i evra: 4.48LG, 0.98RF, 16.72RS, 0.22RS, 9.00DE, 42.50RA, 5.95JD, 0.59OG, 3.63QV podležu refundaciji), plaća se u agenciji))
međunarodno zdravstveno osiguranje, individualni troškovi i fakultativni izleti.
Usled promena cene goriva na tržištu nafte, moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važi će za sve prijavljene putnike.

Krajnji rok za prijavu je 20. septembar 2018. ili do popune mesta.

 • Sadržaj panoramskog razgledanja, raspored fakultativnih izleta kao i obilazaka predviđenih programom, podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom , promenom radnog vremena lokaliteta i slično).
 • Za izlet Kuenka obavezno je prijavljivanje i uplata izleta u dinarskoj protivvrednosti u agenciji pre polaska na put. Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 15 učesnika. Date cene izleta su informativnog karaktera.
 • Organizator putovanja zadržava pravo zamene navedenog hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela u okviru aranžmana biće objavljen na site-u agencije organizatora 7 dana pre polaska na put.
 • Putnici su u obavezi da daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. U protivnom, svaka kasnija promena podleže dodatnoj naplati od strane avio-kompanija, a troškove snose sami putnici.
 • Vremena letova su podložna promenama. Putnici će o tačnom vremenu leta biti obavešteni dva dana pre putovanja. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promena leta od strane aviokompanije.
CCena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Dinarsko plaćanje po efektivnom prodajnom kursu banka Intese na dan uplate. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 6 mesečnih rata.
 • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
 • Krajnji rok za otkzivanje putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika koji je potreban za realizaciju programa 5 dana pre puta.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individulanog putovanja za navedenu destinaciju uz promenu cene putovanja.
 • Na letu Lufthansa dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.
 • Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
 • Lokalna turistička agencija, organizator izleta, zadržava pravo promene datuma i vremena polaska na izlet.
 • Cene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 15 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika
 • manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj ceni.
 • Grupni autobuski transfer se odnosi na broj putnika veći od 15. Ukoliko je broj putnika manji od tog broja,
 • dodatno se naplaćuje iznos za individualni transfer.
 • Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).
 • Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije  organizatora.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2018 od 10.01.2018. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300059124, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Belvi Travel nastupa u svojstvu posrednika u prodaji aranžmana za Valensiju. Organizator putovanja je turistička agencija BIG BLUE GROUP D.O.O., licenca OTP 255/2010 od 12.02.2010. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP – Beograd, Kolarčeva3
Cenovnik br.1 važi od 22.05.2018.

1

1.dan (08.11.2018.) BEOGRAD - FRANKFURT - VALENSIJA

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla” kod šaltera za čekiranje u 11:30h. Poletanje za Frankfurt u 13:40h (Let LH1407). Sletanje u Frankfurt u 15:40h. Nastavak putovanja za Valensiju sa istog aerodroma u 20:55h (Let LH1164). Sletanje u 23:10h u Valensiju. Po dolasku transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
2

2.dan (09.11.2018.) VALENSIJA

Doručak. Odlazak na obilazak grada autobusom i pešice: Grad umetnosti i nauke, kompleks savremene arhitekture koji je projektovao čuveni arhitekta Santiago Kalatrava. Vožnja uz kompleks parkova ,,Jardines del Turia’’ podignutih u napuštenom koritu reke Turije i stari most – Ponte das Flores.. Odlazak do starog grada u koji se ulazi kroz kapiju Torres de Serranos iz doba epskog junaka El Sida, Generalitat, Real Maestranza de la Caballeria, katedrala Santa Maria de Valencia, nastala preuređenjem mavarske džamije a gdje se može videti ,navodni, putir svetog Grala, prekrasna palata Lonha de la Seda iz XIV veka (nekada berza svile ). Šetnja do Plasa de l’ Ajuntament – barokne gradske većnice iz XVIII veka, pijaca… Povratak u hotel. Slobodno popodne. Preporučujemo individualni odlazak do obližnjeg parka prirode Albufera . Smešten južno od grada, Park Albufera čudna je kombinacija peščanih dina uz obalu mora, najvećeg slatkovodnog jezera Španije i močvara sa trskom . To je rezervat ptica ,pod zaštitom UNESCO-a, gde boravi oko 250 vrsta. Jezero se može obići turističkim brodićima a veliki deo jezera je pretvoreno u pirinčano polje. Noćenje.
3

3.dan (10.11.2018.) VALENSIJA - KUENKA - VALENSIJA ( oko 200 km u jednom pravcu)

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni celodnevni izlet Kuenka. Kuenka je grad u regiji Kastilja na stenovitom uzvišenju okruženom rekama Hukar i Uekar. Stari deo grada je poznat po gotičko-normanskoj katedrali iz XIII veka, uskim ulicama od kojih su mnoge u formi stepenica. Na obodu starog dela grada, nagnute nad rečno korito, nalaze se „viseće kuće“ sa čijih terasa se pruža zadivljujući pogled na grad i okolnu prirodu. Obilazak Kuenke, grada uklještenog između korita reka Hukar i Uekar. Atraktivan položaj grada kao i izuzetno očuvano staro jezgro grada UNESCO je uvrstio na listu svetske kulturne baštine. Šetnja uskim i strmim ulicama, panorama jedinstvene katedrale sagrađene u Anglo–Normanskom stilu, panorama ”Visećih kuca”, Crkve Angustias i Trga Sv. Migela. Slobodno vreme za individualni obilazak grada, fotografisanje, ručak … Povratak u Valenciju. (Cena izleta: od 65€ ). Noćenje.
4

4.dan (11.11.2018.) VALENSIJA

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni poludnevni obilazak “ Grada umetnosti i nauke“ , gde su smešteni Muzej nauke, Palata umetnosti, Okeanografski muzej .Kompleks od pet velikih građevina čudnih oblika, smeštenih u koritu isušene reke, delo je poznatog arhitekte Kalatrave, rođenog u Valensiji. Namena ovog kompleksa je promocija kulture i obrazovanje mlađih generacija. (Cena izleta: naknadno). Slobodno popodne za individualno razgledanje grada, ručak u nekom od brojnih tapas barova. Noćenje.
5

5.dan (12.11.2018.) VALENSIJA - FRANKFURT - BEOGRAD

Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Frankfurt u 12:50h (Let LH1161). Sletanje u Frankfurt u 15:15h. Nastavak putovanja sa istog aerodroma za Beograd u 22:00h (Let LH1410). Sletanje u Beograd u 23:50h. Kraj putovanja.

Smeštaj naših gostiju je u navedenom hotelu ili sličnom:

Hotel Eurostars Rey Don Jaime Valencia 4 *           www.eurostarshotels.com/eurostars-rey-don-jaime.html

Hotel se nalazi na obodu parka Turija , na 2, 5 km od starog dela grada i na 15 minuta hoda od Kalatravinog Grada nauke i umetnosti. Na 300 m od hotela nalazi se stanica gradskog prevoza kojim se za 20 minuta stiže do starog dela grada. Od sadržaja ima : restoran, bar , kongresne sale, krovni bazen ( u upotrebi leti ), fitnes centar, vešeraj. Hotel ima prostrane sobe koje imaju pisaći sto, klima uređaj, wi-fi , TV, sef, minibar, telefon, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

spanija-valensija-avionom-03
Valensija se nalazi u Španiji putovanja 2018
Valensija se nalazi u Španiji putovanja 2018
spanija-valensija-avionom-04
spanija-valensija-avionom-05
spanija-valensija-avionom-06
spanija-valensija-avionom-07
spanija-valensija-avionom-08
spanija-valensija-avionom-09