Belvi TravelBelvi Travel
Forgot password?

NOVA GODINA – BUDIMPEŠTA 2022

DESTINACIJA
Evropski grad – Budimpešta

PAKET ARANŽMAN AUTOBUSOM
5 dana / 3 noćenja

Cena od
155€
paket / po osobi

BUDIMPEŠTA

DOČEK NOVE 2022 GODINE
AUTOBUSOM – 5 dana / 3 noćenja
29.12.2021 – 02.01.2022.

Čudan je ritam ovog grada…Oko sledi nemirne talase Dunava i nekako cela duša čoveka u tom trenu biva zagrejana… Grad čardaša, kraljica Dunava… Raskošna… Razigrana… A opet nekako mirna i boemska… Starostavne priče iz Zlatnog jelena koje su nam ostavili naši romantičari, govore o ovom gradu sa puno pijeteta… Budim i Pešta, dva grada spojena u jedan… Naizgled jedinstveni, ali kada se bolje pogledaju u mnogome se razlikuju… Ravničarska Pešta i brdoviti Budim… Raskošna arhitektura Pešte i srednjovekovne uličice Budima… Brzina velikog grada, i sporost boemskog Budima… Dan i noć… Kada neko nespojivo spoji, i to tako umešno, onda se iz toga rodi jedan od najlepših gradova koji je svet video! Zaplovite sa nama po lepom plavom Dunavu, zaigrajte uz čardaš, osmehnite se životu uz Tokajac… Budimpešta Vas očekuje!

Program / Cenovnik

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
• prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
• 3 noćenja sa doručkom (buffet – samoposluživanje) u hotelu sa 3* u Budimpešti
• smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
• panoramski obilazak Budimpešte prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
• usluge vodiča tokom celog putovanja
• organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
• Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
• Troškove obaveznog međunarodnog zdravstvenog osiguranja sa Covid19 pokrićem.
• Ostale nepomenute usluge
• Doplatu za jednokrevetnu sobu – 60 eur€ (isključivo na upit)
• Fakultativne izlete:
– KRSTARENJE DUNAVOM – 15 eur / 10 eur (deca do 12 godina),
– IZLET U SENTANDREJU – 10 eur / 5 eur (deca do 12 godina),
– ČARDA (večera sa folklorno zabavnim programom) – 35 eur / 30 eur (deca do 12 godina) – OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI
– TRŽNI CENTAR CAMPONA 5 eur – ulaznica za Tropikarijum 2700 forinti (oko 9 eur odrasli), 2000 forinti (oko 6,5 eur deca do 18 godina) – ulaznice su individualne i plaćaju se na licu mesta

Program putovanja:
1. dan (sreda 29. decembar)
Polazak iz Beograda oko 23h (tačno mesto i vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje). Iz Novog Sada oko ponoći sa parkinga kod Lokomotive. Noćna vožnja kroz Srbiju i Mađarsku sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. dan (četvrtak 30. decembar)
Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim satima. Panoramski obilazak grada uz razgledanje istorijskog središta i Pešte i Budima: trg Heroja – centralni Peštanski trg sa „knjigom mađarske istorije“ koju reprezentuje sjajna dvojna arkada sa herojima mađarske istorije, spomenik Milenijum koji slavi 1000. godišnjicu od doseljavanja Mađara na prostore Panonije, vožnja kroz čudesni Andraši bulevar koji se kao ambijentalna celina nalazi pod zaštitom UNESCO-a (Srpska ambasada, Oktagon, Baletski institut, kuća Franca Lista, Opera), bazilika Sv. Stefana (Ištvan) – fantastična eklektička građevina sa prelepom kupolom, Parlament – jedna od najvećih zgrada ove vrste na svetu, Lavlji most – po mnogima najlepši most preko Dunava, Budimska tvrđava sa Ribarskim kulama, spomenikom Sv. Stefanu i Matijinom crkvom… Smeštaj u hotel posle 15h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Individualni doček nove godine. SREĆNA NOVA GODINA! Noćenje.

3. dan (petak 31. decembar)
Doručak. Slobodno vreme, ili fakultativni izlet do Sent Andreje, malene varošice koja zauzima posebno mesto u nacionalnoj istoriji Srba. Po dolasku sledi organizovani obilazak grada uz razgledanje: trg Vuka Karadžića, Požarevačka crkva, glavna Dimčina ulica, kuća Jakova Ignjatovića, Glavni trg sa esnafskim krstom, Blagoveštenjska crkva, palata Preparandije, Beogradska – Saborna crkva sa Vladičanskim dvorom, Krst cara Lazara…Povratak u Peštu. Slobodno vreme. Individualni doček nove godine na ulicama i trgovima Pešte. SREĆNA NOVA GODINA! Noćenje.

4. dan (subota 1. januar)
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Uveče, polazak na fakultativno krstarenje Dunavom sa razgledanjem grada sa reke i uživanje u fantastičnom ambijentalnom osvetljenju. Nakon krstarenja, fakultativni odlazak na večeru u tradicionalnu čardu. Večera sa folklornim programom. Noćenje.

5. dan (nedelja 2. januar)
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak do tržnog centra „Campona“ u kojem se može individualno posetiti Tropikarijum. Polazak ka Srbiji u popodnevnim časovima. Povratak u večernjim satima. Kraj putovanja.

OPIS SMEŠTAJA:

Hotel BENCZUR 3* www.hotelbenczur.hu

Hotel se nalazi u širem centru grada, u blizini Trga Heroja, na liniji gradskog prevoza. Hotel ima aperitiv bar, restoran, sef, parking. Sobe su sa TWC, TV, mini bar, klima, telefon… Sobe su 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit). Doručak je buffet – samoposluživanje.

Hotel MILLENNIUM 3* www.hunguesthotels.hu/hu/hotel/budapest/hotel_millennium

Nalazi se sa Peštanske strane, na liniji gradskog prevoza – metroa M3. Sobe su 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit). Hotel ima aperitiv bar, restoran, sef, parking. Sobe su u 1/2 sa TWC, TV, mini bar, telefonom…

Belvi d.o.o. nastupa u svojstvu posrednika u prodaji aranžmana.
Organizator putovanja je turistička agencija Fantast tourist d.o.o. Licenca OTP A-70/2021.
Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Fantast tourist d.o.o.
Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu BANKARSKU GARANCIJU br. 04777-02-0167750
(osigurana suma u visini od 250.000€) „UNI CREDIT BANK SRBIJA AD BEOGRAD“.
Informacije i rezervacije: Call centar 011/322 3300
Stari grad, Kosovska 8, 011/322-33-00; 3341-839, office@belvi.rs
Novi Beograd (Belville), Jurija Gagarina 12b, 011/6302-066; 6302-067, belvitravelnbg@belvi.rs
Program putovanja br. 1 važi od 12.11.2021.