Belvi TravelBelvi Travel
Forgot password?

ATINA 3 DANA

DESTINACIJA
Evropski grad – ATINA

PAKET ARANŽMAN AUTOBUSOM
6 dana / 3 noćenja

ATINA

AUTOBUSOM – 6 dana / 3 noćenja
sa fakultativnom posetom Peloponezu (Epidaurus – Nafplio) – Glifadi i Sunionu

11.02.2022 – 16.02.2022.

Atina je veličanstveni grad čija je daleka prošlost utkana u najpozantije grčke mitove i legende. Podignuta je na tlu na kome su spevani nezaboravni stihovi, izrečene velike misli i iznikla velepna dela ljudskih ruku. Slavu su joj proneli istaknuti umetnici, filozofi, naučnici, vojskovođe i državnici, o njenoj veličini i moći svedoče njene antičke građevine – uzori savršenstva i jednostavnosti. Atina je kolevka demokratije i naše civilizacije, a ona pripada svim Evropljanima.

Program / Cenovnik

ARANŽMAN OBUHVATA:

  • Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu.
  • Smeštaj u hotelu sa 3* ili 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom (samopsluživanje) u 1/2 i 1/3 sobama
  • Panoramsko razgledanje po programu
  • Usluge vodiča i pratioca grupe
  • Agencijske usluge

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • Troškove medjunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja
  • Individualne troškove putnika
  • Boravišnu taksu u hotelu (hotel 3* 1.5eur po sobi po noći, hotel 4* 0.5eur po sobi po noći)
  • Doplata za 1/1 sobu u hotelu3* – 60eur
  • Doplata za 1/1 sobu u hotelu 4* – 75eur

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 25 putnika):

  • Peloponez sa ulaznicama za Epidaurus i Nafplio – odrasli 45€ / deca do 12g. 30€
  • Luka Pirej do rta Sunion – 15€ / deca do 12g. 10€
  • Akropolj (ulaznica za Akropolj i razgledanje u pratnji lokalnog vodiča sa slušalicama) – odrasli 25€ / deca do 12g. 20€

Program putovanja:

1.dan 11.02.2022.           BEOGRAD

Sastanak putnika na parkingu Sava centra u 16:00h, polazak u 16:30h. Noćna vožnja kroz Srbiju i Makedoniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2.dan 12.02.2022. ATINA

U prepodnevnim časovima dolazak u Atinu. Panoramsko razgledanje Atine: trgovi Omonija i Sintagma (oko kojih se nalazi centar savremene Atine), prolazak pored Parlamenta, Hadrijanovih vrata, Zevsovog hrama i starog Olimpijskog stadiona, prolazak pored Atinske triologije (Biblioteka, Univerzitet i Akademija). Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Popodnevna šetnja sa vodičem do Monastirakija i Plake kako bi upoznali grad. Noćenje.

3.dan 13.02.2022.           ATINAPELOPONEZ (EPIDAURUS – NAFPLIO) – ATINA

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog celodnevnog izleta na Peloponez. Krenućemo preko Korintskog kanala koji spaja Egejsko sa Jonskim morem. Nastavljamo putem kojim su nekad davno koračali  spartanci i dolazimo do Epidaurusa, koji je poznat kao mesto rođenja Apolonovog sina, Asklepija tj. Eskulapa, boga farmacije. Obilazak pozorišta iz 4.v.p.n.e., čuvenog po svojoj izuzetnoj akustičnosti (novčić ispušten u centar pozorišta jasno se čuje kako pada i na vrhu amfiteatra, u poslednjem, 53. redu). Nastavaljamo ka Nafplionu, gradiću koji poseduje venecijanski šarm kombinovan sa grčkom tradicijom i lepotama. Nafplio se nalazi u Argolidskom zalivu, na severoistoku Peloponeza. Interesantan je i taj podatak da je Nafplio bio prva prestonica moderne Grčke države pre Atine, tako da u gradu možete da vidite i zgradu tadašnjeg prvog grčkog parlamenta. Razgledanje grada: glavni trg “Sintagma”, na kome se nalaze značajne zgrade kao što su: zgrada pozorišta Trianon (nekada džamija iz XVI veka), zgrada Arheološkog muzeja, zgrada Parlamenta (nekada je takođe bila džamija) . Drugi po važnosti je trg “Tri admirala” na kome se nalazi nekoliko znamenitosti kao što su: Gradska kuća, Vojni muzej… U starom delu grada se nalaze zgrade u neoklasicizmu, sa živopisnim balkonima sa puno cveća, a ispod njih zanimljive radnje, kafići, taverne. Zaštitini znak Nafplijona su njegove tri tvrđave. Prva i najstrarija je Akronafplion iz IV veka p.n.e. U neposrdnoj blizini gradske luke na malom ostrvu se nalazi tvrđava Burđi (Burtzi) koju su podigli Mlečani 1473. Najbolje očuvana i ujedno i najmlađa tvrđava je Palamidi iz 1711. godine koji su podigli Venecijanci. Slobodno vreme. Povratak u Atinu u popodnevnim časovima, vreme za slobodne aktivnosti. Noćenje.

4.dan 14.02.2022.           ATINAPIREJ RT SUNION

Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta u Pirej i do rta Sunion. Obilazak Apolonove obale od Pireja do rta Sunion. Dolazak u Pirej i slobodno vreme za odmaranje uz kafu i divan pogled na marinu. Nastavak puta ka Mikrolimanu, Makrolimanu, luci Zoe, stare antičke luke i sve do Rta Sunion, koji  je najjužnija tačka Atičkog poluostrva i u današnje vreme deo nacionalnog parka. Udaljen je od Atine 65 km prema jugu. Obala je kamenita i strma. Podiže se iz mora do velike visine stvarajući u podnožju peščana žala. U drevnim vremenima Sunion je bio moreplovcima dobar orijentir da su na pravom putu prema Atini. O njemu je prvi pisao Homer u svojoj „Odiseji“. Spomenuo ga je kao mesto gde je pristao Menelaj da sahrani kapetana broda kojim su se vojnici vraćali iz Trojanskog rata. Sunion je poznat ne samo po svetilištu već i kao mesto sa najlepšim zalaskom sunca u Grčkoj. Hiljade turista dolaze svakodnevno da se dive „arhitektonskoj dekoraciji“ koju stvara sunce zalazeći preko hrama u more. Predanje glasi da ukoliko se nešto poželi u podnožju hrama pri zalasku sunca, da se to obično i ostvari. Povratak u Atinu. Noćenje.

5.dan 15.02.2022.           ATINA – AKROPOLJ

Doručak. Napuštanje hotelskih soba do 10.00h. Mogućnost fakultativnog odlaska do drevnog Akropolja – kompleksa antičkih hramova: Propileji, hram boginje Nike, hram boginje Atine Partenon, Karijatide. Ulazak na Akropolj sa lokalnim vodičem. Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Noćnja vožnja kroz Grčku i Makedoniju.

6.dan 16.02.2022.           BEOGRAD

Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima.

NAZIV I OPIS SMEŠTAJA:

Hotel Achillion 3*  www.achillionhotel.com  Hotel Αchillion se nalazi u poslovnom centru Atine, na 200 metara od stanice metroa Omonija. U ponudi ima klimatizovane sobe sa balkonom. Besplatan kablovski internet dostupan je u čitavom hotelu. Sve hotelske sobe su jednostavno uređene, zvučno izolovane i imaju sigurnosne brave. U moderne pogodnosti spadaju flat-screen TV sa satelitskim kanalima, frižider i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu. U hotelu Achillion svakog jutra se služi grčki doručak na bazi samoposluživanja.

Hotel Breeze Boutique 4*  breezeboutiqueathens.com-hotel.com nalazi se na 5min hoda od trga Omonia. Hotel raspolaže sa moderno uređenim sobama koje u svom sastavu imaju WI-FI, TV, sef, minibar. Hotel služi grčki doručak na bazi samopsluživanja.

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA:
Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Dinarsko plaćanje po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 3 mesečne rate.

VAŽNE I OPŠTE NAPOMENE:

  • Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane loklane uprave.
  • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
  • Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije organizatora putovanja.
  • U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
  • Za putnike koji poseduju crveni biometrijski pasoš Republike Srbije, za ulazak u EU i za ulazak u Republiku Tursku pasoš treba da važi minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja. Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
  • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza – “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
  • Raspored sedenja u autobusu određuje organizator putovanja. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli organizator putovanja i naknadne izmene nisu moguće. Ulaz je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa.
  • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 60 putnika).
  • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
  • Organizator putovanja i subagent ne snose odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima Garanciju putovanja po Polisi osiguranja br. 470000049518, počev od 01.10.2021. , zaključenog sa ugovaračem osiguranja Akcionarskog društva za osiguranje “TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD”koja važi do 01.10.2022. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja pisanim putem ili telegramom na “TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD” ul. Milutina Milankovića 7a, Novi Beograd na tel +381 1 3305 100 ili na mail office@triglav.rs