Belvi TravelBelvi Travel
Forgot password?

Sardinija i Kozirka

DESTINACIJA
Evropski grad – SARDINIJA

PAKET ARANŽMAN AUTOBUSOM
6 noćenja / 9 dana

SARDINIJA & KORZIKA

9 DANA AUTOBUSOM I FERIBOTOM / 4 + 2 NOĆENJA

24. APRIL – 4. MAJ 2024. – Prvomajski praznici

LIVORNO – ALGERO – KALJARI – BONIFAČO – PORTO ĆERVO – OLBIJA – SASARI –PORTO TORES – FERARA

Vreme je da za sebe uradite nešto posebno. Da se obogatite lepim predelima i sjajnim pričama. Ovo putovanje je za prave sladokusce. Ispunjeno je lepim pričama, fantastičnim predelima, dobrim vinima… Vodimo Vas na ostrvo uspomena koje i danas čuva tajne u svojoj unutrašnjosti. Tajne misteriozne civilizacije Nuraga, ponos drevnih Sarda. Ostrvo pripada Italiji, ali je u svemu drugačije od kulture kopna. Algero je grad u kojem još uvek govore Katalonskim jezikom. To je prestonica skupocenih korala. Kastelsardo oduzima dah svojom lepotom a noću šetati njegovim ulicama pod specijalnom dekorativnom rasvetom, znači zaroniti u sasvim drugačiji svet ispunjen ushićenjima. Kaljari je prava prestonica, živa luka sa mirisom mora, grad specifičnih prostora i sjajnih vidikovaca. Porto Ćervo je ekskluzivno letovalište na čuvenoj Smaragdnoj obali. A onda sledi odlazak na Korziku! Dok feribot bude prilazio ovom Francuskom ostrvu, oduzeće Vam dah pogled na utvrđeni grad Bonifaćio i panorama 70 metara visokih klifova koji se okomito survavaju u more. Zaista prizor za sećanje! Putovanje za sećanje!

Program putovanja:

1. dan (petak 26. april) Polazak iz Novog Sada (AS „Vojvodina“) i iz Beograda (Sava centar) oko 22h. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (subota 27. april) LIVORNO Dolazak u LIVORNO u popodnevnim satima. Organizovana šetnja gradom uz razgledanje: Katedrala, Piazza Grande, Nova tvrđava i kvart Mala Venecija… Slobodno vreme za odmor, šetnju, uživanje… Preporuka: prošetajte se do prelepe terase Maskanji koja predstavlja lep vidikovac ka otvorenom moru. U 19 h polazak ka luci ukrcavanje na feribot. Nakon prolaska neophodne procedure sledi ukrcavanje na feribot. Za one koji su odabrali tu opciju, sledi smeštaj u kabine. Noćna plovidba. Tirenskim morem kraj ostrva Elba, Tirenskog arhipelaga i Korzike…

3. dan (nedelja 28. april) ALGERO– regija KASTELSARDO Uplovljavanje na Sardiniju oko 8h. Iskrcavanje sa feribota i nastavak putovanja autobusom. Odlazak do srednjovekovnog gradića ALGERO. Algero je po mnogima najlepši grad na Sardiniji i jedini grad na ostrvu u kojem se još uvek koristi katalonski jezik. Slobodno vreme u glavnoj ulici Karlo Alberto, uz uživanje u trgovinama sa nakitom od skupocenih korala… Odlazak iz Algera u 14h. Smeštaj u hotel u regiji Kastelsarda posle 16h. Odmor. Noćenje.

4. dan (ponedeljak 29. april) KALJARI Doručak. Polazak u 9h na celodnevni fakultativni izlet do Sardske prestonice KALJARIJA. Putovanje središnjim planinskim delom ostrva ka krajnjem jugu. Po dolasku, kraći obilazak grada uz razgledanje: Municipio– palata eklektičkog stila sa sjajno izvedenom fasadom; trgovačka zona Largo Karlo Feliće, živopisni trg Jene, Kastel– srednjovekovno utvrđenje na uzvišici, Kula slonova, katedrala Svete Marije, vidikovac… Slobodno vreme za individualne aktivnosti, šetnje i uživanje u sjajnom živopisnom lučkom gradu. Polazak ka hotelu u 18h. Povratak do 22h. Noćenje.

5. dan (utorak 30. april) KORZIKA/ BONIFAČO Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak u 7:30h ujutro na fakultativni izlet na Korziku. Odlazak do luke ukrcaja Santa Tereza Galura. Prelazak preko moreuza Bonifačio (plovidba 1 sat). Dolazak u BONIFAČO na Korzici. Šetnja do utvrđenog Gornjeg grada koji se nalazi na okomitim liticama iznad zaliva i luke. Slobodno vreme za uživanje u zaista jedinstvenom ambijentu Gornjeg grada i Starog grada koji se nalazi uz luku. Polazak iz Bonifačija ka Sardiniji u 15h. Plovidba preko moreuza Bonifačija 1 sat. Povratak u hotel oko 18h. Noćenje.

6. dan (sreda 1. maj) OLBIJA– PORTO ĆERVO Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak u 9h na celodnevni fakultativni izlet. Putovanje do OLBIJE. Kraći organizovani obilazak grada uz razgledanje: bazilika San Semplićio iz 11. veka, crkva Sv. Pavla, Gradska kuća… Slobodno vreme za individualne aktivnosti, šetnju, odmor, možda i posetu znamenitom Arheološkom muzeju… Popodne, u 14h odlazak do ekskluzivnog turističkog naselja PORTO ĆERVO koje predstavlja sedište fantastične regije Kosta Smeralda (Smaragdna obala). Boravak u Porto Ćervu do 16:30h i povratak u hotel oko 18h. Noćenje.

7. dan (utorak 2. maj) PORTO TORES– SASARI– GOLFO ARANČI Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Slobodno vreme ili polazak na fakultativni izlet. Odlazak do obližnje živopisne luke PORTO TORES kojom dominira srednjovekovni Aragoneze toranj. Slobodno vreme 2 sata. Potom sledi odlazak u SASARI. Po dolasku, sledi kraći obilazak grada uz razgledanje: Katedrala Sv. Nikole iz 13. veka, Gradska kuća, Vojvodina palata, trg Italije… Slobodno vreme do 16h. Polazak ka luci Golfo Aranči. Dolazak oko 19h i ukrcaj na feribot za Livorno. Noćna plovidba Tirenskim morem.

8. dan (petak 3. maj) LIVORNO– FERARA Iskrcavanje u Livornu u jutarnjim časovima (oko 8h). Po iskrcaju sa feribota, polazak autobusom ka FERARI. Dolazak oko 11:30h. Po dolasku sledi kraći obilazak istorijskog centra grada sa Katedralom, zamka Largo porodice d’Este, spomenik Savanaroli… Slobodno vreme 2 sata. Nastavak putovanja ka Srbiji u 14:30h. Putovanje preko Padove, Venecije, Trsta… Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.

9. dan (subota 4. maj) Povratak u Novi Sad/ Beograd u prepodnevnim satima. Kraj putovanja.

OPIS SMEŠTAJA:

Hotel “ARIADIMARE”  3*** (https://www.ariadimari.it/en/home-hotel-ariadimari-sardinia/) ili sličan

Smešten u modernoj zgradi u malom selu Valedoria, na severu Sardinije i na samo 1 km od mora, hotel Ariadimari nudi besplatan bežični internet u celom objektu. Hotel poseduje standardni sadržaj u vidu lobija sa dnevnim boravkom, recepcije otvorene 24 sata. Ujutro vas očekuje kontinentalni (slatki) doručak u kojem, kada je lepo vreme, možete uživati na predivnoj verandi ispred bazena. Sve sobe su 1/2 ili 1/2+1 (sobe 1/2+1 su sa pomoćnim ležajem koji je manjih dimenzija što ugrožavati komfor treće osobe). Sve sobe poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV, telefon, klima uređaj, fen za kosu, mini frižifer, ketler.

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA:

Cene paket aranžmana su izražene u EUR. Plaćanje je dinarsko po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan uplate. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća se prema kursu na dan uplate.

  • gotovinski ili platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, American Express i Dina, rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
  • plaćanjem na rate (do 9 mesečnih rata, bez uplate akontacije i bez kamate) – kreditnim karticama Intesa banke (Visa i Mastercard), plaćanje prilikom rezervacije.
  • čekovima građana u tri mesečne rate, rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a za ostatak se deponuju čekovi najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
  • virmanskom uplatom pojedinaca ili preduzeća na osnovu izdate fakture

Belvi d.o.o. zadržava pravo da odredi posebne uslove plaćanja za specijalne vrste aranžamana ili promotivne ponude.

SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU: www.belvi.rs (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 20 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora.

Organizator: Fantast tourist d.o.o., Novi Sad, Jevrejska 8

Belvi d.o.o. nastupa u svojstvu posrednika u prodaji aranžmana. Organizator putovanja je turistička agencija Fantast tourist d.o.o. OTP 70/2021 kategorija A. Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Fantast tourist d.o.o. d.o.o.
Informacije i rezervacije: Call centar 011/322 3300
Stari grad, Kosovska 8, 011/322-33-00; 3341-839, office@belvi.rs
Novi Beograd (Belville), Jurija Gagarina 12b, 011/6302-066; 6302-067, belvitravelnbg@belvi.rs
Program putovanja br. 1 / 15.12.2023.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima Garanciju putovanja po Polisi osiguranja br. 470000054131 od 01.10.2022., zaključenog sa ugovaračem osiguranja Akcionarskog društva za osiguranje „TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD“ koja važi od 01.10.2022. Belvi d.o.o., Beograd – Novi Beograd, Jurija Gagarina 12b. Kategorija licence A br. OTP-116/2021 od 13.10.2021.