Belvi TravelBelvi Travel
Forgot password?

PRAG 2022 – 6 dana / 3 noćenja, autobusom

DESTINACIJA
Evropski grad – Prag

PAKET ARANŽMAN AUTOBUSOM
3 noćenja / 6 dana

Evropski grad

Češka republika

PRAG – BEČ

Autobusom 6 dana – 3 noćenja

Termini putovanja:

25.12.-30.12.2023

Prag – magični grad, zlatni grad, grad stotinu tornjeva… Grad najveće istorijske vrednosti sa dugom tradicijom… Nastao je i razvijao se na raskrsnici puteva u srcu Evrope. Prag je glavni privredni, ekonomski i kulturni centar Češke Republike. Istorijski centar grada je pod zaštitom UNESCO – a. U svojim delima Prag su opisali mnogi umetnici iz različitih epoha kao što su Bedžih Smetana, Antonin Dvoržak i Franc Kafka, a njegovim ulicama su se šetali Mocart, Ajnštajn i Nikola Tesla. Vreme je da se njegovim ulicama prošetate i Vi!

Program / Cenovnik

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

  • Prevoz turističkim mini – busom ili autobusom (audio, video A/C) na datoj relaciji po programu
  • Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom (buffet) u Hotelu 3*; smeštaj u standardnoj dvokrevetnoj ili dvokrevetnoj sobi sa pomoćnim ležajem.
  • Razgledanje Beča u pratnji vodiča – pratioca
  • Razgledanje Praga u pratnji stručnog lokalnog vodiča
  • Usluge vodiča – pratioca tokom putovanja
  • Troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

  • Obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje:
  • Deca (od 6 meseci – 18 godina) – 730 rsd;
  • Odrasli (od 18 – 70 godina) – 1040 rsd;
  • Stariji od 70 – 2180 rsd;
  • Fakultativni izleti:
  • Krstarenje Vltavom uz ručak/večeru– 25€
  • Drezden – 35€
  • Karlove Vary – 30€
  • Individualne troškove putnika
  • Gradsku turističku taksu – 2.25€ po osobi po noći (plaća se na recepciji hotela).

POPUSTI I DOPLATE

  • Doplata za jednokrevetnu sobu Hotel 3* – (NA UPIT)
  • Cena aranžmana za sopstveni prevoz Hotel 3* – na upit

1.dan PONEDELJAK : BEOGRAD, NOVI SAD, SUBOTICA

Polazak iz Beograda oko 18h (tačno vreme polaska biće definisano najskasnije 1 dan pre početka putovanja), mesto polaska : Novi Beograd pored Brankovog mosta, preko puta TC Ušće – bivša okretnica autobusa 43, a sadašnje stajalište autobusa br 60, skejt park, iz Novog Sada oko 19h(tačno vreme polaska biće definisano najskasnije 1 dan pre početka putovanja), mesto polaska – stajališta za turističke autobuse na Sentandrejskom putu, ispred bivše AS ATP Vojvodina), iz Subotice oko 20h30min (tačno mesto polaska biće definisano najskasnije 1 dan pre početka putovanja). Noćna vožnja kroz Madjarsku i Slovačku sa kraćim usputnim pauzama radi odmora i prelaska državnih granica…

2.dan UTORAK : PRAG

Dolazak u Prag, glavni grad Republike Češke u prepodnevnim satima. Po dolasku sledi razgledanje Praga u pratnji lokalnog vodiča… Obilazak Praškog dvorca – Hradčana u okviru kojeg se nalazi Katedrala Sv. Vida, Kraljevska palata, Bazilika Sv. Djordja, Zlatna ulica… Dalje nastavljamo šetnju preko boemske četvrti, Male Strane do najživopisnijeg ostrva u Pragu – ostrva Kampa, koje su prozvali mala Praška Venecija. Dolazimo do reke Vltave i do Karlovog mosta, gde čemo zamisliti želju i nakon toga prelazimo na obalu starog grada do spomenika Karla IV i baroknog kompleksa Klementinum. Razgledanje završavamo u srcu starog grada na Starogradskom trgu, koji krasi Astronomski sat – Orloj i Crkva Sv. Marije pred Tinom. Nakon razgledanja smeštaj u hotel (u popodnevnim satima). Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog izleta Krstarenje Vltavom. Noćenje.

3.dan SREDA: PRAG  – DREZDEN (FAKULTATIVNO) – PRAG

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Pragu ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do Drezdena, grada na istoku Nemačke, koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan Firencom na Elbi i Venecijom severa. Tokom svoje istorije Drezden su saksonski vladari ukrasili predivnim spomenicima i gradjevinama po uzoru na najlepše gradove u Francuskoj i Italiji. Nažalost, usled bombardovanja u Drugom svetskom ratu Drezden je sravnjen sa zemljom, ali ubrzo nakon toga doneta je odluka da se ponovo izgradi u duhu iz 18.veka, što je i učinjeno i grad je ponovo osvanuo u svom punom sjaju. Po dolasku u Drezden sledi obilazak starog grada… Šetnja pokraj Sinagoge do Brilovih terasa gde se nalazi galerija Albertina i Akademija lepih umetnosti. Nakon toga nastavljamo do Novog trga i Bogorodičine protestanske crkve, videćemo Kraljevsku palata i zid saksonskih vladara i dolazimo do Katedrale u kojoj su sahranjeni članovi dinastije Vetin. Sledi obilazak Pozorišnog trga sa čuvenom Zemperovom operom i dolazimo do najlepšeg zdanja u Drezdenu – Cvinger, koji je radjen po uzoru na Versaj. Razgledanje završavamo na početku Praške ulice, koju preporučujemo za šetnju i kupovinu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme okupljanje i polazak prema Pragu. Dolazak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

4.dan ČETVRTAK : PRAG  – KARLOVE VARI (FAKULTATIVNO) – PRAG

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Pragu ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do najlepše češke banje – Karlovih Vari. Po dolasku sledi obilazak banje šetnjom uz reku Teplu… Videćemo banjsku kuću Lazne I i čuveni Hotel Pupp, gde su snimljeni mnogobrojni poznati filmovi. Dalje nastavljamo šetnju do pozorišta iz 19.veka i dolazimo do kolonada, mesta koja čuvaju lekovite izvore. Videćemo Market kolonadu, koja čuva najstariji izvor, zatim kolonadu Vridlo, gde se nalaze brojni štandovi sa suvenirima i najtopliji izvor u Karlovim Varima. Prošetaćemo se pokraj barokne Katedrale Sv. Marije Magdalene, Mlinske kolonade, banjske kuće Lazne III i završićemo sa razgledanjem kod najmladjeg Zmijskog izvora, koji se nalazi u okviru Baštenske kolonade. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, tokom kojeg preporučujemo šetnju do ruske pravoslavne crkve Sv. Petra i Pavla. Uz to ne zaboravite probati čuvenu Becherovku otkrivenu pre 200 godina, vodu sa lekovitih izvora i oplatke. U dogovoreno vreme okupljanje i polazak prema Pragu. Dolazak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

5.dan PETAK : PRAG  – BEČ

Doručak.Napuštanje hotela i polazak za Beč. Po dolasku panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča-pratioca: Ringštrase gde se nalaze mnogobrojne monumentalne gradjevine carskog Beča, zgrada državne Opere, Austrijski parlament, Prirodnjački muzej, muzejska četvrt, Gradska kuća, Burgteatr i Hofburg… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U ranim večernjim satima polazak za Beograd. Vožnja kroz Austriju, Madjarsku, Srbiju sa usputnim pauzama radi odmora i prelaska državnih granica.

6.dan SUBOTA: SUBOTICA, NOVI SAD, BEOGRAD

Dolazak u Suboticu, Novi Sad, Beograd na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.

FAKULTATIVNI IZLETI:

  • Krstarenje Vltavom uz buffet ručak ili večeru – pogledajte Prag iz drugačijeg ugla, sa reke. Tokom vožnje u trajanju od 2 sata možete uživati u češkoj nacionalnoj hrani uz pratnju vodiča  – pratioca i njegovu interpretaciju (Rudolfinum, Karlov most, Hradčani, Narodno pozoriš..).
  • Drezden – glavni grad nemačke savezne države Saksonije, nalazi se u dolini reke Elbe, dvadesetak kilometara od granice sa Češkom. Drezden je četvrta po veličini urbana regija u Nemačkoj, posle Berlina, Hamburga i Kelna. Grad je čuven po svojim gradjevinama iz doba baroka: Opera Zemper (nazvana po arhitekti), Cvinger (u kojoj je 5 muzeja), protestantska Bogorodičina crkva (Frauenkirche), rimokatolička Dvorska crkva, Rezidencijalna palata, palata Tašenberg (danas hotel Kempinski), deo nekadašnjih gradskih zidina, Avgustov most.
  • Karlove Vari – jedna od najpoznatijih svetskih i najveća Češka banja. Osnovao ju je Karlo IV jos u 14. Veku. Vremenom se razvijala da bi danas postala mesto prestiža gde se okupljaju najpoznatiji i najbogatiji ljudi na svetu. Tu se nalaze mnogobroji izvori koji se razlikuju kako po sastavu tako i po temperaturi.
  • Za realizaciju fakultativnih izleta potreban je minimum od 25 prijavljenih putnika po izletu da bi se isti realizovali. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije – ino partnera. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

OPIS SMEŠTAJA JE INFORMATIVNOG KARAKTERA ( tačan naziv hotela bice definisan 7 dana pre početka putovanja):

  • Hotel Olympik Tristar 3* –  olympik.cz; Hotel Olympik Tristar 3* udaljen je 200 m od stanice metroa Invalidovna (na liniji B), odakle se do centra Praga može stići za 10 – tak minuta. Doručak je na bazi švedskog stola. Broj smeštajnih jedinica je 280. Sobe imaju mini – bar, TV, sef i sopstveno kupatilo.
  • Hotel Abito 3* http://hotelabito.cz/cs; Hotel Abito 3* se nalazi u Pragu 4, na 25 minuta vožnje tramvajem do centra grada. Tramvajska stanica se nalazi na 50m ispred hotela. Doručak je na bazi švedskog stola. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo.
  • Hotel Globus 3* https://www.hotel-globus.cz/cs/; Hotel Globus 3* udaljen je oko 400m od stanice metroa Roztyly (na liniji C), odakle se do centra Praga može stići za 20-tak minuta. U neposrednoj blizini hotela nalazi se tržni centar Chodov. Doručak u hotelu je na bazi švedskog stola. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo.
  • Hotel Krystal 3* https://www.centrum-krystal.cz/cs/; Hotel Krystal 3* udaljen je oko 600m od stanice metroa Nadraži Veleslavin (na liniji A), odakle se do centra grada može doći za 20-tak minuta. Hotel u ponudi ima 200 nedavno renoviranih smeštajnih jedinica. Sobe imaju TV, telefon I sopstveno kupatilo. Doručak je na bazi švedskog stola.
  • Hotel Ilf 3* https://www.hotel-ilf.cz/en/home-page/; Hotel ILF je moderan kongresni hotel, koji se nalazi samo 100 m od stanice metroa Budejovicka sa odličnom direktnom vezom do istorijskog centra Praga u roku od 10 minuta. Hotel ILF nudi smeštaj za 320 gostiju u jednokrevetnim, dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom ili apartmanima, odnosno sobama sa odvojenim spavaćim i dnevnim delom. Doručak je na bazi švedskog stola. Sve sobe su za nepušače, opremljene TV-om i Vi-Fi. Pogled na razne delove Praga je prijatan bonus. Hotel takođe nudi sobe posebno opremljene za osobe sa invaliditetom.
  • Hotel Astra 3*https://www.hotelastra.cz/cs/; Hotel Astra 3* udaljen je oko 500m od stanice metroa Skalka (na liniji A) odakle se do centra grada može stići za 20-tak minuta. U blizini hotela je i tramvajska stanica – tramvaj broj 22 kojim se do centra grada može stići za 30-tak minuta. Sobe imaju TV, telefon I sopstveno kupatilo. Doručak je na bazi švedskog stola.
  • U SKLADU SA ODREDBAMA ZAKONA O TURIZMU ORGANIZATOR PUTOVANJA IMA GARANCIJU PUTOVANJA MILENIJUM OSIGURANJA. POLISA OSIGURANJA BROJ 30000031133 OD 15.11.2022. GODINE AKCIONARSKOG DRUŠTVA ZA OSIGURANJE „MILENIJUM OSIGURANJE” U VISINI 30.000 € ZA SLUČAJ INSOLVENTNOSTI ORGANIZATORA PUTOVANJA I ZA SLUČAJ NAKNADE ŠTETE KOJA SE PROUZROKUJE PUTNIKU NEISPUNJENJEM, DELIMIČNIM ISPUNJENJEM ILI NEUREDNIM ISPUNJENJEM

OBAVEZA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJE SU ODREĐENE OPŠTIM USLOVIMA I PROGRAMOM       PUTOVANJA

  • Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
  • Kod svake promene već zaključenog ugovora (datuma polaska i povratka, imena putnika, broja putnika sa ugovora, smeštajnog objekata…), agencija zadržava pravo naplate administrativnih troškova u iznosu od 1000 dinara po ugovoru.
  • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
  • Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije Calypso Tours International.
  • Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Češke.
  • U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
  • Calypso Tours International ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.
  • Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument sa odgovarajućim rokom važenja i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiju. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.
  • Za putnike koji poseduju crveni biometrijski pasoš Republike Srbije, za ulazak u EU I za ulazak u Republiku Tursku pasoš treba da važi minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja.
  • Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
  • Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 50. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je: 20 dana pre otpočinjanja turističkog putovanja u slučaju putovanja koja traju duže od 6 dana; 7 dana pre otpočinjanja turističkog putovanja u slučaju putovanja koja traju izmedju 2 i 6 dana; 48h pre otpočinjanja turističkog putovanja u slučaju putovanja koja traju kraće od 2 dana.
  • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza –   “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
  • Raspored sedenja u autobusu odredjuje organizator putovanja. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli organizator putovanja i naknadne izmene nisu moguće. Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju. Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom (do 12 godina), putnici sa dokumentovanim zdravstvenim problemima… Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima.
  • Ulaz i izlaz putnika je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa. Ulaz i izlaz putnika na teritoriji Beograda i ostalih mesta prema programu putovanja odredjuje organizator putovanja u skladu sa zakonskim propisima. Putnik je u obavezi da to ispoštuje, bez prava žalbe.
  • Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA I LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadokanadu na ime razlike u ceni.
  • Sastavni deo programa su Opšti uslovi putovanja CalypsoTours International.

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA: Cene paket aranžmana su izražene u EUR. Plaćanje je dinarsko po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan uplate. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća se prema kursu na dan uplate.

  • gotovinski ili platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, American Express i Dina, rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
  • plaćanjem na rate (do 9 mesečnih rata, bez uplate akontacije i bez kamate) – kreditnim karticama Intesa banke (Visa i Mastercard), plaćanje prilikom rezervacije.
  • čekovima građana u tri mesečne rate, rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a za ostatak se deponuju čekovi najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
  • virmanskom uplatom pojedinaca ili preduzeća na osnovu izdate fakture

Belvi d.o.o. zadržava pravo da odredi posebne uslove plaćanja za specijalne vrste aranžamana ili promotivne ponude.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. Aranžman je rađen na bazi minimum 55 putnika. ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).

 

Organizator: CALYPSO TOURS d.o.o, Beograd, Kralja Milana 4,
Posrednik: BELVI TRAVEL, Jurija Gagarina 12b
Informacije i rezervacije:
Call centar 011/322 3300
Beograd, Stari grad, Kosovska 8, 011/322-33-00; 3341-839, office@belvi.rs
Uz program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja agencije Calypso d.o.o.
Opisi i fotografije objekata su objavljeni na internet prezentaciji: www.belvi.rs
Cenovnik br. 18 / 22.08.2023.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima Garanciju putovanja po Polisi osiguranja br. 470000054131 od 01.10.2022., zaključenog sa ugovaračem osiguranja Akcionarskog društva za osiguranje „TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD“ koja važi od 01.10.2022. Belvi d.o.o., Beograd – Novi Beograd, Jurija Gagarina 12b. Kategorija licence A br. OTP-116/2021 od 13.10.2021.