Belvi TravelBelvi Travel
Forgot password?

Toskana – La Vita e Bella

DESTINACIJA
Evropski grad – Toskana – Firenca

PAKET ARANŽMAN AUTOBUSOM
3 noćenja / 6 dana

TOSKANA La Vita e Bella

6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA / HOTEL 4*

24.– 29. OKTOBAR 2023.

FIJEZOLE – KJANĆANO – PIJENCA – MONTEPULČANO – VOLTERA – KORTONA – ARECO

SJAJNE PRIČE I PRELEPE DOLINE TOSKANE!

AUTOBUSOM – 6 dana / 3 noćenja

„Ovo je jednostavna priča koju je teško ispričati. Kao u bajci; ima tuge. I kao svaka bajka, puna je čuda i radosti…„ Tako počinje film po kojem ovo divno putešestvije dobi svoje ime… Putovanje ka magičnoj Toskani…Čudno je to kako dođete na ideju da uradite nešto drugačije… Inspiracija je najvažnija, a kada ste inspirisani, tada možete i da stvarate… Toskana je bila i ostala inspiracija autoru ovog programa, a pored nje, glavna inspiracija bila je priča o nesebičnoj ljubavi, koja je u suštini jednostavna, ali i velika… Ukoliko ste romantik, želite svojim očima da podarite malo lepote, onda je ovo putovanje za vas! Autor je izabrao mesta koja su svakako bila inspirativna mnogima, jer takva inspiracija i nadahnutost, mogući su samo u ovom divnom toskanskom komadu zemlje! Vidici oivičeni čempresima, divni Fijezole koji je nadahnuo Crnjanskog, nestvarna Pijenca stvorena kao „idealni grad“, mistična Voltera sa ambijentima ispunjenim posebnom magijom, prelepa Kortona koja sa svog vrha gleda na doline zatalasane Toskane, divni Petrarkin Areco sa svojim pričama o Gvidu i njegovoj prinćipesi … Na kraju, i usne će biti ispunjene… Ispunjene kapljicama najekskluzivnijih toskanskih vina koja se postavljaju u red najkvalitetnijih crvenih vina na svetu! Putovanje za sva čula! Očekujemo vas!

Program / Cenovnik

Cena aranžmana uključuje:

  • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
  • 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni– klasičan način usluživanja) u hotelu sa 4* u Kjanćano Termama
  • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
  • obilazak Fijezola i Kjanćana prema programu
  • usluge profesionalnog turističkog vodiča tokom čitavog putovanja
  • organizacione troškove

Cena aranžmana ne uključuje:

  • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
  • Troškove međunarodnog putnog osiguranja sa Covid19 pokrićem (može se dobiti u agenciju po ceni od 1200 dinara za osobe starosti 18-70 god; stariji 70+ plaćaju polisu 2400 dinara)
  • Ostale nepomenute usluge
  • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 100 €
  • Doplata za dodatno sedište u autobusu – 120 €
  • Obaveznu doplatu za gradsku taksu koja iznosi 2 € dnevno po osobi (ukupno 6 € za sva tri noćenja) – plaća se na recepciji hotela!
  • Posetu istorijskom vinskom podrumu u Montepulčanu sa uključenom degustacijom vina brenda „Nobile di Montepulciano“ – 20 € (prijava i plaćanje isključivo na licu mesta; poseta vinskom podrumu nije uključena u paket izleta)

Cene pojedinačnih fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta, ukoliko niste u agenciji uplatili ponuđeni paket:

  • Pijenca – Voltera 35 €
  • Kortona – Areco 30 €
  • Montepulčano 25 € (bez posete vinskom podrumu i predviđenom degustacijom)

 

Organizator:  BELVI d.o.o, 11070 Beograd (Novi Beograd), Jurija Gagarina 12b, Matični br. 06037763,

Kategorija licence A br. OTP-116/2021 od 13.10.2021.

Informacije i rezervacije: Call centar 011/322 3300

Beograd, Stari grad, Kosovska 8, 011/322-33-00; 3341-839, office@belvi.rs

Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja agencije Belvi d.o.o.

Program putovanja/Cenovnik br. 01 / 13.10.2023.

Program putovanja:

  • 1. dan (utorak 24. oktobar) Polazak iz Novog Sada (Žel.stanica) i Beograda (Sava centar) u kasnim popodnevnim satima (oko 18h). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
  • 2. dan (sreda 25. oktobar) Jutarnja vožnja preko oblasti Furlanija, Veneto, Emilija ka Toskani… Odlazak u idiličnu varošicu FIJEZOLE, smeštenu na obroncima Apenina sa sjajnim pogledima na magičnu Firencu. Po dolasku sledi kraći obilazak grada uz šetnju i slobodno vreme (max 1,5 sat). Nastavak putovanja ka jugu Toskane i banjskog centra KJANĆANO TERME. Smeštaj u hotel u popodnevnim satima (oko 16h). Odmor. Orijentaciona šetnja sa vodičem do starog grada KJANĆANA. Individualni povratak u hotel. Noćenje.
  • 3. dan (četvrtak 26. oktobar) Doručak. Celodnevni fakultativni izlet ka unutrašnjosti Toskane… Polazak na izlet u 9h. Poseta malom živopisnom gradu PIJENCA smeštenom na vrhu jednog toskanskog brdašca u sred najlepše toskanske doline Orčija. Kraći obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: trg Pija II sa prelepom Katedralom, Korzo Roselino – glavna trgovačka zona grada, palata Pikolomini – nekadašnja rezidencija pape Pija II, palata Amanati… Slobodno vreme do 13h. Nastavak putovanja ka Volteri preko živopisnih dolina Orčija i Elza. Dolazak u VOLTERU oko 15h. Kraći obilazak grada: katedrala Vaznesenja Presvete Bogorodice iz 12. veka, palata Publiko – sedište uprave, palata Priori, Rimski teatar… Slobodno vreme za individualne aktivnosti do 19h. Povratak u hotel oko 21h. Noćenje.
  • 4. dan (petak 27. oktobar) Doručak. Polazak u 9h na celodnevni fakultativni izlet. Dolazak u prelepi mali gradić KORTONU. Po dolasku, kraći obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: trg Republike – srce grada, palata Komune – sedište uprave grada, palata Kasali, trg Sinjoreli, Teatar Sinjoreli, Duomo,… Slobodno vreme do 13.30h za individualne aktivnosti. Kraće putovanje do ARECA, jednog od najlepših toskanskih gradova. Obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: trg Grande koji predstavlja najlepši deo Areca i koji je poslužio kao scenografija za čuveni film „La Vita e Bella“, Lođa Bratstva, Duomo – sjajna katedrala posvećena Sv. Donatu, crkva Sv. Franje sa čuvenom freskom Pjera dela Frančeske („Legenda o časnom krstu“; individualna poseta), Petrarkina kuća – mesto gde je rođen jedan od najvećih italijanskih pesnika Frančesko Petrarka (priča o pesniku i njegovoj Lauri uz neizbežne stihove),… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak iz Areca u 19h. Povratak u hotel oko 21h. Noćenje
  • 5. dan (subota 28. oktobar) Doručak. Odjava iz hotela u 9h. Slobodno vreme, ili fakultativni odlazak do divnog vinskog grada MONTEPULČANO, svetski poznatog po sjajnom vinu „Nobile di Montepulciano“. Kraća šetnja do glavnog gradskog trga „Piazza Grande“ i slobodno vreme. Fakultativna poseta jednom od vinskih podruma smeštenih ispod grada u steni. Nestvaran ambijent i čudesna priča uz naravno degustaciju plemićkog vina „Nobile“. Polazak ka Srbiji u 15h. Putovanje preko Firence, Bolonje, Venecije… Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.
  • 6. dan (nedelja 29. oktobar) Dolazak u Novi Sad/Beograd u podnevnim satima. Kraj putovanja

OPIS SMEŠTAJA:
HOTEL „LE FONTI“ 4****, Kjanćano Terme https://www.grandhotellefonti.com/ ili sličan
Hotel se nalazi na oko 1 km od banjskih termi i oko 1,5 km od starog grada. u neposrednoj blizini hotela nalazi se nekoliko restorana. Hotel odgovara kategoriji 3* suprime, ali je u svojoj kategoriji jedan od boljih hotela u banji. Sadrži lobi sa dnevnim boravkom, restoran za posluženje obroka, recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, WiFi konekciju u javnim delovima hotela (slaba i često ne radi)… Sobe su sa kupatilom (tuš-WC), TV Cab., telefon, centralni grejno-aklimatizacioni sistem…
Italijani ne pridaju naročitu pažnju doručku te je isti veoma skroman i slab i obično se sastoji od slatkog i slanog dela sa napicima.

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA:
Cene paket aranžmana su izražene u EUR. Plaćanje je dinarsko po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan uplate. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća se prema kursu na dan uplate.

  • gotovinski ili platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, American Express i Dina, rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
  • plaćanjem na rate (do 9 mesečnih rata, bez uplate akontacije i bez kamate) – kreditnim karticama Intesa banke (Visa i Mastercard), plaćanje prilikom rezervacije.
  • čekovima građana u tri mesečne rate, rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a za ostatak se deponuju čekovi najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
  • virmanskom uplatom pojedinaca ili preduzeća na osnovu izdate fakture
    Belvi d.o.o. zadržava pravo da odredi posebne uslove plaćanja za specijalne vrste aranžamana ili promotivne ponude.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator Belvi d.o.o. ima garancije putovanja po Polisi osiguranja broj 470000057767 od 05.10.2023. zaključenog sa akcionarskim društvom TRIGLAV OSIGURANJE ado Beograd. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja pisanim putem ili telegramom na „TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD”, ul. Milutina Milankovića 7a, Novi Beograd, na tel +381 11 33 05 100 ili na e mail office@triglav.rs . Polisa osiguranja broj 470000057767 važi od 01.10.2023. godine Akcionarskog društva za osiguranje „TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD” u visini od 100.000.- Eura