Belvi TravelBelvi Travel
Forgot password?

Valensija

DESTINACIJA
Evropski grad – Valensija

PAKET ARANŽMAN AVIONOM
3 noćenja / 4 dana

Evropski grad – Valensija

Španija

4 dana / 3 noćenja, avionom

 04. – 07. april 2024.,    18. – 21. april 2024., 23. – 26. maj 2024., 06. – 09. jun 2024., 27. – 30. jun 2024.

Valensija je treći grad po veličini Kraljevine Španije, a ujedno je i peta luka po veličini u Evropi. Valensija je grad bogate istorije, očuvanih srednjevekovnih palata, katedralne crkve, prelepih trgova i sjajne futurističke arhitekture. Nazivaju je grad sunca, a ujednačena topla mediteranska klima je posebnost ovog grada. Valensiju su osnovali Rimljani u 2. veku pre Hrista pod imenom Valentia što označava snagu/vrednost. Bila je to značajna rimska kolonija, potom grad Vizigota, Mavara, posedovali su ga Aragonci sa severa Španije. Danas je Valensija sa svojih 800 hiljada stanovnika glavni grad istoimene pokrajine, službena su dva jezika – Valesijanski (ustvari Katalonski) i Španski … Svoje zlatno doba doživljava tokom srednjeg veka u periodu od 14. do 16. stoleća kada se grade veličanstvene građevine, srednjovekovne zidine, brojni trgovi I mediteranska luka koja je korišćena za trgovinu koja je davala ogromno bogatstvo ovom gradu. Danas je Valensija jedan od najlepših gradova Španije, grad umetnosti i nauke, grad posvećen turistima (3 miliona ga posete tokom godine), grad sa dugačkim plažama, velike luke, izvrsnih festivala, dobrog fudbala, ljubaznim I predusretljivim stanovnicima, bogatom kuhinjom i jelima od pirinča i čuvenom Paeljom koja je potekla upravo iz ovog grada. Iz Beograda se za manje od tri sata leta avionim AirSerbia stiže do ovog predivnog grada.

(za sve termine, strelica udesno →)

Cena aranžmana uključuje:

  • Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd – Valensija – Beograd sa uključenim aerodromskim taksama, TSC-om, ručnim prtljagom do 8 kg i redovnim prtljagom do 23 kg
  • Transfer aerodrom Valensija – hotel – aerodrom Valensija
  • 3 noćenja sa doručkom („buffet“/samoposluživanje/“švedski sto“) u odabranoj kategoriji hotela sa 3* ili 4* u regiji Valensije
  • Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta, krevet na sprat ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
  • Usluge vodiča – pratioca grupe
  • Organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:

  • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte nepomenute u programu
  • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja sa COVID19 dodatkom (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 1000 dinara za uzrast 18-70 god; stariji od 70 god. plaćaju polisu 2000 dinara)
  • Ostale nepomenute usluge
  • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 120 €
  • Obavezna doplata na recepciji hotela gradskih turističkih taksi: hotel 3* ukupno 9 €; hotel 4* ukupno 15 €
  • DOPLATU ZA YQ i YR taksu za gorivo avionske kompanije. Visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta u odnosu na ugovorenu) koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti u agenciji (takse su podložne promenama) – trenutno taksa iznosi 10 € po osobi!
  • Fakultativne aktivnosti navedene u programu putovanja (prijava OBAVEZNO U AGENCIJI; plaćanje na licu mesta; minimalni broj potreban za realizaciju svakog programa iznosi 15 prijavljenih putnika):
  • Poludnevni izlet sa obilaskom Port Saplaya i Grada umetnosti i nauke 40 €
  • Celodnevni izlet u Alikante i Benidorm prema programu 60 €
  • Celodnevni izlet Mursija 70 €

 

Organizator:  BELVI d.o.o, 11070 Beograd (Novi Beograd), Jurija Gagarina 12b, Matični br. 06037763,

Kategorija licence A br. OTP-116/2021 od 13.10.2021.

Informacije i rezervacije: Call centar 011/322 3300

Beograd, Stari grad, Kosovska 8, 011/322-33-00; 3341-839, office@belvi.rs

Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja agencije Belvi d.o.o.

Program putovanja/Cenovnik br. 01 / 13.10.2023.

Program putovanja:

  • 1. dan (četvrtak) BEOGRAD – VALENSIJA Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u 4h ujutro. Prijava na let kompanije „AirSerbia“ za Valensiju. Po obavljanju prijave za let i pasoške kontrole, ukrcavanje u avion i poletanje u 06.15h. Po dolasku u Valensiju u 09.10h sledi transfer do centra grada i razgledanje grada. Najstariji deo grada je stari grad („Ciutat Vella“). Ovaj deo Valensije je tokom srednjeg veka bio okružen masivnim zidinama sa nekoliko ulaznih kapija od kojih su se sačuvale kapija Seranos i kapija Kvart. Radi se o impozantnim kapijama gotskog stila sa divnim bajkovitim kulama. Unutar zidina se formirao grad trgovaca sa divnim srednjovekovnim palatama, trgovima i Katedralom. Remek-delo gotskog stila sa divnim tornjem „El Micalet“. U ovoj crkvi se prema verovanju čuva Sveti gral. Nedaleko od Katedrale nalazi se divni trgovi, prvi posvećen Bogorodici sa fontanom Turia i drugi Kraljičin trg sa divnim kafeima i lepim ambijentom. Svakako, u starom gradu se obilaze znamenita pitoreskna Tržnica koju je dizajnirao slavni arhitekta Francisko Gvardija, Trg Gradske kuće sa divnom fasadom palate Pošte i centralnom fontanom. Za kraj ostavljamo odlazak do zgrade železničke stanice ukrašenu mozaicima i Koride izgrađene u klasičnom mudehar stilu. Slobodno vreme za lutanje prelepim uličicama sa živopisnim suvenirnicama i trgovinama. Transfer do hotela i smeštaj u sobe oko 17h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
  • 2. dan (petak) ALIKANTE & BENIDORM Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili polazak (9.30h) na fakultativni izlet do divnog ALIKANTEA. Iznad ovog grada stražari moćna tvrđava Svete Barbare koju ćemo posetiti na visini od 166 metara. Liftom ćemo se uputiti do vrha uzvišenja i pogled na grad sa nje je nezaboravan. Šetnja starom četvrti Santa Kruz koja je okićena belim kućama sa živopisnim motivima i brojnim tradicionalnim prodavnicama, neće vas ostaviti ravnodušnima. Tu su još divna bazilika Sv. Marije iz 13. veka, Katedrala Alikantea sa velikom plavom kupolom, najfotografisanija „ulica pečuraka“ a za kraj sjajno šetalište Esplanada Španije koje je ukrašeno sa 6,5 miliona mermernih pločica. Slobodno vreme u gradu i potom sledi odlazak do mondenskog letovališta BENIDORM. Ovo mesto je glavno letovalište divne regije Kosta Blanka. Njegov stari grad je prosto neodoljiv, a spoj moderne arhitekture, oblakodera koji podsećaju na zgrade uz obalu Rio de Ženeira, predivne plaže jednostavno ostavljaju bez daha. Šetnja do vidikovca sa kojeg se pruža pogled na sve tri plaže i prilika za nezaboravno fotografisanje. Slobodno vreme 2 sata u gradu koji „živi“ vibrantno 24 sata, koji su proslavili engleski turisti. Povratak u Valensiju oko 20h. Noćenje.
  • 3. dan (subota) MURSIJA Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak u 9h na celodnevni fakultativni izlet ka regiji Mursije. Dolazak u MURSIJU oko podneva. Obilazak grada uz razgledanje: veličanstvena Katedrala sa zvonikom visokim 93 metra, Gradska kuća, čuveni Kazino iz 19. veka, Trg cveća (Plaza de las Flores) – najživopisnije mesto Mursije, palata Almudi, šetalište Glorijeta Španije… Slobodno vreme za uživanje u fantastičnom ambijentu ovog grada. Polazak ka Valensiji u 17h. Povratak u hotel oko 20h. Uveče, vam predlažemo odlazak u jedan od najpopularnijih tradicionalnih Flamenko klubova u Valensiji. Uživanje u fantastičnom šou-programu sa flamenko igračima i čudesnim melodijama španske gitare. Noćenje.
  • 4. dan (nedelja) VALENSIJA –- BEOGRAD Doručak i odjava iz soba do 10h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti (lutanje starim gradom i šoping…) ili polazak na poludnevni fakultativni izlet. Odlazak do luke grada Port Saplaya koja je čuvena po svojim živopisnim kućicama, vilama i divnim plažama. Divan primer kako izgleda idealno odmaralište, sa stotinama vezova za barke tik uz stanove rezidenata. Nakon slobodnog vremena odlazak do „Grada umetnosti i nauke“. Ovaj deo Valensije predstavlja ostvarenje sna velikog arhitekte Kalatrave. U isušenom koritu reke Turije, Kalatrava je stvorio nestvarne futurističke objekte koji prosto oduzimaju dah. Ovo je veliki kulturni i zabavni kompleks poznat širom sveta pre svega zbog svoje specifične arhitekture. Kompleks sačinjavaju: palata umetnosti “Kraljica Sofija“ (Opera); Hemisferik – jedinstvena prjekciona sala u obliku ljudskog oka; muzej nauke “Princ Filip” gde je nauka potpuno dostupna publici; Okeanografski muzej; Umbrakle – gradski vrt; Agora – sala za kongrese, kocerte i sportske manifestacije. Povratak u hotel oko 17.30h. U 18h transfer iz hotela na aerodrom. Prijava za let „AirSerbia“ za Beograd. Let u 20.40h. Sletanje u Beograd oko 23.20h. Kraj putovanja.

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL XON `S 4 ****, ili sličan

Smešten je na oko 10 km od centra grada. Prekoputa hotela, nalazi se autobusko stajalište sa kojeg kreće nekoliko autobusa ka centru Valensije. Hotel Xon’s nudi besplatan bežični internet i moderne sobe sa kablovskom televizijom. Poseduje otvoreni bazen i teretanu sa saunom. Elegantne, klimatizovane sobe hotela Xon’s su udobne sa modernim dekor. Svaka ima sopstveno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak na bazi švedskog stola služi se u hotelskom restoranu. Gosti takođe mogu uživati u specijalitetima mediteranske i internacionalne kuhinje za večeru. Na raspolaganju je i bar na otvorenoj terasi. Tržni centar Bonaire nalazi se pored hotela Xon’s. Nasuprot hotela nalazi se klizalište, a trkačka staza Ricardo Tormo de Cheste udaljena je 10 minuta vožnje. Hotel može da organizuje iznajmljivanje automobila za goste i taksi vožnju po potrebi. Recepcija je na raspolaganju 24 sata.

OPIS FAKULTATIVNIH IZLETA NA PROGRAMU „VALENSIJA, KALATRAVIN SAN“

Prijava za izlete je obavezna u agenciji, na licu mesta neće biti moguće dodatno prijavljivanje! Izleti se samo plaćaju na licu mesta, a ukoliko se na pojedini izlet ne prijavi minimum 15 osoba, izlet neće biti realizovan.

 

ALIKANTE I BENIDORM

Cena izleta po osobi iznosi 60 €

Polazak na izlet iz hotela u 09.00h

Do Alikantea vožnja traje 2 sata. Obilazak grada traje oko 1 sat, i oko 3 sata je planirano slobodno vreme. Od Alikantea do Benidroma vožnja traje oko pola sata. Slobodno vreme u Benidormu je oko 2,5 sata.

Povratak u hotel sa izleta je oko 20h

ALIKANTE je lučki grad osnovan još u vreme starih Grka. Nad njim stražari moćna tvrđava Santa Barbara podignuta na visini od 166 metara na planini Benakantil. Tvrđava je podignuta u 9. veku u vreme mavarske dominacije ovim prostorima. Na istom mestu se nalazilo i grčko-rimsko utvrđenje Leuke iz čijeg je imena izveden današnji naziv grada. Ovaj grad odiše pravim mediteranskim duhom. Njegova promenada Španije ukrašena sa 6,5 miliona mermernih pločica i divnom alejom palmi, spada u red najlepših šetališta Španije. Turisti prosto obožavaju da se prošetaju kroz ulicu pečuraka, odnosno ulicu Svetog Franje u kojoj se od 2013. godine nalaze čudnovate skulpture pečuraka. Najinteresantniji je kvart Santa Kruz (Sveti krst) u kojem se nalaze stare kuće iz vremena mavarske uprave. Kvart je izuzetno slikovit sa sjajnim vizurama i vidikovcima. U Alikanteu je ostavljeno dovoljno vremena za ručak, a preporučujemo lepe restorane koji se nalaze na početku gradske plaže „El Postiguet“.

Pogledajte video: https://www.youtube.com/watch?v=Zrp0cK0hXpA&ab_channel=ALLin4K

BENIDORM je najčuvenije letovalište španske turističke regije Kosta Blanka. Pored Marbelje, ovo je jedno od najpopularnijih letovališta na kontinentalnom delu Španije. Razvoj ovog letovališta počinje ’80tih godina prošlog veka kada se grade hotelski kompleksi i savremena turistička infrastruktura. Veoma brzo Benidorm je dobio visoke nebodere od čelika i stakla po kojima će postati poznat kao „španski Menhetn“. Koncertna dvorana „Hulio Iglesias“ je mesto na kojem se svake godine održava nacionalni festival za izbor španskog predstavnika na pesmi Evrovizije. Samo letovalište se sastoji od dva nova dela: zapadni i istočni Benidorm sa modernim hotelskim kompleksima, restoranima, šoping zonama, noćnim klubovima, i stari grad osnovan još u vreme starih Grka. Deo starog grada se nalazi na isturenom rtu Kanfal na kojem je napravljena i divna terasa koju nazivaju „balkon Mediterana“. Benidorm je pravi raj za šoping jer s eu njemu nalaze mnogobrojne prodavnice lokalnih brendova.

Pogledajte video: https://www.youtube.com/watch?v=J5AcrJLu-NQ&ab_channel=ALLin4K

MURSIJA

Cena izleta po osobi iznosi 70 €

Polazak na izlet iz hotela u 09.00h

Do Mursije vožnja traje oko 3 sata. Obilazak Mursije traje oko 1 sat, ostatak vremena je slobodan (oko 4 sata)

Povratak u hotel sa izleta je oko 20h

MURSIJA je glavni grad istoimene španske samoupravne zajednice (nešto slično pokrajini). U ovom gradu živi oko 450.000 stanovnika. Klima je izuzetna, sa malo padavina i veoma prijatnim temperaturama tokom proleća i jeseni. Grad je osnovan 825. godine od strane mavarskog kralja Abd el Rahmana II. Zbog svog položaja, na sredokraći veoma važnih trgovačkih puteva, grad se izuzetno razvijao i bio je poznat po svojim bogatim trgovcima. Mursija je tajna koju su Španci dugo čuvali za sebe i za nju nije čulo mnogo ljudi izvan zemlje. Najpoznatija znamenitost grada je zadivljujuća barokna katedrala koja se nalazi na trgu “Plaza del Cardenal Belluga”. U njoj se nalazi grobnica kralja Alfonsa X, a kapelu porodice Veles (Capilla de los Velez) vredi posetiti zbog impresivne gotske arhitekture. Ovo je sasvim poseban grad koji svakog posetioca svojom atmosferom ostavlja bez daha.

Pogledajte video: https://www.youtube.com/watch?v=2f5vUXtPsOo&ab_channel=EarthExploreTV

PORT SAPLAYA I GRAD UMETNOSTI I NAUKE

Cena izleta po osobi iznosi 40 €

Polazak na izlet iz hotela u 10.00h

Do Port Saplaya vožnja traje oko pola sata. Po dolasku sledi 1,5 sat slobodnog vremena i potom odlazak do Grada umetnosti i nauke. Obilazak traje oko 40 minuta, ostatak vremena je slobodan (oko 4,5 sata)

Povratak u hotel sa izleta je oko 18h

PORT SAPLAYA je izuzetno živopisna rezidencijalna oblast Valensije na samoj obali Sredozemnog mora. Projekat izgradnje ekskluzivnog naselja na samoj plaži je započet 1970. godine, a završen je 1975. godine kada su se prvi stanovni uselili u ovaj specifični urbanistički kompleks. Kompleks je arhitektonski urađen tako da podseća na Vaneciju, odnosno arhitekturu sa venecijanskih ostrva Murano i Burano. Stambenu zonu prati marina za brodiće u vidu „cik-cak“ linije. Oko samog naselja nalaze se prelepe peščane plaže. Kolorit ovog naselja izuzetno prija oku i predstavlja pravi odmor za dušu.

Pogledajte video: https://www.youtube.com/watch?v=N8JoPn8CyNc&ab_channel=VUELADRONE

GRAD UMETNOSTI I NAUKE je fantastičan projekat grada Valensije koji je gotovo u potpunosti sproveo jedan od najvećih arhitekata današnjice Santjago Kalatrava. Zato i kažu da je ovaj grad ostvarenje sna velikog arhitekte. Čitav kompleks je nastao u isušenom koritu reke Turije. Projektovanje građevina Grada umetnosti i nauke započeto je 1996. godine. Glavni arhitekt je bio, naravno, Santijago Kalatrava, koji je i rođen u ovom gradu. Muzej okeanografije projektovao je Feliks Kandela. Središte je otvoreno za javnost 1998.god. U središtu kompleksa je Hemisfera, staklena zgrada površine 13.000 kvadratnih metara. Džinovski zabavni kompleks, zapanjuje posetioce najnovijim dostignućima arhitekture i tehnologije. Izgrađena u obliku oka, Hemisfera ima čak i pokretni “kapak”. Planetarijum, koji je u njoj smešten, obavezno treba posetiti zbog upečatljivog 3D putovanja kroz svemir i čuvene laserske predstave, koja nikog ne ostavlja ravnodušnim. U kompleksu se nalazi i „L’Oceanogràfic“, okeanografski park na otvorenom, koji je sa svojih 42 miliona litara vode i 45.000 bića najveći akvarijum u Evropi. U blizini su i opera kraljice Sofije , veliki most sa pilarom visine 125 metara što je najviša građevina u Valensiji i „L’Àgora“, trg na kom se održavaju sportski događaji. Takođe, kompleks je nadopunjen i veličanstvenim Muzejom nauke „Princ Filip“. Već godinama unazad, Grad umetnosti i nauke predstavlja najveću atrakciju Valensije i njen simbol. Mi vam svakako preporučujemo da u slobodno vreme posetite neki od objekata u ovom kompleksu.

Pogledajte video: https://www.youtube.com/watch?v=umBRF5IYsJM&ab_channel=StudioM.Schulz

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA:

Cene paket aranžmana su izražene u EUR. Plaćanje je dinarsko po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan uplate. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća se prema kursu na dan uplate.

  • gotovinski ili platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, American Express i Dina, rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
  • plaćanjem na rate (do 9 mesečnih rata, bez uplate akontacije i bez kamate) – kreditnim karticama Intesa banke (Visa i Mastercard), plaćanje prilikom rezervacije.
  • čekovima građana u tri mesečne rate, rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a za ostatak se deponuju čekovi najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
  • virmanskom uplatom pojedinaca ili preduzeća na osnovu izdate fakture

Belvi d.o.o. zadržava pravo da odredi posebne uslove plaćanja za specijalne vrste aranžamana ili promotivne ponude.

Organizator: Fantast tourist d.o.o., Novi Sad, Jevrejska 8

Belvi d.o.o. nastupa u svojstvu posrednika u prodaji aranžmana. Organizator putovanja je turistička agencija Fantast tourist d.o.o. OTP 70/2021 kategorija A. Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Fantast tourist d.o.o. d.o.o.
Informacije i rezervacije: Call centar 011/322 3300
Stari grad, Kosovska 8, 011/322-33-00; 3341-839, office@belvi.rs
Novi Beograd (Belville), Jurija Gagarina 12b, 011/6302-066; 6302-067, belvitravelnbg@belvi.rs
Program putovanja br. 1 / 26.10.2023.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator Belvi d.o.o. ima garancije putovanja po Polisi osiguranja broj 470000057767 od 05.10.2023. zaključenog sa akcionarskim društvom TRIGLAV OSIGURANJE ado Beograd. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja pisanim putem ili telegramom na „TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD”, ul. Milutina Milankovića 7a, Novi Beograd, na tel +381 11 33 05 100 ili na e mail office@triglav.rs . Polisa osiguranja broj 470000057767 važi od 01.10.2023. godine Akcionarskog društva za osiguranje „TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD” u visini od 100.000.- Eura