Belvi TravelBelvi Travel
Forgot password?

KUBA – Avionom, 12 dana – 9 noćenja

DESTINACIJA
Daleka destinacija – Kuba

PAKET ARANŽMAN AVIONOM
9 noćenja / 12 dana

Cena od
1450€
paket / po osobi

Daleka destinacija – Kuba

Avionom, 12 dana – 9 noćenja,

19-30. maj 2023.

Havana 5 noćenja – Varadero 4 noćenja

Kada kažeš Havana… pomisliš na more, pesak, plaže. Na Karibe! Na najbolje cigare na svetu! Temperament salse i zvuke „Buena Vista Social Club“! Na simbol pobune i revolucije, Če Gevaru! Lepote kolonijalne, barokne, neoklasične i art-deko arhitekture! Old timere i jedinstven osećaj šarma! Pomislite tada, kako je lepo živeti u Havani! Lepo je živeti u bajci u nestvarnom vremenu… Vanvremenskoj dimenziji… Ta dimenzija se sve više menja i Kuba i njena divna Havana sve više tonu u globalizaciju… Ovo su poslednje sekunde one Kube i Havane o kojoj sanjate…

Program / Cenovnik

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

  • Avio kartu na relaciji Beograd – Istanbul – Havana – Beograd, sa aerodromskim taksama i predatim prtljagom od 30 kg + 8 kg ručni prtljag.
  • 5 NOĆENJA na bazi najma sobe (Casa Particular) sa kupatilom u centru Havane, zona “Zero km from Capitol” ili na Miramaru ili Noćenje sa doručkom u hotelima 2*- 5* u Havani u zavisnosti od izbora putnika + 4 NOĆENJA u odabranom hotelu u Varaderu na bazi  ALL INCLUSIVE USLUGE.
  • Transfer aerodrom – Havana – aerodrom
  • Transfer Havana – Varadero – Havana
  • Usluge predstavnika (vodiča) agencije na našem jeziku u Havani i razgledanje grada pešice…
  • Vožnja i razgledanje grada sa vodičem sa uključenom kartom za sightseeing bus
  • Organizacione troškove

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

  • Međunarodno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza aranžmana (rok od tri dana po sklapanju ugovora o putovanju da se aranžman osigura od otkaza u osiguravajućoj kući)
  • Individualne troškove
  • Fakultativne programe / zavise od broja zainteresovanih putnika
  • Doplata za 1/1 sobu u Olea app iznosi 20 eura po danu
  • DOPLATU ZA YQ i YR taksu za gorivo avionske kompanije. Visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta u odnosu na ugovorenu) koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti u agenciji (takse su podložne promenama) – trenutno taksa iznosi 11 € po osobi!

 *** U cenu aranžmana uključena avio karta prema ugovoru sa avio kompanijom Turkish Airlines po ugovornoj ceni. U slučaju da se obezbeđuje avio karta izvan ugovorenog kontigenta sa avio kompanijom, cena karte će zavisiti od raspoloživosti u datom momentu i stoga može doći do povećanja cene. Svi putnici su dužni da se informišu o važećim merama za ulazak u državu u koju putuju kao i o važećim putnim dokumentima.

VREME LETA:

ODLAZAK:           TK1080 19MAY  BEG IST 1535 1820;   TK183 20MAY  IST HAV 0210 0745

POVRATAK:        TK 183 29MAY HAV IST 0910 0830;   TK1079 30MAY  IST BEG  1400 1445

 

Program putovanja:

  • 1.dan/2. dan BEOGRAD – ISTANBUL – HAVANA

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” najkasnije dva sata pre poletanja aviona oko 15:35/20:25h, dolazak u Istanbul oko18:20/ 00:05. Poletanje za Havanu u 02:10h… Nastavak putovanja za Havanu. Dolazak u Havanu u oko 08:20h narednog dana. Transfer do hotela/apartmana. Smeštaj. Slobodan dan za odmor i osnovno upoznavanje sa Havanom i vodičem. Mogućnost odlasnka na Santa Maria plažu. Noćenje.

  • 3. dan HAVANA

Doručak za goste koji su smešteni u hotelu. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost panoramskog razgledanja grada uz pratnju vodiča na srpskom jeziku: Ruska ambasada, Hotel Riviera u kome je Ester Vilijams odigrala svoj “Bal na vodi”, kvart Vedado, Paseo, Trg Revolucije, poseta fabrici ruma, Univerzitet, šetalište Malekon, tvrđava Moro, Trg oružja, Hotel Santa Isabel, katedrala, Muzej revolucije, Memorijal Granma, Muzej lepih umetnosti, zgrada Bakardi, Centralni trg sa spomenikom Hose Martiju, pozorište „Garcia Lorca“, Kapitol, Paseo Marti poznatiji kao Prado, Hotel Nacional. Slobodno popodne. Uveče fakultativna poseta „Tropikani“, noćnom klubu sa jedinstvenom revijom karipske muzike i igre.  Noćenje.

  • 4 do 6. dan HAVANA

Doručak za goste koji su smešteni u hotelu. Vožnja i razgledanje grada sa vodičem sa uključenom kartom za   sightseeing bus. Slobodni dani za individualne aktivnosti ili fakultativni izleti za Vinjales i Trinidad . Odmor. Noćenja.

  • 7 dan HAVANA – VARADERO

Doručak za goste koji su smešteni u hotelu. Prepodnevni polazak za letovalište Varadero( cca 140 km). Usputne kraće pauze prema planu. Po dolasku u Varadero smeštaj u izabrani hotel. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

  • 8 do 10 . dan VARADERO

Boravak u hotelu po izboru na bazi „sve uključeno“. Slobodni dani za uživanje na atlantskim plažama. Tokom boravka mogućnost izbora raznovrsnih fakultativnih izleta. Noćenja.

  • 11 dan VARADERO – HAVANA – ISTANBUL

Rani transfer do aerodroma u Havani. Prijava za let (čekiranje) i predaja prtljaga. Poletanje za Istanbul oko 09:10. Let za Istanbul.

  • 12 dan ISTANBUL – BEOGRAD

Dolazak u Istanbul oko 08:30h. Mogućnost odlaska u fakultativno razgledanje Istanbula ili slobodno vreme za individualne aktivnosti u zavisnosti od broja zainteresovanih putnika. Nastavak putovanja za Beograd oko 14:00h (povratak na aerodrom dva sata pre leta). Dolazak u Beograd oko 14:45h. Kraj programa.

OPIS SMEŠTAJA:

Sve sobe se nalaze u samom srcu Havane u Zoni “Nula kilometara oko Kapitola” ili na Miramaru.

– Gesthaus (Guesthouse) ili Casa Partucular na Kubi je smeštajni objekat koji se nalazi u posedu kubanskih porodica. Namenjen je turistima kojima komfor nije u prvom planu i koji bi želeli da dožive Kubu na autentičan način. Sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem sa dva razdvojena kreveta ili jednim francuskim, sa svojim kupatilom i klimom. Smeštaj se nalazi su samom centru grada. Usluga je na bazi  noćenja.

CASA PATICULAR OLEA (sa zajedničkom kuhinjom) – nalaze se u zgradi u strogom centru stare Havane (La Havana vieja) na I spratu, u hotelskoj zoni, preko puta zgrade Bakardi i hotela Plaza, na oko 100m od glavnog šetališta Prado, centralnog parka, ulice Obispo i Kapitola. Sobe su smeštene u velikom, prostranom stanu.

– Olea poseduje 1/4 duplex app sa dve spavaće sobe svaka sa svojim kupatilom, dnevnim boravkom i zajedničkom terasom sa garniturom za sedenje.

– Olea poseduje i 1/2 app sa  čajnom kuhinjom i trpezariskim prostorom i jednom spavaćom sobom sa svojim kupatilom. Trpezarija i kuhinja (opremljena osnovnom opremom – tanjirima, escajgom, kafe aparatom, tosterom, mini šporetom i frižiderom)

*** Svaka soba poseduje svoje kupatilo, dva (francuski ležaj) ili tri ležaja (1 francuski + 1 standardni krevet), opremljene su ormanom, klima uređajem i sefom.

 – SOBE OLEA (bez balkona) – nalazi se u zgradi u strogom centru stare Havane (La Havana vieja) na IV spratu, u hotelskoj zoni, preko puta zgrade Bakardi i hotela Plaza, na oko 100m od glavnog šetališta Prado, centralnog parka, ulice Obispo i Kapitola. Apartman se sastoji od dnevnog boravka sa garniturom za sedenje, frižiderom, kupatilom i dve dvokrevetne sobe opremljene francuskim ležajem, ormanom, klima uređajem i sefom. Apartman ne poseduje kuhinju! Preporučujemo ga za smeštaj porodice ili dva para.

http://www.fantast.rs/putovanje-na-kubu/havana-10/apartmani-olea.html

 – STUDIA MELAKON (sa balkonom) – nalazi se u zgradi na prvom spratu na 25 metara od mora i šetališta Melakon u okviru stare Havane (La Havana vieja) u hotelskoj zoni, preko puta zgrade Biblioteke i hotela, na oko 1500 m od šetališta Prado, centralnog parka, ulice Obispo i Kapitola. Apartman se sastoji od dnevnog boravka sa garniturom za sedenje, frižiderom, kupatilom i dve dvokrevetne sobe opremljene francuskim ležajem, ormanom, klima uređajem i sefom na prvom spratu. Apartman poseduje kuhinju! Preporučujemo ga za smeštaj porodice ili dva para.

 

OPIS HOTELA:

HOTEL VEDADO SAINT JOHN’S 3*, HAVANA https://hotelvedadosaintjohns.com-hotel.com/en/

Hotel se nalazi u Vedadu, poseduje bar, lobi i terasu. Hotel poseduje 203 sobe. Sobe su dvokrevetne, klimatizovane sa sopstvenim kupatiilom, ormarom, TV. Hotel poseduje otvoreni bazen, fitnes centar i večernju zabavu.

 

HOTEL VEDADO 500 3*, HAVANA http://vedado-500.havana-hotels.net/en/#main

Hotel poseduje 21 sobu, sobe su dvokrevetne, restoran u kom se služi doručak, bar. Nalazi se na odličnoj lokaciji na pešačkoj udaljenosti od hotela Nacional de Cuba.

 

HOTEL BE LIVE 3* , HAVANA  https://www.belivehotels.com/es/hoteles-la-habana/be-live-havana-city-copacabana/

Hotel ima odličnu lokaciju u blizini plaže. Hotel je u potpunosti renoviran, ima udobne sobe i nameštaj. Hotel poseduje 164 sobe, sve sa sopstvenim kupatilom, jacuzzi kadom, SAT, TV, balkon, fen za kosu, mini bar i frižider. Sve sobe su klimatizovane.

Hotel poseduje recepciju koja radi 24h, medicinsko osoblje, malu prodavnicu, kafić, dečije igralište, restoran, terasu, menjačnicu, perionicu veša, salon lepote, otvoreni i zatvoreni bazen, teniski teren, kazino i fitnes centar.

 

HOTEL PLAZA 4*, HAVANA je istorijski hotel u starom delu grada, na samo 10 minuta šetnje od glavnog trga. Prvi hotel u ovoj zgradi otvoren je još 1909. godine. Od tada je nekoliko puta renoviran i menjao vlasnike. Sve sobe su opremljene sa TVom, privatnim kupatilom. U restoranu se svakog jutra služi doručak na bazi švedskog stola. A la carte restoran nudi jela internacionalne kuhinje. Na vrhu hotela se nalazi terasa sa pogledom na grad.

 

HOTEL INGLATERA 4*, HAVANA Položaj: Hotel Inglaterra je najstariji hotel u Kuba i jedan od najklasičnijih hoteli u Havana. Nalazi se na Paseo del Prado, između San Rafaela i San Miguela. Hotel vodi svoje poreklo od 1844. godine, kada je na tom mestu izgrađena dvospratna zgrada poznata kao El Cafe ili The Escauriza Saloon. Godine 1863. El Cafe je prodat Hoakuinu Pairetu, koji ga je preimenovao u El Louvre. Godine 1875. Pairet je prodao kafe kako bi finansirao izgradnju pozorišta preko puta, i izgrađen je Gran Hotel de Inglaterra, koji je otvoren 23. decembra 1875.

Hotel Inglaterra se pojavljuje u romanu Elmora Leonarda Cuba Libre. Takođe se pojavljuje u romanu Kristine Garsije (novinarka) Sanjati na kubanskom.

 

HOTEL NACIONAL DE CUBA 5*, HAVANA https://www.hotelnacionaldecuba.com/

Položaj: Hotel se nalazi na uzvišenju, u novom centru Havane, u kvartu Vedado. Udaljen je nekoliko metara od obale, 6km od centra Stare Havane, 18km od međunarodnog aerodroma. Hotel Nacional de Cuba je ponos Havane i predmet divljenja svih stranaca. Prvobitno izgrađen u 1929-30 godine, Nacional, odmah je postao IN mesto , koje su preplavili turisti iz Amerike . Ovaj objekat je ugostio brojne filmske legende poput Frenka Sinatre, Erol Flina, Klerk Gebla, Ave Gardner – njihove slike ukrašavaju zidove u hotelskom kafiću.

 

HOTEL IBEROSTAR PARQUE CENTRAL 5*, HAVANA www.hotelparquecentral-cuba.com

Položaj: Parque Central je moderan hotel sa 5* smešten u srcu Havane. U neposrednoj blizini su brojne znamenitosti, poput Kapitola, Garsija Lorka pozorišta, Bakardi zgrade, Muzeja moderne umetnosti… Nedaleko su i dva tradicionalna mesta za zabavu: Bar Floridita i Bodeguita del Medio, gde možete probati najautentičnija kubanska pića i najbolje pripremljenu hranu. Međunarodni aerodrom je na oko 20km udaljenosti.

Sadržaj: Hotel se sastoji od dve zgrade, povezane podzemnim tunelom odakle imate pristup predvorju. Gosti koji borave u jednoj zgradi mogu koristiti sadržaje druge. Hotel poseduje 2 bazena na krovu sa kojeg se pruža prekrasan pogled na grad. Pored toga hotel sadrži i restoran, kafeteriju, „gift shop“, teretanu, bar, lobby, menjačnicu, konferencijsku salu, telefon, recepciju, lift, klimu, usluge perionicu veša, internet…

Smeštaj: Hotel ima 427 soba, uređene u klasičnom stilu. Sve sobe su potpuno opremljene i pružaju prekrasan pogled na najpoznatije građevine u gradu. Ima 363 dvokrevetnih soba, 34 junior apartmana, 27 apartmana, 1 predsednički apartman i 3 sobe prilagođene za osobe sa invaliditetom. Svaka soba ima mini bar, klimu, fen za kosu, krevetac za dete (na zahtev), „king size“ krevet, ili 2 odvojena kreveta, kupatilo, balkon, karticu za otključavanje sobe, room servis, telefon, satelitsku TV, 220V struju. Sadržaj: U hotelu se nalazi čuveni Parisien Cabaret u kome nastupaju najbolji šoumeni Havane. Hotel ima 3 restorana, snek bar, 3 bara, kabare, spoljašnji bazen, fitnes, masažu, salon lepote, frizerski salon, biblioteku, biznis centar, sale za konferencije, prodavnicu. Mogućnost najma sefa na recepciji. Doručak je na bazi švedskog stola, samoposluživanje. Dress code u restoranima je obavezan. Smeštaj: Hotel poseduje 457 soba, 15 apartmana i predsednički apartman koji su savršeno pripremljeni i opremljeni za maksimalnu udobnost, a njihov položaj pruža prekrasan pogled na grad. Svaka soba ima kupatilo, klimu, TV sa kablovskim programom, telefon, mini bar (doplata), fen za kosu.

 

HOTEL KAWAMA 4*, VARADERO: https://www.clubkawamaresort.website/

Položaj: hotel Kawama se nalazi u Varaderu, na obali okeana, nedaleko od delfinarijuma, na oko 3km  od Park Central, umetničke galerije Artecru i drugih atrakcija. Sadržaj:  Hotelski kompleks je u zelenilu, sa otvorenim i zatvorenim bazenom, bazenom za decu, fitnes centrom, saunom, masažom (uz doplatu). Ležaljke i suncobrani na plaži su besplatni. Hotel nudi vodene sportove, teniski teren, dečiji klub, pikado, bilijar, stoni tenis, snorkling (uz doplatu). U hotelu se nalazi i nekoliko barova, restorani (all inclusive i a la carte – uz doplatu), vešeraj, menjačnica, mini market, suvenirnica, sefovi na recepciji (uz doplatu, internet (uz doplatu) Smeštaj:  Sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, sa pogledom na more, bazen ili baštu. Svaka soba je sa kupatilom, ormarom, TV, klimom.

 

HOTEL MELIA LAS ANTILLAS 4*, VARADERO https://www.melia.com/en/hotels/cuba/varadero/melia-las-antillas/index.htm

Položaj: hotel se nalazi u Varaderu, na obali okeana, nedaleko od delfinarijuma. Okružen je egzotičnim visećim vrtovima, bujnom vegetacijom, prelepom peščanom plažom, idealan za uživanje u aktivnostima na otvorenom i predstavlja idealno mesto za odrasle i starije od 16 godina. Hotel ima odličnu lokaciju, nalazi se na svetski poznatoj Varadero plaži, poznatoj po sitnom belom pesku i kristalno čistoj vodi. Centar Varadera je udaljen 10-ak minuta vožnje, dok je aerodrom udaljen 34km. Sadržaj: u sklopu hotela se nalazi recepcija koja je na usluzi gostima 24h, medicinske usluge, mogućnost izmajmljivanja automobila, vešarnica, internet, kozmetički salon, dva velika bazena, dva teniska terena, ležaljke i suncobrani na plaži, sportske aktivnosti: fitnes, aerobik, streljaštvo, odbojka na plaži, joga, bilijar, pikado, stoni tenis, jedrenje na dasci, pedaline, ronjenje… Kada je gastronomija u pitanju hotel može da se pohvali vrhunskim kvalitetom kuhinje. Na meniju se mogu naći najbolji kubanski specijaliteti kao i najbolja kubanska i međunarodna pića koji se u večernjim satima služe uz živu muziku na terasi lobby bara. Pored all inclusive restorana, gostima je na raspolaganju i a la cart restoran (uz doplatu), roštilj, barovi i kafeterija. Smeštaj: Hotel nudi izuzetno komforne i moderno opremljene de luxe sobe sa pogledom na baštu ili bazen i junior suites, koji  imaju pogled na more. Svaka soba poseduje terasu, telefon, klimu, SAT TV, fen, mini bar…

 

HOTEL BELLA COSTA 4*,  VARADERO: https://iberostarbellacostahotel.com-hotel.com/

Položaj: Hotel Iberostar Bella Costa je senzacionalan hotel na obali mora koji nudi porodicama priliku da uživaju u divnom odmoru u najboljem delu plaže Varadero, na Kubi. Sadržaj:  Hotelski kompleks je u zelenilu, sa otvorenim i zatvorenim bazenom i ležaljkama, bazenom za decu, fitnes centrom, đakuzijem, masažom i frizerom (uz doplatu). Ležaljke i suncobrani na plaži su besplatni. Hotel nudi jogu, vodene sportove, teniski teren, dečiji klub, pikado, stoni tenis, snorkling (uz doplatu), golf teren (uz doplatu). U hotelu se nalazi i nekoliko barova, restoran, vešeraj, menjačnica, kafeterija, večernji program („živa“ muzika, bingo, diskoteka… Smeštaj:  Sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, sa pogledom na more, bazen ili baštu. Svaka soba je sa kupatilom, ormarom, SAT TV, klimom, mini barom, ketlerom… Neke sobe imaju terasu.

 

HOTEL TUXPAN 4*, VARADERO: https://www.hoteltuxpanvaradero.com/  

Položaj: Smešten u Varaderu, na obali, oko 30km od međunarodnog aerodroma Huan Gualberto Gomez, hotel Be Live Experience Tuxpan Varadero je na 5km od centra mesta. Josone park je udaljen 3 km od objekta, dok je Taller de Ceramica Artistica udaljena oko 4 km. U blizini hotela se nalazi i tržni centar “Convention Center Plaza America”. Do Mi Casa Beatlesa možete doći za nekoliko minuta automobilom. Sadržaj: Gostima je na usluzi 24h recepcija, menjačnica, internet (uz doplatu), frizer, sefovi na recepciji (uz doplatu), vešeraj, prodavnica, all inclusive restoran, barovi, bazen sa delom za decu, sauna, đakuzi, masaža (uz doplatu), teniski teren, odbojka na pesku, programi animacije uveče…

Smeštaj: sobe su klimatizovane, sa kupatilom, TV, mini barom, terasom, telefonom, fenom

 

HOTEL BARCELO SOLYMAR 4*, VARADERO: https://www.barcelo.com/en-ww/barcelo-solymar/

Položaj: Barceló Solymar (ranije Barceló Solymar Arenas Blancas Resort) deo je Varadero Resorta by Barceló, a nalazi se na obali Playa Azul, predivne 20km duge plaže ovog najpoznatijeg kubanskog letovališta. Centar mesta je nadomak objekta, a golf tereni su udaljeni manje od 2km.

Sadržaj: Gostima je na raspolaganju  više otvorenih bazena,  od  kojih  je jedan pretvoren u jezero  sa  pontonom  i  ostrvom,  sa odvojenim  dečijim  delom,  bar  na  plaži,  ležaljke  i  suncobrani,  dnevna animacija, večernji zabavni programi, teniski tereni, odbojka na pesku, sportovi na vodi, teretana, đakuzi, sauna i masaža, igralište za decu, nekoliko all inclusive restorana i 5 specijalizovanih à la carte, više barova, čuvanje dece, salon lepote, vešeraj, “room service”, menjačnica, internet (uz doplatu) Smeštaj: sobe su sa kupatilom, klimom, telefonom, SAT TV , mini barom, sefom, ketlerom, fenom, balkonom ili terasom.

 

SOL SIRENAS CORAL 4*,  VARADERO https://www.melia.com/en/hotels/cuba/varadero/sol-varadero-beach/index.htm

Položaj: Hotel se nalazi na peščanoj plaži; 2km od centra letovališta Varadero, 144 km od Havane, 5km od tržnog centra Plaza America i Varadero Golf kluba.  Sadržaj: Hotelski kompleks čine dva hotela Sol Sirenas i Sol Coral, sa ukupno 660 soba raspoređenih u nekoliko hotelskih zgrada, na površini od 87.000m2 uređenog tropskog vrta. Hotel ima ukupno 6 restorana (2 glavna, i 4 a la carte: italijanski, meksički, orijentalni i roštilj), 2 snek bara, 8 barova, 3 spoljašnja bazena od kojih su dva sa delom za decu, mini klub za decu, bebi klub, 2 teniska terena, fitnes, salon lepote, saunu, masažu, frizerski salon, mini golf, 3 sale za sastanke, menjačnicu, suncobrane i ležaljke, odbojku na pesku, sporove na vodi…  Smeštaj: Sobe su raspoređene u glavnoj zgradi i u nekoliko bungalova, od kojih su neki sa pogledom na more. Skromno su dekorisane, sa kupatilom, terasom, klimom, mini frižiderom, telefonom, SAT TV, sefom, fenom.

 

HOTEL BE LIVE EXPERIENCE 4*, VARADERO: https://www.belivehotels.com/en/hotels-varadero/be-live-experience-varadero/

Položaj: Hotel iz lanca „Be Live“ nalazi se na obali prelepe Varadero plaže, u blizini golf kluba, na oko 2 km od centra i Joson parka.

Sadržaj: Hotelski kompleks se sastoji iz više bungalova, okruženih bujnom vegetacijom. Gostima su na raspolaganju 24h recepcija, restorani koji nude internacionalne specijalitete (uz doplatu), all inclusive restoran, gril, snek bar, lobi bar, diskoteka, prodavnica, menjačnica, klub za decu, dva bazena,  bar na plaži, ležaljke i suncobrani, sportovi na vodi, bilijar, stoni tenis, teniski teren, aerobik, fitnes, sauna, masaža (uz doplatu)…

Smeštaj: Hotel poseduje 365 soba. Sve su opremljene kupatilom, telefonom, TV-om, sefom, mini barom, fenom, utičnicama za 220V…

 

HOTEL IBEROSTAR VARADERO 5*,  VARADERO https://www.iberostar.com/en/hotels/varadero/iberostar-varadero/

Položaj: Hotel se nalazi na samom kraju poluostrva, na plaži. Od golf kluba je udaljen oko 4km od Varadero marine, 7km od golf kluba i oko 10km od centra. Sadržaj: Gostima je na raspolaganju 24h recepcija, menjačnica, prodavnica, 4 restorana: Restoran Ambrosio (all inclusive), El Bosque Gourmet restoran (Àla carte večera uz doplatu), Manzoku (japanski, otvoren za à la carte večeru uz doplatu), La Dorada (mediteranski, otvoren za à la carte večeru uz doplatu) , 8 barova: Bar Star café, La Duna beach bar, El Bohio beach bar, La Perla pool bar, Los Arcos lobby bar, La Vitola cigar bar, La Rumba theatre bar i Gaz 53 noćni klub,“room service“ (11:00-23:00), 3 bazena uključujući veliki bazen sa hidromasažnom kadom, mali bazen za opuštanje i bazen za animaciju, dječiji bazen, aqua park (4-12 godina)., fitness, sauna, đakuzi, spa i kozmetički salon (uz doplatu), . nemotorizirani sportovi na vodi uključujući vožnju kajakom, jedrenje, ronjenje i jedrenje na dasci, 2 teniska terena, stoni tenis, bilijar, odbojka i fudbal na pesku … Dnevni program aktivnosti uključuje predstave za odrasle i decu. Redovna večernja zabava uključuje živu muziku, tematske večeri i folklorne predstave. Smeštaj: Hotel poseduje 386 soba i junior apartmana na 3 sprata u 11 zgrada. Sve sobe su klimatizovane sa balkonom ili terasom, SAT TV, mini frižiderom, aparatom za čaj/kafu, sefom, fenom za kosu, bade mantilima, peglom i daskom.

 

 

 

 

HOTEL MELIA 5*, VARADERO https://www.melia.com/en/hotels/cuba/varadero/melia-varadero/index.htm

Položaj: ovaj resort sa 5 zvezdica, smešten je na samoj plaži, u neposrednoj blizini golf kluba Varadero i tržnog centra Plaza Amerika, na oko 7km od centra.  Njegova arhitektura podseća na cvet sa sedam latica, na čijem vrhu je kupola koja pokriva originalno predvorje ukrašeno biljkama i cvećem.

Sadržaj: Gostima je na raspolaganju 24h recepcija, menjačnica, prodavnica, 5 restorana a la carte (japanski, kreolski/morski plodovi, gurmanski, Steak House, meksički – uz doplatu), all inclusive restoran, snek bar, 6 barova (piano bar, beach bar, pool bar, lobby bar…), tri bazena, od čega je jedan sa delom za decu, 2 terena za tenis, frizerski salon, đakuzi, masaža (uz doplatu), salon lepote (uz doplatu), servis za pranje veša, internet (uz doplatu), ležaljke i peškiri su besplatni na bazenima i na plaži, suncobrani (uz doplatu). HOtel nudi i fitnes, stoni tenis, odbojku, badmington, razne sportove na vodi… Smeštaj: Hotel poseduje 490 soba na 6 spratova. Postoji 7 različitih tipova modernih i jedinstvenih soba, uključujući Premium sobe i apartmane, sa prostranim terasama, spektakularnim pogledom na more i poluostrvo Varadero. Svaka soba, tipa „Classic“ (standardna) ima ima oko 25m2, kupatilo, fen, bademantil, TV, telefon, peglu, klimu, mini-bar, aparat za čaj i kafu, sef i balkon

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “KUBA”

  • CENA ARANŽMANA JE GARANTOVANA SAMO UKOLIKO SE PRILIKOM REZERVACIJE UPLATI 50 % OD UKUPNE CENE ARANŽMANA.
  • Preporučujemo Vam da osigurate aranžman od otkaza, a prema ponudi i pravilima osiguravajućih kuća, obzirom da su stvarni troškovi otkaza vrlo visoki (oko 90% od cene aranžmana).
  • Građanima Srbije nije potrebna ulazna viza za Kubu. Pasoš mora da važi još najmanje 6 meseci od datuma povratkaMolimo putnike koji nisu državljani Republike Srbije da provere u Kubanskoj ambasadi u Beogradu neophodnost posedovanja vize za ulazak na Kubu: 011 36 92 441.
  • Plaćanje fakultativnih izleta na Kubi je isključivo u eurima.
  • Minimalan broj za ostvarenje fakultativnog programa je 10 putnika, prema ponudi lokalnog predstavnika i lokalnog agenta na destinaciji. Fakultativni program je moguće organizovati i za manji broj osoba, uz korekciju cena…
  • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je dve nedelje pre puta.
  • Kuba je zemlja u kojoj je uobičajeno davanje bakšiša za usluge u hotelima, restoranima, autobusima…
  • Plaćanje i doplate u zemlji putnici izmiruju u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan plaćanja.
  • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje
  • Zbog kratkog vremenskog razmaka između letova Beograd-Istanbul i Istanbul-Havana postoji mogućnost da prtljag zakasni i u Havanu stigne tek narednog dana. Iz tog razloga preporučujemo putnicima da u svom ručnom prtljagu ponesu stvari koje su im potrebne za prva dva  dana boravka na destinaciji. Dozvoljeni ručni prtljag na ovim letovima mora biti maksimalnih dimenzija 55cm x 35 cm x 25 cm  (uključujući ručku, točkiće i džepove) do 8 kg težine. Pored ovoga, može se poneti i ženska torba, torba za kameru ili računar.  Napominjemo da u ručnom prtljagu nije dozvoljeno nositi oštre predmete i tečnost.
  • Lokalno vreme je minus 6 sati u odnosu na vreme u Srbiji.
  • Struja je 110 volti.
  • Konvertibilni kubanski pezos 1$ = 24 CUP. Novac menjati u menjačnicama „CADECA” (nikako na ulici)
  • Mreže 063, 064 i 060 imaju roming
  • Mole se putnici da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja

 

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA:

Cene paket aranžmana su izražene u EUR. Plaćanje je dinarsko po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan uplate. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća se prema kursu na dan uplate.

  • gotovinski ili platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, American Express i Dina, rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
  • plaćanjem na rate (do 9 mesečnih rata, bez uplate akontacije i bez kamate) – kreditnim karticama Intesa banke (Visa i Mastercard), plaćanje prilikom rezervacije.
  • čekovima građana u tri mesečne rate, rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a za ostatak se deponuju čekovi najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
  • virmanskom uplatom pojedinaca ili preduzeća na osnovu izdate fakture

Belvi d.o.o. zadržava pravo da odredi posebne uslove plaćanja za specijalne vrste aranžamana ili promotivne ponude.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima Garanciju putovanja po Polisi osiguranja br. 470000049518, počev od 01.10.2021. , zaključenog sa ugovaračem osiguranja Akcionarskog društva za osiguranje “TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD”koja važi do 01.10.2022. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja pisanim putem ili telegramom na “TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD” ul. Milutina Milankovića 7a, Novi Beograd na tel +381 1 3305 100 ili na mail office@triglav.rs