Belvi TravelBelvi Travel
Forgot password?

SEJŠELI Constance Ephelia Seychelles

DESTINACIJA
Daleka destinacija – Sejšeli

PAKET ARANŽMAN AVIONOM
Po Vašem izboru

Sejšeli – Constance Ephelia Seychelles 5*

Položaj: Hotel se nalazi na severozapadnoj obali ostrva Mahe, pored morskog nacionalnog parka Port Launey, okružen severnom i južnom belom peščanom plažom dugom 1,1 km i više manjih zaliva. Od aerodroma Mahe udaljen je oko 25km.

Sadržaji: Hotel ima 6 restorana i 5 barova. Glavni restoran “Corossol” nudi internacionalnu kuhinju po principu bifea sa Live Show kuhinjom. Zatim su tu mediteranski restoran “Helios”, azijski “Adam & Eve”, kreolski “Seselwa”, “Cyann”, “Kabana snack & bar” na plaži. Hotel ima 6 bazena, lobi sa besplatnim internetom, lounge za dolaske i odlaske, butik, frizera, heliodrom, klub za decu od 4 do 11 god., bebisiter i dečiji meni na zahev, veče živa muzika u Zee baru, shuttle prevoz do glavnog grada Victoria uz doplatu.

Sport uključen u cenu: fitness centar, lap pool, 4 teniska terena, squash, stoni tenis, odbojka na plaži, pedaline, katamaran, windsurf, kajak, snorkling.

Uz doplatu: najam bicikla, joga, zumba, pecanje, ronjeje, zip line, penjanje uz stenu, vođene ture.

Wellness: “U spa” – najveći wellness centar u indijskom okeanu. Besplatno korišćenje saune, bazena u delu za opuštanje, hidromasaže i parnog kupatila. Ostale usluge uz doplatu.

Sobe: ukupno 266 suiteova i soba, 47 vila.

Tropical Garden: 48m2, otvoreno kupatilo sa tušem, fen, bademantil, TV, telefon, besplatan WiFi, Apple Mac Mini Entertainment System sa videom na zahtev, klima, ventilator, mini bar, pribor za čaj i kafu, sef, balkon ili terasa, u južnom delu resorta, blizu glavnog restorana i sa pogledom na vrt.

Ostali tipovi soba: Junior suite 62m2 na južnoj plaži ka moru / senior suite 72m2, na severnoj plaži.

Usluga: polupansion – doručak po principu bifea, za večeru menu ili bife u zavisnosti od izabranog restorana Mogućnost doplate za pun pansion.

***Agencija ne može garantovati brzinu interneta i nije odgovorna u slučaju slabog signala ili nestanka interneta usled tehničkih problema turskih operatera. Uprava hotela zadržava pravo da izmeni navedene usluge i sadržaje, ako je potrebno, u skladu sa merama pandemije covid-19.

Program / Cenovnik

USLOVI PUTOVANJA I NAPOMENE:

VIZNI REŽIM: za putovanje na Sejšele viza nije potrebna. Navedeni vizni režim odnosi se na građane republike Srbije. Pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja. Svaki putnik je u obavezi da poseduje ispravnu putnu ispravu (pasoš). Agencija ne snosi odgovornost za neispravnu putnu ispravu učesnika u putovanju, ne dobijanje vize za kategoriju putnika kojima je viza potrebna, kao i u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje odredišta i smatraće se da je putnik odustao od aranžmana i postupiće se prema Opštim uslovima putovanja. Državljani drugih zemalja o viznom režimu se raspitaju u svojoj zemlji u konzulatima zemalja u koje žele da putuju.

  • Cene su izražene po osobi u dvokrevetnoj sobi. Cena aranžmana za dodatne ležajeve, kao i za jednokrevetnu sobu radi se na upit.
  • Svaka promena ili dopuna prvobitne rezervacije (ime, prezime, datum rođenja, promena tipa smeštaja, smatra se otkazom rezervacije od strane putnika i može biti odbijena od strane hotela. U tom slučaju primenjivaće se troškovi otkaza prema Opštim uslovima putovanja.
  • Dodatni, odnosno pomoćni ležajevi su uglavnom manjih dimenzija od standardnog ležaja i uobičajno je na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanje.
  • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljno prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja, otkaza putovanja ili ga realizuje u saradnji sa drugom agencijom o čemu je dužan da obavesti putnike najkasnije pet (5) dana pre predviđenog početka putovanja.
  • Oznaka kategorije hotela u programu putovanja je zvanično utvrđena prema lokalnoj kategorizaciji i važeća je na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera.
  • Raspodelu soba u hotelu vrši recepcija, po dolasku gostiju.
  • Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotel, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (masaža, sauna, spa centar, fitnes, internet, sef, konzumacija pića iz mini frižidera/mini bara, sportski tereni i slično.)
  • Pravila oblačanja u većini hotela za vreme večere u restoranima je za muškarce, nošenje dugih pantalona, a sve vrste kupaćih kostima su zabranjene.
  • U uslovima niske sezone, a nekada i u sezoni, moguće je da neki sadržaji smeštajnog objekta, ugostiteljski i trgovinski objekti u mestu opredelenja nisu u funkciji, za šta Organizator putovanja ne može biti odgovoran.
  • Fotografije na internet prezentaciji unutrašnjih sadržaja smeštajnih objekata i soba, ne garantuju da će putnik dobiti baš smeštajnu jedinicu izgleda, položaja, opremljenosti i veličine kao na fotografiji.
  • Agencija nema odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
  • Molimo putnike da preuzmu i pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja koji su sastavni deo ovog programa.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJAZa potvrdu rezervacije potrebna je uplata od 60% iznosa aranžmana. Ostatak se uplaćuje najkasnije 20 dana pre puta. Pojedine avio karte su nerefundabilne ,  u takvom slučaju za avio karte je potrebna uplata u celosti kako bi se rezervacija potvrdila. Cene prevoza i smeštaja su izražene u EUR. Plaćanje je dinarsko po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan uplate. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća se prema kursu na dan uplate.

  • gotovinski ili platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, American Express i Dina.
  • virmanskom uplatom pojedinaca ili preduzeća na osnovu izdate fakture

Belvi Travel zadržava pravo da odredi posebne uslove plaćanja za specijalne vrste aranžamana ili promotivne ponude.

Organizator: BELVI d.o.o., 11070 Beograd (Novi Beograd), Jurija Gagarina 12b,
Matični br. 06037763, Kategorija licence A br. OTP-116/2021 od 13.10.2021.
Beograd, Stari grad, Kosovska 8, 011/322-33-00; 3341-839, office@belvi.rs
Beograd, Vračar, Beogradska 6, 011/322-33-00; 3341-839, info@belvi.rs
Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja agencije Belvi DOO.
Cenovnik br. 1 / 22.03.2024.

Valuta – sejšelski rupi, poneti dolare (novčanice koje nisu starije od 2003. godine)
Jezik – engleski, francuski, kreolski
Viza – nije potrebna za srpske državljane
Vakcina – nije potrebna
Struja – potreban adapter (većina hotela ima u ponudi)
Klima – tokom cele godine aktuelna destinacija, najbolji period april, maj i jun

Preporučujemo uporebu patika za vodu zbog oštrih delova korala koje more nanosi.
Za iznošenje čuvenog kokosa Coco da Mer potrebna je dozvola koja se dobija od prodavca.
Veliki broj soba kategorije „see view“ imaja dosta ograničen pogled na more jer su ušuškane u bujno zelenilo.
Peškiri za plažu su dostupni u svim hotelima.
Noćni život na Sejšelima je dosta ograničen. Izlazi se uglavnom petkom i subotom, a barove i klubove koji rade posle 23h možete naći na Eden Island – deo Victoria koji naseljava južnoafričko stanovništvo.

Sejšelski arhipelag čini čak 115 granitnih i koralnih ostrva u zapadnom indijskom okeanu, 1500 km od istočne obale Afrike. Neka od njih su privatna, zapravo u vlasništvu rizortova u kojima možete boraviti, poput Denis Private Island i Fregate Island Private.
Tri najpoznatija ostrva su Mahe (glavno i najveće), zatim srednje po veličini ostrvo Pralin (iako se piše Praslin glas “s” se ne čuje kada ga lokalci izgovaraju) i najmanje ostrvo La Dig (oko 10 km²).
Glavni grad Victoria nalazi se na ostrvu Mahe, ima 25 hiljada stanovika i prostire se na oko 20 km². U samom centru se nalazi Nacionalni muzej i preko puta njega poznati “Clock Tower” koji je rađen po uzoru na onaj u Londonu. Nedaleko je i gradska pijaca (subota je pijačni dan) za sve koji žele da na ovaj način osete ovdašnji život. Lokalno stanovništvo je izuzetno ljubazno i prijateljski nastrojeno, što ovu destinaciju čini izuzetno bezbednom.
Sejšeli nisu poznati samo po svojim plažama, već I po retkim vrstama ptica kao i po čuvenim džinovskim kornjačama koje su svojevrsna atrakcija. Koralni grebeni su zaštićeni kao nacionalno blago.
Izražene su dve sezonalnosti: period maj-oktobar karakteriše južni monsun, koji je malo nezgodniji po pitanju trave koju nanosi na jugozapadnu obalu, I period od oktobra do maja koji karakteriše severni monsun.
Najbolji period za putovanje su meseci APRIL, MAJ i JUN, mada se na Sejšele može ići tokom čitave godine. Pošto se nalaze u tropima, tokom čitave godine se mogu očekivati padavine, s tim što su one tokom kišne sezone (decembar-januar) izraženije nego u ostalim mesecima. Temperature retko padaju ispod 24 stepena, a ne idu ni iznad 32 stepena.

PLAŽE
Ovaj izolovani raj nudi prelepe plaže i tirkizno plavo more. Sve plaže na Sejšelima su javne! Na najpoznatijim plažama koje nisu u blizini hotelskih kompleksa ne postoje ležaljke, a čak ni na onima koje su blizu nekog hotela nema ih mnogo. Sva tri glavna ostrva krase plaže izuzetne lepote, sa najsitnijim belim peskom. U zavisnosti od sezonalnosti i pozicije hotela, moguće je prisustvo korala i morske trave.

BEAU VALLON, MAHE
Čuvena plaža na ostrvu Mahe, dugačka je 3 km i nudi puno različitih sadržaja. Ima deo sa lokalnom ponudom sveže hrane i pića, gde možete probati svežu ribu sa roštilja, a tu je i nekoliko restorana. Nedaleko od plaže ima i nekoliko super marketa. Tokom decembra i januara mogući su veći talasi, dok je inače karakteriše mirna voda.

ANSE SOURCE D’ARGANT, LA DIGUE
Ova plaža je sastavni deo Nacionalnog parka „Le Union“, u koji se plaća ulaz u iznosu od 115 rupija (oko 7-8 EUR). Naravno, kako su sve plaže na Sejšelima javne, na njoj se može boraviti i bez novčane nadoknade. Naziv u prevodu znači „Srebrna plaža“, a ovo je ujedno i jedna od najčešće fotografisanih plaža na svetu. Na njoj se nalazi restoran „Lanbousir”. Preporučujemo je ljubiteljima snorklinga.

GRAND ANSE, LA DIGUE
Jedna od najomiljenijih, potpuno divlja plaže bez bilo kakvih pomoćnih i komercijalnih objekata u blizini.
More je ovde nešto dublje nego na ostalim plažama pa je uživanje u plivanju zagarantovano.

ANSE LAZIO, PRASLIN
Jako lepa plaža sa izrazito belim I mekim peskom, najpoznatija na ostrvu Praslin. Dugačka je oko 600 m a široka do 25 m. Voda brzo prelazi u duboku. Neobične formacije granitnih stena su savršene za dobre fotografije. Na plaži se nalaze bar i restoran.

Da bi ste osetili čari sva tri ostrva preporučujemo boravak od po nekoliko dana na više njih – “Island Hopping”. Transferi trajektom koji se obavljaju između ostrva su lepo organizovani i pouzdani, a kada je more mirno predstavljaju i pravo uživanje. Vožnja od ostrva Mahe do Praslina traje oko 1h, dok se zatim od Praslina do La Digue stiže za oko 15 minuta. Ne postoji direktan trajekt od Mahea do La Diguea. Transfer od Mahea do Praslina moguć je i lokalnim letom. Mahe je najurbanije ostrvo dok sva ostala nude nešto mirniju i jako romantičnu atmosferu – što ovu destinaciju čini idealnom za parove.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator Belvi d.o.o. ima garancije putovanja po Polisi osiguranja broj 470000057767 od 05.10.2023. zaključenog sa akcionarskim društvom TRIGLAV OSIGURANJE ado Beograd. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja pisanim putem ili telegramom na „TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD”, ul. Milutina Milankovića 7a, Novi Beograd, na tel +381 11 33 05 100 ili na e mail office@triglav.rs . Polisa osiguranja broj 470000057767 važi od 01.10.2023. godine Akcionarskog društva za osiguranje „TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD” u visini od 100.000.- Eura