Belvi TravelBelvi Travel
Forgot password?

ITALIJA Rim 6 dana (3 noćenja)

DESTINACIJA
Evropski grad – Rim – Italija

PAKET ARANŽMAN AUTOBUSOM
3 noćenja / 6 dana

Cena od
229 €
paket / po osobi

RIM

sa fakultativnim obilaskom Pompeje, Napulja, Vatikana

 AUTOBUSOM – 6 dana / 3 noćenja

NOVA GODINA 2023.

Termin putovanja: 30.decembar.2022.-04. januar 2023.

 

RIM – je glavni grad Italije i regiona Lacio, ali i najveći i najbrojniji grad u Italiji sa oko 2,7 miliona stanovnika. Prema legendi, grad su osnovali Romul i Rem 21.aprila 753 godine p.n.e. pa sa pravom nosi ime VEČNI GRAD. Rim je kulturno-istorijski centar Italije i Evrope, a stari deo Rima je pravi muzej na otvorenom u kome se nalaze ostaci drevnih građevina, trijumfalni lukovi, trg sa fontanama,

Koloseum…najveći amfiteatar ikada izgrađen u Rimskom carstvu.

Program / Cenovnik

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

  • Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu
  • Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni) u hotelu 3* u 1/2 i 1/3 sobama
  • Usluga predstavnika agencije / vodiča
  • Razgledanje I obilaske prema programu
  • Troškove realizacije programa

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

  • gradsku komunalnu taksu u Rimu (uključujući i okolinu): za hotele sa 3* – 4.00 € dnevno, a za hotele sa 4* – 6.00 € dnevno i plaća se na recepciji hotela,
  • Individualne troškove putnika
  • Medjunarodno zdravstveno osiguranje

Fakultativne izlete:

  • Vatikan – 45 € odrasli / 35 € deca – plaćanje u agenciji – (obuhvata ulaznice, lokalnog vodča i slušalice);
  • Pešačko razgledanje grada – 25 € odrasli / 15 € deca
  • Rim noću – 20 € odrasli / 15 € deca;
  • Pompeja, Napulj – 45 € odrasli / 35 € deca (obuhvata autobuski prevoz na relaciji Rim – Pompeja – Napulj – Rim, usluge vodiča na srpskom jeziku i pratnju obaveznog lokalnog turističkog vodiča u Pompeji, ulaznice za Pompeju).

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 putnika.

POPUSTI I DOPLATE:

  • deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 20 €,
  • putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust 60 € (NA UPIT),
  • doplata za 1/1 sobu 120 €.

Organizator: BELVI d.o.o., 11070 Beograd (Novi Beograd), Jurija Gagarina 12b,
Matični br. 06037763, Kategorija licence A br. OTP-116/2021 od 13.10.2021.
Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja agencije Belvi DOO.
Cenovnik br. 2 / 25.10.2022

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN – BEOGRAD
Polazak iz Beograda u 15:00h (vreme polaska je podložno promeni) sa parkinga Muzeja 25.maj-Kuća cveća. Putovanje kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju. Noćna vožnja.

2. DAN – RIM
Dolazak u Rim u prepodnevnim časovima. Panoramski obilazak Rima, a zatim smeštaj u hotel. Slobodno popodne za odmor i individualni obilazak. Individualni odlazak na DOČEK NOVE 2023. GODINE. Noćenje.

3. DAN – RIM
Doručak. Fakultativno pešačko razgledanje Rima: Trg Republike, crkva Sv. Petra u lancima (statua Mikelanđelovog Mojsija), ulica Rimskih foruma, Trg Venecija, Trajanov forum, Fontana Di Trevi, Španski trg… Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U večernjim časovima fakultativni izlet “Rim noću” sa lokalnim vodičem. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN – RIM – POMPEJA – NAPULJ – RIM
Doručak. Fakultativni izlet do Pompeje i Napulja: Pompeja je antički lokalitet koji se nalazi 250 km udaljen od Rima. U erupciji vulkana Vezuv, grad je zatrpan pepelom što ga je savršeno sačuvalo do današnjih dana. Razgledanje lokaliteta sa lokalnim vodičem. Po završetku razgledanja odlazak u Napulj, prestonicu južne Italije. Slobodno vreme za individualni obilazak grada. Polazak ka Rimu u popodnevnim časovima. Dolazak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.

5.DAN –  RIM – VATIKAN  
Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativna poseta Vatikanu sa lokalnim vodičem. Obilazak Vatikanskog muzeja i Sikstinske kapele. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Polazak za Srbiju u večernjim časovima. Putovanje preko Italije, Slovenije i Hrvatske sa usputnim pauzama radi odmora. Noćna vožnja.

6.DAN – BEOGRAD
Dolazak u Beograd oko podneva.

SMEŠTAJ U NEKOM OD NAVEDENIH HOTELA ILI SLIČNOM:
Hotel van centra grada:
Hotel Giotto 3* – nalazi se u tihoj stambenoj cetvrti, nedaleko od Vatikana i parka Pineta Saketi. Hotel je dobro povezan sa centrom
grada. Najbliža stanica metroa je Batistini (na liniji A), odakle se do centra stiže za oko 20 minuta vožnje. Sobe su dvokrevetne sa
pomodnim ležajem I poseduju: klima uredaj, SAT TV, kupatilo, mini bar, Wi – Fi intenet, telefon.
Više informacija o hotelu https://www.hotelgiotto.eu
Hotel u centru grada:
Smeštaj u hotelima iz poznatog lanca Raeli sa 3*(Siracusa, Lazio, Noto, Floridia) i sa 4* (Ahimede, Lux, Luce) ili njima sličnom. Lokacija: svi hoteli se nalaze u centru Rima u zoni stanice Termini, u neposrednoj blizini turističkih atrakcija. Smeštaj: Sobe su dvokrevetne opremljene sa kupatilom, SAT TV-om, telefonom. Usluga: Noćenje sa doručkom (kontinentalni švedski sto).
Više informacija o hotelu: http://raelihotels.it/en/home

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

  • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00h.
  • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
  • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
  • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
  • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
  • Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator Belvi d.o.o. ima garancije putovanja po Polisi osiguranja broj 470000057767 od 05.10.2023. zaključenog sa akcionarskim društvom TRIGLAV OSIGURANJE ado Beograd. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja pisanim putem ili telegramom na „TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD”, ul. Milutina Milankovića 7a, Novi Beograd, na tel +381 11 33 05 100 ili na e mail office@triglav.rs . Polisa osiguranja broj 470000057767 važi od 01.10.2023. godine Akcionarskog društva za osiguranje „TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD” u visini od 100.000.- Eura