Aruba je ostrvo koje se nalazi u južnom Karipskom moru I zajedno sa Holandijom, Svetim Martinom i Kurasaom čini Kraljevinu Holandiju. Već po imenu Oranještad – „Narandžasti grad“ jasno je da su glavni grad osnovali Holanđani.
Aruba ima najviše sunčanih dana od svih ostrva ovog arhipelaga. Prijatna suva klima tokom cele godine, sa blagim tropskim povetarcem, niskim stepenom vlažnosti vazduha i prosečnom temperaturom oko 28C čini ovo mesto veoma poželjnom destinacijom. Zahvaljujući svom jedinstvenom položaju blizu Južne Amerike, kada dođe vreme za sezonu uragana (jun –novembar), Aruba je sigurnija od većine drugih karipskih ostrva.
Posebnu čar ostrvu daju bujni kaktusi aloe i prepoznatljivi obrisi drveća Divi-Divi. Zapadnu obalu krase nestvarno bele peščane plaže, dok istočnim delom dominiraju neobične stene oblikovane pod uticajem vetra i talasa.
Aruba je raj za sve – bilo da tražite romantičan odmor ispod kokosovih palmi ili akciju I avanturu ili lud noćni provod ili želite da se oprobate za ruletom u nekoj od brojnih kockarnica…
Eagle beach ili Orlova plaža na Arubi je proglašena za jednu od 10 najlepših plaža na svetu gde se možete kupati i družiti sa nadaleko poznatim flamingosima sa Arube.
Ljubitelji prirode uživaće u nacionalnom parku Arikok, istraživanju pećina Quadirikiri i Fontein ili u obilasku utočišta za divlje magarce i stenovitih formacija Ayo. Ova oblast je nekada bila sveto mesto prvih stanovnika ostrva i čuva neke od najstarijih indijanskih crteža.
Ljubitelje umetnosti obradovaće veliki broj umetničkih galerija na ostrvu kao i brojni muzički festivali i karneval.
Kazino turizam je izuzetno razvijen, pa, ako nemate američku vizu a želeli biste u Las Vegas, dobrodošli na Arubu. Viza ovde nije potrebna.
Valuta – arubanski florin,
Jezik – holandski, papiamento, , engleski
Viza – nije potrebna za srpske državljane
Vakcina – nije potrebna
Struja – potreban adapter (većina hotela ima u ponudi)
Klima – tokom cele godine aktuelna destinacija

Hoteli na destinaciji

Po vašem izboru
Avionom
Po vašem izboru
Avionom
Po vašem izboru
Avionom

PREPORUČUJEMO

Po vašem izboru
Avionom