HURGADA

Relativno mlad grad, budući da je osnovan tek 1905. godine, Hurgada je ranije bila ribarsko selo, poznato po fantastičnoj prirodi. Danas je to jedna od glavnih turističkih destinacija na Crvenom moru u Egiptu.

Nalazi se u južnom delu zemlje, a karakteriše je obala duga oko 40 kilometara. Plaže u Hurgadi su prilagođene turistima različitih ukusa.

Kratka istorija Hurgade

Možda će nekome ko letuje u Hurgadi zvučati čudno kada sazna da je u pitanju letovalište, čiji razvoj je počeo tek 80-ih godina prošloga veka. Vrlo brzo, međutim, Hurgada postaje jedna od najpoznatijih lokacija na Crvenom moru, kada je letovanje u Egiptu u pitanju.

Izuzev po prijatnoj klimi, Hurgada je poznata po odličnim smeštajnim kapacitetima, ali i po brojnim sportskim i aktivnostima na vodi, te bogatoj ponudi noćnog života i izleta za turiste.

Praktično, prekoputa ovog letovališta se nalazi područje Nacionalnog parka Giftun, dok je cela oblast poznata po fascinantnim koralima i bogatom morskom živom svetu, što ronjenje u Hurgadi čini neverovatnim iskustvom.

Kakva je klima u Hurgadi?

Slobodno se može reći da sezona u Hurgadi praktično traje cele godine, čemu doprinose karakteristike pustinjske suptropske klime, koja u ovom egipatskom letovalištu preovlađuje.
U toku zime, odnosno u periodu od decembra do februara, temperature u Hurgadi su prijatne u toku dana, dok se noću mogu kretati između 10 i 20 stepeni Celzijusa.
Oktobar i novembar, ali i period od marta do maja, takođe su vrlo prijatni, dok u periodu od juna do septembra zna da bude prilično toplo, što letovanje u Hurgadi čini još prijatnijim.

Oko 24 stepena je prosečna temperatura mora u Hurgadi, odnosno od 21 stepen, koliko je najniži prosek tokom februara i marta, pa do 28 stepeni, što je prosečno najviša temperatura mora u Hurgadi.

Specifičnost klime u Hurgadi odnosi se na prilično velike razlike u temperaturi tokom noći i dana, pa se uvek savetuje poneti odgovarajuću garderobu.

Koje su najbolje plaže u Hurgadi?

Sa oko 40 kilometara dugom obalom, sasvim očekivano je da Hurgada ima plaže, koje će zadovoljiti ukuse i najzahtevnijih turista. Prednost koju nudi letovanje u Hurgadi jeste ta što svaki hotel visoke kategorizacije ima svoju plažu, ali u gradu postoji i glavna plaža i druge, koje je moguće posetiti čak i ako niste gost hotela.
Old Vic plaža nalazi se u blizini centra grada. Organizovana je i na njoj se nalazi dobro opremljen bar. Specifična je po prisustvu mnogih divljih životinja, poput čaplji i rakova, tako da je idealna za ljubitelje prirode i životinjskog sveta. Turistima koji posete ovu plažu su na raspolaganju i aktivnosti na vodi, poput vožnje „banana“ čamcem i parasejlinga.

U južnom delu grada nalazi se plaža Sahl Hasheesh. Posetiocima nudi mogućnost boljeg upoznavanja bogatog životinjskog sveta i koralnih grebena, budući da je pravi izbor za ljubitelje ronjenja.

Poznata po odličnom akva parku, Golden Paradise plaža nudi posetiocima i mnoge druge sadržaje. Na njoj se nalaze i brojni luksuzni hoteli, ali i odličan restoran, u kome se služe mahom specijaliteti nacionalne kuhinje.

U srcu Hurgade, nedaleko od marine, nalazi se plaža Andalusia Blue. Poznata je ne samo po luksuznim hotelima, već i po vrhunskim ugostiteljskim objektima.

Šta raditi u Hurgadi?

More, Sunce, uživanje na plaži, u principu sasvim su dovoljni za letovanje u Hurgadi. Međutim, ako spadate u red turista, koji ipak žele nešto više tokom odmora, preporučujemo vam izlete, o čemu više možete pročitati na linku https://belvi.rs/egipat-hurgada-izleti/
Takođe, ljubitelji ronjenja, jedrenja i drugih sportskih aktivnosti, ovde i te kako mogu uživati. Hurgada je nadaleko znana kao jedna od boljih destinacija u Egiptu za ronjenje.

Jedna od opcija za sadržajnije letovanje u Hurgadi jeste i poseta Velikom akvarijumu, ali i šetnja Bulevarom marine u gradu, te jahanje kamila ili izlet u beduinsko selo.

KOMPLETNU NAŠU PONUDU ZA HURGADU LETO 2024 MOŽETE VIDETI OVDE…