Turska - Kemer
KEMER

Na obali dugoj nešto manje od 50 kilometara leži Kemer, poznato tursko letovalište, koje je oko 40 kilometara udaljeno od Antalije.

Nekada drevni grad Idiros, sve do 60-ih godina prošlog veka, Kemer nije bio tako lako dostupan. Tačnije, do ovog, danas poznatog letovališta Antalijske regije, moglo se samo stići sa morske strane. U decenijama koje su usledile izgrađena je infrastruktura, da bi Kemer danas bio prepoznat kao jedan od popularnijih turističkih centara u tom delu zemlje.

Zahvaljujući najpre planini Taurus, koja ga nadvisuje, ali i bogatom prirodnom okruženju, Kemer važi za jednu od poželjnijih destinacija, posebno za porodice sa decom, ali i za sve one turiste, koji žele da uživaju u mirisu borova, plavetnilu mora i fenomenalnim plažama.

U Kemeru ima svega

Ako se kaže da je Kemer letovalište koje nudi turistima sve sadržaje, zapravo nije nikakva greška. I lepo uređene plaže i brojne sportske aktivnosti na vodi, ali i kopnu, kao i akva i tematski parkovi, izleti i obilje ugostiteljskih objekata…sve to i još mnogo više je turistima u Kemeru na raspolaganju.

Smeštaj u Kemeru obuhvata hotele različite kategorizacije, a mi smo sa puno pažnje odabrali upravo one hotele, koji će zadovoljiti ukus i najzahtevnijih turista. Uz to je dobro poznato da hoteli u Turskoj posebnu pažnju obraćaju i na najmlađe goste, pa tako u ponudi imamo hotele u kojima je boravak za decu određenog uzrasta potpuno besplatan. Zapravo je samo potrebno platiti avio kartu prema trenutno aktuelnom cenovniku.

Klima u Kemeru

Sve odlike mediteranske klime ima ovo poznato letovalište, što podrazumeva duga, topla i suva leta, te blage zime, sa obiljem padavina.

Neretko prosečna dnevna temperatura vazduha u toku najtoplijih letnjih meseci prelazi i 40 stepeni Celzijusovih. Međutim, toliko visoka temperatura, zahvaljujući blizini planine Taurus, zapravo je prijatna.

Najtopliji meseci su juni, juli i avgust, kada se prosečna dnevna temperatura vazduha kreće u rasponu od 33 do 36 stepeni. Oko 34 stepena je prosečna temperatura u septembru, dok je tokom maja i oktobra oko 28 Celzijusovih.

Najbolje plaže u Kemeru

Nije tako jednostavno među brojnim plažama pronaći baš one koje su najbolje u Kemeru. Nema sumnje da ih ima za turiste različitih ukusa, a najbitnije je imati na umu da je većina plaža u Kemeru ponosni nosilac Plave zastavice, što je garant čistoće vode i uređenosti.

Tek nekoliko minuta hoda od centra letovališta nalazi se plaža Kemer. Odličan je izbor za porodice sa decom, ali i za ljubitelje sportskih aktivnosti. Izuzev ležaljki i suncobrana, na njoj se nalaze i tuševi i toaleti. Iako je veći deo ove plaže namenjen gostima hotela koji je okružuju, sportske aktivnosti su na raspolaganju svima. U okviru ove prostrane plaže nalazi se i deo na kome posetioci mogu nesmetano koristiti svoje plažne rekvizite.

Kada se od marine krene u pravcu zapada, nailazi se na još jednu od plaža po kojima je Kemer poznat. Moonlight beach je okružena obiljem zelenila, a posetiocima se nudi mogućnost iznajmljivanja ležaljki i suncobrana, te različite aktivnosti na vodi poput parasejlinga, džet skija i vožnje kanuom. Dodatna prednost je i ta što se ulaz na ovu plažu ne naplaćuje, a ponuda ugostiteljskih objekata je na visokom nivou.

Šljunkovita plaža Goynuk duga gotovo tri kilometra smeštena je u severnom delu ovog letovališta i okružena je zelenilom i hotelima visoke kategorizacije. Dostupna je svim posetiocima, a ne samo gostima hotela, koji se u njenoj blizini nalaze. Osim mogućnosti iznajmljivanja ležaljki i suncobrana, posetioci mogu da uživaju i u nekom od plažnih barova i restorana, kao i u ronjenju i jedrenju na dasci.

KOMPLETNU NAŠU PONUDU ZA KEMER LETO 2024 MOŽETE VIDETI OVDE…