od 100€

Apart hotel Grand

Olimpska regija | Olympic Beach

NOĆENJA: 11 dana / 10 noći
PREVOZ: Autobus, Sopstveni

Olympic Beach

Olympic Beach je letovalište, odavno poznato na našem turističkom tržištu, omiljeno kod brojnih turista već decenijama. sa idealnom lokacijom u podnožju Olimpa u oblasti Pierija, na obalama besprekorno čistog Egejskog mora i urednih peščanih plaža. Udaljen je 70 km od Soluna, odlikuje ga prijatna klima, kao i  velika peščana plaža. Olympic Beach, novije letovalište u odnosu na obližnju, svega dva kilometra udaljenju Paraliju. a oba letovališta udaljeni su 7-8 km od grada Katerini, koji se nalazi u zaleđu letovališta.Udaljen od Beograda oko 680 km i kompletno je povezan modernim autoputem. Blizina našoj zemlji, omogućava velikom broju naših turista da ovo letovalište bude njihovo trajno opredeljenje za letnji odmor, a sa druge strane turiste čekaju ljubazni i predusretljivi domaćini, koji dobro govore ili se služe našim jezikom.

Smeštaj

Olympic Beach karakteriše šarolika ponuda apartmanskog smeštaja, restorana, taverni, marketa i kafeterija duž šetališta koji  uz muziku, vrlo često i našu, zadovoljavaju sve ukuse, bilo da ste raspoloženi da provedete prijatno i romantično veče ili da uživate u sadržajnim žurkama. Dnevni plažni barovi Olympic Beach-a, kao i sportski tereni, parkići za decu i razne letnje gostujuće kulturne manifestacije, upotpunjuju ponudu ovog letovališta, a svakako dominatna karakteristika je predivna dugačka i široka peščana plaža, opremljena plažnim sadržajima i uredno odžavana. Olympic Beach omogučuje nezaboravno letovanje i provod za svačji ukus, a naročito se preporučuje porodicama sa manjom decom.

Osim svoje prirodne lepote i jedinstvene kombinacije mora i planine, Pieria u čijem središtu se nalazi Olympic Beach, čuva i uzbudljiva mesta, kulturne i arheološke spomenike koji privlače svojom lepotom i magijom.

Za početak može se svakodnevno odlaziti u Paraliju, uređenom pešačkom stazom i laganom polučasovnom šetnjom ili posebnim turističkim vozićem. Paralija ima i diskoteke koje su primamljive za mlade. Do Paralije ili do samog Katerinija, glavnog grada i trgovačkog središta regije, može se otići i autobuskom linijom koji saobraća više puta tokom dana. Preporuka je da se obiđe Litohoro, živopisno selo u podnožju Olimpa i da se možda naprave kraće planinarske ture po obroncima ove svete planine. Svakako bi trebalo posetiti Meteore. čudesno stanište monaha u manastirima na vrhovima živopisnih stena i da se obiđe manastir Preobraženje na Velikom Meteoronu. koga su osnovali srpski monasi, smeštenom na litici visine 400 metara iznad podnožja. sa predivnim pogledom na selo Kalambaku i ravnu Tesaliju.