6 dana
Trajanje
Autobusom, Avionom
Prevoz
HB
Usluga

PUTOVANJE U SVETU ZEMLJU

I Z R A E L

6 dana / 5 noćenja (avionom)

Termin: 14. – 19. Novembar 2019.

Izrael je sveta i obećana zemlja u kojoj je rođeno hrišćanstvo. Na svetoj zemlji su sagrađena najveća svetilišta i mesta hodočašća. U Izraelu su i grobnice najvećih jevrejskih predaka ali je i mesto prvog polaganja Zavetnog kovčega sa Deset božjih zapovesti.
Tel Aviv, Jerusalim, Vitlajem, Mrtvo more i reka Jordan, Via Dolores, Kumran i Masada samo je delić onog zbog čega vredi videti i doživeti ovu u mnogo čemu specifičnu zemlju fascinantnih gradova, od onih nastalih pre Hista pa sve do današnjih metropola, zemlju zadivljujućih kulturno-arheoloških lokaliteta, neverovatnih istorijskih dešavanja koja liče na legende, zemlju inspirišućih pejzaža… Susret uživo sa Izraelom je putovanje za one koji žele da znaju, da dožive, za avanturiste koji prepoznaju kulturne vrednosti bez predrasuda, za one koji žele da obiđu svet…I još nešto: Izrael je danas moderna zemlja izutetne lepote i velelepne baštine koju posećuju milioni turista iz celog sveta. Zato, ne propustite priliku da sebe i svoju ličnost obogatite novim saznanjima i duhovnim vrednostima.

SMEŠTAJ USLUGA CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA -
U DVOKREVETNOJ SOBI
DOPLATA ZA 1/1 SOBU
Hotel Paradise 4* Polupansion 499€ 70€
Hotel Saint Gabriel 5* Polupansion 599€ 90€

NAPOMENE: Dvokrevetne sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i rade se na upit.

PRIJAVLJIVANJE I UPLATA AKONTACIJE DO 30. SEPTEMBRA 2019. ILI DO POPUNE MESTA.

Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompaniji i stranom partneru. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.
CENOVNIK PDF
pdf

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:
Prevoz avionom i autobusom na navedenim relacijama
Smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama u odabranom hotelu sa 4* ili 5* u Vitlejemu (ili sličnim po lokalnoj kategorizacij) na bazi polupansiopna
Transferi (aerodrom-hotel-aerodrom)
Troškovi organizovanja i vođenja putovanja (licencirani vodič iz Beograda).
U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:
Dinarski deo aranžmana – 1790rsd po osobi
Avio-takse u iznosu od 114 evra, koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih taksi: 68.00 YQ evra i refundabilnih: 0.98 RF, 16.72 RS, 0.22 RS, 23.60 IL, 4.48LG evra (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni – plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja)
Troškovi web check-in i čekiranja na aerodromu kao i izbor željenog sedišta na letu
Napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne (oko 30usd za ceo boravak)
Međunarodno zdravstveno osiguranje, individualni troškovi putnika
Fakultativni izleti sa uključenim ručkom.

FAKULTATIVNI IZLETI:
Razgledanje starog Jerusalima – – Poludnevna tura po starom gradu Jerusalimu, koji predstavlja jedan od najstarijih gradova na svetu. Osvajali su ga I razarali razni narodi te tako predstavlja pravu riznicu istorije I kulture. Danas je podeljen na moderni I stari deo grada u okviru koga se nalaze hrišćanska, muslimanska jermenska I jevrejska četvrt. Obilazi se stari grad od jedne od osam kapija u zidinama koje ga opasuju. Nakon toga odlazak do Kardo, glavne i najstarije ulice u gornjem gradu iz rimskog perioda. U nastavku šetnja do zapadnog zida tj. Zida plača, najveće svetinje za Jevreje. Istovremeno, to je i neraskidivi deo istorije hrišćanstva, koji je povezan sa životom Bogorodice i Hrista. Uključen ručak. (Cena 40 €).
Jerihon, Mrtvo more i Masada – celodnevni izlet Celodnevni izlet. Vožnja do Mrtvog mora, na 400 m. ispod nivoa mora, najnižeg mesta na zemlji, kao i najslanijeg mora u kome nema živih bića sem nekih bakterija. Kupanje, tj. plutanje u Mrtvom moru. Nastavak vožnje do Masade, izolovane stene sa platoom na vrhu i starim utvrđenjem građenim za vreme Heroda Velikog. To je bilo poslednje jevrejsko utvrđenje, do pada pod rimsku upravu 70.g. Odlazak do Jerihona, jednog od najstarijih, pa čak možda i najstarije naseljeno mesto u kontinuitetu, sa oko 8000 god. postojanja. Obilazak poznatih istorijskih znameniotosti, takođe I najstarije sikamor drvo. Pogled na čuvenu Goru Kušanja. Povratak u Vitlejem. Uključen ručak. (Cena 85€).
Sever IzraelaCelodnevni izlet. Vožnja dolinom reke Jordan do mesta Jardenit, mesta na kome je kršten Isus Hrist. Odlazak za Tiberias koji se nalazi na obali Galilejskog jezera. Obilazak svetih mesta, kao gora Blaženstva, gde je data prva propoved, Taba, crkva Umnožavanja hleba I ribe. Kapernaum, drugi Isusov grad. Odlazak do Nazareta, grada Blagovesti u kome je Isus proveo svoju mladost. Obilazak crkve Blagovesti, najveće rimokatoličke crkve na Bliskom Istoku. Povratak u Vitlejem. Uključen ručak. (Cena 90€ ).
Vitlejem i Jerusalimcelodnevni izlet Celodnevni izlet. Vožnja do Jerusalima. Odlazak do Maslinove gore mesta Vaznesenja Isusa Hrista, sa koje se pruža fantastičan pogled i Getsimanskog vrta gde se nalazi Crkva svih nacija ili Bazilika Agonije, podignuta u maslinjaku, za koji kažu da datira iz Hristovog doba. Crkva je podignuta od priloga mnogih naroda. Odlazak do starog grada I nastavak razgledanja. Šetnja ulicom Via Dolorosa (Put bola ili Put krsta) koja predstavlja stradalni put Isusa Hrista, sa 14 stanica koje vode do crkve svetog Groba, ulazak u crkvu. Odlazak do crkve Rođenja sagrađene za vreme cara Konstantina. Po predanju crkva je podignuta nad pećinom u kojoj je rođen Isus Hrist. To je inače jedna od najstarijih hrišćanskih crkava. Uključen ručak. (Cena 65 €).
Tel Aviv – Vožnja autobusom za Tel Aviv. Po dolasku panoramsko razgledanje glavnog grada Izraela, ili kako je popularno nazvan “grad koji nikada ne staje”. To je bio prvi moderni jevrejski grad u Izraelu, a danas predstavlja ekonomski i kulturni centar zemlje. Atmosfera ovog grada je vrlo živahna, užurbana. Ima puno zabave, bogat noćni, ali i bogat kulturni i umetnički život. Tel Aviv je grad karakteristične arhitekture različitih stilova od kojih je najprisutniji I najzanimljiviji internacionalni Bauhaus stil. Centralni deo Tel Aviva koji se zove Beli Grad sastoji se od velikog broja građevina tog stila. Baš zbog toga Beli grad proglašen je za Kulturnu Baštinu čovečanstva. Istorija Tel Aviva počinje u Jafi, 3000 godina staroj luci. Današnji stari grad Jafa potiče iz otomanskog perioda i predstavlja umetnički i turistički centar. Uključen ručak. (Cena 65 €).

Cene su formirane na bazi min. 40 osoba.
Cena paketa ekskurzija je 250 evra.

VIZE: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) nije potrebna viza za Izrael. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama. Telefon ambasade Izraela u Beogradu: 011/3643-500
Valuta: Valuta: Izraelski šekel – ILS 1 € = 4,015 ILS, 1USD= 3,885 ILS
Klima:Mesec novembar najčešće se karakteriše veoma prijatnim vremenskim uslovima, sa temperaturama preko dana od 18°-24°C, ali se noću mogu spustiti i do 12°C.

Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Dinarsko plaćanje po efektivnom prodajnom kursu banka Intese na dan uplate. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne vrednosti aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 3 mesečne rate.

  • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
  • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično
  • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40 putnika).
  • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
  • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2019 od 24.01.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Belvi Travel nastupa u svojstvu posrednika u prodaji aranžmana za Izrael. Organizator putovanja je turistička agencija BIG BLUE GROUP – Beograd , licenca OTP 255/2010. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP – Beograd, Kolarčeva3. Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP – Beograd, Kolarčeva3.

Program br.1 važi od 11.04.2019.

1

1.dan (14.11.2019.) BEOGRAD - TEL AVIV - JERUSALIM - VITLEJEM

Sastanak putnika na aerodromu „NikolaTesla” kod šaltera informacija u 05:55 časova. Poletanje za Tel Aviv u 07:55 časova (let JU810). Dolazak u 11:45 časova. Transfer autobusom do Vitlejema (oko sat i po vožnje). Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme ili fakultativno razgledanje Jerusalima. Večera. Noćenje.
2-5

2 do 5.dan (15 do 18.11.2019.) VITLEJEM

Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta. Večera. Noćenje.
6

6.dan (19.11.2019.) VITLEJEM - TEL AVIV - BEOGRAD

Rano ujutru transfer na aerodrom Ben Gurion. Poletanje za Beograd u 13:50 časova (JU 811). Obrok u avionu. Dolazak u 15:55 časova. Kraj putovanja.

Smeštaj naših gostiju je u navedenom hotelu ili sličnom:
Paradise hotel 4* Vitlejem(http://www.gobethlehem.com/category/paradise-hotel) ili sličan
Dobro lociran, u blizini crkve Rođenja i Manger trga. Sve sobe su opremljene TV-om i malim delom za sedenje. Kupatila imaju ili tuš ili kadu. Hotel ima Wifi, 24 časovnu recepciju, noćni bar, salu za sastanke. Mogu da organizuju transfer do aerodroma.

St. Gabriel hotel 5* Vitlejem; http:www.stg-hotel.com/index.php/en) ili sličan
Lociran u blizini mnogih znamenitosti Vitlejema, sa divnim pogledom na grad. Koncipiran je tako da ispunjava potrebe kako modernog poslovnog čoveka i turista, tako i mladih ljudi željnih zabave. Sve sobe su klimatizovane, imaju plazma TV, besplatni WiFi u celom hotelu, privatno kupatilo (sa bade mantilom i papučama). Neke sobe imaju deo za sedenje. Hotel ima dva restorana, fitness i spa centar, 24 časovni biznis centar, 24 časovnu recepciju, sefove na recepciji, servis za pranje i čišćenje.