3 noćenja, 4 dana
Trajanje
Avionom
Prevoz
ND
Usluga

ŠPANIJA

BARCELONA

4 dana / 3 noćenja, avionom

Termin putovanja: 13 – 17. novembar 2021.

Kada Vam kažu da postoji grad za svačiji ukus i po svačijim merilima, da li biste poverovali? Mi ćemo Vam dati odgovor na to pitanje… definitivno da i taj grad je upravo Barselona. Grad na samoj obali mora i prijatne sredozemne klime, destinacija je koju možete obići u bilo koje doba godine. Pored zasigurno dobrog provoda i najukusnije sangrije, Barselona je živopisno mesto prepuno ekscentrične arhitekture i veličanstvenih znamenitosti. Prilikom posete Barseloni odzvanjaće ime originalnog Gaudija, čije ime je postalo sinonim za ovu predstavnicu Katalonije; stoga ne propustite posetu Sagrada familiji, velelepne bazilike čija se gradnja i specifičnost arhitekture, ne može uporediti ni sa jednom na svetu. Ići ćemo zajedno čudesnim Gaudijevim koracima i otkriti njegova remek-dela kao što su Casa Batljo, Casa Mila i magični park Guelj, koji izgleda kao da je deo nekog crtanog filma, a ne stvarnosti. Energija kojom odiše Barselona najbolje se može osetiti šetnjom kroz živopisnu Ramblu, gde na svakom koraku Vas zabavljaju muzičari, pantomimičari i umetnici … prava oaza za šetnju, kupovinu ili jednostavno posmatranje ljudi. Predah možete napraviti u obližnjoj Bokeriji, pijaci koja ima izuzetnu ponudu hrane i pića, te se možete osvežiti uz gutljaj svežeg soka od egzotičnog voća, probati salatu od hobotnice, empanada spanać ili uzeti pomalo od svega. Uveče katalonska kraljica priređuje svojim turistima jedan nezaboravan spektakl muzike, svetlosti i vode… Magične fontane će nam oduzeti dah.  I naravno uživajte u nezaboravnom pogledu sa brda Monžuik, koje se uzdiže iznad luke Barselone i osetite ovaj grad, njegovu jedinstvenu dušu i iz jedne druge perspektive.

SPECIJALNA PONUDA – CENA PO OSOBI: 299 EUR

Ograničen broj mesta po specijalnoj ponudi. Aranžman je rađen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika.

CENOVNIK PDF
pdf
U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:
Smeštaj u hotelu Viladomat 3* na bazi tri noćenja sa doručkom
Avio prevoz Wizz air-om na relaciji Temišvar -Barselona-Temišvar sa dozvoljenim ručnim prtljagom do 10 kg (dimenzije 40x30x20cm)
Transfere prema programu: Beograd-Temišvar-Beograd i Aerodrom (BCN)-hotel-Aerodrom (BCN)
Aerodromske takse
Pratioc grupe
Predstavnik agencije na destinaciji
Troškove organizacije putovanja
U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:
Bagažni prtljag (svaki višak prtljaga se dodatno naplaćuje prema pravilima i tarifama koje određuje avio prevoznik i na koje organizator putovanja nema uticaja)
Obaveznu turističku taksu u iznosu od 1,54€ po osobi po noćenju
Međunarodno zdravstveno osiguranje sa COVID doplatkom 940 rsd
Doplata za 1/1 sobu 110€ – na upit zbog raspoloživosti
Deca 0-2 god plaćaju 7.500 rsd, putuju u krilu odrasle osobe i koriste zajednički ležaj
Individualne troškove putnika
Fakultativne izlete i ulaznice

Cene paket aranžmana su izražene u EUR. Plaćanje je dinarsko po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan uplate. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća se prema kursu na dan uplate.

 • gotovinski ili platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro i Dina, rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
 • plaćanjem na rate (do 9 mesečnih rata, bez uplate akontacije i bez kamate) – kreditnim karticama Intesa banke (Visa i Mastercard), plaćanje prilikom rezervacije.
 • čekovima građana na tri mesečne rate, rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a za ostatak se deponuju čekovi najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
 • virmanskom uplatom pojedinaca ili preduzeća na osnovu izdate fakture

Belvi d.o.o. zadržava pravo da odredi posebne uslove plaćanja za specijalne vrste aranžamana ili promotivne ponude.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Barselona panoramika(trajanje 3.5-4h) cena 35 €
 • Izlet Figueras(muzej Salvadora Dalia) trajanje 8h cena 75 €
 • Pešačka tura: Gotska četvrt– pešačka tura u trajanju od 3h cena 15€
 • Akvarijum 18 €
 • Camp Nou 26 €
 • Pueblo Español 10 €
 • Flamenco program – Cena sa pićem 44 €, Cena sa večerom 80 € večera: bife – samoposluživanje + piće

VAŽNE NAPOMENE COVID – 19:

U Španiju mogu da uđu državljani Republike Srbije koji ispunjavaju jedan od sledećih uslova:

 • Poseduju sertifikat o vakcinaciji (minimum 14 dana je prošlo od druge doze) jednom od vakcina koje su odobrene od strane Evropske agencije za lekove i SZO;
  – Da je razlog putovanja preka potreba, shodno izuzecima koji su predviđeni Uredbom MUP Španije INT/657/2020 od 17.07.2020. U slučajevima preke potrebe, zainteresovano lice treba pisanim putem da se obrati Ambasadi K. Španije u R. Srbiji kako bi se dobilo specijalno odobrenje. Ukoliko se dobije odobrenje za putovanje, potrebno je da lice prilikom ulaska u Španiju poseduje negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili potvrdu da je lice preležalo Covid-19.
  Zajedničko za sve kategorije koje ispunjavaju uslove za ulazak u Španiju je da, osim navedenog, moraju obavezno da poseduju i „QR kod“ koji može da se dobije preko sledeće veb stranice: www.spth.gob.es
  Nevakcinisani turisti ne mogu da uđu u K. Španiju.
Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.felixtravel.rs.

 Hotel Viladomat 3* nalazi se u elitnom delu Barselone – Eišampli i zbog toga je i njegova lokacija idealna. Na svega nekoliko metara od hotela nalazi se metro stanica Ostpital Clinik, a u blizini trg Katalonija i čuveno šetalište Las Ramblas. Sve sobe su kompletno opremljene kupatilom, telefonom, sefom, SAT TV-om, Wi-Fi (uz doplatu). Hotel servira doručak na bazi samopoluživanja.

 

 • Agencija ne može garantovati brzinu interneta i nije odgovorna u slučaju slabog signala ili nestanka interneta usled tehničkih problema operatera.
 • Uprava hotela zadržava pravo da izmeni navedene usluge i sadržaje, ako je potrebno, u skladu sa merama pandemije Covid-19.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
 • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
 • Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.
 • Cenovnici su rađeni na bazi osnovne tarife avio kompanije Wizz Air. U slučaju da po navedenoj tarifi ne postoji raspoloživih mesta, putniku se mogu ponuditi cene drugih tarifa koje se doplaćuju.
 • Kompanija Wizz Air primenjuje posebne uslove otkazivanja odnosno karta kupljena po ekonomskoj i promotivnoj tarifi nije podložna promeni niti se može refundirati kao ni aerodromoske takse.
 • Tačno vreme poletanja određuje avio kompanija.
 • Putnici su dužni da prilikom rezervacije aranžmana prilože kopiju prve strane važećeg pasoša. Ukoliko se kopije ne prilože od strane putnika, Organizator ne snosi odgovornost za eventualna pogrešna imena istih. Putnici sami snose troškove za štampanje novih karata.
 • Ukoliko putnik otkaže putovanje isti je dužan da organizatoru putovanja nadoknadi realne troškove avionske karte i smeštaja prema pravilima koja nalažu avio kompanija i hotelski rezervacioni sistem.
 • Low cost avio kompanija Wizz Air primenjuje posebne uslove otkazivanja odnosno kupljena avionska karta nije podložna refundacijama kao ni aerodromske takse te kao takve ne podležu uslovima otkaza i odredbama o naknadi iz člana 11. i 12. Opštih uslova putovanja jer predstavlja stvarno pričinjen trošak.
 • Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 15 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska…)
 • Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
 • Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Agencija zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
 • Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice – pratioca.
 • Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
 • Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice, gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
 • Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji europa.rsili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
 • Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
 • U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
 • Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. 470000049540, počev od 05.10.2021. godine, kod osiguravajuće kuće Triglav Osiguranje ADO Beograd. Garancija putovanja se aktivira kod osiguravajuće kuće Triglav Osiguranje ADO Beograd, pozivom na telefon +38111 33 05 100, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu: ul.Milutina Milankovića 7a,Novi Beograd ili na email adresu office@triglav.rs.

Organizator:  Felix Travel d.o.o., Beograd, Obilićev Venac 18/4.5-4.6

Belvi d.o.o. nastupa u svojstvu posrednika u prodaji aranžmana. Organizator putovanja je turistička agencija Felix Travel d.o.o. Licenca OTP 94/2021. Kategorija licence A od 05.10.2021.
Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Felix Travel d.o.o.
Informacije i rezervacije: Call centar 011/322 3300
Stari grad, Kosovska 8, 011/322-3300; 3341-839, office@belvi.rs
Novi Beograd (Belville), Jurija Gagarina 12b, 011/6302-066; 6302-067, belvitravelnbg@belvi.rs
Program putovanja br. 3 važi od 30.09.2021.

1

1. dan BEOGRAD - TEMIŠVAR - BARSELONA

Skup putnika na parkingu Sava Centra (Savska strana) u 11:30h. Polazak za Temišvar u 12:00h. Dolazak na aerodrom Traian Vuia Airport Timisoara oko 16:20h. Čekiranje na let (W6 3563) uz asistenciju pratioca. Planirano vreme poletanja u 18:20h (TSR). Sletanje na aerodrom El Prat u Barseloni (BCN) u 20:05h. Organizovani transfer do hotela, predstavnik agencije vas dočekuje. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
2

2. dan BARSELONA

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnih izleta. Noćenje.
3

3. dan BARSELONA

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnih izleta. Noćenje.
4

4. dan BARCELONA - TEMIŠVAR - BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela do 11h. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Predstavnik agencije će vas obavestiti o vremenu polaska ispred hotela. Transfer do aerodroma. Čekiranje na let (W6 3564) uz asistenciju predstavnika. Planirano vreme poletanja u 20:40 (BCN).

Sletanje 17.11.2021 god. na aerodrom u Temišvaru u 00:25h po lokalnom vremenu. Transfer od aerodroma do Beograda. Planirani dolazak u Beograd oko 04:00h.