1 noćenje
Trajanje
Autobusom, Automobilom
Prevoz
BB
Usluga

Evia – Grčka leto 2019

HOTEL KENTRIKON 3* Edipsos

Položaj hotela: hotel Kentrikon je najlepši hotel u Edipsosu, sa odličnom lokacijom.Na svega nekoliko minuta od glavnog parka, termalnog izvora i plaže u Edipsosu.
Hotelski sadržaj: u ponudi ima otvoreni bazen sa izvorskom vodom za terapije i zatvoreni bazen za opuštanje. Hotelska zgrada datira iz 1935. godine i odiše glamurom, šarmom i stilom tog doba.
Sobe: danas hotel Kentrikon sadrži 50 prostranih soba sa klima-uređajem, TV-om i frižiderom. Sa balkona soba se pruža pogled na glavni put Edipsosa ili na hotelski bazen. Gosti mogu učestvovati u treninzima koje nudi osoblje teretane ili se opustiti u spa centru.
Usluga noćenje sa doručkom.

***Agencija ne može garantovati brzinu interneta i nije odgovorna u slučaju slabog signala ili nestanka interneta usled tehničkih problema grčkih operatera.

Organizator: BELVI TRAVEL, Beograd, Kosovska 17, Licenca: OTP-25/2016 od 08.02.2016.
Informacije i rezervacije:
Poslovnica Stari Grad Beograd, Kosovska 10 011/322-3300; 3340-888; 3224-198 belvitravel@belvi.rs
Poslovnica Novi Beograd (Belville) Jurija Gagarina 12b 011/6302-066; 6302-067 belvitravelnbg@belvi.rsUz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja agencije Belvi Travel.
U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0078/2018 od 10.01.2018., zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300059716 od 25.01.2018. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”.
Beograd, 25.01.2018. Belvi d.o.o, Beograd, Kosovska 17. Licenca OTP 25/2016 od 08.02.2016.

Organizator: BELVI TRAVEL, Beograd, Kosovska 17. Licenca: OTP – 25/2016 od 08.02.2016.
Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja agencije Belvi Travel. Cenovnik je sastavni deo kataloga Belvi Travel - Leto 2017.
Opisi i fotografije objekata su objavljeni u katalogu i na internet prezentaciji: www.belvi.rs
Cenovnik br 5 / 01.03.2019.

Evia (Evija ili Eubeja) je najveće ostrvo u Egejskom moru i drugo po veličini grčko ostrvo (odmah posle Krita), nalazi se zapadno od Atike i Beotije, od kojih je odvojeno Atalantskim i Evripskim tesnacem. Glavni grad ostrva Halkis, nalazi se na središnjem delu ostrva i povezan je mostom sa kopnenim delom Grčke i udaljen je od Atine oko 90km. Evia se prostire od severozapada do jugoistoka, ostrvo je dugačko oko 180 km, a široko od 6 km do 45 km. Ima površinu od 3,6 hiljada km² i oko 200 hiljada stanovnika. Ostrvo prožimaju planinski vrhovi obrasli gustom šumom, sa vrhom Difris koji doseže 1743 m, kao i pitomi ravničarski delovi na jugu obrasli maslinjacima. Ostrvo sa okolnim manjim ostrvima spada pod okrug Eubeja. Svojim severnim obalama dopire do grupe ostrva Sporada, a južnim delom se nalazi nadomak grupe ostrva Kiklada. Evia se nalazi na jednom od najvažnijih pomorskih puteva Sredozemlja. Zahvaljujući ogromnom prirodnom bogatstvu i povoljnom položaju, spada u najrazvijenije oblasti Grčke, a prestonica Halkis (Chalkis, Chalkida), nekada jedan od najuticajnijih antičkih gradova i danas je nosilac razvoja ostrva. Danas se stanovnici uglavnom bave ribarstvom, poljoprivredom i snažnim turističkim razvojem poslednjih decenija, kome doprinosi prirodno okruženje i fascinantna lepota ostrvske obale. Evija je parvo osveženje za avanturiste željne novih destinacija.

Edipsos
Edipsos Loutra je jedna od najpoznatijih grčkih banja na severozapadu ostrva Evija, na samo 40-tak kilometara južno od Pefkija, preko puta Kamene Vurle i na samo 20 minuta vožnje od Agiokamposa. Edipsos se spominje još u delima Aristotela što potvrđuje njen dug vek trajanja i opravdava naziv „antička banja“. Postoji legenda da je boginja Atina tražila od boga vatre Hefesta da stvori mineralne izvore, koji će pomoći junaku Herkulesu da se oporavi nakon obavljanja 12 zadataka. Hefest je poslušao Atinu i nastali su ovi izvori.
Letovalište – banja Edipsos je osnovana na termalnim izvorima, koji izviru sa dubine od 3000 m. Na površini se pojavljuju sa temperaturom od 30⁰-80⁰C, izviru iz stene i ulivaju se u more. Izvori pomažu bolnoj kičmi, pogoduju lečenju išijasa, bolovima u zglobovima, kostima…Sam Edipsos živi tokom cele godine, okružen je brdima, nudi dobru ponudu smeštaja, kafeteria, mnoštvo taverni i ostalih sadržaja, pa je idealan za posete tokom čitave sezone.
Za Edipsos se može reći da je mondenska banja, o tome govori i podatak da su se ovde lečile i okrepljivale poznate ličnosti srpske i istorije drugih zemalja. Neki od čuvenih gostiju bili su kralj Petar I Karađorđević, Vinston Čerčil, Marija Kalas, Onazis, Greta Garbo…
Danas je Edipsos razvijen turistički centar sa mnoštvom hotelskih kompleksa, spa programa, supermarketima, pijacom, šetalištem, mnoštvom taverni i kafića.
U Edipsosu se nalaze dve plaže. Manja šljunkovito-peskovita, smeštena u samom centru, pored male luke. Druga plaža nastala na termalnim izvorima. Kako je lečenje i banjanje glavi motiv turista za dolazak u ovo mesto, Edipsos je aktivan tokom čitave godine. Edipsos se posebno preporučuje i porodicama sa manjom decom zbog toplog mora.

HOTELSKE SKRAĆENICE I NAZNAKE U TABELI: dvokrevetna standard soba – soba sa dva standardna ležaja; trokrevetna standard soba – soba sa dva standardna ležaja + pomoćni ležaj; superior i deluxe soba – soba veće površine i bolje opremljenosti od standardne; BB – bed&breakfast (noćenje i doručak – samoposluživanje); HB – halfboard (polupansion: doručak, večera – samoposluživanje – izbor više jela);

DINARSKI DEO ARANŽMANA: plaćaju putnici bez obzira na izabranu vrstu usluge i prevoza do letovališta, deca od 0-12g. ne plaćaju.
CENA SMEŠTAJNIH USLUGA: cena je po osobi, naznačena je u tabeli u EUR (dinarsko plaćanje), pojedinačno za svaki termin, objekat i uslugu.
CENA BUS PREVOZA: cena je po osobi, naznačena je u tabeli u EUR (dinarsko plaćanje). Deca do 2 god. ne plaćaju prevoz i nemaju sedište.

Za hotele u Edipsosu organizujemo prevoz autobusom (uz doplatu) sa polascima svakih 10 dana tokom sezone.

BUS PREVOZ – AUTOBUSOM TURISTIČKE KLASE (klima-video-audio) BEOGRAD • EVIA/EDIPSOS • BEOGRAD

SMENE ZA AUTOBUSKI PREVOZ ZA 10 NOĆENJA (autobus polazi dan ranije u odnosu na navedene datume):
31. maj; 10,20,30. jun; 10,20,30. jul; 9,19,29. avgust; 8,18. septembar 2019.

DOPLATA ZA PREVOZ AUTOBUSOM PO OSOBI: 65 eur, dete do 2g – besplatno
PROGRAM PUTOVANJA: Polazak autobusa je dan ranije u odnosu na datume iz tabele. Prvi dan: polazak autobusa iz Beograda u 16:00h. Obavezno dva dana pre putovanja proveriti tačno vreme i mesto sastanka putnika i polaska autobusa. 2-11.dan: boravak u izabranom terminu (10 noćenja) i objektu sa izabranim uslugama. 12.dan (poslednji dan boravka): napuštanje objekta, povratak iz Edipsosa oko 16:00h. 13.dan: dolazak u Beograd u jutarnjam satima na mesto polaska. Kraj usluga.
CENA BUS ARANŽMANA OBUHVATA:
• autobuski prevoz na relaciji Beograd – Evia/Edipsos – Beograd sa pratiocem grupe.
• usluge smeštaja u hotelu na bazi izabrane pansionske usluge, za odabrani broj noćenja.
• servis predstavnika agencije i troškove organizacije programa.
CENA BUS ARANŽMANA NE OBUHVATA:
• prevoz trajektom Glyfa – Agiokampos – Glyfa (vožnja traje oko 25 minuta). Cena trajekta 8 eur po osobi (povratna vožnja). Plaćanje vodiču u autobusu.
• turističku (boravišnu) taksu u iznosu 0,5€ za htl 2*, 1,5€ za htl 3*, 3€ za htl 4*, 4€ za htl 5* po sobi dnevno. Plaćanje na recepciji.
• troškove međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. Informaciju o uslovima i iznosu osiguranja dobićete u agenciji.

Doplata za dodatni prevoz – transfer do/od mesta polaska autobusa u Beogradu, cena po osobi (min. 2 putnika): Novi Sad – 2.600 rsd, Zrenjanin – 2.600 rsd, Subotica – 3.600 rsd, Kikinda – 3.000 rsd, Vršac – 3.000 rsd, Šabac – 3.000 rsd, Sremska Mitrovica – 3.000 rsd, Pančevo – 2.000 rsd.
Deca 0-2g. – besplatno, nemaju sedište. Popust za decu od 2-12g. – 50%. Transferi započinju 2-3 sata pre polaska busa iz Beograda

SPECIJALNI AGENCIJSKI POPUST ZA RANE REZERVACIJE HOTELSKIH USLUGA
• Za sve hotele u cenovniku primenjuju se specijalni agencijski popusti za rezervacije do 31.01.2019. u iznosu od:
• 10% na smeštajni deo aranžmana (hotelske cene).
• Popust se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana.

ARANŽMAN / SOPSTEVNI PREVOZ OBUHVATA:
• smeštaj u hotelu na bazi izabrane pansionske usluge, za odabrani broj noćenja (minimum 5 noćenja).
• servis predstavnika agencije i troškove organizacije programa.
ARANŽMAN / SOPSTVENI PREVOZ NE OBUHVATA:
• turističku (boravišnu) taksu u iznosu 0,5€ za htl 2*, 1,5€ za htl 3*, 3€ za htl 4*, 4€ za htl 5* po sobi dnevno. Plaćanje na recepciji.
• troškove međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. Informaciju o uslovima i iznosu osiguranja dobićete u agenciji.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Cene prevoza i smeštaja su izražene u EUR. Plaćanje je po zvaničnom srednjem kursu na dan uplate. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća se prema kursu na dan uplate.
• gotovinski ili platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, American Express i Dina, rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
• plaćanjem na rate (do 9 mesečnih rata, bez uplate akontacije i bez kamate) – kreditnim karticama Intesa banke (Visa i Mastercard), plaćanje prilikom rezervacije.
• čekovima građana sa odloženim plaćanjem do 15. decembra 2019., rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a za ostatak se deponuju čekovi najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
• administrativnom zabranom preduzeća sa kojima Belvi Travel ima potpisan Ugovor o administrativnoj zabrani.
• virmanskom uplatom pojedinaca ili preduzeća na osnovu izdate fakture
Belvi Travel zadržava pravo da odredi posebne uslove plaćanja za specijalne vrste aranžamana ili promotivne ponude.

OPŠTE NAPOMENE:
• Navedeni popusti za treću i četvrtu osobu i decu važe samo u pratnji dve odrasle (plative) osobe, osim ako drugačije nije navedeno u cenovniku.
• Sobe se koriste prvog dana iz tabele od 14:00h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 10:00h.
• Dodatni, odnosno pomoćni ležajevi su uglavnom manjih dimenzija od standardnog ležaja i uobičajno je na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanje.
• Rezervacije hotela se vrše po uplaćenoj akontaciji 40%. Konačna potvrda se dobija do 48 sati po uplati. Ukoliko rezervacija ne bude potvrđena od strane hotela, celokupan iznos akontacije se vraća.
• Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljno prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja, otkaza putovanja ili ga realizuje u saradnji sa drugom agencijom o čemu je dužan da obavesti putnike najkasnije pet (5) dana pre predviđenog početka putovanja.
• Oznaka kategorije hotela u programu putovanja je zvanično utvrđena i važeća je na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera.
• Raspodelu soba u hotelu vrši recepcija, po dolasku gostiju.
• Cena aranžmana za jednokrevetnu sobu se radi na upit.
• Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotel, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (masaža, sauna, spa centar, fitnes, internet, sef, konzumacija pića iz mini frižidera/mini bara, sportski tereni i slično.)
• Pravila oblačanja u većini hotela za vreme večere u restoranima je za muškarce, nošenje dugih pantalona, a sve vrste kupaćih kostima su zabranjene.
• U uslovima niske sezone, a nekada i u sezoni, moguće je da neki sadržaji smeštajnog objekta, ugostiteljski i trgovinski objekti u mestu opredelenja nisu u funkciji, za šta Organizator putovanja ne može biti odgovoran.
• Fotografije iz kataloga ili sa internet prezentacije unutrašnjih sadržaja smeštajnih objekata i soba, ne garantuju da će putnik dobiti baš smeštajnu jedinicu izgleda, položaja, opremljenosti i veličine kao na fotografiji.
• Broj telefona predstavnika će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja vaučera, a najkasnije 5 dana pre ugovorenog putovanja. Ukoliko putnik preuzme vaučer na kojem ne piše broj telefona predstavnika, dužan je pozvati agenciju pre putovanja.
• Svaki putnik je u obavezi da poseduje ispravnu putnu ispravu (pasoš). Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost za neispravnu putnu ispravu učesnika u putovanju, ne dobijanje vize za kategoriju putnika kojima je viza potrebna, kao i u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje odredišta i smatraće se da je putnik odustao od aranžmana i postupiće se prema Opštim uslovima putovanja.
• Minimum za realizaciju putovanja je 35 putnika (autobuski prevoz).
• Agencija nema odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
• Molimo putnike da preuzmu i pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja koji su sastavni deo ovog programa.