Automobilom, Avionom
Prevoz
BB
Usluga

Jesen i Zima 2021/2022.

Turska

Istanbul

INDIVIDUALNI POLASCI – AVIONOM ILI SOPSTVENIM PREVOZOM

ISTANBUL – očaravajući grad, prelepa mešavina raskošnih palata, kupola i minareta, popločanih ulica, oronulih drvenih kuća, zapuštenih betonskih nebodera, lepih stambenih zgrada, svetskih modernih prodavnica, bazara, uličnih prodavaca… Iznad svega, to je grad brodova na Bosforu koji putniku nagoveštava dah Orijenta. Grad postoji još od pamtiveka i oduvek je predstavljao most između Evrope i Azije. Kroz vekove, bio je prestonica Rimskog, Vizantijskog i Osmanlijskog carstva i za to vreme tri puta menjao ime – Vizant, Konstantinopolj (Carigrad) i Istanbul. Istanbul se prostire sa obe strane Bosforskog zaliva, odakle gleda ka Evropi, a istovremeno neguju čvrste duhovne korene sa Azijom. Istanbul opčinjava putnike uspomenama na prohujala vremena – enterijerom Plave džamije, palatom Topkapi iz XV veka, Aja Sofijom – „majka svih crkava“, remek delom vizantijske arhitekture, oduzimajući dah, mirisima i zvukovima riblje pijace, čamcima koji krivudaju između tankera na Bosforu – a te, naizgled prolazne uspomene, zauvek će vam ostati u sećanju.

Cenovnik važi u periodu od 13.10.2021. do 31.03.2022.
Cene su izražene u evrima po osobi za jednu noć, na bazi noćenja sa doručkom
HOTEL Dvokrevetna soba Jednokrevetna soba Dodatni ležaj
Sorriso Hotel Due 4 * Laleli 30€ 50€ 25€
U sobi sa dvoje odraslih deca: do 6,99 godina borave besplatno, 7-11,99 godina plaćaju 20€/dnevno.
Oran Hotel 4* Laleli 30€ 50€ 25€
U sobi sa dvoje odraslih deca: do 6,99 godina borave besplatno, 7-11,99 godina plaćaju 20€/dnevno.
Ramada by Wyndham Istanbul Old City 4 * Findikzade 30€ 50€ 25€
U sobi sa dvoje odraslih deca: do 6,99 godina borave besplatno, 7-11,99 godina plaćaju 20€/dnevno.
Palazzo Donizetti Hotel Boutique Beyoglu 35€ 60€ 25€
U sobi sa dvoje odraslih deca: do 6,99 godina borave besplatno, 7-11,99 godina plaćaju 20€/dnevno.
Mercure Istanbul Sirkeci Hotel 4 * Sirkeci 37€ 65€ 25€
U sobi sa dvoje odraslih deca: do 6,99 godina borave besplatno, 7-11,99 godina plaćaju 25€/dnevno.
Richmond Istanbul Hotel 4 * Beyoglu 37€ 65€ 25€

NAPOMENA: Cene ne važe u periodu Nove godine, međunarodnih praznika, sportskih i drugih manifestacija!

*Molimo putnike da provere tačno vreme poletanja dva dana pre polaska na putovanje. U povratku o satnici transfera molimo putnike da se informišu na brojeve telefona navedene u vaučeru.

CENOVNIK PDF
pdf

 

JEDINSTVENA CENA PUTOVANJA OBUHVATA:
Smeštaj u izabranoj smeštajnoj jedinici sa uključenim doručkom.
U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:
Avionski prevoz ili bilo koji drugi prevoz na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd, transfer u Istanbulu aerodrom – hotel – aerodrom, boravišnu taksu (ukoliko uvedu taksu plaćanje se vrši na recepciji hotela), usluge lokalnog vodiča, fakultativne izlete i posete/ulaznice za dvorce, muzeje i galerije, lokalitete na destinaciji, prevoz metroom ili nekim drugim vidom gradskog prevoza, individualne troškove putnika, putno zdravstveno osiguranje, troškove testiranja na prisustvo virusa covid 19.

 

PROGRAM JE INDIVIDUALAN, REZERVACIJA SE VRŠI NA UPIT. ARANŽMAN JE MOGUĆE REALIZOVATI BEZ OBZIRA NA BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA U ZAVISNOSTI OD RASPOLOŽIVOSTI SOBA U HOTELU I AVIONSKIH KARATA.

Molimo da se na sajtu Ministarstva spoljnih poslova R. Srbije  https://www.mfa.gov.rs/lat/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama/turska  upoznate sa režimom ulaska državljana Republike Srbije u uslovima pandemije covid-19 u Tursku.

U roku od 72 sata pre dolaska u Tursku neophodno je elektronski se registrovati putem sledećeg linka: https://register.health.gov.tr/ , to radite Vi – lično. Tokom registracije se dodeljuje takozvani HES KOD koji predstavlja elektronski vid praćenja zdravstvenog stanja putnika. Neophodan je za ulazak u sve tržne centre, restorane, državne ustanove i druge objekte. Svi putnici su dužni da pri ulasku u Tursku pokažu isti u štampanoj ili elektronskoj formi.Cena povratne karte na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd sa pripadajućim aerodromskim taksama (najpovoljnija tarifa) iznosi od 200Eur po osobi. Raspoloživost i cena karte se formira u trenutku pravljenja rezervacije prema zahtevu putnika, uz plaćanje iste u celosti. Prilikom rezervacije avionske karte neophodno je da putnik dostavi pasoš agenciji, sve naknadne promene, neispravno uneti podaci i sl., podležu dodatnom trošku koji snosi sam putnik. Postoji mogućnost da avio kompanija objavi promociju za putovanje u određenom vremenskom periodu, kada cena karte bude već od 119Eur po osobi.


1-3 osobe – cena po osobi iznosi 55Eur,
4-6 osoba – cena po osobi iznosi 30Eur,
7-10 osoba – cena po osobi iznosi 20Eur.

 • Klasičan Istanbul stari grad (Plava džamija, Hipodrom, Aja Sofija), celodnevni izlet, sa uključenim vodičem.

1-3 osobe – cena po osobi iznosi 90Eur,

4-6 osoba – cena po osobi iznosi 50Eur,

7-10 osoba – cena po osobi iznosi 30Eur,

+ cena ulaznica po osobi iznosi 18 Eur (Topkapi palata, cisterna bazilika ili Teodosijeva cisterna).

 • Krstarenje Bosforom (Sulejmanija, egipatski bazar – pijaca začina), celodnevni izlet, sa uključenim vodičem.

1-3 osobe – cena po osobi iznosi 95Eur,

4-6 osoba – cena po osobi iznosi 55Eur,

7-10 osoba – cena po osobi iznosi 35Eur,

+ cena ulaznica po osobi iznosi 14 Eur (Dolmabahče palata).

 • Zlatni rog, vožnja ribarskim brodom do Fenera, obilazak Fenera i Balata (poseta Vaseljenskoj patrijaršiji i crkvi Svetog Đorđa), celodnevni izlet, sa uključenim vodičem.

1-3 osobe – cena po osobi iznosi 105Eur,

4-6 osoba – cena po osobi iznosi 60Eur,

7-10 osoba – cena po osobi iznosi 40Eur.

 • Prinčevska ostrva i Čamlidža (obilazak Bujuk Ade sa uključenim ručkom), celodnevni izlet.

1-3 osobe – cena po osobi iznosi 70Eur + vodič 42 Eur po osobi,

4-6 osoba – cena po osobi iznosi 50Eur + vodič 21 Eur po osobi,

7-10 osoba – cena po osobi iznosi 45Eur + vodič 12 Eur po osobi.Vreme prijave u sobe je od 15h, a vreme odjave do 10h (proverite na recepciji hotela tačno vreme prijave/odjave). U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole se putnici da o tome obaveste organizatora putovanja prvog dana boravka. Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda,…) obratite nadležnim organima na destinaciji. Rok za potvrdu rezervacije je najkasnije 2 radna dana od momenta prijave i uplate akontacije. Molimo putnike da pažljivo pročitaju program putovanja, informacije i opšte uslove putovanja, jer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane.

Cena aranžmana je izražena u evrima po osobi/danu. Dinarsko plaćanje po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni. Rezervacija hotela se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 50% od celokupnog iznosa, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 3 mesečne rate. Rezervacija avionske karte se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 100%.

 • Za državljane R. Srbije viza nije potrebna za boravak u R. Turskoj do 90 dana u periodu od 6 meseci računajući od prvog dana prvog ulaska. Državljani R. Srbije koji ulaze u R. Tursku potrebno je da poseduju pasoš čiji je rok važenja 6 meseci po povratku sa putovanja. Molimo putnike da provere validnost putnih isprava.
 • Molimo putnike da posebnu pažnju obrate na dečje pasoše koji se izdaju sa kraćim periodom važenja.
 • Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena u sudu ili opštini.
 • Svi strani državljani koji koriste usluge naše agencije su u obavezi da se raspitaju o viznom režimu Republike Turske, o uslovima putovanja u vezi sa zdravstvenim, carinskim ili graničnim formalnostima koji važe za državu čiji pasoš poseduju, kao i da u pasošu sa kojim izlaze iz Srbije imaju ulazni pečat na teritoriju Republike Srbije.
 • Kategorija hotela je zvanična domicilna kategorija na osnovu ugovora izmedju organizatora putovanja i ino partnera. U slučaju eventualne naknadne promene, organizator ne snosi odgovornost. Vrsta i kvantitet hrane zavisi od kategorije hotela. Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo recepcija hotela po dolasku u hotel. Organizator putovanja ne može uticati na spratnost, poziciju sobe, veličinu kreveta. Jedan hotelski dan, kao i rezervisane usluge računaju se od podneva datuma početka putovanja do podneva poslednjeg dana aranžmana, bez obzira kada (u zavisnosti od satnica leta, na koje agencija ne može uticati ) gost uđe u hotel.
 • U skladu sa trenutnom situacijom u vezi sa pandemijom virusa KORONA – COVID 19 sve zemlje su usvojile protokole i pravila ponašanja u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije. Putnici se pozivaju na ličnu odgovornost uz molbu da se sve mere i pravila ponašanja poštuju u potpunosti kako bi se sačuvalo lično zdravlje, kao i zdravlje svih ostalih ljudi iz okruženja.
 • Obavezno je nošenje zaštitnih maski na aerodromu, tokom trajanja leta u avionu kao i u prevoznom sredstvu na transferu na destinaciji (autobus, minibus, taxi vozilo). Na pasoškoj kontroli putnici su obavezni da skinu masku radi potvrde identiteta. Na pojedinim aerodromima se vrši beskontaktno merenje temperature pre ulaska u avion.
 • Mere fizičke i socijalne distance će biti primenjene na svim destinacijama u svim segmentima tako da osobe koje ne pripadaju istoj grupi putnika (porodice, osobe koje putuju zajedno) zadrže rastojanje od najmanje 2 m. Moguće je da će biti sprovedeno nasumično testiranje putnika na destinaciji.
 • Svi objekti zadržavaju pravo izmene servisa ili ukidanje pojedinih servisa koje pružaju, u cilju sprovođenja mera bezbednosti preporučenih od strane Svetske zdravstvene organizacije. Svi opisi objekata iz ponude Belvi Travel-a su pravljeni u trenutku objavljivanja programa putovanja i informativnog su karaktera, te se pojedini načini pružanja usluge ne mogu garantovati i ne mogu biti kasnije predmet reklamacije, jer se mere sprovode u cilju zaštite i bezbednosti gostiju i zaposlenih.

 • Fakultativni izleti i posete nisu sastavni deo programa putovanja i nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih agencija. Organizator putovanja nije odgovoran za kašnjenja, kvalitet organizacije i cenu fakultativnih izleta i poseta – čiji je organizator lokalna agencija na destinaciji. U slučaju primedbi i žalbi obratiti se predstavniku agencije / ino partnera.
 • Prilikom transfera do hotela, koji se nalaze u gradskim zonama, moguće je da autobus ne može da ostavi putnike ispred samog hotela, već na najbližem mogućem mestu.
 • Stranke su dužne same da se informišu o vremenu povratka sa destinacije.
 • Organizator putovanja nije odgovoran u slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga. U tom slučaju ODMAH se obratiti predstavniku avio kompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found) kako biste zatražili odgovarajuću potvrdu (Property Irregularity Report), nakon toga obavestiti i predstavnika agencije / ino partnera na destinaciji.
 • Turska kuhinja se zasniva na povrću, testeninama, ima manje mesa i suhomesnatih proizvoda.
 • Vrsta i kvantitet hrane zavisi od kategorije hotela. U slučaju manjeg broja gostiju hotel može doneti odluku na licu mesta da umesto all inclusive usluge hranu poslužuje po principu set menu. Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo recepcija hotela po dolasku u hotel. Organizator putovanja ne može uticati na spratnost, poziciju sobe, veličinu kreveta.
 • Popusti za decu i treću, četvrtu odraslu osobu važe samo u pratnji dve punoplatežne osobe, s tim da lica kojima je odobren popust spavaju na pomoćnim ležajevima (uglavnom manjih dimenzija od standardnog ležaja, fotelja, sofa na razvlačenje, metalni ili drveni ležaj na rasklapanje sa tanjim dušekom).
 • Deca do 2 godine ukoliko ne plaćaju smeštaj i sedište, nemaju svoje sedište u avionu, nemaju pravo na besplatan prevoz prtljaga niti na obrok tokom leta, ni ležaj u hotelu, kao ni ishranu. Krevetac za bebu u hotelu se uzima po ličnom zahtevu na recepciji, uz mogućnost doplate, ili se rezerviše u agenciji na upit.
 • Za ostvarivanje popusta kod dece, merodavan je datum rođenja i starost deteta u momentu putovanja.
 • Ukoliko su dve ili više osoba rezervisale zajedno dvokrevetnu ili višekrevetnu sobu, a u slučaju odustanka od putovanja ukoliko nema treće osobe koja zamenjuje jednu od njih, organizator putovanja ima pravo naplate pune cene smeštajne jedinice.
 • Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotel, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih niti da isti rade 24 časa. Moguća je doplata, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (masaža, sauna, spa centar, fitnes, internet, sef, konzumacija pića iz mini frižidera/mini bara, sportski tereni i slično.)
 • Pravila oblačanja u većini hotela za vreme večere u restoranima je za muškarce, nošenje dugih pantalona, a sve vrste kupaćih kostima nisu dozvoljene.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost ukoliko hotel promeni koncept usluge, all inclusive, ultra all inclusive, radno vreme restorana, barova, diskoteka i ostalih hotelskih sadržaja, niti je hotel dužan da o novonastalim promenama obavesti ino partnera i organizatora putovanja.
 • U uslovima niske sezone, a nekada i u sezoni, moguće je da neki sadržaji smeštajnog objekta, ugostiteljski i trgovinski objekti u mestu opredelenja nisu u funkciji, za šta Organizator putovanja ne može biti odgovoran.
 • Fotografije iz kataloga ili sa internet prezentacije unutrašnjih sadržaja smeštajnih objekata i soba, ne garantuju da će putnik dobiti baš smeštajnu jedinicu izgleda, položaja, opremljenosti i veličine kao na fotografiji.
 • Broj telefona predstavnika agencije / ino partnera će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja vaučera, a najkasnije 5 dana pre ugovorenog putovanja. Ukoliko putnik preuzme vaučer na kojem ne piše broj telefona predstavnika, dužan je pozvati agenciju pre putovanja.
 • Cena je garantovana uz uplatu kompletnog iznosa. Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika, prebukiranosti hotela i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajuci iznos, ponudi alternativni smeštaj u drugom objektu iste kategorije ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.
 • Minimalan broj prijavljenih učesnika je 1. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju promena reda letenja od strane avio kompanije. Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme.
 • Organizator putovanja smatra da se putnik u celosti upoznao sa Opštim uslovima putovanja i programom putovanja potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti spreče izlazak putnika iz zemlje ili im onemoguće ulazak na teritoriju zemalja Evropske unije, zemalja u tranzitu ili u zemalje van EU, zbog neispravnih dokumenata, učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih ili carinskih propisa, niti je odgovoran ako pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Refundiranje uplaćenog iznosa za putovanje koje nije realizovano zbog neispravne putne isprave nije moguće.
 • Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak iz bilo kog razloga, tokom čitavog trajanja putovanja.
 • Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Belvi d.o.o.
 • Belvi d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Organizator: BELVI d.o.o., 11070 Beograd (Novi Beograd), Jurija Gagarina 12b, Matični br. 06037763, Kategorija licence A25 br. OTP-450/2020 od 23.11.2020.
Informacije i rezervacije:Call centar 011/322 3300 Novi Beograd (Belville), Jurija Gagarina 12b, 011/6302-066; 6302-067, belvitravelnbg@belvi.rs Stari grad, Kosovska 8, 011/322-33-00; 3341-839, office@belvi.rs Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja agencije Belvi d.o.o. Program putovanja/Cenovnik br. 01 / 13.10.2021.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima Garanciju putovanja po Polisi osiguranja br. 470000045464 od 10.11.2020., zaključenog sa ugovaračem osiguranja Akcionarskog društva za osiguranje „TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD“ koja važi od 01.10.2020. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja pisanim putem ili telegramom na „TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD“ ul. Milutina Milankovića 7a, Novi Beograd na tel +381 1 3305 100 ili na mail office@triglav.rs
1

Prvi dan

Individualni check in na šalteru avio kompanije na čijem letu se izdaju avio-karte i let prema itinereru. Organizovani ili individualni transfer (transfer može biti organizovan od strane agencije po želji putnika uz doplatu ili putnik sam može obezbediti transfer prema svojoj želji) do hotela po izboru. Smeštaj. Noćenje.
2

Drugi - poslednji dan

Boravak u hotelu na bazi izabrane usluge. Slobodno vreme za individuale aktivnosti.
3

Poslednji dan

Napuštanje hotela. Transfer (Organizovani ili individualni) od hotela do aerodroma. Kraj programa.

Sorriso Hotel Due 4 * – Laleli, https://sorrisohoteldue.com/

Hotel se nalazi u četvrti Laleli, u blizini brojnih tradicionalnih restorana i prodavnica, na oko 1 km od Kapali čaršije, što je idealna lokacija za sve putnike koji žele da posete Aja Sofiju, Plavu džamiju, Topkapi palatu. Hotel poseduje restoran, kafe, salu za sastanke, usluge masaže, turskog kupatila i saune u spa delu. Standardne sobe imaju kupatilo sa fenom za kosu, klimu, sef, wifi internet, telefon, TV, ketler, set za kafu i čaj, minibar. Usluga je noćenje sa doručkom (buffet).

Oran Hotel 4* – Laleli,  https://www.oranhotel.com/

Hotel se nalazi u četvrti Laleli, u blizini brojnih tradicionalnih restorana i prodavnica, na oko 1 km od Kapali čaršije, što je idealna lokacija za sve putnike koji žele da posete Aja Sofiju, Plavu džamiju, Topkapi palatu. Hotel poseduje restoran, kafe, salu za sastanke, usluge masaže, turskog kupatila i saune u spa delu. Standardne sobe imaju kupatilo sa fenom za kosu, centralnu klimatizaciju, sef, wifi internet, telefon, TV, set za kafu i čaj, minibar. Usluga je noćenje sa doručkom (buffet).

Ramada by Wyndham Istanbul Old City 4 * – Findikzade, http://www.ramadaistanbul.com/

Hotel se nalazi u četvrti Findikzade, smešten je na oko 4 km od istorijskog centra Istanbula, gde se nalaze Muzej Aja Sofija, Palata Topkapi, Bazilika Cisterna i Plava džamija. Ispred hotela se nalazi tramvajska stanica, prodavnice, restorani. Hotel je renoviran 2018. godine i poseduje restoran, kafe, salu za sastanke, usluge masaže, turskog kupatila i saune u spa delu. Standardne sobe imaju kupatilo sa fenom za kosu, centralnu klimatizaciju, sef, wifi internet, telefon, TV, set za kafu i čaj, minibar. Usluga je noćenje sa doručkom (buffet).

Palazzo Donizetti Hotel Boutique – Beyoglu,  https://www.palazzodonizetti.com/

Posebno dizajniran hotel koji se nalazi na 2 minuta hoda od popularne Istikal avenije, pešačka zona u kojoj se nalaze brojni kafići, restorani, tržni  i poslovni centri. Od Taksim trga je udaljen oko 1,5 km, a do istorijskog dela Istanbula (Aja Sofiju, Plavu džamiju, Topkapi palatu) oko 4 km. Hotel poseduje restoran, kafe, salu za sastanke, usluge masaže, turskog kupatila i saune u spa delu. Standardne sobe imaju kupatilo sa fenom za kosu, centralnu klimatizaciju, sef, wifi internet, telefon, TV, minibar. Usluga je noćenje sa doručkom (buffet).

Mercure Istanbul Sirkeci Hotel 4 * – Sirkeci, https://all.accor.com/hotel/B4D8/index.en.shtml

Hotel se nalazi u četvrti Sirkeci, na 10-ak minuta hoda od glavnih, istorijskih atrakcija Istanbula – Kapali čaršije, Aja Sofije, Plave džamije, Topkapi palate. Hotel poseduje restoran, bar. Superiror sobe imaju kupatilo sa fenom za kosu, centralnu klimatizaciju, sef, wifi internet, telefon, TV, set za kafu i čaj. Usluga je noćenje sa doručkom (buffet).

Richmond Istanbul Hotel 4 * – Beyoglu, https://www.richmondhotels.com.tr/en/richmond-istanbul-taksim-city-centre-hotel/

Richmond Istanbul je jedini hotel smešten u samoj Aveniji Istiklal u četvrti Taksim, zabavnom, kulturnom i trgovačkom središtu Istanbula. Ovaj smeštajni objekat okružen je starim građevinama i crkvama, sa neprevaziđenim pogledom na Bosfor i aveniju Istiklal. Gosti hotela Richmond Istanbul mogu da stignu pešice za 10 minuta do tržnog centra Demiroren i za oko 15 minuta do Muzeja moderne umetnosti i mosta Galata. Sultan Ahmedova džamija i Kapali čaršija nalaze se na 4 km od hotela Richmond Istanbul. Hotel poseduje restoran, bar, sale za sastanke. Superiror sobe imaju kupatilo sa fenom za kosu, klimu, sef, wifi internet, telefon, TV, minibar, set za kafu i čaj. Usluga je noćenje sa doručkom (buffet).