5 dana
Trajanje
Avionom
Prevoz
BB
Usluga
Da
Vodič

Turska

Istanbul – Nova godina 2020.

Avionom 5 dana/4 noćenja

sa uključenim panoramskim obilaskom grada

Termin: 30.12.2019. – 03.01.2020.

Istanbul Istanbul – grad koji spaja dva kontinenta. Više evropski nego azijski. Istanbul ili Carigrad. Impozantna istočnjačka arhitektura samo je jedan od razloga zašto ga treba posetiti i uživati u njegovim čarima. Brojni muzeji su svedoci slavne prošlosti Vizantije a zatim i moćnog Otomanskom carstva. Danas je Istanbul jedan od najinteresantnijih gradova sveta. Aja Sofija ili Plava džamija, Topkapi palata i Sulejmanova džamija, Dolmabahče i Berlerbeji palate… Njegov ukras je i atraktivni most koji je spojio nespojivo, plovidba Bosforom… I još mnogo, mnogo toga je fascinantno u megalopolisu. Zapravo, Istanbul je grad koji na svakom koraku inspiriše, u kome se uživa od jutra do sutra.

HOTEL USLUGA TERMIN PUTOVANJA:
30.12.2019. - 03.01.2020.
CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
HOTEL BERGAMA 3 - Fatih 4 ND 369 €
IKBAL 3 - Laleli 4 ND 399 €
Putnici su u obavezi da daju tačna imena i prezimena, onako kako piše u pasošu, najkasnije 7 dana pred polazak. U protivnom, svaka kasnija promena podleže dodatnoj naplati od strane avio-kompanija, a troškove snose sami putnici.
CENOVNIK PDF
pdf
JEDINSTVENA CENA PUTOVANJA OBUHVATA:
Prevoz redovnom linijom Atlasglobal-a na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd sa uključenim taksama
Grupni autobuski transfer aerodrom – hotel – aerodrom
Smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelu na bazi noćenja sa doručkom
Panoramski obilazak grada u pratnji vodiča, usluge lokalnog vodiča na destinaciji na srpskom jeziku i troškovi organizacije putovanja.
U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:
Fakultativni izleti i posete
Međunarodno putno osiguranje
Individualni troškovi, ekstra troškovi.
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 6 mesečnih rata.

  • Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije.
  • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
  • Pasoš mora da važi šest meseci po povratku sa putovanja.
  • O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
  • Plaćanje fakultativnih izleta u Istanbulu je isključivo u evrima. Lokalna turistička agencija, organizator izleta, zadržava pravo promene datuma i vremena polaska na izlet. Sadržaji izleta mogu biti podložni izmenama ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima ili štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično). Cene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 15 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj ceni. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.
  • Minimalni broj putnika za realizaciju programa je 15 učesnika.
  • Grupni autobuski transfer se odnosi na broj putnika veći od 14. Ukoliko je broj putnika manji od tog broja, dodatno se naplaćuje iznos za individualni transfer.
  • Napojnica: Uobičajeno je davanje napojnica, a običaj je da se i šoferima u Vašem autobusu prilikom transfera ili izleta da bakšiš.
  • Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije organizatora putovanja.
  • Organizator putovanja i posrednik ne snose odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2019 od 24.01.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Organizator: Organizator: KonTiki Travel & Service d.o.o., Beograd-Stari Grad, Kolarčeva 3/V, Matični broj: 20899999
Belvi Travel nastupa u svojstvu posrednika u prodaji aranžmana za Istanbul Nova godina. Organizator putovanja je turistička agencija KonTiki travel&service d.o.o., licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014. Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki travel&service d.o.o.
Cenovnik/Program br.1 važi od 06.12.2019.

1

1.dan(30.12.2019.) BEOGRAD - ISTANBUL

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” ispred šaltera agencije, u sali za međunarodne odlaske dva sata pre poletanja aviona (10:00 časova). Poletanje za Istanbul u 12:20 časova, JU802. Posle nepunog dvočasovnog leta sletanje na aerodrom u Istanbul u 15:55 časova (po lokalnom vremenu). Transfer do izabranog hotela. Slobodno vreme. Noćenje.
2

2.dan(31.12.2019.) ISTANBUL

Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada, kupovinu ili fakultativna poseta Patrijaršiji i dnevno krstarenje Bosforom. Odlazak u kvart grada Fener i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Odlazak na krstarenje u trajanju od sat i po: Zlatni rog, najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, džamija Sulejmanije, Dolmabahče palata, Bešiktaš, Ortakoj džamija, Bosfor most, Rumenli hisar, Devojacka kula, duz Bosfora Evropska i Azijska obala. Kraj izleta kod Egipatske pijace. Cena po osobi: 45 evra. Mogućnost fakultativne posete Dolmabahče palati poslednje rezidencije otomanskih sultana, jedne od najlepših evropskih palata. Povratak u hotel. Cena po osobi: 30 evra. Individualni doček Nove godine 2020. Noćenje.
3

3.dan(01.01.2020.) ISTANBUL

Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada ili fakultativni odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom–staro gradsko jezgro: Ataturk bulevar, Valensov akvadukt, Džamija Mehmed Paše Sokolovića, Pera Palace Hotel–u kome su odseli gosti Orijent Ekspresa, Tarlabaši, Trg Taksim, Palata Dolmabahce, prolaz kroz Bešiktaš, prelazak preko mosta Bosfor i odlazak na vidikovac Čamlidža sa koga se pruža najlepši pogled na grad. Razgled se završava ispred Kapali čaršije. Cena fakultativnog panoramskog obilaska sa vidikovcem Čamlidža, po osobi: 20 evra. Nakon razgledanja mogućnost fakultativnog obilaska Sultanahmeta. Poseta Plavoj džamiji, drevnom Hipodromu, muzeju Aja Sofija i Topkapi palati. Cena po osobi 40 evra – (cena obuhvata ulaznice i lokalnog vodiča).  Povratak u hotel. Noćenje.
4

4.dan(02.01.2020.) ISTANBUL

Doručak. Slobodan dan za individuali obilazak grada ili fakultativnu  posetu dzamije zakonodavca Sulejmana Velicanstvenog. Poseta crkvi Hrista Spasitelja u Polju – danas muzej Karije – Vizantiska crkva sa najlepšim mozaicima na svetu zatim poseta bregu Pierre Loti (ime je dobio  po francuskom književniku koji je na tom mestu  pisao knjigu o Istanbulu) vidikovac starog dela grada sa izvanrednim pogledom na panoramu Zlatni Rog. U istoimenoj kafani  mozete popiti najbolju kafu i turski caj. Poseta muzeju na otvorenom, parku minijaturk u kome možete videti najznajčajnije istorijske građevine u minijaturi. Povratak u hotel. Noćenje. Cena po osobi: 48 evra.
5

5.dan(03.01.2020.) ISTANBUL - BEOGRAD

Doručak.Transfer na aerodrom. Poletanje aviona za Beograd  u 17:30 časova po lokalnom vremenu, let JU803. Sletanje u Beograd u 17:10  časova (po lokalnom vremenu. Kraj putovanja.

Hotel – Bergama 3*                                                ht-hotels.com

Hotel se nalazi u delu Fatih, neddaleko od glavnih turhttps://www.ht-hotels.comistickih atrakcija. Sve sobe poseduju SAT TV, klima uređaj, direktnu telefonsku liniju, mini-bar, fen za kosu, sef, Wi Fi internet. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom–švedski sto. Gostima su u okviru hotela na raspolaganju recepcija koja radi non-stop i terasa. Sulejmanova džamija se nalazi na 800 metara od hotela, a Kapali čaršija je udaljena 1 km.

Hotel – Ikbal 4*                                                       hotel-istanbul.net

Hotel je smešten u starom delu Istanbula, blizu Topkapi Palate, Aja Sofije, Kapali čaršije i drugih turističkih atrakcija. Udaljen je 4km od Taksima i 12km od aerodroma Ataturk. Standardne sobe imaju jedan veliki ili dva odvojena kreveta, klimu, sat tv, direktnu telefonsku liniju, internet, mini bar, sef, i fen za kosu. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom–švetski sto.

AJA SOFIJA (Sveta Sofija, Crkva svete mudrosti) – Nekadašnja bazilika, potom džamija, a danas muzej, spada sigurno u najlepše građevine sveta. Zidana je po nalogu vizantijskog imperatora Justinijana, a po nacrtima arhitekata Isidora iz Mileta i Antemija iz Telasa u razdoblju od 532. do 537. godine i posvećena je Hristu kao personifikaciji svete mudrosti. Nakon pobede Turaka 1453.godine, pretvorena je u džamiju kada su dodata i četiri minareta.Od 1935. godine Aja Sofija je muzej.

DOLMABAHČE PALATA – Građena je od 1843. do 1856. godine po nalogu sultana Abdulmedžida. Palata površine 45.000 m2 po dizajnu je mešavina baroka, rokoko stila, neoklasicizma kao i uticaja otomanske arhitekture. Dolmabahče je bio dom šestorici sultana u period od 1856. do 1924. godine. Palatu je kao letnju rezidenciju koristio Mustafa Ataturk u kojoj je proveo svoje poslednje dane života. U palati se nalazi najveći luster na svetu(težine 4.8 tona) poklon engleske kraljice Viktorije.

SULTAN AHMETOVA DŽAMIJA (PLAVA DŽAMIJA) – U svetu poznata kao Plava džamija, zbog plavih pločica u unutrašnjosti džamije. Građena je u period od 1609. do 1616. godine. Unutrašnjost džamije ukrašava preko 200.000 ručno rađenih pločica iz Iznika sa preko 50 različitih lala motiva.

HIPODROM – Centar kulturnog i sportskog života Konstantinopolja.Po nalogu Konstantina Velikog obnovljen je i proširen 324.godine (450m x 130m) s kapacitetom tribina za oko 100.000 posetilaca. Danas se na hipodromu nalazi egipatski obelisk, zmijski stub i nemačka fontana.

TOPKAPI PALATA – Zvanična rezidencija otomanskih sultana u period od 1465. do 1853. godine. Gradnja je započeta 1459.godine po nalogu Sultana Mehmeda II, osvajača Konstantinopolja. U početku u njoj je živelo vise od 4.000  ljudi i kroz vekove je bila više puta dograđivana. Godine 1924. vladinim dekretom je pretvorena u muzej. U sklopu palate se nalaze četiri dvorišta sa posebnim znamenitostima.

VASELJENSKA PATRIJARŠIJA – Od 1586. godine se nalazi u Crkvi Svetog Đorđa, koja je pre preseljenja patrijaršije bila sastavni deo manastira, a nekoliko puta je gorela u požarima. Poslednji put 1941. godine. Veliku vrednost mu daju relikvije i patrijarhov tron iz V veka.

istanbul