6 dana
Trajanje
Autobusom
Prevoz
BB
Usluga
Da
Vodič

Nova Godina 2020.

Istanbul

Autobusom – 6 dana / (3 noćenja)

Termin: 29.12.2019. – 03.01.2020.

TERMIN PUTOVANJA HOTEL USLUGA CENA ARANŽMANA SPECIJALNA PONUDA
CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
29.12.2019. - 03.01.2020. Hotel 3 3 ND 149€ 139€
Specijalna ponuda je ograničena na maksimalno 20 putnika po polasku.

SIGURNI POLASCI IZ NOVOG SADA (LOKOMOTIVA) – DOPLATA 15 €; ČAČKA (ŽELEZNIČKA STANICA), KRALJEVA (KOD KEJA) – DOPLATA 20 € ; KRUŠEVCA (PREKO PUTA AUTOBUSKE STANICE) – DOPLATA 15 €. U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA IZ NAVEDENIH GRADOVA ISTI SE TRANSFERIŠU DO BEOGRADA I NAZAD (putnici iz Novog Sada) ILI DO POJATA I NAZAD (putnici iz Čačka, Kraljeva i Kruševca).

CENOVNIK PDF
pdf
U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:
Prevoz turističkim autobusom (klima, TV, video i audio oprema) prema programu
Smeštaj u standardnoj dvokrevetnoj sobi ili dvokrevetnoj sobi sa pomoćnim ležajem u hotelu sa 3* u Istanbulu na bazi 3 noćenja sa doručkom, doručak – kontinentalni (samoposluživanje)
Panormasko razgledanje grada, usluge pratioca grupe tokom putovanja, troškovi organizacije putovanja.
U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:
Peronska karta za ulazak na BAS stanicu – 50 RSD po osobi (plaća se u agenciji)
Međunarodno zdravstveno osiguranje
Individualni troškovi putnika, fakultativni izleti, ulaznice za dvorce, muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu.
 • (Cene fakultativnih izleta su podložne promeni. Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 25 putnika):
  • Aja Sofija + Plava Džamija + Hipodrom + Topkapi palata – 50€ (cena obuhvata ulaznice i usluge vodiča. U obizalak nije uključena poseta hamamu)
  • Vaseljenska patrijaršija i Krstarenje Bosforom – 25€ (cena obuhvata obilazak patrijaršije, vožnju brodom i usluge lokalnog vodiča)
  • Obilazak Dolmabahče palate – 35€ (cena obuhvata ulaznice za palatu i usluge vodiča. U obilazak nije uključena poseta hamamu)
  • Tursko veče – 30€
  • Doček Nove godine u nacionalnom restoranu – 95€. Napomena: Za organizovani doček u restoranu je neophodno izjasniti se prilikom prijave aranžmana.

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 putnika, cena fakultativih izleta je podložna promeni


 • Deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust – 20€
 • Treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust – 5€
 • Putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust – 40€ (NA UPIT)
 • Putnici koji ulaze u Nišu i Pirotu imaju popust – 10€
 • Doplata za 1/1 sobu – 65€.

Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Dinarsko plaćanje po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 3 mesečne rate.

 • Napomena za prtljag: Prtljag putnika sme da sadrži isključivo stvari za ličnu upotrebu i jedan kofer po osobi. Cena doplate za svaki dodatni kofer ili veću kesu iznosi 20 eur.
 • Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane loklane uprave.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
 • Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije Belvi travel.
 • U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
 • Za putnike koji poseduju crveni biometrijski pasoš Republike Srbije, za ulazak u EU i za ulazak u Republiku Tursku pasoš treba da važi minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja. Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
 • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza – “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
 • Raspored sedenja u autobusu odredjuje organizator putovanja. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli organizator putovanja i naknadne izmene nisu moguće. Ulaz je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 65 putnika).
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Belvi Travel ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0078/2019 od 26.09.2019., zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300059716 od 25.01.2018. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”. Beograd, 26.09.2019. Belvi d.o.o, Beograd, Kosovska 17. Licenca OTP 25/2016 od 08.02.2016.


Organizator: BELVI TRAVEL, Beograd, Kosovska 17, Matični broj: 06037763, Licenca: OTP-25/2016 od 08.02.2016.
Uz ovaj aranžman i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja agencije Belvi Travel.
Opisi i fotografije objekata su objavljene na internet prezentaciji: www.belvi.rs
Cenovnik br. 1 / 04.10.2019.

1

1.dan (29.12.2019.) BEOGRAD...

Polazak iz Beograda oko 15h sa BAS-ove autobuske stanice (tačno mesto i vreme polaska biće poznato dan pred put, podložno promeni). Vožnja teritorijom Srbije i Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Noćnja vožnja.
2

2.dan (30.12.2019.) ...ISTANBUL

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada: Golden most, Taksim, Zlatni rog. Silazak na Bosfor, Palata Dolmabahče… Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.
3

3.dan (31.12.2019.) ...ISTANBUL

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni obilazak znamenitosti Istanbula u pratnji lokalnog vodiča – Plato Topkapi (Hipodrom, Plava Džamija, Aja Sofija, Dvorac Topkapi). Slobodno popodne. Individualni odlazak na DOČEK NOVE 2020. GODINE ili fakultativni odlazak u nacionalni turski restoran. Noćenje.
4

4.dan (01.01.2020.) ...ISTANBUL

Doručak. Fakultativni odlazak u Vaseljensku patrijaršiju i na krstarenje Bosforom. Slobodno popodne. Noćenje.
5

5.dan (02.01.2020.) ...ISTANBUL

Doručak. Napuštanje hotela. Nakon toga postoji mogućnost fakultativnog obilaska Dolmabahče palate ili slobodan dan za individualni obilazak grada. Polazak za Srbiju u večernjim časovima. Vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama radi odmora.
6

6.dan (03.01.2020.) ...BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima. Kraj putovanja.

OPIS HOTELA (smeštaj je u nekom od navedenih hotela ili sličnom):

Hotel Ephesus 3* http://www.hotelephesus.com/
Lokacija: Hotel se nalazi u starom evropskom delu Istanbula, Aksaray – Laleli, na oko 1km od velikog pokrivenog bazara Kapali Čaršije, 2 km od istorijskog dela Istanbula, trga Sultanahmet, na kojem se nalaze najznačajnije znamenitosti (Aja Sofija, Topkapi palata, Plava Džamija ). U blizini hotela su mnogobrojne prodavnice i restorani sa vrlo ukusnom turskom kuhinjom. Udaljen je 250 m od glavne ulice Ordu Cd, kojom saobraća moderan tramvaj linija T1, i 400 m od metroa, linija M2, sa kojim se stiže do trga Taksim – centra modernog evropskog dela Istanbula. Sadržaj: Hotel raspolaže restoranom, kafeterijom, WiFi-om ( u lobiju ), parkingom, liftom. Smeštaj: Sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene kupatilom sa fenom za kosu, klimom, telefonom, SAT TV-om.

Hotel Dalan 3* http://www.dalanhotel.com/
Lokacija: Hotel se nalazi u starom evropskom delu Istanbula, Aksaray – Laleli, na oko 1km od velikog pokrivenog bazara Kapali Čaršije, 2 km od istorijskog dela Istanbula, trga Sultanahmet, na kom se nalaze najznačajnije znamenitosti (Aja Sofija, Topkapi palata, Plava Džamija ). U blizini hotela su mnogobrojne prodavnice i restorani sa vrlo ukusnom turskom kuhinjom. Udaljen je 250 m od glavne ulice Ordu Cd, kojom saobraća moderan tramvaj linija T1, i 400 m od metroa, linija M2, sa kojim se stiže do trga Taksim – centra modernog evropskog dela Istanbula. Sadržaj: Hotel raspolaže restoranom, barom, WiFi-om ( u lobiju ), liftom. Smeštaj: Sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene kupatilom sa fenom za kosu, klimom, telefonom, SAT TV-om.

Hotel Hamidiye 3* http://www.hamidiyehotel.com/
Lokacija: Hotel se nalazi u starom delu grada. Svaka soba ima kupatilo, fen, TV, telefon, minibar i klima uređaj. Sadržaj hotela: restoran, tursko kupatilo i sauna. U blizini hotela se nalaze prodavnice brze hrane, kafici, restorani.

Usluga u hotelima: noćenje sa doručkom – kontinentalni (samoposluživanje).