6 dana
Trajanje
Autobusom
Prevoz
ND
Usluga
Da
Vodič

ITALIJA

LUKA – MONTEKATINI – CHIANTI – VOLTERA – FIRENCA

Izlet – Cinque Terre uključen u cenu aranžmana

Termini putovanja u 2021. godini: U PRIPREMI

Cinque Terre – ukoliko se odlučite na ovo putovanje imaćete priliku da otkrijete jedno od najatraktivnijih obalnih područja Apeninskog poluostrva, na kojem se čovekova ruka divno stapa sa pejzažima stvarajući čudesan spoj istorije, tradicije i prirode. Područje Cinque Terre nalazi se u srcu Rivijere di Levante i obuhvata pet sela, koja se zbog kulturno – istorijskog značaja nalaze pod zaštitom UNESCO-a i svojom lepotom oduvek su inspirisala mnoge umetnike da stvaraju svoja poznata dela. Pravo je vreme je da u toj lepoti uživate i Vi…

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA


JEDINSTVENA CENA PUTOVANJA OBUHVATA:
Prevoz turističkim mini-busom ili autobusom (audio, video A/C) na navedenoj relaciji prema programu, smeštaj u dvokrevetnim sobama ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem u hotelu sa 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u Montekatiniju, doručak – kontinentalni (samoposluživanje), razgledanje gradova prema programu, usluge vodiča – pratioca tokom putovanja, troškove organizacije putovanja.
CENA PUTOVANJA NE OBUHVATA:
Obaveznu boravisnu taksu u Montekatiniju – oko 1.5€ po osobi i danu za hotel 3* (plaća se na recepciji hotela), međunarodno zdravstveno osiguranje, individualne troškove putnika, fakultativne izlete, ulaznice za lokalitete navedene u programu.
  • Firenca – 25€
  • Region Chianti i Voltera – 30€.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima Garanciju putovanja po Polisi osiguranja br. 470000049518, počev od 01.10.2021. , zaključenog sa ugovaračem osiguranja Akcionarskog društva za osiguranje "TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD"koja važi do 01.10.2022. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja pisanim putem ili telegramom na "TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD" ul. Milutina Milankovića 7a, Novi Beograd na tel +381 1 3305 100 ili na mail office@triglav.rs

Organizator:
BELVI d.o.o., Novi Beograd, Jurija Gagarina 12b, Matični br. 06037763, Kategorija licence A25 br. OTP-450/2020 od 23.11.2020.
Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja agencije Belvi DOO.

1

1.dan BEOGRAD…

Polazak autobusa iz Beograda u 18.00h (tačno mesto i vreme polaska biće poznato dan pred putovanje, pozovite agenciju da se informišete). Noćna vožnja teritorijom Hrvatske, Slovenije i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora.
2

2.dan ...LUKA - MONTEKATINI TERME

Dolazak u Luku u prepodnevnim satima. Po dolasku šetnja ulicama jednog od najlepših toskanskih gradova i upoznavanje starog gradskog jezgra, koji čuva Katedralu Sv.Martina, Trg Amfiteatro, rodnu kuću poznatog italijanskog kompozitora Djakoma Pučinija… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme okupljanje i polazak prema Montekatiniju. Smeštaj u hotel u popodnevnim satima. Slobodno vreme za šetnju i uživanje u Montekatiniju, jednoj od najlepših banja Italije. Noćenje.
3

3.dan MONTEKATINI - CINQUE TERRE - MONTEKATINI

Doručak. Nakon doručka polazak na celodnevni izlet – Cinque Terre, koje se nalaze na području Ligurije sa pogledom na Ligurijsko more izmedju Punta Montereno i Punta Mesco i obuhvataju pet živopisnih selaꓽ Monterosso al mare, Vernazza, Corniglia, Manarola i Riomaggiore. Dolazeći iz La Spezie prvo selo koje srećemo je Riommaggore, smešteno u uskoj dolini potoka Rivus Maior, karakterišu ga kuće u pastelnoj boji koje se penju ka zamku. Drugo selo je Manarola, najslikovitije je od svih pet i predstavlja pravi dragulj čitave obale. Potom sledi Corniglia, jedino selo koje nije u kontaktu sa morem, uzdiže se na steni sa koje se pruža predivan pogled. Vernazza je smeštena izmedju strmih, kamenitih litica i odlikuje se mnoštvom raznobojnih kuća. Najlepši pogled pruža se sa utvrdjenja Doria, koje datira iz 15.veka i stanovnicima je služilo kao osmatračnica. Monterosso krase vinogradi, drveća maslina i limuna, tako da je poznato po proizvodnji vina i maslinovog ulja. Odlazak autobusom do luke La Specija odakle se vozom obilaze svih pet sela. Putnici dobijaju karte za voz, obilazak i slobodno vreme u svakom selu je individualno. U dogovoreno vreme okupljanje i polazak prema Montekatiniju. Dolazak u hotel u večernjim satima. Noćenje.
4

4.dan MONTEKATINI - REGIJA CHIANTI (FAKULTATIVNO) - VOLTERA (FAKULTATIVNO) - MONTEKATINI

Doručak. Nakon doručka predvidjen je fakultativni izlet, koji obuhvata upoznavanje unutrašnjosti vinske regije Chianti, koja je u svetu poznata po proizvodnji vrhunskih vina i predivnim predelima prekrivenim maslinjacima, čempresima i vinogradima. Obilazak gradića Greve in Chianti, koji se smatra ulaznim vratima u region Chianti. Potom sledi odlazak do jedne od mnogobrojnih cantina, na degustaziju vina. Dalje nastavljamo putovanje prema srednjovekovnom gradiću Monteriggioni, koji je smešten u jugozapadnom delu regiona Chianti i datira iz 13.veka. Na kraju obilazimo još jedan biser Toskane, a to je grad Voltera… istorijsko jezgro grada svedoči o etrurskom poreklu, epohi rimljana i periodu srednjeg veka. Simbol grada je oduvek bio alabaster, čiju su obradu započeli etrurci, a nastavljaju je i unapredjuju i danas mnogobrojne radionice. Po dolasku sledi šetnja centrom grada gde ćemo imati priliku da vidimo Katedralu, Palatu Priori, Rimsko pozorište… Slobodno vreme za individualne aktivnosti, sve do okupljanja i polaska prema Montekatiniju. Dolazak u hotel u večernjim satima. Noćenje.
5

5.dan MONTEKATINI - FIRENCA (FAKULTATIVNO)...

Doručak. Nakon doručka predvidjen je fakultativni izlet u Firencu, glavni grad regije Toskana i provincije Firenca, smešten na obali reke Arno. Za Italijane, ali i za čitav zapadni svet Firenca ima ogroman istorijski, kulturni, obrazovni i umetnički značaj. Ovaj grad nazivaju kolevkom renesanse. U njemu su živeli i stvarali mnogi umetnici 15. i 16. veka: Bruneleski, Botičeli, Rafael, Leonardo, Mikelandjelo… U dogovoreno vreme polazak autobusom prema Firenci. Na ulasku u Firencu, putnici prelaze na tramvaj, koji ih vozi do centra grada (vožnja tramvajem traje oko 20min, povratna karta za tramvaj je uključena u cenu izleta). Po dolasku u centar grada, razgledanje u pratnji lokalnog vodiča: Piazza Santa Maria Novella, Crkva San Lorenzo, Kapele Mediči, Katedrala Santa Maria del Fiore, Bruneleskijeva kupola, Djotov zvonik, Krstionica, Piazza Sinjoria, Galerija Uffici, Ponte Vecchio… Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme okupljanje u centru grada, vožnja tramvajem do izlaska iz Firence, gde će putnike sačekati autobus. Povratak u Montekatini po putnike, koji se nisu opredelili za fakultativni izlet i polazak prema Srbiji. Vožnja preko Slovenije, Hrvatske, Srbije sa usputnim pauzama za odmor i prelazak državnih granica…
5

6.dan ...BEOGRAD

Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima (satnica dolaska u Beograd je podložna promeni, zavisi od zadržavanja na graničnim prelazima i gužve na putevima). Kraj putovanja.

Smeštaj u nekom od navedenih ili sličnim hotelima:
• Hotel Delizia 3*, www.hoteldeliziagenovese.it, Hotel Delizia je smešten u neposrednoj blizini glavnog trga Montekatiniji i banjskog parka sa lekovitim izvorima. Broj smeštajnih jedinica je 24. Sve sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Doručak – kontinentalni (samoposluživanje).
• Hotel Concordia 3*, www.albergohotelconcordia.com, Hotel Concordia se nalazi pokraj banjskog parka sa lekovitim izvorima u mirnom delu Montekatinija. Sve sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Doručak – kontinentalni (samoposluživanje).
• Hotel Da Vinči 4* – https://www.davincihotel.it/en/.
Organizator putovanja zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim iste kategorije.