INDIVIDUALNO
Prevoz
BB, HB
Usluga

Kipar – proleće/leto 2021 – individualni polasci

Amara Beach Hotel ★★★★★ – Limasol www.amarahotel.com
Položaj hotela: Hotel Amara Beach je poslednji hotel iz lanca Stademos koji je početkom 2019. godine otvorio svoja vrata gostima. Hotel se nalazi na severoistočnoj obali, 12 km od centra Limasola, 48 km od aerodroma Larnaka.
Plaža: privatna , peščana plaža. Gosti mogu koristiti suncobrane i ležaljke besplatno.
Sobe: Amara Beach hotel raspolaže sa ukupno 207 soba i apartmana koji nude pogled na more od 180 stepeni.
Deluxe sobe (44 m2 – max 3 odrasle osobe).
Deluxe apartman (postoje 2 opcije deluxe suite-a: jedna je sa jednom spavaćom sobom i u njoj je moguće smestiti dve odrasle osobe i dvoje dece; druga opcija je sa dve spavaće sobe u kojoj mogu biti smešene četiri odrasle osobe i dvoje dece);
Junior apartman (79 m2, jedna spavaća soba sa kupatilom, prostor za dnevni i večernji odmor, kupatilo, balkon, i moguće je smestiti dvoje odraslih i dvoje dece);
Duplex suite sa privatnim bazenom (107 m2, apartman na dva nivoa, sa prozorima od poda do plafona, potpuno osvetljen dnevnim svetlom, sa prostranim kupatilom sa dva umivaonika, kadom, tuš kabinom, dvenim boravkom i privatnim bazenom, savršeno za parove);
Amara suite (230 m2, ekskluzivan prostor koji odiše udobnošću i luksuzom življenja, dve prostrane spavaće sobe, dnevna soba, trpezarijski deo, jakuzzi, privatan bazen, namenjen maksimalno za 6 osoba);
Bungalov sa privatnim bazenom (postoje dve opcije bungalova: jedan je 55 m2 u kompletu sa privatnim bazenom, jednom spavaćom sobom, i u njemu mogu biti smešteni dvoje odraslih i dvoje dece; druga opcija je 123 m2 sa spavaćom sobom, dnevnom sobom, kupatilom, terasom, privatnim bazenom i u njemu mogu biti smešteni dve odrasle osobe i troje dece).
Svaka soba raspolaže: privatnim balkonom, sefom, mini barom, direktnom telefonskom linijom, delom za sedenje, setom za čaj i kafu, francuskim krevetom ili dva singl ležaja (dodatni ležaj je sofa ili fotelja na rasklapanje, a može biti i krevet metalne konstrukcije), fenom za kosu, TV sa satelitskim kanalima, Wi-Fi.
Hotelski sadržaj: Lobby bar, bar pored bazena, glavni bar, bar na krovu, SPA, restorani, bazen, bazen sa slanom vodom, klub za decu od 2 godine uključujući i tinejdžere sa različitim programima i aktivnostima, tereni za golf, iznajmljivanje bicikli, plesna dvorana sa audio-vizuelnom opremom.
Uz doplatu: 24h sobna usluga, pranje i peglanje veša, rent-a-car, iznajmljivanje bicikli, šoping centri, biznis centar, sale za sastanke.
Usluga: Noćenje sa doručkom – buffet, samoposluživanje. Kulinarska kultura Kipra podrazumeva upotrebu najsvežijih sezonskih sastojaka u recepte koji se prenose generacijama uz tradicionalni miris, čašu vina i užitak života ostrva. Hotel Amara raspolaže sa sledećim restoranima: Japanskim, Italijanskim, Ribljim. Moguća je doplata za polupansion.
Napomena: Potpuno nov i luksuzan, Amara Beach hotel je savršen izbor za letovanje na Kipru.

***Agencija ne može garantovati brzinu interneta i nije odgovorna u slučaju slabog signala ili nestanka interneta usled tehničkih problema lokalnih operatera.

INDIVIDUALNA CENA PO OSOBI/PO NOĆI

CENOVNIK PDF pdf

JEDINSTVENA CENA ARANŽMANA OBUHVATA:  

 • Hotelske usluge prema programu, od vremena ulaska u hotelske sobe do vremena njihovog napuštanja, a u zavisnosti od hotelskih pravila (u najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 15.00h, a sobe se poslednjeg dana boravka napuštaju najkasnije do 10.00h):

 JEDINSTVENA CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:  

 • Obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Informaciju o uslovima i iznosu osiguranja možete dobiti u agenciji.
 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom (informacije o ceni transfera možete dobiti u agenciji).
 • Fakultativne izlete i individualne troškove putnika.

CENA ARANŽMANA: cena je po osobi, naznačena je u tabeli u EUR (dinarsko plaćanje), za svaki termin, objekat i uslugu.

Cene paket aranžmana su izražene u EUR. Plaćanje je dinarsko po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan uplate. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća se prema kursu na dan uplate.

 • gotovinski ili platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, American Express i Dina, rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
 • plaćanjem na rate (do 9 mesečnih rata, bez uplate akontacije i bez kamate) – kreditnim karticama Intesa banke (Visa i Mastercard), plaćanje prilikom rezervacije.
 • čekovima građana sa odloženim plaćanjem do 15. decembra 2021., rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a za ostatak se deponuju čekovi najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
 • administrativnom zabranom preduzeća sa kojima Belvi Travel ima potpisan Ugovor o administrativnoj zabrani.
 • virmanskom uplatom pojedinaca ili preduzeća na osnovu izdate fakture.

Belvi d.o.o. zadržava pravo da odredi posebne uslove plaćanja za specijalne vrste aranžamana ili promotivne ponude.

 • Svaka promena ili dopuna prvobitne rezervacije (ime, prezime, datum rođenja, promena tipa smeštaja…), a nakon isteka odeređenog hotelskog popusta za rane rezervacije, smatra se otkazom rezervacije od strane putnika i može biti odbijena od strane hotela. U tom slučaju primenjivaće se troškovi otkaza prema Opštim uslovima putovanja.
 • Državljani Srbije koji putuju na Kipar moraju imati pasoš važnosti minimum 3 meseci nakon povratka sa putovanja.
 • Molimo putnike da posebnu pažnju obrate na dečje pasoše koji se izdaju sa kraćim periodom važenja.
 • Maloletna lica ukoliko putuju bez roditelja, moraju imati saglasnost roditelja da mogu samostalno da putuju.
 • Svi strani državljani koji koriste usluge naše agencije su u obavezi da se raspitaju o viznom režimu Kipra, kao i da u pasošu sa kojim izlaze iz Srbije imaju ulazni pečat na teritoriju Republike Srbije.
 • Hotelska kategorizacija smeštaja odgovara službenoj lokalnoj kategorizaciji. U slučaju eventualne naknadne promene kategorije hotela, organizator ne snosi odgovornost.

 • Vrsta i kvantitet hrane zavisi od kategorije hotela. Raspodelu soba u hotelu vrši isključivo recepcija hotela po dolasku u hotel. Organizator putovanja ne može uticati na spratnost, poziciju sobe, veličinu kreveta.
 • Posebna napomena za Covid 19: u slučajevima kada vlasnik objekta/smeštaja praktikuje čišenje i održavanje soba prema protokolima grčke vlade, vlasnik ne snosi pravnu odgovornost za potencijalno zaražavanje gostiju virusom Covid 19 za vreme boravka gostiju.
 • Agencija ne može garantovati brzinu interneta i nije odgovorna u slučaju slabog signala ili nestanka interneta usled tehničkih problema lokalnih operatera. Uprava hotela zadržava pravo da izmeni navedene usluge i sadržaje, ako je potrebno, u skladu sa merama pandemije covid-19.
 • Popusti za decu i treću/četvrtu odraslu osobu važe samo u pratnji dve punoplatežne osobe, s tim da lica kojima je odobren popust spavaju na pomoćnim ležajevima (uglavnom manjih dimenzija od standardnog ležaja, fotelja, sofa na razvlačenje, metalni ili drveni ležaj na rasklapanje sa tanjim dušekom), u tipovima soba koje dozvoljavaju smeštaj za više od dve osobe, osim ukoliko nije drugačije navedeno u cenovniku.
 • Za ostvarivanje popusta kod dece, merodavan je datum rođenja i starost deteta u momentu putovanja.
 • Ukoliko su dve ili više osoba rezervisale zajedno dvokrevetnu ili višekrevetnu sobu, a u slučaju odustanka od putovanja ukoliko nema treće osobe koja zamenjuje jednu od njih, organizator putovanja ima pravo naplate pune cene smeštajne jedinice.
 • Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotel, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih niti da isti rade 24 časa. Moguća je doplata, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (masaža, sauna, spa centar, fitnes, internet, sef, konzumacija pića iz mini frižidera/mini bara, sportski tereni i slično.)
 • Pravila oblačenja u većini hotela za vreme večere u restoranima je za muškarce, nošenje dugih pantalona, a sve vrste kupaćih kostima nisu dozvoljene.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost ukoliko hotel promeni koncept all inclusive, ultra all inclusive, radno vreme restorana, barova, diskoteka i ostalih hotelskih sadržaja, niti je hotel dužan da o novonastalim promenama obavesti ino partnera i organizatora putovanja.
 • U uslovima niske sezone, a nekada i u sezoni, moguće je da neki sadržaji smeštajnog objekta, ugostiteljski i trgovinski objekti u mestu opredeljenja nisu u funkciji, za šta Organizator putovanja ne može biti odgovoran.
 • Fotografije iz kataloga ili sa internet prezentacije unutrašnjih sadržaja smeštajnih objekata i soba, ne garantuju da će putnik dobiti baš smeštajnu jedinicu izgleda, položaja, opremljenosti i veličine kao na fotografiji.
 • Broj telefona predstavnika će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja vaučera, a najkasnije 5 dana pre ugovorenog putovanja. Ukoliko putnik preuzme vaučer na kojem ne piše broj telefona predstavnika, dužan je pozvati agenciju pre putovanja.
 • Cena je garantovana uz uplatu kompletnog iznosa. Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika, prebukiranosti hotela i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajuci iznos, ponudi alternativni smeštaj u drugom objektu iste kategorije ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Organizator putovanja smatra da se putnik u celosti upoznao sa Opštim uslovima putovanja i programom putovanja potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti spreče izlazak putnika iz zemlje ili im onemoguće ulazak na teritoriju zemalja Evropske unije, zemalja u tranzitu ili u zemalja van EU, zbog neispravnih dokumenata, učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih ili carinskih propisa, niti je odgovoran ako pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Refundiranje uplaćenog iznosa za putovanje koje nije realizovano zbog neispravne putne isprave nije moguće.
 • Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak iz bilo kog razloga, tokom čitavog trajanja putovanja.
 • Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Belvi d.o.o.
 • Belvi d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima Garanciju putovanja po Polisi osiguranja br. 470000045464 od 10.11.2020., zaključenog sa ugovaračem osiguranja Akcionarskog društva za osiguranje „TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD“ koja važi od 01.10.2020. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja pisanim putem ili telegramom na „TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD“ ul. Milutina Milankovića 7a, Novi Beograd na tel +381 1 3305 100 ili na mail office@triglav.rs Beograd, 23.11.2020. Belvi d.o.o., Beograd - Novi Beograd, Jurija Gagarina 12b. Kategorija licence A25 br. OTP-450/2020 od 23.11.2020.

Organizator putovanja: BELVI d.o.o., Novi Beograd, Jurija Gagarina 12b, Matični br. 06037763, Kategorija licence A25 br. OTP-450/2020 od 23.11.2020.
Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja agencije Belvi d.o.o.
PROGRAM/CENOVNIK KIPAR ZIMA 2020 br. 1 / 26.04.2021.

Republika Kipar je ostrvska zemlja u Sredozemnom moru i treće po veličini ostrvo u Evropi sa obalom dugom oko 233km i površinom do 9.251km2. Kipar mnogi zovu i Afroditino ostrvo, jer se prema predanju baš ovde, iz morske pene, rodila grčka boginja ljubavi. Kroz istoriju koja je stara oko 10.000 godina, naseljavali su ga i osvajali Grci, Rimljani, Asirci, Persijanci, Egipćani, Vizantijci i Krstaši, što je razlog zašto se ovde prepliću mitologija i drevna istorija. Kipar ima jako razvijen turizam zahvaljujući bogatoj istoriji, lepo uređenim letovalištima, ljubaznim i odmerenim ljudima, kvalitetnim, dobro opremljenim hotelima, toploj mediteranskoj klimi, prelepim plažama, zanimljivim dešavanjima kako na plažama tako i u noćnim klubovima, kvalitetnom vinu, dobrom šopingu.

Kipar je najsunčanije ostrvo u Evropi sa oko 340 sunčanih dana godišnje. Leto traje i do osam meseci (april-novembar).

Najlepše plaže sa belim i zlatnim peskom su u mestima Aja Napa i Protaras.

AJA NAPA se nalazi na jugoistočnoj obali, oko 40 km od Larnake, 8 km od Protarasa, i u blizini rta Greko. Poznata je po predivnim belim peščanim plažama nosiocima plave zastave EU, zbog kristalno providne tirkizne vode i sadržaja koje nude. Pored porodičnog letovališta, ovo mesto je poslednjih godina postalo i „prestonica zabave“ sa preko 150 barova i diskoteka, pa je poznato i pod imenom „kiparska Ibica“. Za nepunih desetak godina Aja Napa je od ribarskog sela postala veoma posećen turistički centar ostrva, sa novim hotelima duž kilometarske obale, sportovima na vodi i velikim  Aqua parkom. Aja Napa je omiljeno letovalište i među ljubiteljima ronjenja.

PROTARAS se nalazi na oko 48 km od Larnake, na samo 8 km od Aja Nape i 5 km od Famaguste, granične linije. To je živopisno turističko mesto koje se proteže duž „Fig Tree Bay“ (zaliva smokvinog drveta) na jugoistočnoj obali ostrva. Pre nego što je postao turističko mesto, Protaras je bio nenaseljen, mesto pokriveno vetrenjačama odkojih neke još uvek postoje. Karakterišu ga peščane plaže sa plavom zastavicom, mirna i topla voda tako da je idealno mesto za porodice sa decom. U Protarasu se nalazi i manji Aqua park, idealan za porodice sa malom decom. Plaža “Fig Tree Bay” je 2011. godine proglašena za jednu od tri najlepše plaže u Evropi.

LIMASOL je drugi grad po veličini, posle glavnog grada Nikozije i predstavlja glavnu trgovačku luku i važan turistički centar. Od aerodroma Larnake udaljen je oko 65 km. Poznat je kao centar vinarstva koji nudi spoj peščanih plaža i poslovno-trgovačkog centra sa zabavnim noćnim životom. Poznat je i po karnevalu koji je jedan od najvećih svetskih posle onog u Rio de Žaneiru. Održava se svake godine tačno 50 dana pre pravoslavnog Uskrsa. Festival vina je takođe jedan od najpopularnijih događaja na Kipru.

Limasol ima prelepu peščanu plažu sa tamnim peskom i sa dugim i lepo uređenim šetalištem duž mora.

LARNAKA je najstariji grad na ostrvu, treći grad po veličini, ima 75.000 stanovnika, udaljen je 5 km od najvećeg međunarodnog aerodroma na Kipru. Preteča današnje Larnake je antički grad Kitijum, čije su ruševine i danas vidljive. Značajno je turističko odredište sa brojnim znamenitostima i turističkim atrakcijama kao što su ruševine antičkog Kitijuma – iz 13. veka. Grad je poznat po lepo uređenom šetalištu uz obalu mora, duž kojeg se nalaze drvoredi palmi a veliki broj peščanih plaža nagrađen je plavom zastavicom.

KORISNE INFORMACIJE:

 • Glavni grad: Nikozija (Lefkozija) je jedini glavni grad na svetu koji je fizički podeljen na dva dela zelenom linijom, tzv. tampon zonom UN (severni deo je okupiran od strane Turaka, južni deo pripada Grcima).
 • Na Kipru se vozi levom stranom
 • Zvanični jezik: grčki i engleski
 • Valuta: evro
 • Viza: nije potrebna državljanima Srbije
 • Struja: Električne utičnice na Kipru su trokontaktne sa pljosnatim pipcima, tako da je adapter neophodan
 • Pozivni broj: +357
Prosečna temperatura u °C MAJ JUN JUL AVG SEP
Dnevna temperatura 27 31 33 35 31
Temperatura mora 22 25 27 29 28

DA LI STE ZNALI?
 • Himne Kipra i Grčke su identične. Kada igraju reprezentacije ove dve zemlje u bilo kom sportu, dovoljno je da se himna intonira samo jednom.
 • Na Kipru se nalazi najjužnije skijalište u Evropi. Trodos (Troodos) je najveći planinski lanac smešten u centralnom delu ostrva. Najviši vrh je Olimp (1951 m.n.v.).
 • Svake jeseni oko 10.000 roze flamingosa privremeno sleće na Slano jezero u blizini aerodroma u Larnaki tokom njihove migracije ka jugu.
 • Najstariji parfem na svetu otkriven je na Kipru.
 • Komandarija, slatko crno vino koje se proizvodi na Kipru, najstarije je vino na svetu.
 • Džordž Majkl, poznati svetski pevač, kompozitor, producent i filantrop, rođen je 25. juna 1963 na Kipru kao Georgis Kirijakos Panajotu.