6 dana
Trajanje
Autobusom, Avionom
Prevoz
BB
Usluga
Da
Vodič

Evropski gradovi – Klasična Italija 2

Autobusom i Avionom 6 dana/5 noćenja

Termin: 12. – 17. April 2020.

TERMIN PUTOVANJA HOTEL USLUGA CENA ARANŽMANA PO OSOBI U EVRIMA DOPLATA ZA 1/1 SOBU
12.04. - 17.04.2020. Hoteli 3*
FIRST MINUTE DO 31.12.2019.
5 ND 309€
279€
120€
120€
First minute važi za ograničen broj soba i primenjuje se do 31.12.2019. ili do popune predviđenih kapaciteta.
CENOVNIK PDF
pdf
JEDINSTVENA CENA PUTOVANJA OBUHVATA:
Prevoz turističkim autobusom (klima, TV, DVD) na navedenoj relaciji
Smeštaj u standardnoj dvokrevetnoj ili dvokrevetnoj sobi sa pomoćnim ležajem u hotelima 3* na bazi 5 noćenja sa doručkom, doručak – kontinentalni (samoposluživanje)
Direktan čarter let kompanije Air Serbia na relaciji Rim – Beograd
Avio takse oko 43€ (konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja)
Razgledanje gradova prema programu, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.
U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:
Turistička taksa: Rim 4-6€, Montekatini Terme 1-2€ (po osobi po noći, plaća se na recepciji hotela, cena varira u zavisnosti od kategorizacije hotela)
Međunarodno zdravstveno osiguranje, individualni troškovi putnika, fakultativni izleti, ulaznice za dvorce, muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu.
 • Prevoz brodom Punta Sabioni – Venecija – Punta Sabioni – 20€
 • Vatikan (ulaznica, slušalica, vodič) – 45€
 • Sijena i San Điminjano – 25€.

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 50 prijavljenih putnika po izletu, u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije – ino partnera. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 6 mesečnih rata.
 • Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan plaćanja. Fakultativni izleti plaćaju se na licu mesta u evrima.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
 • Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
 • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
 • Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 120 putnika).
 • Raspored mesta u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja. Prva sedišta su službena i ne izdaju se putnicima bez preke potrebe.
 • Organizator putovanja i posrednik ne snose odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza – “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2019 od 24.01.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Organizator: KonTiki Travel & Service d.o.o., Beograd-Stari Grad, Kolarčeva 3/V, Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014.
Belvi Travel nastupa u svojstvu posrednika u prodaji aranžmana za Klasičnu Italiju 2. Organizator putovanja je turistička agencija KonTiki travel&service, licenca OTP 80/2014. Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki travel&service.
Cenovnik br.2 važi od 15.10.2019.

1

1. dan (12.04.2020.) BEOGRAD - LIDO DI JESOLO

Sastanak putnika na parkingu Turistički terminal (SP Lasta A.D. autoput Beograd-Niš br 4) u 06:30h (za tačno vreme i mesto polaska pozovite agenciju dan pred put). Polazak autobusa u 07:00h. Vožnja teritorijom Srbije, Hrvatske, Slovenije i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Lido di Jesolo. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
2

2. dan (13.04.2020.) LIDO DI JESOLO - VENECIJA - MONTEKATINI TERME

Doručak. Napuštanje hotela i odlazak do luke Punta Sabioni. Slobodno vreme ili fakultativni izlet do Venecije. Vožnja brodom do Venecije. Panoramsko razgledanje najužeg centra prestonice nekada moćne Mletačke Republike (IX-XVIII vek): trg Sv. Marka, bazilika Sv. Marka sa mozaicima, Duždeva palata, Most uzdisaja, Most Rialto… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak brodom u luku Punta Sabioni. Nastavak puta prema Montekatini Termama. Po dolasku smeštaj u hotelu. Noćenje.
3

3. dan (14.04.2020.) MONTEKATINI TERME - SIJENA - SAN ĐIMINJANO - MONTEKATINI TERME

Doručak. Slobodno vreme ili polazak na fakultativni izlet za Sijenu i San Điminjano. Sijena je drugi grad Toskane po kulturnom i istorijskom značaju i večiti rival Firence. Obilazak centralnog gradskog jezgra, oivičenog zidinama iz XI veka: Pjaca del Kampo kojom dominira palata sa zvonikom, katedrala izgrađena od crnog mermera bogato dekorisana mozaicima, Santa Marija Dela Skala – nekada bolnica, danas muzej nadaleko čuven po slikama iz perioda renesanse. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za San Điminjano, gradića lociranog u samom srcu toskanske doline, okruženog vinogradima i maslinjacima. Zadržao je autentičan srednjevekovni izgled, opasan zidinama iza kojih se uzdižu visoke kule vidljive sa nekoliko kilometara udaljenosti. Kraća pauza za individualno razgledanje i fotografisanje. Povratak u Montekatini Terme. Noćenje.
4

4. dan (15.04.2020.) MONTEKATINI TERME - FIRENCA - RIM

Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Firencu. Na ulasku u Firencu, putnici prelaze na tramvaj, koji ih vozi do centra grada oko 20min (povratna karta za tramvaj je uključena u cenu aranžmana). Po dolasku u centar grada, obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča: panorama crkve Santa Marija Novela i crkve San Lorenco, Duomo, zvonik i krstionica, palata Vekio i replika Mikelanđelovog Davida, galerija Ufici, trg Sinjorija, Ponte Vekio, palata Piti, crkva Santa Marija Kroče. Slobodno vreme. U dogovoreno vreme okupljanje u centru grada, vožnja tramvajem do izlaska iz Firence, gde će putnike sačekati autobus. Polazak za Rim. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
5

5. dan (16.04.2020.) RIM - VATIKAN - RIM

Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: trg Republike, Via Veneto, Vila Borgeze, tvrđava Sv. Anđela, ostrvo Tiberina, “Bocca della Verita”, Koloseum, crkva Sv. Petra, trg Del Popolo, crkva Sv. Jovana Lateranskog, crkva Santa Marija Mađore, Termini. Slobodno vreme ili poludnevna fakultativna poseta crkvi Sv. Petra, vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli. Vatikanski muzeji datiraju još iz vremena pape Julija II u XVI veku, čije se kolekcije još uvek obogaćuju. Obilazak najznačajnijih delova zbirki: zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz XVI veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo… Razgledanje Sikstinske kapele sa delima Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara; u period od 1508. do 1511. godine Mikelanđelo Buonaroti oslikava tavanicu temama iz Starog zaveta, da bi oko 30 godina kasnije, kao temu za prostor iznad oltara, izabrao Strašni sud. Obilazak unutrašnjosti najveće crkve na svetu, crkve Sv. Petra, u kojoj se nalazi čuvena “Pijeta”, jedino potpisano delo svestranog renesansnog umetnika Mikelanđela. Program se završava na velelepnom trgu ispred same crkve, koji je uredio Bernini, najznačajniji umetnik italijanskog baroka. Slobodno vreme. Individualni povratak do hotela. Noćenje.
6

6. dan (17.04.2020.) RIM - BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Transfer do aerodroma za direktan čarter (tačno vreme leta znaće se 2 dana pred povratak). Sletanje na beogradski aerodrom nakon sat i po vožnje. Kraj putovanja.

Smeštaj naših putnika je u nekom od navedenih hotela ili sličnim iste kategorije:

Lido di Jesolo: Hotel Torino 3* hoteltorinojesolo.it ;Hotel Bellariva 3* hotel-bellariva.com ili sličan

Montekatini Terme: Hotel Florida 3* albergo-florida.eu ;Hotel Augustus 3* augustus-hotels.it ili sličan

Rim: Hotel Romulus 3* hotelromulus.com ;Hotel Colony 3* colonyhotel.it ili sličan

Smeštaj je u standardnim dvokrevetnim sobama. Svaka soba poseduje kupatilo, svaki hotel poseduje restoran, bar, recepciju. Doručak u hotelima u Italiji je dosta skroman i u većini hotela obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo, tople i hladne napitke.

Organizator putovanja zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim iste kategorije. Konačan izbor hotela u okviru programa biće objavljen na site-u agencije organizator putovanja 7 dana pre polaska na put.

Venecija se nalazi u Italiji evropski gradovi
Venecija se nalazi u Italiji evropski gradovi