4 dana
Trajanje
Avionom
Prevoz
ND
Usluga
Da
Transfer

Španija – Madrid

Avionom – 4 dana (3 noćenja) – Direktan čarter let

Termini putovanja u 2021. godini: U PRIPREMI

Španija je od svih evropskih zemalja najbliža pojmu “turistički raj“. Zemlja mora, sunca, vrhunskog vina, flamenka, izvanredne hrane… Glavni grad tako posebne zemlje i sam mora biti nešto posebno. Madrid možda nema Ajfelov toranj, Big Ben ili Koloseum, ali ima najveću zapadnoevropsku kraljevsku palatu “Palacio Real“, jedan od najboljih svetskih muzeja ”Prado” i stadion najtrofejnijeg svetskog fudbalskog kluba! Madrid je od onih gradova u kojima se naglašeno sudaraju tradicionalno i moderno, evropska metropola sa najviše sunčanih dana u godini.

U JEDINSTVENU CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:
Prevoz letom Air Serbia na relaciji Beograd-Madrid-Beograd, avio-takse od 117 evra (konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja, koje se plaćaju u agenciji), transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u dvokrevetnim sobama, u hotelu po programu, na bazi 3 noćenja sa doručkom, panoramsko razgledanje grada, troškovi organizovanja putovanja, usluge vodiča agencije.
U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:
Posluženje u avionu, fakultativni izleti i posete, međunarodno putno osiguranje, individualni troškovi putnika.

Napomena: Sadržaj panoramskog razgledanja, raspored fakultativnih izleta kao i obilazaka lokaliteta predviđenih programom, podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom , promenom radnog vremena lokaliteta i slično). Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera. Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
Ulazak u sobe prvog dana boravka moguć je posle 15 h a izlazak poslednjeg dana do 11 h.


Opis svakog izleta pojedinačno dat je u opisu programa putovanja. Minimum putnika za realizaciju fakultativnih izleta po datim cenama je 20. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika izlet se može realizovati ali po većoj ceni.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima Garanciju putovanja po Polisi osiguranja br. 470000049518, počev od 01.10.2021. , zaključenog sa ugovaračem osiguranja Akcionarskog društva za osiguranje "TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD"koja važi do 01.10.2022. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja pisanim putem ili telegramom na "TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD" ul. Milutina Milankovića 7a, Novi Beograd na tel +381 1 3305 100 ili na mail office@triglav.rs

Organizator:
BELVI d.o.o., Novi Beograd, Jurija Gagarina 12b, Matični br. 06037763, Kategorija licence A25 br. OTP-450/2020 od 23.11.2020.
Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja agencije Belvi DOO.

1

1. dan BEOGRAD - MADRID

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” ispred šaltera agencije u 04:00 časova. Let za Madrid kompanijom Air Serbia (JU570) u 06:00 časova. Sletanje na aerodrom u Madridu u 09:15 časova. Odlazak na panoramsko razgledanje glavnog grada Španije autobusom: Španski trg na kome se nalazi visoki beli spomenik posvećen Migelu de Servantesu i junacima iz njegovog romana ”Don Kihot’’; Gran Via (Velika ulica) karakteristična po visokim oblim i stepenastim soliterima poređanim sa obe strane ulice koje podsećaju na njujorške solitere iz 20-tih godina XX veka; Kalje Major nekada glavna gradska ulica; Trg Puerta del Sol ili Kapija Sunca, zvanični centar grada i mesto na kome je bila jedna od nekadašnjih pet kapija grada iz XV veka;Trg Cibelije; Kružni skver sa fontanom iz XVIII veka; Kapija Alkala (Trijumfalna kapija) nastala za vreme vladavine Burbona u XVIII veku i posvećena kralju Karlu III. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno popodne za individualni oblilazak grada. Noćenje.
2

2. dan MADRID - TOLEDO - MADRID (oko 140 km)

Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za Toledo. Vožnja do Toleda, srcem Kastilje, regije poznate po žutim poljima pšenice, usamljenim zamkovima, vinogradima, plantažama šafrana, vetrenjačama i rodnom kraju Don Kihota. Dolazak u Toledo, staru prestonicu Španije i jedan od najlepših gradova ove zemlje. Sagrađen je na brdu u čijem podnožju teče reka Taho. Panorama sa vidikovca na obali reke Taho, panorama palate – tvrđave Alcazar; šetnja starim jezgrom grada karakterističnom po brojnim zgradama koje spadaju u najlepši primer mavarske i srednjovekovne arhitekture Španije, ali i gradu poznatom po proizvodnji marcipana. Razgledanje Gotske katedrale (Catedral de Toledo), građene tokom tri veka, od XIII do XV, sa elementima baroka, neoklasicizma i mudehar stila. Razgledanje oltara i riznice u kojoj se nalaze El Grekova platna; El Grekovi apostolati i “Skidanje tunike sa Hrista”… Poseta Crkvi Sv. Tome sa El Grekovim remek delom “Sahrana Grofa od Orgaza” (Cena izleta po osobi: 69€; cena za dete 2-12 god.: 45€). Uveče fakultativna poseta čuvenom spektaklu španskog flamenka. (Cena izleta po osobi: oko 40€). Noćenje.
3

3. dan MADRID - SEGOVIJA - MADRID (OKO 180KM)

Doručak. Slobodan dan ili fakultativna poludnevna poseta Segoviji. Vožnja prema podnožju planine Sijera de Guadarama i gradu Segoviji. Grad se nalazi na listi svetske kulturne baštine i jedan je od najživopisnijih gradova Španije. Simboli grada su: najbolje očuvan rimski akvadukt, velelepni dvorac Alkazar de Segovia, nastao u XII veku (poslužio kao inspiracija Voltu Dizniju). Dvorac Alkazar je poznat i po tome što je upravo tu španska kraljica Izabela obećala finansijsku pomoć Kolumbu u osvajanju novog kontinenta. Obilazak starog dela grada: Plasa Major, panorama Katedrale, Trg Sv. Martina, plemićka četvrt sa palatama i crkvama. Obilazak dvorca Alkazar i pauza za individualni obilazak i šetnju. Povratak u Madrid. (Cena izleta po osobi: 60€; cena za dete 2-12 god.: 40€ ). Noćenje.
4

4. dan MADRID - BEOGRAD

Doručak. Odjavljivanje iz hotela. Slobodno vreme do odlaska na aerodrom. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd( JU575) u 21:00 časova. Dolazak u Beograd u 23:55 časova. Kraj putovanja.

Hotel City House Florida Norte 4 * (naše mišljenje 3 *) http://en.hotelfloridanorte.com
Hotel Florida Norte se nalazi u blizini Kraljevske palate u centru Madrida, preko puta stanice metroa Principe Pío. U blizini hotela nalazi se tržni centar, prodavnice i restorani. Stanica metroa nalazi se prekoputa hotela. Od hotela Florida Norte do Ulice Gran Via i Španskog trga može se stići pešice za samo 10 minuta. Park Kampo del Moro je udaljen 200 metara. Gostima su na raspolaganju restoran, bar, kongresne sale, 24 časa recepcija, soba za prtjag, prodavnica suvenira. Sobe su klimatizovane, jednostavno i praktično uređene. Svaka soba sadrži sef, TV, radio, pisaći sto i potpuno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Hotel Catalonia Gran Via 4 * https://www.cataloniahotels.com/es/hotel/catalonia-gran-via
Hotel se nalazi u centralnoj ulici Madrida, u ulici Gran Via, nedaleko od Trga Sibeles i Kapije Sunca. Hotel je smešten u zgradi iz XX veka sa prelepom fasadom u stilu eklekticizma. U blizini se nalaze brojni restorani, kafei i mesta za razonodu i značajni kulturno-istorijski smomenici. Od sadržaja ima : terasu sa bazenom ( u upotrebi u letnjem periodu), teretanu, Spa centar (uz doplatu),kongresne sale, 185 standardniha i superior sobe, restoran, kafe bar. Standardne sobe koje imaju pisaći sto, klima uređaj, wi-fi, TV, sef, minibar, telefon, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Organizator putovanja zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela u okviru aranžmana biće objavljen na site-u agencije organizatora putovanja 7 dana pre polaska na put.