4 noćenja
Trajanje
Avionom
Prevoz
ND
Usluga
Da
Transfer

Nova Godina 2020.

Malta

Avionom – 5 dana / (4 noćenja) – direktan let do bisernog ostrva Mediterana

Termin: 29.12.2019. – 02.01.2020.

Smeštena u samom centru Mediterana, sa izuzetno povoljnom klimom i velikim brojem sunčanih sati, Malta je pravi raj za sve one koji žele sebi da priušte sasvim novo iskustvo. Njeno istorijsko nasleđe svedoči o 7000 godina dugoj civilizaciji, osvajali su je brojni narodi i ostavljali tragove, svoju slavu je doživela za vreme čuvenih vitezova reda Svetog Jovana, zahvaljujući čemu joj ovaj neobičan spoj kultura i mnoštvo istorijskih spomenika i turističkih atrakcija, danas daje posebnu čar. Ovo jedinstveno ostrvo pruža Vam bezbroj mogućnosti – potpuno se opustite na jednim od najlepših plaža u Sredozemlju, ili istražite kulturna, umetnička i prirodna bogatstva, posetite neki od restorana i okusite malteške specijalitete ili se prepustite čarima noćnog provoda – izbor je Vaš i skoro neograničen.

HOTELI USLUGA TERMIN PUTOVANJA:
29.12.2019. - 02.01.2020.
CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
Plaza Regency 3* ND 525€
Diplomat 4* ND 545€
Cavalieri 4* ND 565€
1926 (ex Plevna) 4* ND 605€
Preluna 4* ND 625€
Grand Hotel Excelsior 5* ND 720€
Radisson Blu Resort 5* ND 725€
Intercontinental 5* ND 745€
Hilton 5* ND 845€
Napomena: Jednokrevetne i trokrevetne sobe isključivo na upit.
CENOVNIK PDF
pdf
U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:
Prevoz avionom na relaciji Beograd – Malta – Beograd kompanijom Air Serbia
Avio takse oko 42evra. Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja
Grupni transfer aerodrom – hotel – aerodrom
Smeštaj u izabranom hotelu na bazi usluga iz cenovnika
Troškovi organizovanja i vođenja putovanja.
U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:
Fakultativni izleti
Ekološka taksa koja se plaća direktno na recepciji hotela i iznosi 0,5evra po osobi po noći)
Međunarodno putno osiguranje, individualni troškovi.
Malta je ostrvska država, republika po uređenju, postala je članica Evropske unije od 2004. godine. Malteški arhipelag čine tri naseljena ostrva: Malta, Gozo i Komino. Površina: 316 km2.

Broj stanovnika: oko 411.000 stanovnika

Geografski položaj: u Sredozemnom moru, 92 km južno od Sicilije i 290 km severno od Afrike,

Glavni grad: Valeta;

Zvanični jezici: malteški (semitski) i engleski; većina govori i italijanski

Religija: katolička. Valuta: evro. Vremenska zona: CET (+1 GMT), ista kao u Srbiji.

Prosečna temperatura: 10-18˚C zimi; 22-33˚C leti

Električna energija: 240 volti, ali priključak nije kao u Srbiji, nego kao u Velikoj Britaniji (većina hotela na recepciji ima adapter, ali preporučujemo da ga ponesete).

Voda: bakteriološki i hemijski je ispravna, ali se za piće preporučuje korišćenje flaširane vode.

Telefoniranje: najjeftinije je telefonirati iz lokalne pošte ili govornice; sve mobilne mreže imaju roming.

Prevoz: vozi se levom stranom, kao u Velikoj Britaniji; novac za autobusku kartu daje se vozaču po ulasku u autobus (trenutne cene karata za odraslu osobu: jednodnevna 2,60 evra, sedmodnevna 12 evra; za decu 3-10 godina: jednodnevna 0,50 evra, sedmodnevna 2,30 evra; do 3 godine: besplatno); karte za noćni prevoz kupuju se posebno, cena 2,50 evra (linije uglavnom od Pačevila do drugih turističkih mesta); postoje i linijski trajekti, kao i water-taxi.

Taksi: vozila nemaju taksimetre, savetujemo da dogovorite tarifu pre nego što uđete u vozilo; bela vozila se zaustavljaju na ulici, dok su crna vozila na poziv i malo su jeftinija.

Rent-a-car: dnevna cena je od 25-50 evra; nudimo uslugu rezervacije unapred.

Kupovina: najveći broj radnji nalazi se u Slimi i Valeti; radnim danima otvorene su od 9.00 do 13.00 i od 16.00 do 19.00 časova (subotom je veliki broj radnji zatvoren u poslepodnevnim časovima), ali mnoge manje prodavnice u turističkim oblastima tokom leta rade do 22.00 časa ili do ponoći. Lokalni specijaliteti: pastizzi (ukusni slatkiši sa sirom), timpana (testenina sa sirom i jajima), fenek (zec)

Noćni život: većina kafića, barova, pabova, noćnih klubova, restorana, bioskopa i kazina nalaze se u oblasti Sent Džulijansa, naročito u Pačevilu.

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 6 mesečnih rata.
  • Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima.
  • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
  • Fakultativni izleti plaćaju se isključivo u evrima na licu mesta, u efektivi. Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 40 učesnika.
  • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 130, a krajnji rok za otkaz aranžmana po ovom osnovu 5 dana pre otpočinjanja putovanja).
  • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
  • Pravila nekih hotela uslovljavaju ostavljanje depozita u gotovini ili kreditnom karticom, koji se vraća prilikom odlaska iz hotela ukoliko niste koristili dodatne usluge.
  • Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije organizatora putovanja.
  • Belvi Travel ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2019 od 24.01.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Organizator: KonTiki Travel & Service d.o.o., Beograd-Stari Grad, Kolarčeva 3/V, Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014. Belvi Travel nastupa u svojstvu posrednika u prodaji aranžmana za Malta Nova godina. Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki travel&service.
Program br.1 važi od 01.10.2019.

1

1.dan (29.12.2019.) BEOGRAD - MALTA

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ dva sata pre poletanja. Direktan let. Transfer do hotela prema programu. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.
2

2.dan (30.12.2019.) MALTA

Doručak, slobodno vreme, mogućnost odlaska na fakultativne izlete. Noćenje.
3

3.dan (31.12.2019.) MALTA

Doručak, slobodno vreme. Individualni doček Nove godine 2020. Noćenje.
4

4.dan (01.01.2020.) MALTA

Doručak, slobodno vreme, mogućnost odlaska na fakultativne izlete. Noćenje.
5

5.dan (02.01.2020.) MALTA - BEOGRAD

Doručak, slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd. Sletanje nakon dva sata. Kraj putovanja.

PLAZA REGENCY 3*, 248 Tower Road, Sliema, SLM 1600, Tel: +356 2134 129, www.plazahotelsmalta.com
Nalazi se na promenadi u Slimi na samoj obali, u delu koji se graniči sa Sent Džuliansom pa nudi predivan pogled na Sent Džulians i zaliv Baluta. Prodavnice, restorani i noćni klubovi su lako dostupni, a na stotinak metara je stanica gradskog prevoza. Hotel se sastoji od dve zgrade koje na šestom i sedmom spratu povezuje most. U restoranu iz kog se pruža pogled na zaliv služe se doručak na bazi švedskog stola. Ostale sadržaje čine zatvoreni bazen sa prirodnom svetlošću, đakuzi, bar i kafeterija koji nude lagane obroke i internet kafe. Vaučeri za bežični internet koji je dostupan u celom hotelu mogu se kupiti na recepciji. Sobe su uređene u različitim stilovima, klimatizovane su, imaju kupatilo, TV, telefon, fen i sef koji se plaća. Sobe sa delimičnim pogledom na more i pogledom na more imaju i balkon, dok superior sobe sa pogledom na more pored balkona imaju i ketler sa izborom čaja i kafe i frižider/mini-bar.

HOTEL DIPLOMAT 4*, 173 Tower Road, Sliema – SLM 1609, Tel:+356 2134 5361, www.diplomat.com.mt
Hotel u centru Slime, direktno na obali, pored glavne gradske promenade i blizu mnogobrojnih restorana, barova, prodavnica, kazina i bioskopa. Hotel takođe raspolaže otvorenim bazenom (sa džakuzijem) koji se nalazi na krovu, kao i saunom. Sadržaji u sobama: besplatan bežični internet, TV sa satelitskim kanalima, klima-uređaj, aparat za čaj i kafu, mini-bar, sef. Sobe imaju frontalni ili bočni pogled na more ili gledaju na grad. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

HOTEL CAVALIERI 4*, Spinola Road, St Julian’s -STJ 3019, Tel: +356 2318 0000, www.cavalierihotelmalta.com
Nalazi se na samoj obali mora sa pogledom na Balluta bay, na ulazu u Portomaso Marinu, u blizini promenade Sent Džulijans-a, centra noćnog života i glavnih gradskih autobuskih linija. Hotel ima 258 soba, sve imaju klima uređaj, SAT TV, telefon, sef, mini bar i internet, kupatilo, fen. Doručak je na bazi švedskog stola. Hotel ima restoran sa pogledom na zaliv, internet, menjačnicu, rent a car, prodavnica suvenira, zatvoreni bazen sa solarijumom . Od ostalih sadržaja dostupna je sauna, đakuzi i fitness centar. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

HOTEL 1926 (EX PLEVNA) 4*, Thornton, SLM 3143 Sliema, Tel: +356 2359 3000, http://plevnahotel.com/
Hotel 1926 (ex Plevna hotel) nalazi se na idealnom mestu u mirnom i rezidencijalnom delu Slieme, 200 metara je udaljen od obale, a 300 metara od centra Slieme. Sve sobe i junior suite-ovi su dizajnirani tako da predstavljaju kombinaciju komfora i moderne tehnologije i od sadrzaja nude: klima uređaj, TV sa ravnim ekranom, tablet, aparat za čaj i kafu, mini-bar/frižider, fen za kosu. Hotelski sadržaj uključuje klub na plaži (koji je udaljen 200m od hotela) sa bazenom za odrasle i za decu (otvoren je od maja do sredine oktobra, ako to vreme dozvoljava), sadržaj uključuje i ležaljke, terasu za sunčanje na krovu, kafe/vinski bar i restoran. Internet je besplatan u lobiju hotela. Do Valette se stiže za 10-tak minuta vožnje autobusom ili trajektom. Hotel se trenutno renovira i svoja vrata za goste ponovo otvara u novembru 2018.god.

HOTEL PRELUNA 4*, 124 Tower Road, Sliema SLM 1605, Tel: +356 2133 9366, www.preluna.com
Hotel se nalazi na samoj obali Slime iz čijih se prostranih soba pruža pogled na grad i Mediteran. Sve sobe u hotelu su klimatizovane i sadrže aparat za pripremu čaja/kafe, TV sa satelitskim kanalima i kupatilo sa kadom i tušem. Besplatan bežični internet dostupan je u celom hotelu. Spa centar nudi zatvoreni bazen sa 2 velike hidromasažne kade i široki spektar sadržaja za fitnes i opuštanje (zatvoreni bazen koji se greje, sauna I dva džakuzija). Hidromasažne kade dostupne su i na predivnoj krovnoj terasi hotela, gde je i teren za mini-golf! U jednom restoranu obroci se služe na bazi švedskog stola, a druga dva restorana specijalizovani su za jela italijanske i japanske kuhinje. Doručak se služi na bazi švedskog stola. Svake nedelje besplatno se organizuje plesno veče “The taste of Malta”, što je idealna prilika da gosti probaju maltešku hranu, vina i likere, ali i da saznaju više o lokalnoj baštini i tradiciji.

GRAND HOTEL EXCELSIOR 5*, Great Siege Road, Floriana, FRN1810, Tel:+35621250520, ww.excelsior.com.mt
Smešten na samoj obali u Floriani, ovaj grandiozni hotel nalazi se na samo 3 minuta od glavnog grada Valete, a okružuju ga utvrđenja iz XVI veka, sa izvrsnim pogledom na luku i ostrvo Manoel. Hotel 2 puta dnevno obezbeđuje besplatan prevoz do Valete. Na nekoliko minuta od hotela nalazi se glavni autobuski terminal u Valeti tako da je odlično povezan sa svim turističkim lokalitetima na Malti, a u blizini je i pristanište trajekata koji voze do Slime. Hotel ima privatnu marinu za jahte, zatvoreni bazen, đakuzi, saunu, parno kupatilo, spa i fitnes centar, centar za lepotu, 3 restorana, 5 barova. U glavnom restoranu se doručak i večera služe na bazi švedskog stola, a pogled koji se pruža naročito prilikom izlaska i zalaska sunca je fantastičan. Besplatan bežični internet je dostupan u lobiju i zajedničkim prostorijama. Standardne sobe su elegantne, prostrane, klimatizovane, imaju veliko kupatilo sa kadom, tuš-kabinom i telefonom, tolaetni pribor, LCD TV sa satelitskim kanalima, telefon, radio, radni deo, priključak za internet, sofu, sef, mini-bar, ketler sa izborom kafe i čaja, bademantil, papuče, dok deluxe sobe pored sadržaja standardnih soba imaju i prostrani balkon. Zanimljivo je dodati da su u ovom hotelu odsedale mnoge poznate ličnosti: kralj Španije Juan Carlos, Rod Stewart, Tom Jones, David Guetta, Lady Gaga, Enrique Iglesias, Black Eyed Pees, Snoop Dogg, LMFAO i drugi.

RADISSON BLU RESORT 5*, St. George’s Bay, St. Julian’s, STJ 3391, Tel: + 356 2137 4894, www.radissonblu.com/stjuliansresort-malta
Hotel se nalazi u mirnom delu zaliva Sent Džordž sa divnim panoramskim pogledom na ovaj zaliv i more, a od Sent Džuliansa udaljen je 15 minuta šetnje. Gostima su na raspolaganju brojni sadržaji: zatvoreni bazen, đakuzi, teretana, svlačionice, sauna, dva teniska terena, koja su takođe besplatna, zatim ronilački centar, salon za lepotu. Nudi besplatan šatl-bus do Sent Džuliansa. U sklopu hotela su 3 restorana (od kojih jedan sezonski) i 2 bara, a doručak i večera se služe na bazi švedskog stola u glavnom restoranu „Kon Tiki“. Sve sobe su klimatizovane, prostrane, imaju kupatilo sa kadom ili tušem, fen, TV sa satelitskim kanalima, balkon, telefon, mini-bar, sef, ketler sa izborom čaja i kafe, presu za peglanje pantalona, besplatan bežični internet.

INTERCONTINENTAL 5*, St. George’s Bay, St. Julian’s, STJ 3310, Tel: + 356 2137 7600 www.ichotelsgroup.com/intercontinental/hotels/gb/en/st.-julians/malha/hoteldetail
Smešten u srcu Sent Džuliansa, ovaj hotelski kompleks nalazi se na samo 200 metara od peščane plaže u zalivu Sent Džordž. Veliki uređeni vrt je na sedmom spratu hotela. Sportski sadržaji obuhvataju 2 terena za skvoš i fitnes centar koji je najveći na ostrvu, aerobik, zatvoreni bazen, a spa-centar ima saunu, parnu sobu, tursko kupatilo, centar za lepotu i masaže. Hotel nudi izbor od 8 restorana i 3 bara, u kojima se služe veoma raznovrsna jela, od mediteranskih do azijskih, a doručak i večera se u glavnom restoranu služe na bazi švedskog stola. Sve sobe su klimatizovane i elegantno uređene, imaju kupatilo sa kadom ili tušem, toaletni pribor, bademantil, papuče, balkon, TV sa satelitskim kanalima, radni deo, telefon, radio, mini-bar, fen, peglu i dasku za peglanje, sef, ketler sa izborom čaja i kafe, besplatni bežični i kablovski internet.

HILTON 5*, Portomaso St. Julian’s, PTM 01, Malta , Tel: + 356 2138 3383, www.hiltonmaltahotel.com
Ovaj elegantni hotel nalazi se u centru Sent Džuliansa na obali stenovite plaže u marini Portomaso. Zbog ovakve fantastične lokacije na par minuta hoda je od brojnih barova, restorana, prodavnica, a Valeta je udaljena samo petnestak minuta vožnje. Od sadržaja hotel nudi 5 restorana različitih internacionalnih kuhinja, 3 bara, đakuzi, jedan veliki zatvoreni bazen, spa-centar, saunu, parno kupatilo, teretanu, 2 terena za skvoš i 1 za tenis, centar za sportove na vodi i ronilački centar, kazino. Doručak i večera služe se na bazi švedskog stola. Deluxe sobe su opremljene u klasičnom stilu, dok su executive sobe moderne. Sve sobe su veoma velike, klimatizovane (sa individualnim regulisanjem temperature), imaju kupatilo sa tušem ili kadom, bademantil, papuče, balkon, LCD TV sa satelitskim kanalima, ketler sa izborom čaja i kafe, sef, mini-bar, telefon, radio, fen, peglu i dasku za peglanje i bežični internet (uz doplatu), dok je u lobiju internet besplatan.