Po vašem izboru
Trajanje
Avionom
Prevoz

Maya Ubud Resort & Spa 5*

Položaj: Hotel se nalazi na idiličnoj obali reke Petanu, okružen tropskom šumom i pirinčanim poljima. Aerodrom Denpasar je udaljen oko 45 kilometara. Centar Ubuda je udaljen oko trideset minuta hoda. Hotelski autobus vozi do pijace u Ubudu (prema redu vožnje).

Sadržaji: U okviru hotela postoje tri restorana, bar, 2 bazena za ležaljkama i suncobranima, kao i bazen za decu, čitaonica sa računarima i dva butika. Na dan odlaska na raspolaganju je Lounge sa tušem, TV i spoljašnji deo (otvoren 24 sata). Wi-Fi je dostupan u celom resortu.

Sport uključen u cenu: fitnes, kurs joge, pilates.  Uz doplatu: najam bicikala, osvetljenje za tenis.

Zabava uključena u cenu: šetnje kroz prirodu sa vodičem.  Uz doplatu: kurs kuvanja, izlet na reci.

Wellness centar:   Spa-centar direktno na reci je savršeno mesto za opuštanje (uz doplatu). U spa-centru se nalaze i bar na bazenu i River Cafe. Deci do 12 godina nije dozvoljen ulaz u wellness centar i u River Café. Gosti hotela imaju 20% popusta na spa-tretmane.

Sobe – ukupno 108

Superior: oko 43m2, raspoređene u trospratnim kućama, imaju kupatilo sa toaletom, fen, bade mantil/sobne papuče, TV, telefon, Wi-Fi, peglu, klimu, mini bar, aparat za čaj/kafu, balkon ili terasu.

Superior Garden Villa: oko 100m2 sa uračunatim spoljašnjim delom, 50m2 stambeni deo, opremljenost kao Superior, sa DVD plejerom i aparatom za kafu, u zasebnim vilama.

Deluxe Pool Villa: oko 100m2, opremljenost kao Superior Garden Villa, sa malim bazenom i spoljašnjim tušem.

Ishrana: Bogati švedski sto za doručak. Kod rezervacije polupansiona dodatno jelo sa menija za ručak ili večeru.

Medeni mesec: Putnici na medenom mesecu dobijaju kolač i kupku sa cvećem.


• Valuta – rupi, poneti dolare (novčanice koje nisu starije od 2003. godine)
• Jezik – indonežanski i balijski
• Viza – nije potrebna
• Vakcina –nije potrebna
• Klima – top sezona od aprila do novembra
Plima I oseka su jako izraženi na Baliju pa se nemojte iznenaditi kada vam u jednom delu dana more “pobegne”. Iskoristite to vreme za obilazak ovog fascinantnog ostrva.

BALI

Na samom obodu Indijskog okeana u jugoistočnoj Aziji nalazi se malo tropsko ostrvo Bali. Zovu ga još I “Ostrvo bogova” zbog neverovatne prirodne lepote, tradicije I duhovnosti meštana koji su odoleli modernizaciji I, i dalje žive po pravilima koja se decenijama nisu menjala.
Balinežani su vrlo religiozni. Svakodnevni život im je ispunjen ritualima kojima propovedaju svoju veru I žive s uverenjem da se dobro dobrim vraća. Svaka kuća ima svoj ,,porodični hram“ u dvorištu. Stalno nasmejani I prijateljski raspoloženi pomoći će vam da na Baliju nađete svoj duhovni mir I izaberete najbolji deo ostrva kako biste u potpunosti uživali u svom odmoru.
Nusa Dua je oblast na jugu ostrva sa najlepšim peščanim plažama od belog peska i najluksuznijim hotelima na samoj obali. Nusa Dua u prevodu sa indonežanskog znači Dva ostrva. Ime je dobila jer u toku oseke izbija peščano dno, pa su tada dva ostrva spojena sa kopnom.
Malo iznad Nusa Due je plaža Tanjung Benoa sa finim sitnim peskom, puno palmi I velikim izborom sportova na vodi.
Plaža Sanur je idealno mesto za kupanje, jer nema talasa i okružena je koralnim grebenima, pa je i pravo mesto za ljubitelje ronjenja.
Na zapadnoj obali prva je plaža Jimbaran, mirna izdvojena uvala sa luksuznim hotelima koji ulaze na listu 100 najboljih na svetu.
Na nju se nadovezuje Kuta, centar noćnog života sa velikim brojem barova, klubova i restorana.
Bali je malo ostrvo, I sva mesta I plaže se nadovezuju jedni na druge tako da nećete biti ni svesni kada ste ušli u drugo mesto.
Plaže Legian I Semyniak su omiljene među ljubiteljima surfa.
Posebna priča su ekskurzije u unutrašnjost ostrva koje ne bi trebalo da propustite. Možete obići brojne hramove. Najpoznatiji je “Tanah Lot“, hram u moru sagrađen od jednog komada stene. Kažu da je odatle najlepši pogled na zalazak sunca na celom ostrvu.
Obilazak pirinčanih polja je nezaboravno iskustvo kao I uspon na aktivni vulkan koji se puši sa svih strana I kupanje u termalnim izvorima Toya Devasya na jezeru Batur.
U centralnom delu ostrva, usred džungle, nalazi se gradić Ubud poznat po slikarstvu, umetničkim ateljeima, galerijama, performansima, muzejima. Ovde možete posetiti i Monky Forest (šumu majmuna)
Klimu Indonezije odlikuju dve sezone koje se smenjuju na 6 meseci. Sušna sezona za zapadni deo Indonezije kome pripada I Bali traje od maja do oktobra, a kišna od novembra do aprila. Oscilacije u temperaturi su male. Zbog visoke vlažnosti vazduha, subjektivni osećaj je da su temperature više nego što zapravo jesu.