5 dana
Trajanje
Autobusom
Prevoz
BB
Usluga
Da
Vodič

Nova godina 2020.

MINHEN – BEČ

sa fakultativnom posetom Nirnbergu i dvorcu Šenbrun

Autobusom – 5 dana / (4 noćenja)

Termin: 29.12.2019. – 02.01.2020.

Minhen je glavni grad nemačke pokrajine Bavarska. Po broju stanovnika je posle Berlina i Hamburga treći grad po veličini u Nemačkoj. Nalazi se u južnom delu Bavarske i jedan je od najvećih i najrazvijnijih centara umetnosti i nauke. Grad je sagrađen na reci Isar i obroncima Alpa. Minhen je uvek bio administrativno i versko središte Bavarske, a niz posebnosti čini ga jednim od najistaknutijih nemačkih istorijskih i kulturnih gradova.
Beč je aktuelna prestonica Austrije i nekadašnji glavni grad moćne Austrougarske imperije. Danas je i moderna turistička metropola na obalama lepog plavog Dunava sa vidnom namerom da svakog posetioca šarmira lepotom palata carskog Hofburga i šenbrunskih parkova, bogatim umetničkim kolekcijama i muzičkim nasleđem, ali i izvrsnim šopingom i provodom u mnogobrojnim restoranima uz obilje piva i domaćeg vina. Beč je i grad u kome su živeli i stvarali Gete, Frojd, Betoven, Ajnštajn, Mocart i mnogi drugi, a svaki Austrijanac će s ponosom istaći da je nemački koji oni govore najčistija i najmelodičnija varijanta tog jezika. U Beču je, zapravo, sve posebno, od lepote njegove panorame do ukusa kolača.

TERMIN PUTOVANJA HOTEL USLUGA CENA ARANŽMANA DOPLATA ZA 1/1 SOBU
CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
29.12.2019. - 02.01.2020. Hoteli Park 2 i 3 4 ND 294€ 128€
CENOVNIK PDF
pdf
JEDINSTVENA CENA PUTOVANJA OBUHVATA:
Prevoz turističkim autobusom (klima, TV, DVD) na navedenoj relaciji
Smeštaj u standardnoj dvokrevetnoj sobi u hotelima 2* i 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (3 noćenja u Minhenu i 1 noćenje u Beču, doručak – švedski sto)
Razgledanje gradova prema programu, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.
U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:
Međunarodno putno osiguranje, fakultativni izleti i ulaznice, individualni troškovi.
 • Večera uz muziku u pivnici – 35€
 • Izlet za Nirnberg – 30€
 • Šenbrun – 25€ (cena obuhvata ulaznicu za Šenbrun i slušalice)

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 prijavljenih putnika po izletu, u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije – ino partnera. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 6 mesečnih rata.
 • Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima. Fakultativni izleti plaćaju se na licu mesta u evrima.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40 putnika).
 • Raspored mesta u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja. Prva sedišta su službena i ne izdaju se putnicima.
 • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza – “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Belvi Travel ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2019 od 26.09.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268 od 25.01.2018. godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Organizator: KonTiki Travel & Service d.o.o., Beograd-Stari Grad, Kolarčeva 3/V, Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014. Belvi Travel nastupa u svojstvu posrednika u prodaji aranžmana za Minhen – Beč Nova godina. Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki travel&service.
Program br.2 važi od 15.10.2019.

1

1.dan (29.12.2019.) BEOGRAD - MINHEN

Sastanak putnika na parkingu Turistički terminal (SP Lasta A.D. autoput Beograd-Niš br 4) u 05:30h. Polazak autobusa u 06:00h (tačno mesto i vreme polaska biće poznato dan pred put). Vožnja teritorijom Mađarske, Austrije i Nemačke sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Minhen u večernjim satima. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
2

2.dan (30.12.2019.) MINHEN

Doručak. Nakon doručka panoramsko razgledanje jednog od najlepših gradova Nemačke, kulturnog i boemskog centra sa brojnim spomenicima. Šetnja kroz centar grada: Bogorodičina crkva sa karakterističnim tornjevima visokim 99 metara, Marienplac kojim dominira gradska kuća (Rathaus) podignuta krajem XIX veka, stara pinakoteka sa bogatom kolekcijom slika starih majstora, nova pinakoteka sa vrednom kolekcijom dela evropskih slikara XIX i XX veka… Slobodno vreme. U večernjim satima fakultativni odlazak na večeru sa muzikom u nekoj od minhenskih pivnica i uživanje u kulinarskim specijalitetima Bavarske. Noćenje.
3

3.dan (31.12.2019.) MINHEN - NIRNBERG - MINHEN

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili fakultativni odlazak do Nirnberga. Nirnberg drugi po veličini grad u Bavarskoj, nakon Minhena. Grad Direra, grad medenjaka, poznat je po cvetanju nemačkog humanizma i renesanse u 15. i 16.veku kad su u njemu živeli i radili Albreht Direr, Nikola Kopernik… Šetnja starom gradskom jezgrom: zidine tvrđave Kaiserburg, kuća Albrehta Direra, crkva Sv.Lovre, crkva Sv.Sebalda, glavni gradski trg sa fontanom i crkvom Frauenkirche. Slobodno vreme. U dogovoreno vreme povratak u Minhen. Individualni doček Nove godine 2020. Noćenje.
4

4.dan (01.01.2020.) MINHEN - BEČ

Doručak. Napuštanje hotela i nastavak putovanja prema Beču. Po dolasku panoramsko razgledanje grada autobusom: Opera, Folksgarten, Muzej primenjene umetnosti, Prirodnjački muzej, Carska palata, Parlament, Rathaus, Gradska skupština, Burgteatar, Univerzitet, Zavetna crkva, Berza, Muzejska četvrt, zgrada Secesije, Karlova crkva, Muzikferajn. Šetnja starim gradskim jezgrom uz razgledanje znamenitosti: Katedrala Sv. Stefana, Mocartova kuća, trgovačke ulice Kertner i Graben… Smeštaj u hotelu. Noćenje.
5

5.dan (02.01.2020.) BEČ - DVORAC ŠENBRUN - BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativna poseta Šenbrunu. Šenbrun, nekadašnja letnja rezidencija carske porodice, smatra se jednom od najlepših baroknih palata u Evropi, u kojoj su boravili moćni vladari Austrougarskog carstva. Stanovnici ovog zamka bili su Marija Terezija, Mocart (kao gost), Franc Jozef… Danas je, zbog svog istorijskog značaja, jedinstvene gradnje i veličanstvenog nameštaja, Šenbrun deo UNESCO kulturne baštine. Slobodno vreme do polaska. Polazak za Beograd oko 14:00 sati. Vožnja teritorijom Austrije i Mađarske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Beograd u večernjim satima. Kraj putovanja.

Smeštaj naših putnika je u nekom od navedenih hotela ili sličnim:

Minhen: Ibis Hotel Muenchen Garching 3* accorhotels.com

Beč: Hotel Ibis Budget Wien Messe 2* accorhotels.com

Smeštaj je u standardnim dvokrevetnim sobama. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš, WC), TV, telefon. Svaki hotel poseduje recepciju, bar i restoran.

Ime hotela biće poznato 7 dana pred polazak na putovanje.

Organizator putovanja zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim iste kategorije. Konačan izbor hotela u okviru programa biće objavljen na site-u agencije organizatora putovanja 7 dana pre polaska na put.