7 dana
Trajanje
Avionom
Prevoz
ND
Usluga

Evropski gradovi – Rusija

„BELE NOĆI“ – MOSKVA I ST.PETERBURG

7 dana (6 noćenja) – avionom

Termin: 24.05. – 30.05.2019.

HOTEL USLUGA Cena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi (Rani buking) Cena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi (Redovna cena) Doplata za 1/1 sobu
Hoteli po programu 4* u Moskvi i Sankt Peterburgu ND 729€ 769€ 250€
FIRST MINUTE PONUDA: ZA UPLATE DO 1. MARTA POPUST 40 € PO OSOBI. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.
Napomena: Rezervacija jednokrevetnih soba vrši se na upit. Ne postoji mogucnost rezervacije trokrevetne sobe. Za eventualni smeštaj tri osobe može se tražiti smeštaj u apartmanu. Cena na upit !
CENOVNIK PDF
pdf
U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:
Avio prevoz na navedenim relacijama
panoramsko razgledanje grada Sankt Peterburga
gratis ulazak u Petropavlovsku tvrđavu, obilazak Moskve bez ulazaka u navedene lokalitete
smeštaj u hotelu prema izboru iz tabele na bazi noćenja sa doručkom (u Moskvi 4* / u Sankt Peterburgu 4*)
prevoz savremenim, brzim, vozom na relaciji Moskva–Sankt Peterburg (sedišta B klase)
usluga vodiča na srpskom jeziku, kao i troškovi organizacije i vođenja putovanja.
U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:
Avio-takse u zemlji i inostranstvu oko 125 evra (od kojih YQ takse od EUR 68.00 ne podležu refundaciji i evra 0.98RF ,16.72RS , 0.22RS , 8.48LG, 14.10RI , 9.42RI, 7.08UH podležu refundaciji) koje se plaćaju u agenciji (podležu promenama)
dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790,00 dinara po osobi
posluženje u avionu
međunarodno zdravstveno osiguranje, individualni troškovi putnika, fakultativni izleti i posete.

 • Moskva: Kremlj sa ulaskom u Oružanu palatu – 75€ *, Sergijev pasad  (bivši Zagorsk) – 40€, Muzej kosmonautike – 30€, Krstarenje rekom Moskvom – 35€.
  St.Peterburg: Vožnja kanalima Neve – 30€, Ermitaž – 40€, Puškin (Carsko selo) 55€ *, Peterhof, Gornji i Donji park* – 45€, Noćni Sankt Peterburg i podizanje mostova – 30€.
  * – Prijavljivanje i placanje izleta u Ermitaž, Peterhof, Puškin (Carsko selo), Kremlj i Oružanu palatu obavezno je prilikom uplate aranžmana! Prijavljivanje za pomenute izlete mesec dana pre polaska na put  kao i prijava i uplata ovih izleta na licu mesta nije moguća.
  Za broj prijavljenih putnika ispod 15, fakultativni programi ce se realizovati javnim prevozom, metroom.

Korisne informacije: Površina Rusije: 17,1 miliona kv km (po teritoriji najveća zemlja sveta); njene obale zapljuskuje 12 mora, rastojanje između krajnje severne i krajnje južne tačke 4 000 km a između krajnje istočne i krajnje zapadne tačke 10 000 km.
Stanovništvo: 145,3 mil (79,8% Rusa, 3,8% Tatara, 2,0% Ukrainaca, 0,9% Čečena, 0,8% Jermena, 0,6% Belorusa).
Veroispovest: 70 -75% pravoslavnih vernika, katolici, jevreji, ateisti.
Uredjenje: Rusija je Federacija sa 83 ravnopravna subjekta (21 republika, 9 krajeva, 46 oblasti, 2 grada federalnog značaja, 1 autonomna oblast, 4 autonomna okruga).
Zvanični jezik: ruski (narodi Rusije govore na vise od 100 jezika).
Valuta: rublja 1e = 69 Rub 1 USD = 57 Rub po kursu na dan objavljivanja aranžmana. Promene su moguće.
Stanovništvo Moskve: više od 12 mi.l
Stanovnistvo Sankt Peterburga: 4 780 000
Lokalno vreme: Sankt Peterburg i Moskva su u Moskovskoj časovnoj zoni + 1 h u odnosu na vreme u Srbiji
Klima: od umereno-kontinentalne do primorske (u Sankt Peterburgu). Letnje temperature 19 – 35 stepeni a vlažnost vazduha 78 %
Struja: 220 V
Prevoz: Metro je osnovni transport u Moskvi i Sankt Peterburgu. Cena za jednu vožnju je 32 rublje. Korišćenje autobusa i trolejbusa je otežano zbog velikih gužvi u saobraćaju. Taksi nije obeležen, veoma je skup.
Hrana i piće: Kafe restorani su u svim velikim muzejima i dvorcima. Omiljeno rusko pecivo PIROG treba probati u restoranima STOLE u Sankt Peterburgu a najpoznatija čorba je BORŠĆ. Ako niste probali BLINI (palačinke) sa kavijarom kao da niste bili u Rusiji. Crni ražani hleb borodino i maslac sa Valdajske visoravni nalazi se na svakoj svečanoj trpezi. GRECKA (heljda) i druge kaše su na meniju za doručak svakog Rusa a kuvane suve šljive sa pavlakom i žele od borovnice sa šlagom dezerti su sa kremaljskog menija. VOTKA se pije pre ručka, KVAS posle ručka a bez ŠAMPANJCA se ne može zamisliti nijedan praznik!
Kupovina: Na svim turističkim putevima, od hotelskih suvenirnica do uličnih tezgi veliki je izbor pravih ruskih suvenira. Uz znanu MATRJOSKU veliki je izbor nakita od poludragog kamena sa Urala, HOHLAMA, oslikane drvene posude, ORENBURZKA MARAMA od kozje dlake, ČIPKA iz Vologde, ĆILIBAR iz Kaliningrada, keramički predmeti GZELJ.

Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Dinarsko plaćanje po efektivnom prodajnom kursu banka Intese na dan uplate. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 6 mesečnih rata.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, promene kursa rublje i nedovoljnog broja prijavljenih učesnika promeni cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika i drugih objektivnih okolnosti otkaže putovanje, o čemu je dužan da obavesti putnike najkasnije pet dana pre predviđenog početka putovanja.
 • Minimum za realizaciju grupe je 20 putnika.
 • Prilikom prijave, obavezno se dostavljaju podaci iz pasoša. Za građane Republike Srbije viza nije potrebna, ali je potrebno dati tačne podatke iz pasoša (datum rođenja, kao i broj i važnost pasoša).
 • Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
 • Cena aranžmana uključuje i 20 kg prtljaga (1 torba, dodatna torba se naknadno naplaćuje čak iako je u okviru 20 kg).
 • Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska.
 • Lokalna turistička agencija, organizator panoramskog razgledanja i izleta, zadržava pravo promene redosleda izvođenja razgledanja i izleta (datuma i vremena polaska na izlet) kao i sadržaja izleta koji može biti podložan izmenama ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (praznicima, radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim prilikama i slično). Cene fakultativnih izleta važe za odredjeni broj prijavljenih, u koliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati ali po nešto višoj ceni.
 • Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije organizatora putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2019 od 24.01.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Belvi Travel nastupa u svojstvu posrednika u prodaji aranžmana za Bele noći – Moskvu i St.Peterburg. Organizator putovanja je turistička agencija KonTiki Travel&Service, licenca OTP 80/2014. Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel & Service – Beograd, Stari Grad, Kolarčeva 3, 5 sprat
Program br. 1 važi od 29.01.2019.

1

1.dan (24.05.2019.) BEOGRAD - MOSKVA

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” ispred šaltera za čekiranje u 04:00 časova. Poletanje aviona za Moskvu u 06:30 časova (Let JU650). Sletanje na aerodrom u Moskvi u 10:15 časova. Panoramsko razgledanje grada autobusom; Vrapčeva brda, Moskovski Univerzitet, Park Pobede, Hram Hrista Spasitelja, Crveni trg, Novodevičji manastir, Tverska ulica, Boljšoj Teatar… Transfer do hotela. Smeštaj. Popodne obilazak moskovskog metroa, nekih od najlepših metro stanica, bogato dekorisanih skulpturama, mozaicima, mermernim stubovima. Slobodno vreme za individualni obilazak grada. Noćenje.
2

2.dan (25.05.2019.) MOSKVA

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog obilaska teritorije Kremlja: crkve Sv.Uspenja, Sv.Blagoveštenja i Sv.Arhangela(sa ulaskom u jednu od crkava) – grad u gradu, utvrdjenje sa karakterističnim zidovima od crvene opeke, visokim kulama, palatama i starim crkvama koji predstavlja znak velike sile Moskve. Izlet podrazumeva i obilazak Oružane palate, istorijsko-kulturnog muzeja moskovskog Kremlja, Carske riznice sa eksponatima starih ruskih juvelira…Nakon obilaska Kremlja slobodno vreme za individualnu šetnju i razgledanje. Povratak u hotel metroom Ili fakultativna poseta muzeju Kosmonautike. Jedan od najposećenijh muzeja u Moskvi, poseduje veliki broj originalnih predmeta, opreme i skafandera koje su između ostalih kosmonauta , u svojim ekspedicijama, nosili i koristili Jurij Gagarin i Aleksej Leonov . Muzej poseduje i svemirske satelite, rakete, “munrover” robotsko vozilo, kao i maketu svemirske stanice Mir u prirodnoj veličini koja je otvorena za obilazak. Slobodno vreme. Noćenje.
3

3.dan (26.05.2019.) MOSKVA

Doručak. . Slobodan dan ili prepodne mogućnost organizovanja fakultativnog izleta Sergejev Posad (bivši Zagorsk), jedan od najstarijih i najpoznatijih ruskih manastira, po mnogima duhovni centar Rusije, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Povratak u Moskvu. Uveče mogućnost fakultativnog krstarenja rekom Moskvom, vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson” Noćenje.
4

4.dan (27.05.2019.) MOSKVA - SANKT PETERBURG

Doručak. Transfer do železničke stanice. Putovanje za Sankt Petersburg u 09:30 časova savremenim vozom Sapsan. Dolazak u Sankt Peterburg u 13:20 časova.Po dolasku u Sankt Peterburg panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Dvorski trg sa Zimskim dvorcem, Kazanjska Saborna crkva, Isakijevska crkva, zgrada Admiraliteta, fascinantni mostovi na Nevi, kao i mnogi spomenici koje su projektovali najpoznatije arhitekte tog vremena. U produžetku razgledanja gratis izlet- poseta Petropavlovskoj tvrđavi gde se nalaze grobovi ruskih careva počev od Petra I. Tvrđava je jedna od najatraktivnijih znamenitosti Sankt Peterburga. Predstavlja bedeme jednog od najranijih utvrđenja, izgrađenog u cilju zaštite i ojačavanja novoosnovanog grada 1703.godine. Petropavlovska katedrala bila je gradska crkva, a do1917. grobnica ruskih careva. Katedrala ima vrlo složen dekor i izuzetne lustere. Tvrđava je nekada služila i kao baza za gradski garnizon i kao zatvor za političke neprijatelje ili zatvorenike visokog ranga. Transfer do hotela. Noćenje.
5

5.dan (28.05.2019.) SANKT PETERBURG

Doručak. Mogućnost fakultativne posete muzeju Ermitaž-Zimskom dvorcu. Zimski dvorac je bio dom ruskih careva od 1760. godine a izgrađen je na obalama reke Neve i oslikava klasičan stil barokne arhitekture. Takođe je popularan i kao glavna zgrada muzeja Ermitaž. . Danas je riznica sa više od tri miliona eksponata predstavljenih u 320 sala koje otkrivaju tajnu italijanske renesanse, kao i remek dela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta…Gotovo da nema muzeja na svetu koji bi mogao da se takmiči sa veličinom i bogatstvom eksponata Ermitaža čuvenom kako po postavci tako i po svojoj unutrašnjoj dekoraciji i arhitektonskim detaljima. Mogućnost fakultativnog isleta-Noćni Sankt Peterburg i podizanje mostova. Kraće , noćno panoramsko razgledanje grada i posmatranje podizanja mostova sa pozicije sa koje se najbolje vidi ovaj spektakl, koji predstavlja svakodnevnicu ovog grada.Noćenje.
6

6.dan (29.05.2019.) SANKT PETERBURG

Doručak. Slobodno vreme uz mogućnost organizovanja fakultativne posete parkovima dvorca Peterhof. Peterhof se nalazi na samoj obali Finskog zaliva. Ovaj impozantni kompleks carskih rezidencija sa očaravajucim parkom jedna je od najpoznatijih i najposećenijih atrakcija u okolini Sankt Peterburga. Prvobitno, Petar I je izgradio običnu drvenu kućicu gde je zastajao da odmori na putu od Kronštata do Sankt Peterburga da bi kasnije ovaj posed Petar I učinio svojom zvaničnom rezidencijom i izgradio grandiozni kompleks sa 11 parkova, desetinom zgrada i paviljona, brojnim skulpturama…Carica Elizabeta je naredila dodatno proširenje Velike Palate, parka i sistema fontana od kojih je najpoznatija Velika Kaskada, jedinstvena po svojoj lepoti. Obilazak Gornjeg i Donjeg parka i čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura. Obilazak uključuje šetnju parkovima, sa veličanstvenim pogledom na Finski zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Popodne mogućnost organizovanja fakultativne posete Carskom selu. Carsko selo je bilo letnja rezidencija Katarine Velike, nalazi se u gradiću Puškin, nazvanom po čuvenom ruskom pesniku i važi za jedno od najšarmantnijih predgrađa Sankt Peterburga. Ako je potreban bilo kakav dokaz za ekstravaganciju ruskih careva, onda se on svakako može naći u činjenici da su za manje od dva veka osnovali ne jedano, već dva imanja – Carsko selo i Peterhof koji po mnogima veličinom i lepotom nadmašuju i Versaj. U 18. veku Petar Veliki je ovaj posed, prvobitno vlasništvo Švedskog plemstva, poklonio svojoj ženi Katarini i od tada počinje izgradnja dve velike i zaista izuzatne palate sa fascinatnom arhitekturom kao i okruženja sa velikim vrtovima i uređenim parkovima. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300 – godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj. Povratak u hotel. Noćenje.
7

7.dan (30.05.2019.) SANKT PETERBURG - BEOGRAD

Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje aviona za Beograd u 11:05 časova (Let JU671). Sletanje u Beograd u 12:55 časova. Kraj putovanja.

Azimut Smolenskaya 4* / Moskva http://en.azimuthotels.com/Russia/azimut-hotel-smolenskaya-moscow/
Hotel je smešten u centru grada u istorijskoj zgradi sa kararteristikama sovjetske arhitekture. Nalazi se u blizini zgrade Ministarstva inostranih poslova i na ulazu u ulicu Arbat. Do Crvenog trga i Baljšoj teatra udaljen je 2 metro stanice. Sobe su raspoređene na 23 sprata i imaju divan pogled na centar Moskve. Moderne i elegantno uređene sobe sadrže kupatilo sa tuš kabinom i fenom za kosu, mini bar, SAT TV, sef,radni sto, klima uređaj, besplatan Wi Fi, pribor za kafu i čaj. Od dodatnih sadržaja gostima je na raspolaganju restoran, lobi bar, fitness centar, poslovni centar. Doručak se služi po principu samoposluživanja.
Azimut Saint Petersburg 4* / Sankt Peterburg https://en.azimuthotels.com/Russia/azimut-hotel-saint-petersburg/
Hotel se nalazi u admiralitetskoj četvrti, u širem centru grada, pored reke Fontanke. Od hotela se može doći pešice do Marinskog pozorišta i Isakijevske crkve, oko 2 km. Smešten je u najvišoj zgradi istorijskog dela Sankt Peterburga. Na 10 minuta hoda od hotela nalazi se stanica metro linije ,, Tehnološki institut”kojom se nakon dve stanice stiže do Nevskog prospekta (udaljenost od Nevskog prospekta 4 km). Od sadržaja hotel ima: panoramski restoran, kafe bar, spa centar, bazen, kongresne sale. Moderne i elegantno uređene sobe sadrže kupatilo sa tuš kabinom, fenom za kosu, mini bar, SAT TV, sef, radni sto, besplatan Wi Fi. Doručak se služi po principu samoposluživanja.
Ili
“Park Inn Pribaltiyskaya” / St. Peterburg / 4* http://www.parkinn.ru/hotelpribaltiyskaya-stpetersburg
Nalazi se na obali Finskog zaliva, na Vasiljevskom ostrvu, na 15 minuta voznje od centra grada, 25 km od Aerodroma Pulkovo. Hotel ima 1193 sobe, modernog dizajna, sa prekrasnim pogledom na zaliv i grad, koje su prostrane, klimatizovane, opremljene TV-om (satelitski programi), telefonom, frižiderom, Wi Fi internetom. U sadrzaju hotela je restoran RBG Bar & Grill, Lounge Bar koji radi 24 sata. Opremljeni fitness centar, sa bazenom, saunama i masažnim tretmanima. Doručak se služi po principu samoposluživanja.
Organizator zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u organizatora 7 dana pre polaska na put