6 dana
Trajanje
Autobusom
Prevoz
ND
Usluga
Da
Vodič

ITALIJA

RIM

VATIKAN – POMPEJA – NAPULJ – TIVOLI

6 dana (3 noćenja) – autobusom

Termini putovanja u 2021. godini: U PRIPREMI

JEDINSTVENA CENA PUTOVANJA OBUHVATA:
Prevoz turističkim autobusom (klima, TV, video i audio oprema) prema programu, smeštaj u dvokrevetnoj sobi ili dvokrevetnoj sobi sa pomoćnim ležajem u izabranom hotelu sa 3* u Rimu na bazi 3 noćenja sa doručkom, doručak – kontinentalni (samoposluživanje), razgledanja i obilaske prema programu, usluge lokalnog vodiča, usluge pratioca grupe tokom putovanja, troškove organizacije putovanja, peronsku kartu za ulazak na BAS stanicu – 50 RSD po osobi.
CENA PUTOVANJA NE OBUHVATA:
Gradsku komunalnu taksu u Rimu (uključujući i okolinu): za hotele sa 3* – 4 € dnevno, a za hotele sa 4* – 6 € dnevno (plaća se na recepciji hotela), međunarodno zdravstveno osiguranje, individualne troškove putnika, fakultativne izlete, ulaznice za dvorce, muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu.
Deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust – 20€; treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust – 5%; putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust – 60€ (NA UPIT); doplata za 1/1 sobu – 90€.

(deca 2 – 12 godina ostvaruju popust, minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 putnika): Vatikan – 40€ odrasli / 35€ deca (obavezno prijavljivanje u agenciji, obuhvata ulaznice, lokalnog vodiča i slušalice); Rim noću – 15€ odrasli / 10€ deca; Tivoli – 25€ odrasli / 15€ deca; Pompeja i Napulj – 45€ odrasli / 35€ deca (obuhvata autobuski prevoz na relaciji Rim – Pompeja – Napulj – Rim, usluge vodiča na srpskom jeziku i pratnju obaveznog lokalnog turističkog vodiča u Pompeji, ulaznice za Pompeju).
U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima Garanciju putovanja po Polisi osiguranja br. 470000045464 od 10.11.2020., zaključenog sa ugovaračem osiguranja Akcionarskog društva za osiguranje „TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD“ koja važi od 01.10.2020. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja pisanim putem ili telegramom na „TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD“ ul. Milutina Milankovića 7a, Novi Beograd na
tel +381 1 3305 100 ili na mail office@triglav.rs Beograd, 23.11.2020. Belvi d.o.o., Beograd - Novi Beograd, Jurija Gagarina 12b. Kategorija licence A25 br. OTP-450/2020 od 23.11.2020.

Organizator:
BELVI d.o.o., Novi Beograd, Jurija Gagarina 12b, Matični br. 06037763, Kategorija licence A25 br. OTP-450/2020 od 23.11.2020.
Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja agencije Belvi DOO.

1

1.dan BEOGRAD...

Polazak iz Beograda u 15h sa BAS-ove autobuske stanice (vreme i mesto polaska je podložno promeni, za tačno vreme polaska pozovite agenciju dan pre putovanja). Vožnja teritorijom Srbije, Hrvatske, Slovenije i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora.
2

2.dan ...RIM

Dolazak u Rim u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje Rima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Noćenje.
3

3.dan RIM - VATIKAN - RIM

Doručak. Pešačko razgledanje Rima: Trg Republike, crkva Sv. Petra u lancima (statua Mikelanđelovog Mojsija), ulica Rimskih foruma, Trg Venecija, Trajanov forum, Fontana Di Trevi, Španski trg… Nakon pešačkog razgledanja Rima, mogućnost fakultativne posete Vatikanu sa lokalnim vodičem. Obilazak Vatikanskog muzeja i Sikstinske kapele. Po obilasku slobodno vreme. U večernjim časovima fakultativni izlet “Rim noću” sa lokalnim vodičem. Povratak u hotel. Noćenje.
4

4.dan RIM - POMPEJA - NAPULJ - RIM

Doručak. Fakultativni izlet do Pompeje i Napulja. Pompeja je antički lokalitet koji se nalazi 250km udaljen od Rima. U erupciji vulkana Vezuv, grad je zatrpan pepelom što ga je savršeno sačuvalo do današnjih dana. Razgledanje lokaliteta sa lokalnim vodičem. Po završetku razgledanja odlazak u Napulj, prestonicu južne Italije. Slobodno vreme za individualni obilazak grada. Polazak ka Rimu u popodnevnim časovima. Dolazak u hotel u večernjim časovima. Noćenje.
5

5.dan RIM - TIVOLI - RIM...

Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela. Fakultativni odlazak u Tivoli. Obilazak Vile d’Este-palate sa prelepim baštama. Povratak u Rim. Slobodno popodne. Polazak za Srbiju u večernjim satima. Putovanje preko Italije, Slovenije i Hrvatske sa usputnim pauzama radi odmora. Noćna vožnja.
6

6.dan ...BEOGRAD

Dolazak u Beograd oko podneva. Kraj putovanja.

HOTEL VAN CENTRA GRADA:
Hotel Parco Tirreno 3* www.parcotirreno.it
Hotel se nalazi na 400 metara od stanice metroa Kornelija, na samo 4 stanice vožnje od Vatikana. Španske stepenice i Fontana di Trevi udaljene su na nekoliko minuta vožnje metroom jer se nalaze na istoj liniji kao i hotel. Sobe sadrže: klima uređaj, telefon, SAT TV, kupatilo.
Hotel Scheppers 3* http://www.scheppershotelrome.com
Hotel se nalazi u delu grada koji se zove Aurelio, na 15 – 20 minuta vožnje od Vatikana. Sobe su modernog dizajna i sadrže: klima uređaj, telefon, SAT TV, kupatilo, fen za kosu i toaletni pribor.
Hotel The Brand Roma 4* http://the-brand-hotel-roma.tophotelsrome.com/en/
Hotel se nalazi u modernoj zgradi u mirnom, zelenom predgrađu Rima. Javnim autobusom, koji saobraća na svakih 30 minuta, stiže se do stanice metroa Baldo Delji Ubaldi (linija A). Sobe su modernog dizajna i sadrže: klima uređaj, telefon, SAT TV, kupatilo, fen za kosu i toaletni pribor.
Hotel Rouge et Noir 4* www.hotelrougeetnoir.it Hotel
Hotel se nalazi u delu grada koji se zove Pjetralata, u blizini centra grada. Hotel ima besplatne šatl buseve koji voze od i do najbliže metro stanice. Sobe su renovirane i imaju: klima uređaj, SAT TV, kupatilo, sef, frižider, Wi – Fi intenet, telefon.
Usluga u hotelima: noćenje sa doručkom – kontinentalni (samoposluživanje).
HOTEL U CENTRU GRADA:
Hotel Noto 3*/Floridia 3*/Siracusa 3*/Portamaggiore 3*/Tempio di Pallade 3* – nalazi se u centru Rima u zoni stanice Termini, u neposrednoj blizini turističkih atrakcija. Sobe su dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene sa kupatilom, SAT TV-om, telefonom. Više informacija o hotelu http://raelihotels.it/en/home
Hotel Portamaggiore 3* www.hotelportamaggiore.it
Hotel se nalazi u centru Rima, odakle se pruža pogled na drevne zidine. Termini autobuska stanica se nalazi ispred hotela, dok je metro stanica “Manzoni” na 400 m udaljenosti. Hotel ima dva lifta, restoran, dva bara, Wi – Fi internet. Sobe poseduju TWC, klima uređaj, TV, telefon, Wi – Fi internet.
Hotel Tempio di Pallade 3* www.hoteltempiodipallade.it
Hotel se nalazi u blizini centra grada, na oko 10 minuta hoda od stanice Termini, na liniji gradskog prevoza, koji povezuje ovaj deo grada sa svim vedim znamenitostima Rima.Hotel ima restoran, lift. Bezični internet je dostupan u čitavom hotelu uz doplatu. Svaka soba ima tuš/WC, TV, telefon.
Usluga u hotelima: noćenje sa doručkom – kontinentalni (samoposluživanje).