7 dana
Trajanje
Autobusom
Prevoz
BB
Usluga
Da
Vodič

Italija – Rim

RIM NOVA GODINA

SIJENA – SAN ĐIMINJANO – FIRENCA – RIM – PERUĐA – SAN MARINO

Autobusom – 7 dana / (5 noćenja)

Termin: 28.12.2019. – 03.01.2020.

Toskana, regija centralne Italije sa Firencom kao simbolom, čuvena je po živopisnim pejzažima, bogatom kulturnom nasleđu i velikom uticaju na širenje renesansne kulture i umetnosti širom Evrope. Rodno je mesto italijanske renesanse. Toskana je bila stecište i inspiracija najznačajnijih umetnika: Petrarke, Dantea, Botičelija, Mikelanđela, Leonarda da Vinčija… Osim po kulturno-istorijskom nasleđu, Toskana je poznata i po kulinarstvu i vinogorju u kome uspevaju poznate sorte vina kao što je Chianti. Lacio ili latinski Latium je oblast u kojoj je nastao antički Rim. Razvojem političkog i kulturnog života starog Rima postaje srce Rimske imperije. Regija je bogata kulturno-istorijskim spomenicima, ostacima etrurske i rimske kulture. Rim je glavna turistička destinacija a turizam je primarna privredna grana regije. Zahvaljujući ulaganju u razvoj turizma Rima u ostalim delovima regije ostala je nedirnuta priroda s mirnim selima i starim gradovima. San Marino je po veličini treća najmanja republika u Evropi, posle Vatikana i Monaka. Smešten je u istočnom delu Apeninskog poluostrva. Legenda kaže da je San Marino osnovao Sv. Marin sa ostrva Raba. Zbog progona hrišćana sklonio se na obližnje brdo Monte Titano, gde je izgradio malu kapelu. Ta kapela činila je jezgro budućeg grada – San Marina, glavnog grada istoimene republike koja je osnovana 301. godine i danas broji oko 32000 stanovnika.

TERMIN PUTOVANJA HOTEL USLUGA CENA ARANŽMANA DOPLATA ZA 1/1 OSOBU
CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
28.12.2019. - 03.01.2020. Hotel 3 5 ND 278€ 108€
CENOVNIK PDF
pdf
JEDINSTVENA CENA PUTOVANJA OBUHVATA:
Prevoz turističkim autobusom (klima,TV,DVD) na navedenoj relaciji
Smeštaj u standardnoj dvokrevetnoj sobi (sa mogućnošću dodavanja pomoćnog ležaja) u hotelima 3* na bazi 5 noćenja sa doručkom (doručak – kontinentalni)
Razgledanje gradova prema programu
Usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.
U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:
Međunarodno putno osiguranje, fakultativni izleti i ulaznice, individualni troškovi
Obavezna turistička taksa: Montekatini 1-2€, Rim 4-6€, Rimini oko 2€ (takse su po osobi po noći, plaćaju se na recepciji hotela-cena varira u zavisnosti od kategorizacije hotela).
 • Sijena i San Điminjano – 30€
 • San Marino – 20€

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 30 prijavljenih putnika po izletu, u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije – ino partnera. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina na 6 mesečnih rata.
 • Doručak u hotelima u Italiji je dosta skroman i obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo, tople i hladne napitke.
 • Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima. Fakultativni izleti plaćaju se na licu mesta u evrima.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40 putnika).
 • Raspored mesta u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja. Prva sedišta su službena i ne izdaju se putnicima.
 • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza – “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Belvi Travel ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2019 od 24.01.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Organizator: KonTiki Travel & Service d.o.o., Beograd-Stari Grad, Kolarčeva 3/V, Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014. Belvi Travel nastupa u svojstvu posrednika u prodaji aranžmana za Rim Nova godina. Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki travel&service.
Program br.3 važi od 15.10.2019.

1

1.dan(28.12.2019.) BEOGRAD - MONTEKATINI TERME

Polazak iz Beograda u 06.00h (tačno mesto i vreme polaska biće poznato dva dana pred putovanje). Vožnja teritorijom Srbije, Hrvatske, Slovenije i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Montekatini u večernjim satima. Po dolasku smeštaj u hotelu. Noćenje.

2

2.dan(29.12.2019.) MONTEKATINI TERME - SIJENA - SAN ĐIMINJANO - MONTEKATINI TERME

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni polazak za Sijenu i San Điminjano. Sijena je drugi grad Toskane po kulturnom i istorijskom značaju i večiti rival Firence. Obilazak centralnog gradskog jezgra, oivičenog zidinama iz XI veka: Pjaca del Kampo kojom dominira palata sa zvonikom, katedrala izgrađena od crnog mermera bogato dekorisana mozaicima, Santa Marija Dela Skala – nekada bolnica, danas muzej nadaleko čuven po slikama iz perioda renesanse. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za San Điminjano, gradića lociranog u samom srcu toskanske doline, okruženog vinogradima i maslinjacima. Zadržao je autentičan srednjevekovni izgled, opasan zidinama iza kojih se uzdižu visoke kule vidljive sa nekoliko kilometara udaljenosti. Kraća pauza za individualno razgledanje i fotografisanje. Povratak u Montekatini Terme. Noćenje.
3

3.dan(30.12.2019.) MONTEKATINI TERME - FIRENCA - RIM

Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Firencu, glavni grad regije Toskana, smešten na obali reke Arno. Firenca ima ogroman istorijski, kulturni i umetnički značaj. Firencu nazivaju još i kolevkom renesanse, u njoj su živeli i stvarali mnogi umetnici XV i XVI veka: Bruneleski, Botičeli, Leonardo, Mikelanđelo… U dogovoreno vreme polazak autobusom prema Firenci. Na ulasku u Firencu, putnici prelaze na tramvaj, koji ih vozi do centra grada (vožnja tramvajem traje oko 20min, povratna karta za tramvaj je uključena u cenu izleta). Po dolasku u centar grada, obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča: trg Santa Maria Novela, crkva San Lorenzo, kapele Mediči, katedrala Santa Maria del Fiore, Bruneleskijeva kapela, Đotov zvonik, Krstionica, Trg Sinjoria, Galerija Ufici, Ponte Vekio… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme okupljanje u centru grada, vožnja tramvajem do izlaska iz Firence, gde će putnike sačekati autobus. Nastavak puta ka Rimu. Po dolasku smeštaj u hotelu. Noćenje.
4

4.dan(31.12.2019.) RIM

Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: trg Republike, Via Veneto, Vila Borgeze, tvrđava Sv. Anđela, ostrvo Tiberina, “Bocca della Verita”, Koloseum, crkva Sv. Petra, trg Del Popolo, crkva Sv. Jovana Lateranskog, crkva Santa Marija Mađore, Termini. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i pripremu za doček Nove Godine. Individualni doček Nove godine 2020. Noćenje.
5

5.dan(01.01.2020.) RIM - PERUĐA - RIMINI

Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Peruđu, glavni grad regije Umbrije. Po dolasku u Peruđu šetnja do glavne ulice starog grada Corso Vanući i do trga IV Novembar gde se nalazi čuvena fontana Mađore i katedrala, nacionalna galerija Umbrije… Nastavak puta ka Riminiju. Po dolasku smeštaj u hotelu. Noćenje.
6

6.dan(02.01.2020.) RIMINI - SAN MARINO...

Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela i slobodno vreme ili fakultativni izlet u San Marino. Polazak za San Marino, po dolasku razgledanje grada: bazilika Sv. Marina, datira iz XIX veka i čuva relikvije sveca zaštitnika ovog grada, Gradska većnica, kule San Marina (Guaita iz XI veka, Cesta iz XIII veka i Montale iz XIV veka). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme okupljanje i polazak prema Srbiji. Noćna vožnja kroz Italiju, Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju sa usputnim pauzama za odmor.
7

7.dan(03.01.2020.) ...BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim satima. Kraj putovanja.

Smeštaj naših gostiju je u navedenim hotelima ili sličiom iste kategorije:

Montekatini Terme: Hotel Tonfoni 3* hoteltonfoni.it ;Hotel Delizia 3* hoteldeliziagenovese.it ;Hotel Concordia 3* albergohotelconcordia.com ;Hotel Innocenti 3* hotelinnocenti.com ili sličan

Rim: Hotel Romulus 3* hotelromulus.com ;Hotel Cinecitta 3* hotelcinecitta ili sličan

Rimini: Spoaggia Marconi 3* marconi.hotels ;Villa Lalla 3* villalalla.com ;Calypso 3* hotelcalypso.com ;Bamby 3* hotelbamby.rn.it ili sličan

Ime hotela biće poznato sedam dana pred polazak na putovanje.

Smeštaj je u standardnim dvokrevetnim sobama. Svaka soba ima kupatilo (tuš, WC). Svaki hotel ima recepciju, bar i restoran.
Doručak u hotelima u Italiji je dosta skroman i u većini hotela obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo, tople i hladne napitke.
Organizator putovanja zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim iste kategorije. Konačan izbor hotela u okviru programa biće objavljen na site-u agencije organizatora putovanja 7 dana pre polaska na put.

Rim se nalazi u Italiji nova godina 2019
Rim se nalazi u Italiji nova godina 2019
Rim se nalazi u Italiji nova godina 2019
Rim se nalazi u Italiji nova godina 2019
Rim se nalazi u Italiji nova godina 2019